Minižáci 2003 a mladší (modří), 17.5., Rožnov p. Radh.

logo_zapasy

 V sobotu jsme odehráli na domácí palubovce druhý z turnajů minižáků v házené 6+1. Nedařilo se nám sice tak jako v minulén turnaji, a to hlavně střelecky, ale jsme na začátku dlouhé cesty a stejně jako „95tky“ vloni a letos, i naše 2003 a 2004 mají šanci slavit titul ve starším dorostu :).


DOPLNILI JSME PÁR FOTOGRAFIÍ – ZDE. Reportáž z TV Beskyd – ZDE.

Dnešní turnaj nás trošku potrápil a dá se říci, že jsme ze startovacích bloků na trať s názvem „házená 6+1″, nevystartovali nejlépe. Nicméně, vzhledem k tomu, že jsme se vydali na trať, která měří několik roků, stovky hodin tréninků a stovky odehraných utkání“, tak můžeme s jistotou říci, že nevydařený start neznamená neúspěch v cíli :). Máme spoustu času na „předběhnutí, přeskočení, či předjetí“ všech našich soupeřů“. Budeme- li ovšem všichni chtít a my věříme, že budeme. Neb elán, chuť a bojovnost nám dneska určitě nechyběla :).

Úvodní duel se Vsetínem jsme začali trošku rozespale, ale výsledek 4:10, nebyl zase tak špatný. Pravda, chtěli jsme dát více branek, ale nedařilo se. Druhý duel s Otrokovicema si zaslouží ohodnocení „jedničkou“, kluci zabojovali, dokázali dobře bránit „šikovné a nebojácné“ děvčata z Otrokovic a těsná prohra o branku 5:6 byla příslibem, že v dalších utkáních by to mohlo být ještě lepší :). Natěšení na další utkání se Zlínem „A“ jsme vlítli na plaubovku. Bohužel obě utkání se Zlínem nám střelecky hodně nevyšly, naše nervozita z toho, že nám „to tam nepadá“ se projevila i na chybičkách při přihrávkách a v útoku, kdy děvčata ze Zlínem „A“ nás za tyto ztráty nekompromisně trestala góly. Náš jeden vstřelený gól byl pro nás zklamáním a prohra 1:14 byla nepříjemná i pro kluky. V posledním utkání se Zlínem „B“ (chlapci) nás však potkalo něco, co se snad stane pouze „jedenkrát“ v házenkářském životě a my si to vybrali už dnes :). Nepodařilo se nám dát ani jeden gólík (0:14). Šance jsme měli, podařilo se nám získat míče a jít sami na branku, stříleli jsme dva 7m hody. BOHUŽEL – všechny naše pokusy zastavily buď tyčky, brankář soupeře, nebo střela vedle branky. KLUCI NEVADÍ, i to se ve sportu stává, trénujeme dál a příště už to půjde lépe.

Suma sumárum jsme nastříleli pouze 10 branek (minule 21) a dostali 44 branke (minule 40). Snaha a bojovnost nám nechyběla. V obraně jsme se snažili i když ne vždy nám to vyšlo dle našich představ. V útoku jsme „pokulhávali“ a chce to více pohybu a větší přesně mířenou ránu na branku :). Pochvalu si zaslouží naše křídla, která se vždy snažila správně běžet vpřed, i když zatím toho neumíme využít, pro naši další hru je důležité a byl to právě jeden z našich dnešních malých cílů, který jsme splnili.

Pochvalu si zaslouží všech 13 bojovníků, za výkony v poli i v brance :).
Maty (1 branky), Ondra V. (1), Ondra Krčma, Ondra Kvapil, Jirka, Luky, Dominik (4), Šimon (1), Filip, Martin Ch. (1), Martin K., František, Táda (1).


TURNAJ 3.5. 2014 – ROŽNOV POD RADHOŠTEM

I když jsme měli hrát další turnaj až v půli května a to v házené 6+1, tak jsme našim týmem zaplnili mezeru, která vznikla po odhlášení Otrokovic z turnaje skupiny B. 
Fotogalerie z turnaje ZDE.

Náš tým byl neúplný, neb nastoupil pouze ročník 2004 a vypomohla nám Zuzka z B týmu.

