St. dorost: RpR – Plzeň 33 : 27 (17:14)

První jarní výhra……

 

Výsledky celé soutěže ZDE


RpR – Plzeň 33 : 27 (17:14)

Třetí jarní kolo jsme už konečně zvládli a bodovali naplno. Přijela k nám Plzeň, takže dá se říct, že favorit utkání. Kluci po Úvalech se dávali dohromady hlavně mentálně a chystali jsme hlavně hlavu na to, že by to mohlo vyjít. Připravovali jsme se na plzeňského reprezentanta Kaplana, věděli jsme, že když ho do hry moc nepustíme, tak určitá šance na vítězství tam je. To se podařilo. Kluci hráli týmově a skvěle je držel brankář Mikulenka. Všechny můžu jen pochválit. Výhru jsme si zasloužili a myslím, že i dokonce užili. Teď budeme čekat, jak se bude vyvíjet situace kolem Coronaviru, ale snad ještě k utkáním nastoupíme.

Sestava a branky: Mikulenka (1), Solanský – Cabák (3), Skýpala (1), Michálek (2), Kavka (1), Ulrych (1), Šustáček (9), Melichařík, Kramoliš (6), Krupa J. (4), Uhriňák (1), Holčák, Jurajda (4)


Úvaly – RpR 28 : 24 (15:13)

V druhém zápase jarní části jsme odjeli do Úval. Měl to být zápas s týmem, se kterým se porveme o první dva body jara. Začátek utkání jsme zvládli dobře, vytvořili jsme si vedení a to jsme drželi do poloviny prvního poločasu. Pak bohužel jsme se soustředili i na věci mimo dění hřiště a zbytečně jsme vlastními chybami dovolili soupeři stáhnout skóre a dokonce se dostat do vedení. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že i když se nám přestalo dařit po herní stránce, tak bojovností to urveme. Tohle se vůbec nepovedlo. Domácí bojovali o velmi důležité body, které potřebují k záchraně a i za podpory diváků se jim to dařilo. Opravdu s námi bojovali a my bohužel se nedokázali naladit na tu správnou vlnu. Utkání jsme nezvládli a to jsme již ve 45. minutě dotáhli na rozdíl jediné branky, ale od té doby jsme vsítili pouze tři. Je to velké zklamání. Nezbývá nám, než bojovat dál. Teď potřebujeme pomoct všech diváků rožnovské házené

Sestava a branky: Solanský, Mikulenka – Cabák (2), Skýpala, Michálek (6), Kavka (2), Ulrych (1), Šustáček (4), Melichařík, Kramoliš (5), Krupa J. (2), Holčák, Krupa O. (1), Jurajda (1)


RpR – Nové Veselí 19 : 21 (10:11)

S Veselím jsme padli po boji. Úvod jarní sezóny nám nevyšel. Do Rožnova přijel další z top mládežnických týmu a to Nové Veselí. Do utkání vstoupili lépe hosté. Když jsme se v začátku zápasu rozkoukali, tak v polovině poločasu jsme se dokonce dostali i do jednobrankového vedení. Bohužel našimi chybami soupeř otočil a poločas vyhrál o jednu branku. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se musíme snažit prosazovat v prostorách krajních spojek jeden na jednoho. Bohužel tohle se nám nevedlo. Do toho se přidalo i neproměňování šancí a soupeř odskočil na čtyřbrankové vedení. Kluci se ale nepoložili a bojovali co to šlo, v 54. minutě bylo srovnáno. Bohužel v úplném závěru měl soupeř větší štěstí v zakončení a tak si odvezl z Rožnova dva body. Je to velká škoda, protože bod jsme si za bojovnost a výbornou obranu spolu s fantasticky chytajícím brankářem Mikulenkou zasloužili. Nezbývá nám nic jiného, než sebrat zkušenosti z takového zápasu a zkusit je prodat třeba hned v sobotu, kdy zajíždíme na půdu Úval, kde nás nečeká nic jednoduchého. Budeme ale za Rožnov bojovat!

