Dobiáš Cup mladších žáků – summary

11. ročník DOBIÁŠ CUPU mladších žáků je za námi a vítězný pohár putuje tento rok do slovenských Bojnic, stříbro vybojovali kluci z Olomouce 2000 a bronz tým ze Zubří. Domácí Rožnov si odnáší nepopulární bramborovou medaili :-)….

Výsledky zápasů zde, tabulky zápasů zde, střelci zde

V letošním ročníku se v mrazivém prosincovém víkendu představilo v Rožnovské hale 170 mladých nadějí házení a to ze Slovenska, Čech a Moravy. Do bojů s chlapci se tentokrát pustily i dva dívčí týmy a to HC Zlín a TJ Lesana Zubří. 13 týmů sehrálo od pátku do neděle 36 utkání a padlo 906 branek. Ze čtyř základních skupiny postupovaly vždy 2 týmy do další semifinálové skupiny, třetí (respektive čtvrtý) tým ve skupině, pak do bojů o 9.-13.místo. Těmto utkáním je tradičně vyhrazeno páteční odpoledne a sobotní dopoledne. Do semifinálové skupiny „A“ postoupila družstva HC Zubří, TJ Slovácká Slávia Uherské Hradiště, HK Kúpele Bojnice a děvčata ze Zlína. Druhou semifinálovou skupinu „B“ vytvořily postupující týmy z Rožnova, Olomouce 2000, Olomouce 2001 a slovenské Modry. Velmi pěkná a vyrovnaná utkání však nebyla vidět pouze v semifinálových bojích, ale taky ve skupině o 9.-13. místo, kde sice hrály většinou týmy mladších ročníků, které zatím nedisponují fyzicky vyspělejšími hráči, ale bojovností, šikovností a touhou dát branku se vyznačovala všechna utkání v této skupině, kde nakonec na 9. místě skončily Žeravice (které z Rožnova zdravíme :-), na 10. místě Havlíčkův Brod, následovala Bratislava, děvčata z Lesany a benjamínci z Velké Bystřice. A zatímco v „A“ skupině jednoznačně zvítězily Bojnice, druhé bylo Zubří, třetí Uherské Hradiště a čtvrté děvčata ze Zlína, tak druhá „B“ skupina byla napínavější :-). Jednoznačným favoritem sice byli kluci z Olomouce 2000, ale další tři týmy se navzájem porazily a rozhodnout musela až minitabulka, kdy nešťastnějším týmem byl domácí Rožnov ze skórem +2, Olomouc 2001 měl skóre +1 a Modra -3. Nedělní osmičku nejlepších odstartoval slovensko – český a zároveň chlapecko-dívčí zápas Modry se Zlínem. Děvčata ze Zlína se za svůj sympatický turnajový výkon odměnila 7. místem. O 5. místo svedli napínavý boj mladí kluci z Olomouce 2001 s Uherským Hradištěm. Těsné vítězství o branku bylo důvodem radosti pro Olomouc. O bronz se utkali „súsedi“ z Rožnova a ze Zubří. Sportovně je nutno uznat, že kluci ze Zubří předvedli lepší výkon a i když domácí bojovali, nejen s rychlých a šikovným soupeřem, ale i s nemocemi hráčů, tak tentokrát nedokázali se Zubřím držet krok. Nedělní poledne gradovala již téměř tradičním Česko – Slovenským finále o které se tentokrát postarali Bojnice a Olomouc 2000. A jak se na správné finále patří, tak o napětí nebyla nouze a do posledních sekund mohli přítomni diváci pouze tipovat, kdo bude PRVNÍ. V poločase měla mírný náskok Olomouc, ale nakonec tak nejtěsnějším možným rozdílem jedné branky patří letošní CUP Bojnicím :-).

Trenéři všech týmů bedlivě sledovali během celého turnaje i ostatní družstva a z jejich hlasování si odnesl cenu pro nejlepšího brankáře Šimon Mizera ze Zubří, cenu pro nejlepšího hráče pak Josef Dobeš z Olomouce 2000. Titul nejlepší střelkyně si vystřílela Alžběta Krůpová z Lesany Zubří. Ceny pro oceněné hráče i jednotlivé týmy předávali dětem paní ředitelka ZŠ Pod Skalkou paní Kubečková, zastupitel města Rožnov pan Hanáček a předseda TJ Rožnov pan Pargač. 

Comments are closed.