Co se týká našeho výkonu, tak je třeba poznamenat, že jsme měli jednodušší úlohu než když hrajeme v „A“ skupině, kde jsme pořád ještě věkově benjamínci. Ne všechny utkání však byla jednoduchá, potrápili nás kluci z Luhačovic, kteří chtěli náš skalp. Náš tým ale chtěl vítězství a bojoval až do poledních sekund, kdy vstřelil vítěznou branku.
Ve finále nás těsně přehrál tým Bystřice pod Hostýnem „C“. Hrála se rychlá házená a branky padaly jedna za druhou.
Je třeba se zmínit o tom, že všichni ve všech utkáních šlapali naplno a tím, že jsme měli pouze jednoho hráče na střídání, si všichni dostatečně zahráli a naběhali toho více než dost :).

Střelecky řádil Ondra (Jaryn), který těžil z toho, že obíral soupeře o míč již na jeho polovině, nebo si zkoušel „své“ uvolnění 1:1. Branky dali ale všichni, zapojila se i Zuzka 🙂 a za zlepšující se výkon jí chválíme :). V brance se střídali Ondra Kvapil s Matym a Šimonem.

Hráli: Ondra V. (29), Šimon (14), Ondra Kvapil (9), Maty (20), Zuzka (3), Luky (14)

 


TURNAJ 27.4. 2014 – VSETÍN (6+1)

Tak jsme se dočkali ….a začali jsme hrát velkou házenou, ve které jsme v absolvovali první turnaj na Vsetíně….
Fotogalerie z turnaje ZDE

vsetin_27-4-2014_30

Třetí část soutěží Zlínského kraje je rozšířena o dva turnaje v házené 6 + 1 a to pro družstva, která budou od září již hrát za kategorii mladšího žactva a chtějí si to „vyzkoušet“. První z turnajů se odehrál na Vsetíně a to za účasti 6ti družstev. Na každý tým čekalo tedy 5 utkání po 15 minutách.

Nás vyrazilo na turnaj 10 a užili jsme si ho :). Co se týká házenkářského umění, tak zatím jsme na samém začátku a krok po kroku nás čeká dlouhá cesta. Ale i na prvním turnaji se dá zvládnout již hodně věcí :). Některá družstva toho umí trošku více, některá méně, ale všechny děti hrály s radostí a nadšením a to je důležité :).

Náš tým 4 x odešel poražen a 1 x jsme zvítězili :). Celkově z toho bylo 5 místo. Nastříleli jsme 21 branek a v naší síti skončilo 40 branek. Na příštím turnaji bychom určitě chtěli více branek vstřelit a méně dostat :). Potěšující je, že kluci se střelby nebáli, pouze ještě naše pokusy nemají tu správnou razanci a směr. V obraně jsme se postupně zlepšovali a přestávali se bát kontaktu se soupeřem. Klukům se nedá upřít snaha a bojovnost. A postupně se vše doučíme, chuť do házené je :).

V brance se střídal Ondra Kvapil s Šimonem a Adamem a i když na všechny míče nedosáhli, tak ran soupeře se nebojí a pár pěkných zákroků předvedli. V jednom utkání vypomohl i Ondra Všetička a i on pár střel soupeře zneškodnil. Všichni si zahráli i v poli. Táda to zkoušel na spojce a na středu a pár branek z dálky mu tam spadlo. Jen se nebát rozběhnout 🙂 a bude to ještě lepší. Kuba Skalík zvládl spojku i křídlo, dal si branku a dokázal i soupeři vypíchnout míč. Ondra Krčma to zkoušel na pivotu, spojce i středu a na jeho nebojácnost a touhu dát branku je radost pohledět. Domča jakožto náš jediný levák to zkouší na spojce a chvilku byl i v pivotu. A i z jeho ruky padly branky. Luky je naše rychlé křidélko, ale zkoušel i pivota. Gólík tam sice tentokrát nepadl, ale Luky je bojovník a příště gól určitě dá. Adam patří k našim nejlepším obráncům, ale i on dokázal, že je platným hráčem i v útoku a dával branky. Jirka je „dříč“ a obětavec našeho družstva, zvládl pivota i křídlo a i on proměnil některé své střely v branku. Ondra Všetička je naše míčová hračička 🙂 a několikrát svými krokovými variacemi zamotal soupeři hlavu. A branku si dal taky. Šimon je atlet, který dokáže využít své rychlosti v běhu do útoku, zabrat musíme v obraně a bude to super. Ondra Kvapil toho více odchytal než odehrál v poli a jsme rádi, že brankáře Ondru máme :).