Sestava a branky: Mikulenka, Solanský – Cabák (3), Skýpala, Michálek (6), Kavka, Ulrych, Šustáček (4), Melichařík, Hrdlička, Kramoliš (1), Holčák, Vodíčka (4), Hlavenka, Jurajda (1)


RpR – Dukla Praha 25 : 32 (13:15)

V neděli jsme odehráli náš poslední zápas podzimu. Přivítala k nám pražská Dukla, jeden z top týmu soutěže. Začátek utkání byl vyrovnaný, bohužel jsme měli možná až velký respekt. To nás trochu svazovalo a my udělali nějaké technické chyby. Dukla tyto chyby smrtelně trestá rychlými brejky a bohužel si tímto vytvořila až čtyřbrankový náskok. Poté jsme dokázali se zklidnit a začít hrát hlavně v útočné fázi to co jsme chtěli. Nakonec jsme korigovali na poločasových 13:15 pro Duklu. Do druhého poločasu jsme měli neskutečný vstup, kdy jsme cca 5 minut drželi čisté konto a dostali se do jednobrankového vedení. Poté jsme bohužel udělali opět chyby v útoku a do toho neproměnili vyložené šance. Tímto Dukla odskočila na 5 branek, kde bohužel jsme neměli sílu už zápas zvrátit. Zkoušeli jsme i hru bez brankáře, šance jsme si vytvořili, ale neproměnili. Ukázala se síla Dukly v tom, že měla širší kádr a v takovém tempu, jak se celý zápas hrál, jsme doplatili na to, že na koncovku nám nezbývaly síly. Každopádně to byl nejlepší odehraný zápas v podzimní části. Za výkon se vůbec nemusíme stydět. Kluci zaslouží obrovskou pochvalu za tento zápas. Nyní nás čeká vánoční pauza, přezimuje na 8. místě tabulky, zregenerujeme a od začátku ledna vletíme na přípravu jarní části. Všem fanouškům přejeme krásné a pohodové Vánoce a na jaře se těšíme opět na Vaši přízeň.

Sestava a branky: Solanský, Mikulenka – Cabák (3), Skýpala, Michálek (4), Kavka, Ulrych (1), Šustáček (4), Melichařík, Hrdlička, Krupa Jakub (6), Holčák, Vodička (5), Hlavenka, Jurajda (2)


Jičín – RpR 45 : 33 (24:18)

Předposlední kolo podzimní části jsme odehráli v Jičíně. Jeli jsme s myšlenkou překvapit a zkusit získat velice dva důležité body, abychom měli dobrou výchozí pozici na jaro. Bohužel od samého začátku jsme nedokázali bránit útoky hostů. Cca 10 minut jsme jim ale stačili a skóre bylo vyrovnané a góly padaly z každého útoku. Malý zlom přišel, když jsme se nechali zbytečně vyloučit a našeho hráče Krupu nám vzali na osobní obranu. Tam si soupeř vybudoval šestibrankový náskok, který byl i v poločase. Klukům jsme říkali, že pokud zlepšíme obranu, tak je veliká šance vyhrát. Ale bohužel, naše obrana nefungovala, byli jsme málo pohybliví a agresivní. Tím jsme nepomohli i našim brankářům, kterým se taktéž nedařilo. Proto jsme dostali hrůzostrašných 45 branek, i přesto, že jsme jako teprve druhý tým v sezóně dokázali dát domácím přes 30 branek. O to je to větší škoda, že jsme na 33 našich vsítěných branek nedokázali vyhrát. Tohle nás v závěru může hodně mrzet. Pokud takto přistoupíme v obraně i k zápase s Duklou, tak si budeme koledovat na pořádnou ostudu. Zkusíme ovšem se nachystat nejlépe jak budeme moct. Tímto zvu i všechny fanoušky rožnovské házené, aby se přišli podívat na velmi kvalitní a zvučný tým jménem Dukla Praha.

Sestava a branky: Solanský, Mikulenka – Cabák (5), Skýpala, Kavka (1), Ulrych, Šustáček (6), Melichařík, Krupa J. (11), Holčák, Vodička (3), Jurajda (7)


Šťáhlavy – RpR 26 : 28 (10:15)

