POLANKA CUP 2018 – minižáci

Minižáci – A se ve dnech 7-10. června zúčastnili 24. ročníku mezinárodního házenkářského turnaje v Polance nad Odrou. Rozlosování jsme byli do těžké skupiny, což by nám ani nevadilo, ovšem jsme měli veliký respekt hrát dva zápasy na asfaltovém hřišti. Počasí bylo proměnlivé, z tropických veder až po průtrž a ochlazení. Kluci ukázali, že se můžeme srovnávat s jinými družstvy. K absolutní špičce nám chybí ještě několik krůčků.

Konečné 6.místo z dvanácti družstev odpovídá dané výkonnosti a možnostem kluků. Je to trochu kruté, když jsme prohráli jen dva zápasy. Kluci se ovšem nevzdávají a již se těší na dril a poctivý trénink v příští sezóně, všichni přestupují do kategorie – mladší žáci.

Rožnov pod Radhoštěm – Sokol Ostrava   5 : 17

Hned v prvním zápase nás soupeř absolutně přehrál. Nedostávali jsme se do přímých střel a obrana si neporadila, když přišel útok z druhé vlny. Herně jsme na Ostravu vůbec neměli.

Rožnov pod Radhoštěm – Házená Polanka   11 : 5

Druhý zápas nás opět posadil do sedla. Herní nevyrovnanost jsme nahradili bojovností a individuálními průniky. Celý zápas jsme drželi vedení a soupeře k ničemu nepouštěli.

Rožnov pod Radhoštěm – Holešov   11 : 10

Nepříjemný soupeř. V sezóně jsme s nimi měli vyrovnanou bilanci. Z počátku jsme si udělali čtyř brankový náskok a drželi ho, co nejdéle. Ke konci jsme se museli bát o výsledek. Pěkný zápas.

Rožnov pod Radhoštěm – Sokol Poruba   7 : 10

Soupeře jsme znali a on nás. Osobní obrannou nám zablokovali nejlepšího střelce. Dvojí blok na dalšího nejlepšího hráče nám umrtvili hru. Ovšem začali se prosazovat ostatní. Třígólový náskok ze začátku zápasu jsme neudrželi. Zde rozhodla výšková převaha.

Rožnov pod Radhoštěm – Kúpele Bojnice   7 : 6

Poslední zápas ve skupině. Nedařilo se nám odskočit soupeři, a tak jsme se o výsledek přetahovali.

V druhém poločase přišla průtrž mračen a zápas se odehrál v prudkém lijáku. Dva rychlé góly po sobě nám pomohli dostat se do vedení a k vítězství

Zápas o celkové 5 – 6. místo

Rožnov pod Radhoštěm – Vsetín   neodehráno

Hrací plocha (umělý povrch), nebyl vhodný pro odehrání zápasu. Klouzalo to a nikdo neměl brusle. S trenérem Vsetína jsme se dohodli neodehrát tento zápas. Zdraví hráčů nám bylo přednější. Tak o pořadí rozhodl celkové skóre.

Sestava: Opálka Tomáš, Klimeš Sebastián, Sosnowski Marek, Rozsypal Vít, Madarasz Matyáš, Dohnálek Marek, Komárek Dominik, Koleček Vojtěch, Mičkal Tomáš

Comments are closed.