Všichni zaslouží velkou pochvalu, rodičům díky za odvoz a 17.5. se těšíme na další turnaj v Rožnově :).

RpR – Junior Zlín „A“     3 : 6
RpR – Junior Zlín „B“     4 : 10
RpR – Luhačovice          7 : 4
RpR – Otrokovice           4 : 11
RpR – Vsetín                 3 : 9


TURNAJ 5.4. 2014 – ZLÍN

V sobotu jsem absolvovali poslední soutěžní“ turnaj v miniházené s našimi „modrásky“ :). Na venkovním hřišti areálu ZŠ Křiby ve Zlíně jsme si opět zahráli 3 + 1 utkání…..

Tentokrát nás na turnaj vyrazilo 8 a tak každý z hráčů měl dostatek herního prostoru ke hře na všech postech. A taky jsme to různě zkoušeli, v bráně se vystřídali Maty, Adam, Ondra, Šimon a Martin Ch. a ve hře to všichni zkoušeli jak na spojkách, tak i na křídlech.

Za dnešní turnaj je třeba všechny pochválit, i když paní trenérka sem tam zvýšila hlas, neb ví, že kluci toho už umí daleko více, jen to přenést do hry. Naučeno už máme, ale chvílkama nám chybí více odvahy pustit se s míčem větší rychlostí vpřed, nenechat se odradit prvním kontaktem se soupeřem a v obraně trošku „přitvrdit“ a přidat pohyb :). Nicméně, to co nám ještě tak nejde po té „správné herní stránce“, kluci nahrazovali bojovností a chutí hrát házenou :).

Střelecky se dnes prosadili všichni hráči a to minimálně 6ti góly, škoda jen že k 78 nastříleným brankám jsme nepřidali ještě alespoň polovičku proměněných střel, které skončily v rukou soupeřových brankářů, či vedle branek :). Nejvíce se dařilo Martinu Ch., který nastřílel 20 branek, dobře mu sekundoval Ondra V., který dnes prokázal velmi dobrý přehled a obral soupeře o spoustu míčů a předvedl nejedno uvolnění s míčem, které skončilo brankou :)(14 branek). Maty to opět zvládal v bráně i na hřišti a i on přidal svůj 10ti brankový střelecký příspěvek. František na to šel dneska zodpovědně již před turnajem  a rozhodl se, že dá více jak 2 – 3 branky. Zadařilo se a dal jich 9 🙂 – cíl splněn. Adam odvedl největší díl práce v obraně, ale i on si vstřelil 6 branek. Kuba se zlepšuje zápas od zápasu a i jeho snaha začíná být odměňována góly :)(6 branek). Luky se neustále „trápí“ s tím, že je míč kulatý, ale je rychlý, házená ho baví a určitě to bude jen a jen lepší. A kdyby si dneska nehrál s brankářa na bubmrlíka či vybíjenou, tak by z jeho ruky padlo více branek, ale i tak je 7 branek potěšujících. Posledním členem naší výpravy byl Šimon, který se postupně „infiltruje“ do týmu a dneska už byl průbojnější než v Bystřici a přidal 6 branek.

Výsledkově jsme ve skupině prohráli s Napajedly 25 : 29, když nám utekl hlavně začátek utkání. Vyhráli jsme na Valašským Meziříčím 25 : 20, i když dnes to nebyla tak snadná výhra a je potřeba pochválit soupeře. S Bystřicí pod Hostýnem jsme sehráli vyrovnané utkání a prohra 21:25 se zrodila až v posledních 2 minutách utkání. V utkání o umístění jsme tradičně naskočili proti Vsetínu a kluci hráli toto utkání sami, tak jak jsme si vyzkoušeli již v Bystřici. Diddy a Katkou na lavičce po vzoru francouských trenérů mlčely :). Naši největší překážkou byl Vsetínský gólman, kterému jsme sice několika střelami do náruče usnadnili práci, ale je potřeba říci, že nám i svou šikovností a pohybem hodně střel „zlikvidoval“, prohra 8:18.

Děkujeme tatínkům za odvoz a fandění a už se těšíme na 27.4. na Vsetín, kde nás čeká první „šestkový turnaj“.