Do Šťáhlav jsme odjeli s odhodláním navázat na naše předešlé výsledky. Do utkání jsme vstoupili dobře, během prvních 15 minut jsme si vytvořili až pětibrankový náskok. Kdyby se nám podařilo proměnit více šancí, tak poločasový výsledek mohl být větší. Druhý poločas jsme načali také lépe my. V 38. minutě svítil stav na ukazateli skóre 21:12. Vše vypadalo, že by mohlo mít už hladký průběh. Jenže nastal náš kolaps, který vyústil naším zbytečným vyloučením a poté jsme i přidali nepřesnosti v zakončení a v 50. minutě zápasu to bylo 22:22. Drama bylo na světě. Domácí hráli v laufu a bylo těžké je zastavit. Naštěstí přidal gólman Solanský vynikající zákroky a nám se podařilo využít našich šancí. Kluci si museli sáhnout na svůj morál a ukázali, že dokážou se vzchopit i za takové situace. Za to bych chtěl tým pochválit. Nyní nás čeká těžký zápas na půdě Jičína, kde se pokusíme udělat překvapení.

Sestava a branky: Mikulenka, Solanský – Cabák (3), Všetička, Kavka, Ulrych (1), Šustáček (1), Melichařík, Hrdlička, Krupa J. (7), Holčák (1), Vodička (5), Hlavenka, Jurajda (2)


Kopřivnice – RpR  31 : 34 (13:17)

Do Kopřivnic jsme odjeli za jasným cílem a to navázat na úspěšný zápas s Karvinou. Začátek utkání byl ale z naší strany ospalý. Od 15. minuty jsme začali proměňovat brankové příležitosti a vytvořili si tří brankový náskok. Za první půlku je potřeba pochválit Jakuba Krupu, který vsítil 9 branek. Do druhé půle jsme vstoupili tak, jak jsme v první skončili. Ze zabezpečené obrany jsme vycházeli do útoku a kolem 40. minuty jsme měli sedmi brankový náskok. Vypadalo to, že bychom mohli zápas definitivně rozhodnout. Bohužel hra 7:6 nám ale vůbec nevyšla a vrátila domácí do hry. Cca 3 minuty před koncem to už bylo o pouhý gól pro nás. Naštěstí jsme nesklopili hlavy a závěr vyloženě ubojovali. Celý tým zaslouží za tohle pochvalu. Také bych chtěl vypíchnout naše duo brankářů, kteří ukázali, jak by měla brankářská dvojice pracovat. Jak David Mikulenka, tak Adam Solanský v důležitých chvílích odvedli výborné výkony. Nyní nás čeká týdenní pauza a poté zajíždíme do Šťáhlav, kde budeme bojovat o další venkovní body.

Sestava a branky: Solanský, Mikulenka – Cabák (3), Krupa O. (2), Uhriňák (7), Kavka, Ulrych, Šustáček (8), Melichařík, Hrdlička, Krupa J. (9), Holčák, Vodička (4), Hlavenka, Jurajda (1)


RpR – Karviná 37 : 29 (21:13)

Po zápase se Zubřím jsme měli dva dny na to připravit se na zápas s tradičním týmem této soutěže. Hlavně po mentální stránce jsme se snažili mít hlavy nastavené tak, že můžeme uhrát s tímto soupeřem kvalitní zápas. Od začátku zápasu se nám to dařilo. Byli jsme dle mého soustředěnějším a bojovnějším týmem. Karviná nás lehce zaskočila osobní obranou na našeho hráče Šustáčka, ale s tím jsme si skvěle poradili a prosazovali jsme se z připravených šancí. Spolu s dobře s pracující obranou a skvělým brankářem Mikulenkou jsme si vydobyli luxusní a až nečekaný poločasový náskok. V druhém poločase nám vyšel skvěle vstup a dokonce ve 44. minutě svítilo na světelné tabuli skóre 34:17. Poté si zahráli všichni hráči, kteří byli napsáni na soupisce. Za celý zápas je potřeba všechny kluky pochválit. Teď zkusíme na výkon navázat a zkusit překvapit v Kopřivnici, kde nás čeká opět další těžký zápas.

