Mladší žáci stříbrní, aneb v Zašové se dějí vánoční zázraky

Ještě než si mladší žáci dali „vánoční pauzičku“ rozhodli jsme se využít nabídky házenkářů z Valašského Meziříčí na předvánoční turnaj 5 + 1 v tělocvičně v Zašové. Říkali jsme si, že to bude turnájek pro pobavení, dáme si nějaké ty branky, všichni si zahrají a vyběháme si nějaké to místo na „vanilkové rohlíčky“ ….

A vlastně nebýt toho, že turnaj spíše připomínal zvedání sebevědomí starších žaček Lesany, kdy se dokonce děvčata ročníku 1998!!! radovala, že obehrála chlapce narozeného v roce 2002, tak naše představy byly splněny – branky jsme dali, něco jsme vyběhali, jen jsme prostě nevyhráli, ale získali jsme pohár za 2. místo a Vojtík byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. A pak že neexistuje KOUZLO VÁNOC :):):).

Pořadatel turnaje sice spoléhal na náš tým, že postaví dva týmy, ale bohužel většinu z nás skolil „bacil“ a ty které neskolil, nám dali vědět, že nepojedou až v pátek nebo v sobotu, takže už jsme neměli ani čas oslovit třeba naše miňásky, aby si jeli s námi zahrát. A ještě že tak :). Příště bereme Vojtu Zuzaňáka :).

Ale dost “ vánočních pohádek“, na turnaji bylo i spouta pozitivních věcí, i když kluci byli zklamaní, že nedosáhli na výhru :). Nicméně za svůj předvedený výkon se v žádném případě nemusí stydět. Vždy jsme na hřišti prostřídali všechny hráče a všichni si tak dostatečně zahráli. Turnaj byl příležitostí hlavně pro kluky, kteří přišli před sezónou z minižáků (i když naši „rychlící“ jsou naše opory) a pro ty, kteří nejsou při utkáních tak průbojní a zde měli šanci ukázat, že i oni chtěji dávat branky.

Takže na palubovce se střídali Davča a Matěj, kteří trápili soupeře svýma rychlýma nožkama , odvahou a nebojácností kdykoliv vystřelit. Škoda neproměněných šancí a toho, že stačilo poslechnout malou radu z lavičky kam střílet a mohlo tam být víc branek. Ale Davča s Matějem jsou šikovní a jednoznačně patřili k nejlepším hráčům na hřišti. Ze starších „mladších žáků“ měli šanci táhnout tým Adam s Honzou V. Kluci udělali obrovský kus práce a už umí spoustu věcí, ale bohužel, potřebovali by od Davče a Matěje trochu té chuti dát branku, nebát se kontaktu se soupeřem a střelby :), tady žádné rady z lavičky nepomůžou, ale věříme, že kluci na turnaji zjistili, že i oni můžou dávat branky a budou si teď trošku více věřit. Mají na to, aby dávali branky v každém utkání. Dalším hráčem byl Radek, který se na podzim potýkal se zraněním a „bacily“ a tak toho moc neodehrál, ale je to taky jeden z průbojných hráčů s dobrým tahem na branku. Jen je třeba toho více nahrát a více se skamarádit s míčem a Radek bude dobrým hráčem. Dalšími do party byli Kuba V. , Alex a Honza A., kluci, kteří toho nemají moc nehraného, respektive Honza letos vůbec nic :(. A tak dostali dostatek prostoru a i nějaká ta branka tam padla :). Benjamínkem našeho týmu byl minižáček Davča Skalka, který byl s námi a když viděl, že nás je málo, tak nám rád vypomohl – takže Davčo díky :). A nedá mi to se nezmínit, jak krásné akce zahráli s bráchou Adamem, sice z toho ještě nebyly branky, ale diváci tleskali :). No a v bráně byl tentokrát osamocen Vojta, který bojoval jak s míčem, tak chvilkama i sám se sebou, kdy by si nejraději odpočinul na lavičce, ale nenechal kluky ve štychu o bojoval celý turnaj. A za svůj boj byl oceněn cenou pro nejlepšího brankáře – Vojtíku gratulujeme :). A abych nezapomněla, Vojta si dal ze 7m hodu i branku :).

Co se týká samotné hry, tak je vidět, že kluci udělali krok dopředu, ale zatím vycházíme spíše z toho, co dokážeme sami, než abychom poslechli trenéry :). Tím, že někdy jsme trošku „divočejší“ jsme ztratili hodně míčů, ale to nevadí, udržení míče dopiluje, ale bojovnost musí být v klucích :). Sem tam nám nešla obrana, ale k naší cti je třeba říci, že „starší žačky“ se fakt bránily velmi těžko :). Tradičně jsme „bojovali“ s proměňováním šancí :(. Vyzkoušeli jsme si osobní obranu po celém hřišti a záběhy křídel (jen škoda, že pořád nechceme hrát s hlavou nahoře, abychom viděli :)). A hlavně a to bylo pro nás to nejdůležitější, jsme si prostě zahráli a CO NÁS NEZABIJE, TO NÁS POSÍLÍ :):):).

RpR – Val.Mez  13 : 16
RpR – Lesana  II    13 : 16
RpR – Lesana I  14 : 16

Comments are closed.