Staří páni: Turnaj v Hranicích, 18.1.2020

Družstvo rožnovských starých pánů (Old Boys Handball Rožnov) se dne 18.1.2020 zúčastnilo turnaje v Hranicích na Moravě. Celou organizace družstva a účast na turnaji měl na starost Dominik Krupa. Družstvo deseti statečných přijel do Hranic podpořit i Jaroslav Hanák (bývalý hráč a trenér starých pánů).

Fotogalerie z turnaje ZDE


Turnaj v Hranicích, 18.1.2020

Ačkoli jsme byli družstvem bez klasických spojek, tak se nám v utkáních dařilo skórovat. Nejdříve narozeným členem družstva byl Láďa Novotný, který z pravého křídla dokázal skórovat a odběhal celý turnaj. Hned v prvním utkání jsme narazili na domácí Hranice s bývalým reprezentantem Martinem Stržínkem. S kompaktním družstvem jsme drželi krok a porážka 6:10 za 20 minut hry byla snesitelná.

Výborný výkon podal Jiří Polášek v bráně, který byl vyhlášen také nejlepším brankářem turnaje.

Druhé utkání s Martinem jsme prohráli rovněž o čtyři branky 8:12 a střelecky se prosadili Zbyněk Rohan a Luky Závorka se třemi brankami.

Třetí utkání jsme prohráli také rozdílem 4 branek 7:11. Nejlepší nástup do utkání se podařil proti Hlohovci, kdy se střelecky prosadili Luky Z. a Ondra Bělunek.  Soupeř se ale vzchopil a my jsme už v druhé části hry nestačili, 12:14.

O konečném pátém místě se mělo tedy rozhodnout mezi námi a Lesanou Zubří, která také neměla body za vítězství. Do utkání jsme nastoupili bez opor Lukáše Závorky a Toma Galuse, kteří už museli odjet do Rožnova. Jeden hráč nám zbyl na střídání. Začátek utkání jsme ovládli a rychle jsme vedli 5:1. Unavená Lesana se ale probrala a došli i někteří hráči, kteří se zapomněli v šatně u občerstvení. Utkání se začalo srovnávat a my jsme chvilkami nesouhlasili s výroky rozhodčích a byli jsme vylučování. Nervózní konec jsme zvládli a vyhráli o branku. Po třech brankách dali Petr Zajíček a Miloš Janošek a Zbyňa Rohan se prosadil dvakrát z levé spojky.

Páté místo odpovídá možnostem družstva. Všechny potěšilo to, že ještě házenou umí a mohou hrát a neméně byli všichni rádi za to, že se nikdo nezranil. Tak díky všem starým pánům a vzhůru k dalším turnajům v početnější sestavě.

Fotogalerie z turnaje ZDE


Turnaj v Zubří, 31.8.2019

Staří páni Rožnova navázali na oslavy sta let rožnovské házené turnajem v Zubří. Přátelské utkání proti Lesaně Staré Zubří na oslavách sta let v červnu byla základem pro pozvánku na turnaj starých pánů, který pařádala právě Lesana tuto sobotu 31.8.2019.

Na turnaji se kromě šesti družstev starých pánů představila také družstva dřívenarozených dam. Turnaj má dlouholetou tradici a tradiční je také účast mnoha slovenských celků.

Úvodní útkání na turnaji sehrálo družstvo Rožnova proti domácím. Od počátku pěkné utkání zdobil dobrý výkon brankáře Sekyry. Po dvaceti minutách a dramatickém závěru skončilo utkání 4:4.

Druhé utkání ve skupině sehrálo domácí Zubří s Hlohovcem s výsledkem 8:15. Utkání Rožnova s Hlohovcem se neslo až do desáté minuty ve vyrovnaném duchu. Pět slabších minut a rozhozená obrana vedly k průběžnému vedení Hlohovce o pět branek a Rožnov si začal hlídat skóre. Konečné skóre 6:11 pro Hlohovec přineslo Rožnovu druhé místo ve skupině.

Semifinálové utkání s Hranicemi bylo dramatické a Rožnov dokázal skórovat z křídel, pivota, ze spojek a po zisku sedmiček. V normální hrací době skončilo utkání 8:8 a rozhodovaly sedmimetrové hody. V těch byly šťastnější Hranice 3:2.

V utkání o třetí místo se Rožnov utkal s Dubnicou a těsně prohrál o dvě branky. Konečné čtvrté místo je slušné a především početná účast hráčů Rožnova je dobrý základ pro další turnaje. Nejlepší střelec Radim Chrástek. Výborný výkon především proti Hranicím a Dubnici podal brankář Ondřej Sekyra, ale pochvalu si zaslouží určitě celý tým za bojovnost až do konce každého utkání. 

Díky za vedení týmu st.pánu patří i trenérům Jardovi Hanákovi a Miloslavu Krupovi.

Rožnov – Zubří 4:4
Hlohovec – Rožnov 11:6
Zubří – Hlohovec 8:15
Hranice – Rožnov 8:8 (3:2 na 7m hody)

Comments are closed.