Sestava a branky: Mikulenka (1), Solanský – Cabák (4), Všetička, Michálek (7), Kavka (2), Ulrych (3), Šustáček (7), Melichařík, Hrdlička (1), Krupa (8), Holčák, Vodička, Hlavenka, Jurajda (4)


RpR – Zubří 25 : 45 (10:18)

Po velmi dlouhé době se hrálo opět valašské derby. My jsme do zápasu šli s tím, že budeme chtít favority ze Zubří co nejvíce potrápit. Bohužel, velká autorita k soupeři nám to nedovolila. Kupili jsme moc technických chyb a to bylo pro nás smrtící. Ve druhém poločase jsme přidali zbrklé nepřipravené střely a opět jsme byli potrestání. Kluci ze Zubří ukázali ohromnou kvalitu a dle mého patří ke špičce soutěže právem. Nám nezbývá než tvrdě pracovat, aby za půl roku jsme dokázali odehrát v Zubří lepší zápas, něž tento v Rožnově.

Sestava a branky: Mikulenka, Solanský – Cabák (4), Kavka (2), Ulrych (1), Šustáček (6). Melichařík (1), Hrdlička, Krupa, Holčák (1), Vodička (6), Hlavenka (2), Jurajda (2)


Fr.-Místek – RpR 29 : 22 (14:8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do Frýdku jsme odjeli s nadějí, že náš výkon v obranné části by mohl být lepší, než v minulých zápasech. Celý týden jsme se připravovali a trénovali právě hlavně práci v obraně. Začátek utkání byl vyrovnaný a docela to i v obraně klapalo. Ve 20. minutě přišel zlom, protože jsme přestali proměňovat vyložené šance a díky chybám v útoku taky inkasovali laciné branky. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že zkusíme změnit taktiku v obraně, to nám bohužel vůbec nevyšlo a během prvních šesti minut druhého poločasu jsme dostali 5 branek a bylo pro nás složité dohánět skóre, které v tu chvíli bylo pro nás mínus 11. Ale kluci bojovali a nevypustili ani minutu a dokonce jsme soupeře stáhli na 6 branek. Na konci jsme zkoušeli ještě osobní obranou soupeře zaskočit, bohužel ani to nám nevyšlo. I tak ale je potřeba kluky pochválit, konečně jsme mohli být alespoň s výkonem spokojeni.

Sestava a branky: Solanský, Mikulenka – Cabák, Skýpala, Michálek (4), Kavka, Ulrych (2), Šustáček (6), Melichařík, Holčák, Krupa (3), Vodička (5), Hlavenka, Jurajda (2)


RpR – Lovosice 28 : 35 (16:17)

Do utkání s Lovosicemi jsme šli s úmyslem získat dva body a udržet domácí neporazitelnost. Bohužel Lovosice dojely do Rožnova pro body a od samého začátku to bylo na nich znát. My jsme  podali v prvních minutách ospalý výkon a celý první poločas jsme jen dotahovali skóre. V poločase jsme věděli, kde je naše největší chyba, byla to obrana. Do druhého poločasu jsme šli s tím, aby jsme něco v tomhle změnili a pokusili se právě na ní chytnou.  Nepodařilo se a Lovosice si svým koncentrovaným výkonem dokráčely ke dvěma zaslouženým bodům.

Fotogalerie z utkání ZDE

Sestava a branky: Solanský, Mikulenka – Cabák (2), Skýpala, Michálek (9), Kavka, Ulrych, Šustáček (3), Melichařík (7), Hrdlička, Krupa, Vodička (1), Hanskut, Hlavenka, Jurajda (4), Holčák


Plzeň – RpR 37 : 29 (14:14)

Do Plzně jsme odjeli s úmyslem překvapit a dovést nějaké body domů. V prvním poločase jsme tomu šli hodně naproti. Od začátku jsme nutili soupeře k vynuceným chybám v útoku naší aktivnější obranou. Bohužel nám to vydrželo jen chvíli a poté se do mírného vedení dostala právě Plzeň. Kluci ale bojovali a snažili se dostat do hry, tak jak jsme měli v úmyslu. Pořád jsme na domácí stačili a snažili se dostat vedení na naší stranu, bohužel díky neproměněným  šancím skončil poločas remizovým stavem. Do druhého poločasu jsme vstoupili s úmyslem Plzeň zaskočit a zkusit hned v úvodu odskočit. Bohužel se podařil pravý opak. Plzeň na nás vlétla a zaskočila právě nás. Morálně a mentálně jsme se nedokázali vzchopit a zápas od 10. minuty druhého poločasu bohužel pro některé skončil. Výkon po zbytek utkání se projevil bohužel na výsledku utkání. Takhle se bohužel ale bojovat za Rožnov nedá a musíme to okamžitě s Lovosicemi napravit! Čeká nás nesmírně těžké utkání hlavně po mentální stránce, ale odhodlání se porvat o další domácí body je nyní velké. Dojdete nás podpořit.

