Sportovec roku 2017 Rožnova pod Radhoštěm

V Rožnovském kině Panorama byl 17.4. vyhlášen již 10. jubilejní  ročník Sportovec roku 2017 Rožnova pod Radhoštěm.
I v letošním roce jsme měli své zastoupení v oceněných sportovcích a to v kategorii Sportovních kolektivů do 15 let, kde získali oceněni starší žáci našeho oddílu, v kategoriií seniorů nad 21 let, kde byl oceněn Petr Šlachta a v kategorii Dorosteneckých a juniorských kolektivů  do 21 let, kde zvítězili starší dorostenci. 
Blahopřejeme nejen oceněným členům našeho oddílů, ale všem oceněným sportovcům a funkcionářům a velká gratulace i Sportovco roku 2017, kterým se zcela zaslouženě stal Svaťa BOŽÁK.


Podesáté oceňovalo město Rožnov pod Radhoštěm nejlepší sportovce a sportovní kolektivy za uplynulý rok. Mladí sportovci, ale i „dříve narozené“ osobnosti rožnovského sportu, se sešli v kině Panorama na slavnostním vyhlášení ankety Sportovec roku 2017 v úterý 17. dubna.
Jedním z předávajích byl i předseda Sportovní komise Rožnova náš Milda Janošek.

V kategorii „seniorů – sportovců nad 21 let“ byli oceněni Naďa Palacká (skoky na trampolíně), Petr Šlachta (házená) a Svatopluk Božák (cyklistika). Nejlepším sportovcem v této kategorii byl vyhlášen cyklista Svatopluk Božák.

Gratulujeme Petrovi, který v současné době hraje házenou v maďarském klubu Dabas VSE KC a je stálým členem naší senorské reprezentace. S házenou začínal právě v našem oddíle. Cenu za Petra přebírali rodiče, neb jeho sportovní povinnosti ho na slavnostní vyhlášení nepustily. 

 –

Petr Šlachta je v současnosti jedním z nejúspěšnějších odchovanců v rožnovské házené. Je reprezentantem ČR v házené, který v loňském roce vybojoval se svým týmem postup na ME. Stal se stabilním hráčem reprezentačního družstva na postu „pivota“. V loňské sezóně nastoupil k 35 utkáním v extralize házené za HC Zubří a nastřílel 178 branek. Se svým družstev obsadil třetí místo v nejvyšší házenkářské soutěži v ČR. V druhé polovině roku 2017 přestoupil do maďarského „velkoklubu“ Dabas, který je nováčkem v nejvyšší maďarské soutěži. Zde se úspěšně zapojil do týmu a svými výkony se stal platným hráčem v kvalitní maďarské lize. Nastoupil k 15 utkáním, z toho sedmi vítězným, vstřelil 16 branek a se svým týmem je momentálně na osmém místě v 14-ctičlenné tabulce.

Ve svých šesti letech začínal Petr Šlachta s házenou v Rožnově pod Radhoštěm a trenérsky se na jeho prvních krůčcích podíleli trenérsky Dagmar Volková, Miroslav Horut, později Dita Dvořáková, Silva Vylíčilová a ve starších žácích Miloslav Janošek a Jirka Zuzaňák. Jeho talent neunikl pozornosti extraligového Zubří a tak později přestoupil do HC Zubří. Vždy byl velmi poctivý a pracovitý v tréninkové přípravě, měl chuť vyhrávat a šel si za svým cílem prosadit se ve světě velké házené.  Jako hráč je velmi inteligentní. To potvrdil také tím, že během časově náročného tréninku dokázal v loňském roce dokončit vysokoškolská studia. S rožnovským klubem stále spolupracuje a minulý ročník byl tváří turnaje Dobiáš Cup. Už jako starší dorostenec a junior byl zařazen do reprezentačních týmů těchto věkových kategorií.


V kategorii „sportovní kolektivy“  – bylo vyhlášeno v žákovském kolektivu do 15 let družstvo žáků TJ Rožnov – oddíl Skoky na lyžích a severské kombinace. V této kategorii byli dále oceněni Klub biatlonu Rožnov p. R. – letní biatlon – kategorie žákyně A a TJ Rožnov p. R., oddíl házené – starší žáci. 

Družstvo starších žáků: Roman Květák, Martin Doubek, David Michálek, Dominik Melichařík, Daniel Stejskal, Jakub Jakšík, Jakub Doruška, Lukáš Skalík, Tomáš Dvořák, Ondřej Všetička, Martin Chumchal, David Skalka, Lukáš Růčka, Jiří Měrka, Matyáš Janošek, Adam Solanský

Ocenění za tým převzali Adam Solanský, David Skalka a Martin Chumchal.

V sezóně 2016/2017 konečné 5. místo ve Zlínské lize – starší žáci. Družstvo dosáhlo pátého místa v soutěži, když z 20 utkání 12x zvítězilo a vstřelilo 491 branek a obdrželo 434. Více než samotné umístění si kluci užili kolektivní pojetí hry se zapojením všech hráčů do hry. Takovou taktiku již delší dobu razí trenérská dvojice pan Miroslav Los a paní Michaela Skalková. Samotné výsledky jsou důležité až poté, pokud je dosáhne celý tým a ne pouze takzvaní nejlepší hráči. Pátým nejlepším střelcem soutěže se stal Roman Květák, který nastřílel 131 branek.


Dále v  dorosteneckém a juniorském kolektivu do 21 let bylo vyhlášeno za nejlepší kolektiv v této kategorii starších dorostenců družstvo TJ Rožnov pod Radhoštěm, oddíl házenéOceněno v této kategorii bylo také juniorské družstvo ve stolním fotbale FoosForLife Team z.s.

V sezóně 2016/2017 3. místo v II. lize Morava – starší dorost. Družstvo dosáhlo v první části soutěže třetího místa v soutěži, když v konečné tabulce s 18 body (9 vítězství a 5 porážek) skončilo za Velkou Bystřicí a Zlínem. Moravských družstev v soutěži bylo celkem šestnáct a tak se hrála nadstavba. V té skončilo družstvo Rožnova na celkovém šestém místě s 5 body z deseti utkání. Tímto umístěním potvrdil klub dlouhodobě kvalitní práci s mládeží (12/13 – 1. místo, 13/14 – 1. místo, 14/15 – 4. Místo, 15/16 – 2. místo), za kterou stojí řada dobrovolných trenérů. Družstvo během sezóny vedl pan Jiří Zuzaňák a pan Ivan Švec a jako vedoucí pracovala u družstva paní Markéta Zuzaňáková.

Družstvo staršího dorostu: Vojtěch Zuzaňák, Michal Kulišťák, Marek Divín, Marek Blinka, Petr Kačmárik, Jakub Holčák, Filip Koleček, Adam Skalka, Lukáš Kramoliš, Roman Molek, Dominik Škarka, Daniel Škarka, Richard Kulišťák, Matěj Cerhák, Marek Hyánek, Maléř Matěj, Lukáš Turza, Klement Michal, Los Miroslav, Kučera Patrik

Ze všech oceněných sportovců byl vybrán a vyhlášen Sportovec roku 2017. Toto ocenění si odnesl Svaťa Božák

Informace o všech vyhlášených: ZDE

Zdroj: Web města Rožnov pod Radhoštěm

Comments are closed.