Mladší žáci – 17.3. Velká Bystřice

logo_zapasyV neděli 17. března pokračovala herní příprava mladších žáků dalším turnajem ve Velké Bystřici. Ač ve značně „prořídlé sestavě“, jsme zvládli dalších 5 utkání a nabrali tentokrát nejen další zkušenosti, ale navíc i kondičku :). Stejně jako v Litovli jsme po 3 výhrách, 1 prohře a 1 remíze obsadili 2. místo (stejně jako Velká Bystřice „B“). Díky řidičům za dopravu :).

Výsledky našich utkání:
Rožnov p.Radh.     –     Velká Bystřice „A“          11 : 13
Rožnov p.Radh.     –     Velká Bystřice „B“            9 : 9
Rožnov p.Radh.     –     Žeravice – dívky                9 : 7
Rožnov p.Radh.     –     Olomouc – dívky             13 : 3
Rožnov p.Radh.     –     Žeravice                         10  : 5

Sestava a branky:
Kulišťák, Baroš – Hrstka (2), Michálek (17), Skalka (1), Václavík (5), Los (5), Žurek (17), Kramoliš (5)

Tento přípravný turnaj jsme odehráli pouze v 9 hráčích, z toho byli dva brankáři. Takže jeden hráč na střídání 🙂 a to jsme se ještě potýkali s bolavýma patama :). A co to, že nás bylo tak málo? Pár nás bylo omluvených, ale hlavně od sobotního do nedělního rána ze stavu „zdravý“ do stavu „nemocný“ přesunuli 4 hráči :(. Nicméně i v tomto počtu kluci turnaj zvládli a to více než na výbornou.

V prvním utkání proti Velké Bystřici „A“ jsme se zpočátku opět zalekli kontaktu v obraně a pár minut nám trvalo než jsme zapli naplno :). Kupodivu nám v tomto utkání fungoval lépe útok než obrana 🙂 a 11 branek s vítězem turnaje je pro nás úspěch :). Ve druhém utkání proti Bystřici „B“ jsme si zopakovali utkání z minulé neděle. I když jsme v průběhu utkání mírně vedli, soupeř dokázal vyrovnat a dokonce minutku před koncem otočit vedení na svou stranu a opět jsme to byli my, kdo vyrovnával :). Takže opět remíza. Třetí utkání proti děvčatům z Žeravic nám hlavně v prvních 12 minutách dalo zabrat, ale to jsme potřebovali, pořádně se dostat do tempa, s první lajnou Žeravic jsme mírně prohrávali, ale poté co nastoupila druhá řada podařilo se nám srovnat a získat první výhru. Srovnat a vyhrát jsme dokázali díky osobní obraně 1:1 od poloviny hřiště, která našeho soupeře zaskočila a kterou výborně zahráli Davča a Davča :). Předposlední utkání s děvčaty z Olomouce pro nás bylo již jednodušší a to bylo dobře, neb pomalu už nám docházely síly. Na hřišti jsme ale pořád bojovali, zkoušeli nové věci v útoku, běhali jsme dopředu a hlavně se neustále soustředili na obranu. Na závěr turnaje nás čekali naši kamarádi z Žeravic, kteří ale tentokrát nebyli v „plné síle“. Ale přesto nás kluci potrápili a to hlavně, když jsme na ně zkusili osobní obranu od poloviny hřiště, to byl jiný frkot 🙂 a šikovnost a rychlost Žeravických kluků nám činila problémy. Ale byl to přípravný turnaj a bylo třeba si vyzkoušet vše :).

Co se týká našeho týmu, tak střelecky táhli družstvo Davča a Davča :). Přičemž Davča Michálek těžil hlavně z rychlých brejků a záběhu do brankoviště a Davča Žurek do „pálil“ z dálky :). Po 5ti brankách dali Honza, Luky a Mira. Miru je třeba pochválit za nesmírnou bojovnost, kterou prokázal při každém souboji o míč, který ač už se zdál mnohdy ztracený, tak právě díky Mirovi skočil v našich rukou :). Honza si nechal v pivotu poradit, snažil se střílet s rozvahou a byly z toho branky. Luky dal branky jak z rychlého útoku, tak z křídla a zahrál si i na středu. Radek sice dneska přidal jen dvě branky, ale snažil se a určitě dokázal zpracovat více přihrávek než na minulém turnaji :). Adam měl handicap v podobě bolavých pat, ale na hřišti na bolest zapomínal. Postupně se zlepšoval v obraně a ač tam dneska padla jen jedna branka, tak byl i v útoku daleko aktivnější než v minulých utkání. A zbývají nám Ríša s Vojtou, brankáři to naši :). Ti dnes neměli tak úplně svůj den :(, ale i oni se postupně do tempa dostali. I když dneska jim prostě chyběl větší zápal a touha nemít míč za svými zády :), ale když se „hecli“, tak předvedli pěkné, rychlé a účelné zákroky :).

Co je ale důležitější než hodnocení jednotlivých hráčů je tentokrát to, že tým táhl za jeden provaz, nezalekl se toho, že není kompletní, že nám chyběli „větší hráči“ a v každém utkání tým hrál, hrál a hrál, chtěl dávat branky, chtěl bránit a chtěl být lepší :). A to je v našem případě ne krůček, ale krok dopředu :). Kluci bravo :), jen tak dál. Teď před námi stojí další úkol a to zlepšit naši hru v útoku a postupně do ni přenést věci z tréninku v podobě jednoduchých kombinací, zahraných v tu pravou chvíli :).

Diddy a Míša

Comments are closed.