DOBIÁŠ CUP 2018 – starší žáci

O víkendu 30.11. – 2.12.2018 jsme oslavili 18. let turnajů DOBIÁŠ CUP ROŽNOV. A oslava to byla více než parádní a to díky výborným výkonům všech 13 týmů, kteřé přijely, zazářil nejlepší hráč a střelec Dominik Janoška,  zamávali jsme reprezntantkám ČR na ME Evropy do Francie, zapálili svíčky kolem dortu, finálový výhoz zvládl Kuba Guryča a díky Vašim gólům putuje na pomoc Kubíka celkem za oba turnaje 4 242 Kč a k tomu spoustu mobilů, které jste přivezli.
Vše o turnaji najdete na webu www.dobiascup.cz


13 týmů bylo tentokrát téměř půl na půl z ČR a SK :), 7 mančaftů bylo z Moravy a Čech a 6 ze Slovenska. A Slovenské týmy tentokrát i turnaj ovládly, na prvních 6ti místech jich skončilo 5 :). Během víkendu jsme odehráli 36 utkání, ve kterých se představilo 176 hráčů a nastřílelo se celkem 1211 branek.

Po utkáních ve 4 základních skupinách se vykrystalizovaly 2 semifinálové skupiny A a B a třetí skupina C, kde se hrálo o celkové 9. -13. místo.

Turnaj nám ovládly Slovenské týmy a tak jak utkání o bronz, tak i o zlato bylo ryze Slovenskou záležitostí. Dá se říci, že Slovensko Prešovskou. Bronz získla Tatran Prešov A, který porazil Povážskou Bystrici, stříbro pak Tatran Prešov B, který podlehl vítězi turnaje ŠKP Bratislava. Nejlepším českým týmem byl na 5. místě HC Zlín.

Finálový souboj nám zahájil Kuba Guryča, kterého náš turnaj podporoval :). A na palubovku s ním přišel symbolicky i Tomáš Kučerka. Kubův dědeček pan Miloš Guryča (na černobílé fotce je druhý zleva) byl totiž nejen jendím z hráčů Rožnovské házené, ale dlouhá léta i jeden z jejich rozhodčích, pro házenou toho udělal opravdu hodně a určitě by byl dnes na svého vnuka hrdý. Kubík, bojuje s velmi těžkm postižením a všem ukazuje jaký je BOJOVNÍK A JAK SE PŘEKONÁVAJÍ OPRAVDOVÉ PŘEKÁŽKY.

Náš tým vedený Martinem Hacurou a Katkou Všetičkovou se tentokrtá mezi „osmičku“ nejlepších nedostal a obsadil 12. místo.

Udělování individuálních cen mělo letos nádech jedinečna, neb cenu pro nejlepšího hráče i střelce zároveň získal zcela jednoznačně Dominik Janoška z ŠKP Bratislava. Dominik by vyhlášen nejlepším hráčem turnaje v kategorii mladších žáků v letech 2014, 2015. U nás na turnaji byl po čtvrté a má celkem 4 ocennění. Držíme mu palce v dalších házenkářských letech. Nejlepším brankářem turnaje byl zvolen Samuel Čik (TJ Slovan Modra).

Během turnaje jsme oslavili naše „18tiny“, zamávali jsme holkám do Francie na ME, hráči měli opět k dispozici bazén, sobotní kino, na hale fotbálek.

Díky všem a ahoj za ROK

 

 

Comments are closed.