Mladší žáci – výsledky turnaje 9.3. v Rožnově p.R.

logo_zapasyV sobotu 9.3. mladší žáci absolvovali první turnaj z víkendového přípravného „minisoustředění“  to na domácí půdě. Ještě než se v článku dozvíte podrobnosti o výsledcích a naší hře, tak patří poděkování všem co nám pomohli a bez nichž bychom turnaj jen stěží uspořádali. Takže popořádku 🙂 – díky Márovi, Michymu, Grochymu, Paťovi a Vojtovi za skvěle odvedenou práci u stolku časoměřičů (i když to někdy byly nervy a kluci by určitě s chutí naběhli na hřiště :)). Díky mamce Andrei a taťkovi Petrovi za bufet 🙂 (toasty i párky byly výborné :)) a díky i mužům v černém – Márovi a Zuzimu :).

Našeho připravného turnaje se zúčastnily dva týmy ze Zubří, kluci z Polanky n. O. a náš „manšaft“. Jednalo se o ryze přípravný turnaj, ale na konci turnaje byli kluci za své výkony odměněni nějakou tou sladkou dobrotou :).

Výsledky turnaje:

TJ Rožnov p.R.     –     HC Zubří I                 12 : 22
HC Zubří I              –     HC Zubří II                 22 : 11
TJ Rožnov p.R.     –     DTJ Polanka n.O.       9 : 6
HC Zubří II             –     DTJ Polanka n.O.     18 : 12
TJ Rožnov p.R.     –     HC Zubří II                 14 : 13
HC Zubří I              –     DTJ Polanka n.O.     18  : 12 

Pořadí turnaje:
1.  HC Zubří I
2.  TJ Rožnov p.R.
3.  HC Zubří II
4.  DTJ Polanka

Náš „manšaft“ byl dnes téměř v plné polní 🙂 a tak nás k zápasům nastupovalo 18. Možná se to bude zdát někomu hodně, ale z toho byli 3 brankáři, Kuba nastoupil k prvnímu turnaji po více jak 4 měsících, Adam se potýká s bolestí pat, Radek má naražený palec :). Takže jsme zátěž rozložili,  i s ohledem na to, že nás čeká hned zítra porce dalších 5ti utkání, marody pošetřili a v každém utkání tak všechny prostřídali.

V prvním utkání proti Zubří I jsme se ani nenadáli a prohrávali o 6 branek. Vysvětlení je jednoduché – nedokázali jsme se vůbec vypořádat s obranou 1:5 🙁 a navíc jako vždy nás trápila střelba. Nicméně, postupně jsme se začali do hry dostávat, povedlo se nám pár akcí a správných vyřešení herních situací na hřišti. Výsledkem bylo pár branek v síti soupeře ke konci první půle. Kluci bojovali o každý míč, nevypustili ani jeden souboj jak v obraně, tak i v útoku. Ač prohra o 10 branek vypadá „krutě“, tak utkání pro nás bylo jednoznačně přínosem a příště to bude lepší :). K pozitivum určitě 7 střelců, kteří se podělili o branky.

Druhé utkání proti Polance nám herně a i nasazením nevyšlo. Slavili jsme sice výhru, ale soupeř měl oproti nám viditelný výškový i váhový handikep, který naši „borci“ nedokázali anebo možná nechtěli využít. Nejen, že jsme nepromněňovali jasné brankové příležitosti, ale ani ty ze 7m hodů :(. V tomto okamžiku by právě naši „časoměřiči“ nejraději vběhli na to hřiště :). Soupeř se naopak naší vyšší obrany nezalekl a odvážně střílel z dálky. Střelu umístil k tyčí a … a byl gól :). Museli jsme v šatně trošku udělat vítr, abychom zjistili, zda vůbec kluci chtějí dávat branky :).

Před třetím utkání jsme se snažili poučit z utkání prvního, neb i „B“ tým Zubří hrál obranu 1:5. Pravda, herně jí má zatím lépe zvládnutý tým „A“, ale to pro nás neznamenalo, že to bude jednoduché utkání. Kluci se hecli, před utkáním si pořádně „zakřičeli pokřik“ a vlítli na soupeře. V útoku přidali pohyb bez míče, sem tam mrkli do pivota a pokusili se i o záběhy křídel. Výsledek? Za záda soupeřova brankáře začali padat branky. Do té naší sice taky, ale i v obraně jsme se hecli, a tak jich bylo méně. A ač soupeř neustále tlačil a nechtěl nám svou kůži věnovat lacino, podařilo se nám střílet branky až do konce a těsným vítězstvím jsme si na závěr turnaje udělali „radost“. Do listiny střelců se zapsalo 9 hráčů :). K tomuto utkání musíme dodat, že strůjcem tohoto vítězství byl samozřejmě celý tým, ale tím tahounem, který kluky za výhrou táhl, který je svou hrou přesvědčil, že to jde 🙂 a za kterým všichni „šli“ byl MIRA. Však si také od kluků vysloužil v šatně velký potlesk. Věříme, že když budeme hrát a bojovat, tak jako v tomto utkání – VŠICHNI, tak těch vítězství bude více :).

Takže kluci (všichni) díky za tu „krásnou tečku“ a věříme, že nejen dnešní utkání, ale i ty zítřejší nás posunou zase o krůček dál :). Hráči i brankáři makáme dál, chodíme na tréninky tak jako tento týdne 🙂 a další branky v soupeřových sítích přijdou :).

Sestava RpR: Kulišťák, Tovaryš, Baroš – Koleček (5), Hrstka (1), Michálek (4), Vejnoska, Křupala (1), Skalka (1), Václavík, Cerhák (1), Rzažewski (1), Kramoliš, Los (5), Žůrek (4), Škarka Dan (4), Škarka Dominik (4), Deák (4)

Comments are closed.