Starší žáci: Pohár Olomouckého kraje

Poslední prázdninový víkend se tým zúčastnil Poháru Olomouckého kraje v Kostelci na Hané. Turnaj pořádal klub TJ Centrum Haná. Naše kluky čekalo celkem 5 utkání. A jak herní příprava dopadla?


 

Starší žáci Rožnova se vydali poslední prázdninový víkend na dvoudenní turnaj do Kostelce na Hané. Cílem této akce bylo hlavně, aby se družstvo sehrálo na začínající sezónu a také dát kluky dohromady, jako kolektiv (přecházející z mladších žáků s druhoročáky staršími žáky.).                                                                                         

 
                                                                                                             

Po příjezdu do Kostelce kluci nebyli vůbec ve „své kůži“ hlavně po brzkém ranním vstávání a cestě. To se podepsalo hned na prvním zápase,kdy proti nám nastoupil domácí A tým Kostelce. Nezdařil se nám rychlý útok, obrana byla bez života. Po zápase v šatně panovala špatná atmosféra. Avšak po menší psychické podpoře se hráči uklidnili a do dalšího zápasu jsme šli s čistým štítem.

 

První poločas druhého zápasu byl mnohem lepší než celý první zápas. Bohužel tempo nám nevydrželo a kluci opět propadli jak v útoku, tak v obraně. Přestali se vracet a celá hra byla bez komunikace. Toho využil soupeř, aby nám odskočil a už jsme  velkou ztrátu nedokázali dorovnat. Opět nastal neklid v šatně. Museli jsme klukům dát radu, jak hrát v útoku, aby při hře použili signálů, které se naučili o prázdninách během tréninků a v obraně se sebou mluvili a spolupracovali. 

 

Třetí zápas se nám vydařil o 100 % . Útok fungoval na jedničku, obrana mluvila a všichni začali hrát. První poločas jsme ztráceli 3 branky, druhý poločas se kluci hodně „zvedli“ a náš gólman měl  15 minut celého druhého poločasu 100% úspěšnost. Sobotní utkání jsme tedy zakončili toužebnou výhrou. Hned se to projevilo na tvářích a náladě našich kluků, samozřejmě i trenéra a vedoucí družstva. V průběhu sobotního večera měli kluci půlhodinový trénink na zopakování a doladění signálů.

 

První nedělní zápas byl velmi vyrovnaný. Celou dobu jsme se ze soupeřem “ přetahovali“ o jednu branku. Na obou stranách bylo mnoho technických chyb a proto ani jeden tým nemohl „odskočit“.Ale tento zápas se nám přesto kvůli dravosti a chuti hrát podařilo vyhrát.

V boji o 5. místo nás čekala Polanka. Nehodláme říct, že jsme na ně neměli, ale kluci opět nebyli ve „své kůži“. Propadli v obraně jeden na jednoho a nebyli schopni se prosadit v útoku proti obraně soupeře.

Celý turnaj hodnotíme ale úspěšně.  V této sestavě jsme hráli poprvé. Pro kluky to bylo něco nového. Všechny se nám podařilo dát dohromady, jako jeden tým a to je na tom to nejdůležitější do nadcházející sezóny. 

Výsledky:

Centrum Haná A RpR 13:4
RpR Velké Meziříčí 10 : 18
Stupava RpR 8 : 11
Olomouc B RpR 17 : 18
Polanka n. O. RpR  

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.