Memoriál Jiřího Mayera – 3. místo

Dne 19. a 20. května jsme navštívili sportovní halu ZŠ Emila Zátopka v Kopřivnici, kde na nás čekal náročný dvoudenní turnaj s velmi vyrovnanými týmy.
V Memoriálu Jiřího Mayera jsme obsadili krásné 3. místo a Martin Melichařík byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Velká gratulace všem.


Memoriál Jiřího Mayera – Kopřivnice, 19.-20.5.2019

Dne 19. a 20. května jsme navštívili sportovní halu ZŠ Emila Zátopka v Kopřivnici, kde na nás čekal náročný dvoudenní turnaj s velmi vyrovnanými týmy.
Zúčastnění byli: KH Kopřivnice, HK AGRO Topolčany, TJ Sokol Trnávka, HC Zlín, SK Házená Polanka n/O., HCB Karviná a TJ Rožnov p/R.


Kluci se utkaly se soupeři, které neznají ze své sezóny, a tak bylo třeba žádného soupeře nepodcenit. Plnou parou se pustili do našeho prvního soupeře z HCB Karviná, kterého jsme bohužel nezvládli pouze o gól. Proto vstup nebyl úplně povedený (13:14).


Poté kluky čekal zápas proti HC Zlín, zápas byl vyrovnaný po celou dobu, ale kluci v konci zápasu měli chladnou hlavu a s přehledem zvítězili (21:12).


Po zápase jsme museli čekat 6 hodin na poslední zápas dne, ale čekání bylo zpříjemněno zápase Extraligových celků HK Kopřivnice-SKP Frýdek Místek. Poslední zápas dne, proti TJ Sokol Trnávka neprobíhal úplně podle představ trenérů. Soupeř měl znatelně mladší hráče…  (28:8). Sobotní den byl ukončen výhrou. Večer jsme se vraceli zpátky domů a ráno opět do Kopřivnice v plné síle a odpočinutí.


V neděli nás čekali ty těžší zápasy. První nedělní zápas proti týmu HK AGRO Topolčany jsme vyhráli, ale drama bylo do poslední minuty, poslední 2 minuty před koncem jsme vedli o 4 branky, ale soupeř se tak lehce nevzdal a během 2 minut rychlými útoky stáhl skóre pouze o jednu branku. Do konce utkání jsme si tento náskok udrželi (15:14)

Předposlední zápas s KH Kopřivnice byl vyhrocený a vyhecovaný, avšak ke konci zápasu se projevila únava a nějaké ztráty balónů a technické chyby. Ty soupeř trestal. Bohužel jsme prohráli, ale pouze o 3 branky (je důležité zdůraznit že jen o 3, ze všech týmů s námi KH Kopřivnice měla největší problém) (23:26).

Poslední zápas turnaje jsme podlehli Polance. Byl to poslední zápas a kluci byli na konci svých sil. Navíc Polance na nedělní utkání přijeli odpočinuté posily a my měli jen 10 hráčů. Únava na našich hráčích byla znatelná (18:22).

Nakonec jsme dosáhli na krásné 3. místo. Je třeba pochválit všechny kluky a Julču za výkony které předváděli. Na turnaji jsme nabrali hodně zkušeností a taky inspiraci se zlepšovat a dále na sobě pracovat.

Důležité je zdůraznit, že cenu nejlepší hráč turnaje získal Martin Melichařík.

Sestava a branky: Kretek – Melichařík (16), Valášek (2), Bystroň,Tomášek (10), Horutová (17), Oharek (3), Dorňák (26), Sosnowski (36), Pončík (7)

 


Přátelské utkání Zubří – 16.5.2018

Ve středu 16.05.2018 jsme na rožnovské palubovce přivítali zuberské mladší žáky “ A „. Porušili jsme trochu pravidla házené a přiblížili se k probíhajícím hokejovým zápasům, ale jen v tom, že jsme hráli na třetiny. Kluci si opět vyzkoušeli, co se učí na trénincích. Každý si zahrál a v poslední třetině vyměnil gólmanský dres za hráčský i Staník, který se snažil prosadit na levé spojce. Podařilo se mu dát sedmičku. Na utkání dorazili téměř všichni trenéři, kteří se zapojili do tréninků mladších žáků během celé letošní sezóny. Nedorazil jen Mirek Horut, který promoval.Kluky ze Zubří jsme po třech třetinách  porazili 36 : 24. Snad se nám tak bude dařit i na víkendovém turnaji v Kopřivnici 19. – 20.05.2018. 


WINTER CUPU 2018 – 3.2.2018

V sobotu 3.2.2018 jsme se zúčastnili turnaje WinterCup 2018 mladších žáků pořádaného Horkou nad Moravou v Olomouci. Odjeli jsme s devíti chlapci,  jedním děvčetem a trenérem Mirkem Horutem. Odehráli jsme 6 zápasů. Na začátek jsme neměli moc prostoru se dost procvičit, tak jsme vcelku přivítali „rozehřívací“ hru proti Horce „B“, složené z minižáků. Následující zápasy však už museli všichni zabrat a tím, jak i ukázali, si byli vědomi. Zkusili jsme si opět vše, co se učíme na trénincích: rychlé útoky, přihrávky do pivota, kříže a nezapomínali jsme ani přihrávat do křídel, která ne jednou zakončovala střelbu pěkně umístěným míčem v bráně. Každý si dal branku a to i náš golman Standa, který zaskočil v bráně při utkání Horky „A “ proti Horce “ B “ (měli jen jednoho brankáře, chytajícího za obě družstva). Standa chytal za Horku „B“. V momentě, kdy byl zápas velmi vyrovnaný a on cítil, že by mohl pomoci nejen vychytanými míči v bráně, ale i přímo při hře v poli, vyběhl 2x po sobě z brány a 2x vstřelil branku.   

Každý z našeho družstva si tentokrát „dal“ branku a Staník v bráně i při našich zápasech  nezahálel. Bojovnost všech nám nakonec přinesla  “ ovoce “ , kterým bylo získané 1. místo turnaje. Klukům děkujeme, je to pěkná odměna trenérům, kteří svůj volný čas věnují přípravě tohoto družstva. Také bych chtěla poděkovat trenérovi Mirkovi, který pomohl také i s dopravou a po každém vyhraném utkání pozval celé družstvo na dobrotu do místního bufetu, pomocnému trenérovi Marťovi, který nás přijel během turnaje podpořit a samozřejmě tatínkům, kteří pomohli s dopravou.

Fotogalerie z turnaje ZDE

Naše utkání:

RpR – Horka „A“    12 : 5
RpR – Olomouc      16 : 1
RpR – Horka „B“      14 : 3
RpR – Hrabůvka       20 : 6
RpR – Krmelín          14 : 3
RpR – Náchod           8 : 6

Pořadí turnaje:
1. RpR
2. Horka „A“
3. Náchod
4. Olomouc
5. Krmelín
6. Hrabůvka
7. Horka B

 


Branky: Marťa Melichařík -12, Miky Valášek-2, Jarda Borák – 7, Martin Tomášek – 12, Julča Horutová – 12, Eli Oharek – 3, Víťa Dorňák – 11, Marťa Sosnowski – 22, Tom Pončík – 3, Standa Kretek – 2 za družstvo Horky „B“

Děkuji, vedoucí družstva Katka                                        

Comments are closed.