Mladší žáci TJ Rožnov p. R. mezi nejlepšími sportovními kolektivy za rok 2012

logo_infoSlavnostní vyhlášení pátého ročníku ankety Sportovec roku se konalo v úterý 19. února v obřadní síni rožnovské radnice. Město udělilo ocenění celkem osmi sportovcům a třem sportovním kolektivům. Vyhlášen byl Trenér roku, oceněno bylo také osm osobností rožnovského sportu a nejlepší hendikepovaný sportovec.

 Udělena byla i Cena starostky města a mimořádná cena za reprezentaci a propagaci města. Ze všech oceněných sportovců byl vybrán a vyhlášen Sportovec roku 2012. Toto ocenění si odnesla čtyřnásobná mistryně republiky a vítězka Středoevropského poháru, lyžařka Natálie Jurčová.

Oceněna byla také Kateřina Solanská (skoky na trampolíně, kategorie dorostenci a junioři do 21 let). Mezi sportovci v kategorii na 21 let získali ocenění Sportovec roku 2012 cyklistický silniční ultramaratonec Svatopluk Božák a boxerka Ester Konečná.

Ve sportovních kolektivech bylo v kategorii žákovských kolektivů do 15 let oceněno družstvo mladších žáků Rožnovského tenisového klubu a družstvo mladších žáků TJ Rožnov oddílu házené. V kategorii dorosteneckých a juniorských kolektivů do 21 let byly vyhlášeny juniorky TJ Rožnov, oddílu volejbalistek.

Mezi hendikepovanými sportovci opět uspěl plavec Filip Coufal. Cenu Trenér roku si odnesl Richard Turza, který vede úspěšný oddíl házené mládeže.

Místostarosta Rožnova Václav Mikušek společně s olympionikem Alešem Deptou předali pamětní list Osobnostem rožnovského sportu. Těmi byli vyhlášeni Ludvík Hlucháň (klasické lyžování), Josef Dvořák (basketbal), Vladimír Koláček(trampolíny), Jan Kubáček (turistika), Jindřich Kozubek (trampolíny), Miroslav Bil(volejbal), Jaroslav Maňák (alpské lyžování) a František Vavruša (klasické lyžování – severská kombinace).

Cena starostky města, určená pro zasloužilého sportovce, trenéra nebo funkcionáře, který se významnou měrou zasloužil o rozvoj sportu a tělovýchovy v Rožnově pod Radhoštěm, putovala do rukou Zdeňka Vaňury za celoživotní aktivitu v oblasti rozvoje turismu a mototurismu na Rožnovsku.

V letošním roce se starostka Rožnova Markéta Blinková rozhodla udělit mimořádné ocenění za reprezentaci a propagaci města při významných mezinárodních závodech panu Svatopluku Božákovi (cyklistika – ultramaraton).

V závěru slavnostního odpoledne, které svým vystoupením doprovodili členové oddílu Aikido Rožnov valašská domobrana Michal Bělunek a Lubomír Rohal, byl ze všech oceněných sportovců vyhlášen také nejlepší Sportovec roku 2012. Komise tělovýchovy a sportu Rady města Rožnov pod Radhoštěm zvolila Sportovcem roku 2012 běžkyni na lyžích Natálii Jurčovou.

Zdroj: www.roznov.cz

Comments are closed.