Mladší žáci aneb hrdinové v Olomouci

logo_zapasyV neděli 3.2. odjelo „torzo“ maldších žáků na turnaj do Olomouce. Ač jsem se všichni těšili, tak většinu týmu přepadla chřipka a tak čest Rožnovské házené jelo zachraňovat 9 hrdinů. A hned v úvodu je třeba před kluky smeknout, jak se nakonec s těžkou situací a to jak fyzicky, tak i psychicky vypořádali. Pevně věříme, že po dnešku jsou silnější, odolnější, dravější a ví, že i když házená bolí, tak je „krásná :)“.

Naše sestava čítala, jak je psáno již v úvodu, 9 kluků, kteří zvládli 4 utkání 2 x 15 minut a i když nedokázali ani jednou zvítězit a skončili na posledním místě, tak bojovali jako lvi. Mohli jsme sice poprosit o výpomoc naše minižáky, ale máme letos trošku smůlu na družstva starších žaček a i na tomto turnaji startovaly starší žačky a tak nemělo smysl tým doplňovat o 4 roky mladšími kluky :(. Tak třeba příště už konečně absolovujeme opravdu turnaj mladších žáků :).

K prvnímu utkání jsme nastoupili proti starším žačkám Zory Olomouc. Ač se kluci snažili, turnaj nám hned od začátku ukázal, že bude pokračovat především naše střelecké trápení. Pořád klukům chybí touha po gólu. Tento fakt nás srážel celý turnaj. Takže než jsme se v prvním utkání rozkoukali, tak jsme prohrávali a nemohli se „mohutnějsi“ obranu děvčat dostat. Konečný výsledek 18:5 nás sice až tak nermoutil, ale jedna jediná branka ve druhé půli určitě ano :(. O branky se podělili Filda (2), Radim (1), Alex (1) a Davča (1).

Před druhým utkáním jsme si trošku v šatně popovídali, snažili se kluky přesvědčit, že když v útoku přidají pohyb, nebudou střílet z místa, budou trošku bojovat a v obraně přidají na aktivitě, tak to půjde lépe. Je fakt, že tým Zlínských mladších žáků nad námi neměl takovou fyzickou převahu a zvláště začátek utkání nám vyšel, ale bohužel, tím že jsme neměli moc šancí střídat, tak nám rychle ubývaly síly a soupeř nám odskočil. Nicméně našim cílem v tomto utkání bylo minimálně 10 branek. Hurá, dali jsme jich 12 a Filda (1), Radim (2), Alex (1), Luky (1). Mira (6) a Davča (1).Konečný výsledek 12 : 24.

Třetí utkání proti domácímu týmu STM Olomouc nám nevyšlo a to opět hlavně střelecky, síly už opravdu chyběly, navíc se nám nedařilo ani při střelbě sedmiček 🙁 a tak jsme se už více méně protrápili, o čemž svědčí výsledek 5 : 22. Z našich rytířů se trefil Filda (2), Luky (1) a Mira (2).

Poslední utkání proti starším žačkám Lesany jsme si chtěli ještě trošku užít a hlavně si dát branky. 10 gólů byl opět náš cíl. V obraně jsme bohužel na „fyzicky vyspělejšího soupeře“ nestačili a  i když kluci hráli aktivně, tak byli většinou „přetlačeni“. Bohužel jsme holkám zápas usnadnili i tím, že jsme v útoku ztratili spoustu míčů, většinou už jsme fakt nemohli :(. Nicméně, i když jsme několikrát orazítkovali tyče soupeřovy brány, jsme nakonec dokázali dát 12 branek 🙂 – Filda (2), Radim (1), Matěj (4), Mira (4), Davča (1). Konečný výsledek 12 : 27.

mladsi zaci_olomouc

Jak jsme psali v úvodu je třeba všechny pochválit za bojovnost, za to jak se dokázali poprat s tím, že nebylo jak prostřídat sestavu a někteří odtáhli celé utkání. V bráně sám bojoval Ríša a i když ne vždy se mu dařilo dle jeho a našich předstva, tak předvedl několik dobrých zákroků, bohužel obrana mu tentokrát moc nepomáhala. Na hřišti si všichni sáhli až na dno sil a to hlavně Filda, David, Radim, Matěj a Mira. Pro kluky to bylo težké i psychicky a někdy nebylo daleko k slzičkám, ale nakonec to všichni ustáli jako správní chlapi. Davča předvedli výborný fyzický výkon a jako vždy měly jeho přihrávky oči a dokázal dobře uvolnit jak křídlo, tak i pivota, navíc sám si i dobře poradil s rolí pivota. Filda bojoval jako lev, i když toho měl chvilkama „plné kecky :)“, ale v každém utkání dokázal dát branku :). Radim to dneska takty zvládl jak na spojkách, tak i v pivotu a když dostak míč do běhu a soustředil se na střelu, tak i nějaký ten gólík tam padl :). Matěj předvedl obdivuhodný výkon (v sobotu večer ještě hrál na turnaji tenis) a i když se nedostal tolik do svých oblíbených brejků, hrál dnes velice dobře na střední spojce, opět posbíral soupeři nějaké míče a přidal i branky. Stejně tak i Luky hrál po florbalovém turnaji a taktéž odběhal hodně, přidal branky a několikrát dobře zabojoval v obraně. Alex odehrál část turnaje v pivotu, kde běžně nehrává, ale vypořádal se s tím dobře, nechal si poradit a byl platným hráčem. Když se dostal později na křídlo, dokázal přidat i branky. Dalším hráčem byl Kuba, který sice nedal branku, ale velmi dobře hrál v obraně a vždy si hlídal své hráče, pomáhal i ostatním a poctivě se do obrany vracel. Posledním do party byl náš nový hráč Mirek Los. Mira ukázal, že bude platným hráčem a zatížil konto soupeře 12 góly. Nebál se vzít na sebe zodpovědnost a odvážně pronikal soupeřovou obranou.

Samozřejmě, že jsme na tomto turnaji nebyli schopni zahrát rychlý přechod do útoku, hrát aktivnější obranu a v útoku více kombinovat, ale určitě se nám těžce nabyté zkušenosti budou hodit. KLUCI DÍKY A BOJUJEME DÁL, TO PŮJDE :).

Comments are closed.