OSOBNOST DOBIÁŠ CUPU – DOMINIK JANOŠKA

Na 18. ročníku turnaje DOBIÁŠ CUP Rožnov 2018 získal titul Nejlepšího hráče a střelce hráč vítězů ŠKP Bratislava DOMINIK JANOŠKA….Dominik si právem zaslouží titul OSOBNOST DOBIÁŠ CUPU….jeho příběh se začal psát v roce 2014……


Psal se rok 2014 a na našem turnaji mladších žáků se objevil výškově malý, ale výkony, gesty a seběvědomím na hřišti velký a nepřehlédnutelný DOMINIK JANOŠKA z ŠKP Bratislava. V tom roce byl navíc Dominik ještě věkem minižák 🙂

Svou radostí při oslavě branky bavil všechny přítomné a byla radost se na něho dívat 🙂.

Zaslouženě byl oceněn cenou pro NEJLEPŠÍHO HRÁČE turnaje. K tomu byl Domča s 31 brankami i „šestý“ nejlepší střelec. Jeho tým ŠKP Bratislava v tomto roce turnaj VYHRÁL 🙂.



Rok 2015 a Dominik se znovu objevil na Rožnovské palubovce 🙂. Věkově už byl mladší žák a jeho chuť do házené a nadšení ještě vzrostlo.

Opět na palubovce vynikal a neunikl pozornosti všech trenérů, kteří mu znovu dali hlas v anketě o NEJLEPŠÍHO HRÁČE.

Dominik se posunul i střelecky 🙂 a ve střelcích se s 42 góly posunul na 3. místo.

A příběh Dominika pokračuje i dál v roce 2016, kdy sice na turnaji na další trofej nedosáhl, ale i tak se stal se 48 brankami třetím nejlepším střelcem turnaje.

A co zastavilo v tomto roce Dominika na cestě za dalším trofejí? Takové trošku kuriózní zranění – při ranní cestě na toaletu si poranil nohu o kufr jednoho ze spoluhráčů…….a tak byl na hřišti limitován tímto zraněním.

Dominik je z házenkářské rodiny. Jeho maminka Lucia je bývalou hráčkou házené a dnes trénuje přípravku ŠKP Bratislava, Tatínek je vedoucí družstva u Bratislavských mužů, brácha Samuel hraje nejvyšší Slovenskou soutěž za ŠKP Bratislava.

A to není vše, jeho „krstná mama“ trénuje v Bratislavě děvčata a trenérem byl i Dominikův děděček 🙂. Není tedy divu, že Dominikův zápal pro házenou je více než velký a házenou miluje. Dokázal tak překonat i trošku kritický rok 2017, kdy nemohl do Rožnova přijet z důvodů zdravotních trablů s koleny.

Vše si vynahradil letos na 18. ročníku turnaje, kdy se objevil na palubovce opět v plné síle a všechny znovu okouzlil.

Nejen že si vystřílel s 37 góly titul pro NEJLEPŠÍHO STŘELCE, ale byl i jednoznačně zvolen trenéry jako NEJLEPŠÍ HRÁČ TURNAJE.




A třešnička na dortu? V roce 2014 premiérová účast a vítězství na turnaji a v roce 2018 derniéra na turnaji a opět vítězství Bratislavy 🙂.


PŘEJEME DOMINIKOVI HODNĚ NEJEN SPORTOVNÍCH ÚSPĚCHŮ V HÁZENÉ, ALE HLAVNĚ ZDRAVÍ A POHODU. A TŘEBA NÁS ZA PÁR LET ČEKÁ POKRAČOVÁNÍ PŘÍBĚHU V ROLI TRENÉRA 🙂

Comments are closed.