05 Mikulenka, Solanský – Cabák (1), Skýpala, Michálek (8), Kavka, Ulrych, Šustáček (11), Melichařík, Holčák Krupa (7), Vodička (2), Hlavenka, Jurajda


RpR – Úvaly 33 : 28 (14:11)

První domácí utkání v nejvyšší soutěži a body jsme chtěli ponechat doma. Cíl byl jasný – vítězství. Na hřišti se sešly dva týmy, které jsou oba letos nováčci v 1. lize. Výhoda soupeře určitě byla ta, že kostru jejich týmu tvoří hráči ročníku narození 2001. My jsme byli od začátku utkání agresivnější v obraně a po celou dobu první půle jsme si udržovali 2 – 3 brankové vedení. Bohužel v útočné fázi převládla snaha individuálně se prosazovat nad týmovým výkonem. Následovala tak střelba z nepřipravených pozic a branky v naší síti. O poločase jsme si tyto „chybky“ vyříkali a ve druhé půli jsme se pak dostali až do 7mi brankového vedení. Přišly však chyby v obranné fázi a soupeř začal korigovat výsledek, až na rozdíl 3 branek. Naštěstí jsme jeho „rozjezd“ zastavili a vítězství si pohlídali. Co je potřeba vypíchnout je bojovnost a nasazení všech hráčů v tomto utkání. Příští týden nás čeká Plzeň a my bychom rádi přivezli i body od soupeřů. Bude nutno ale v tréninku zapracovat na všech aspektech hry.

Sestava a branky: Mikulenka, Solanský – Cabák (1), Skýpala, Michálek (7), Kavka (1), Ulrych, Šustáček (8), Melichařík (1), Doubek, Krupa (5), Hanskut, Hlavenka, Vodička (9), Jurajda (1)


Nové Veselí – RpR 34:22 (13:9)

K premiérovému zápasu I. ligy jsme vyrazili  k jednomu, ze tří top mládežnickým týmu a to s velkým respektem a očekáváním. Někteří naší kluci z týmu totiž hráli zápas v první lize po roce, a nebo někteří vůbec poprvé. Bohužel v týdnu kvůli zranění vypadl ze sestavy Jakub Krupa, a o to to bylo pro nás horší, hlavně co se týká obrany. Na ostrý start jsme se snažili připravovat posledních 14 dní přípravy.

Před utkáním kluci dostali jasné instrukce, jak by jsme měli zápas hrát a co bychom po nich chtěli. Začátek utkání nám vyšel výborně, první branku dali domácí, ale po chvíli jsme vyrovnali a dokonce se dostali do dvoubrankového vedení. Tohle z nás shodilo stres a začali jsme hrát naší hru, naopak soupeř se nemohl dostat do svého rytmu. Obranná část šlapala velmi dobře, bohužel jsme neproměnili některé z  šancí a tím soupeř se dostal do vedení. Klid ale Veselí nemělo. Muselo pořád hrát na plné obrátky. 

Do druhého poločasu jsme vstoupili s plánem zkusit pokusit se snížit  náskok Veselí alespoň na dvě branky, bohužel jsme neproměnili cca 6 brankových šancí, kdy naopak Veselí vstřelilo první branku druhého poločasu v 6. minutě a vedlo o pět. Do 45. minuty jsme drželi krok, poté jsme bohužel opět přestali proměňovat a soupeři se podařilo zakončit hned z první vlny a tím se dostali do klidu a dál si mohli hrát „svou“ hru.

Kluky je i přes prohru potřeba pochválit. Výborný výkon podal David Mikulenka v bráně. Nás čeká nyní práce na rychlém i postupném útoku a snaha se dobře připravit na soupeře z Úval, které dorazí v sobotu na naší palubovku a my zkusíme zaútočit na první body do tabulky.

Sestava a branky: Solanský, Mikulenka – Vodička (5), Hanskut (4), Michálek (4), Kavka (1), Melichařík, Ulrych, Sucháček (2), Hlavenka, Šustáček (9), Jurajda, Cabák (1), Skýpala

Comments are closed.