TURNAJ 22.2.2014 – ZUBŘÍ

mini-22-3-2014_zubri_15

V úvodu turnaje jsme se utkali s děvčaty z Otrokovic, které byly tentokrát v kompletnější sestavě než na minulém turnaji. Navíc z naší strany šlo o trošku pomalejší rozjezd, kdy jsme nedokázali dostat do hry jindy rychlá křídla. Děvčatům jsem po poločase 7:14, podlehli 15:22. 

Ve druhém utkání nás čekal soupeř z Valašského Meziříčí a naším cílem bylo hrát rychlou házenou, při osobní obraně se snažit získat míč a proměňovat střelecké šance. Druhý poločas jsme komplet odehráli pouze ve 3 lidech v poli a kluci se v menším počtu činili a udržovali si získaný náskok. Konečný výsledek 21:15 (stejný jako na minulém turnaji :)).

Poslední utkání ve skupině s Bystřicí pod Hostýnem „B“ patřilo k našim nejlepším. Kluci se opravdu snažili předvádět na hřišti, vše co mají naučeno, ať je to rychlý útok přes křídla, správně nasměrovaná přihrávka, správné zpracování přihrávky, důrazná obrana s kontaktem. Naše hra sice nevedla k vítězství, ale všichni jsme byli spokojeni. Soupeř na nás vyzrál v poměru 20:16.

V utkání o 5. místo jsme se stejně jako minule v Napajedlech utkali se Vsetínem. Oproti minulému utkání se nám dařilo lépe a se soupeřem jsme dokázali hrát vyrovnanou partii déle než minule. Ale na vítězství to zatím nebylo a jsme opět „šestí“.

Potěšující je fakt, že naše hra se zlepšuje, postupně jsme dneska dokázali zrychlit rozehrání našich útoků, opět zapojit do hry křídla a i obrana už byla lepší. Jednoznačně se zlepšujeme střelecky, kdy dnes kromě Fildy (který byl ale zdravotně indisponován a odjel z turnaje dříve), všech zbývajících 10 hráčů vstřelilo branku. V bráně se střídali Maty, Adam a Ondra V. a všem třem se dařilo :).

Naši borci: Maty (7 branek), Jirka (4), Ondra V. (8), Ondra Krčma (7), Luky (7), Filda, Franta (2), Kuba (3), Adam (5), Táda (18), Domča (2).

O víkendu (5. nebo 6.4.) nás čeká poslední turnaj v miniházené 4 + 1 ve Zlíně a pak máme si už vyzkoušíme 2 turnaje ve „velké házené“. Na závěr sezóny se opět k miniházené vrátíme, když nás 7. června čeká závěr soutěže v rámci Minifestivalu házené.

Přidali jsme fotogalerie ZDE.


TURNAJ 22.2.2014 – NAPAJEDLA

mini_a_22-2-_napajedla

Na úvod turnaje nás čekal domácí tým Napajedel. Škoda zbytečného respektu, který jsme opět měli jak ze soupeře, tak i se svých házenkářských dovedností. S obranou 1:1 jsme se z pohledu obránců sice vypořádali trošku lépe než minule, ale stále se trápíme s „pomalýma nožkama“. Soupeř si udržoval patřičný náskok, místy hrál pouze se 3mi hráči. Nicméně, našim cílem není sledovat výsledek, ale správě řešit situace na hřišti. A to se nám postupně začalo dařit. Kluci se rozestříleli, přidali pohyb a postupně zlepšovali obranu. Na vítězství to sice nestačilo, ale hra na konci utkání určitě vypadala lépe než v jeho úvodu. Výsledek 18 : 21.

Druhé utkání s Valašským Meziříčím patřilo k těm vydařenějším, nejen díky vítězství, ale i výkonu, který jsme na hřišti předvedli. Střelecky si „zařádil“ Maty a přesnou mušku v tomto utkání našel i Luky. Výsledek 21 : 15.

V posledním utkání ve skupině s Bystřicí pod Hostýnem jsme se protrápili hlavně střelecky první půli, škoda. Ale nevadí, hráli jsme dál a ve druhém poločase už nám to šlo lépe. Výsledek 12:24.

V utkání o umístění jsme se posunuli tentokrát o příčku výše, a zahráli si s kluky ze Vsetína o 5. místo. Stejně jako v předchozím zápase jsme v první půli prožili střelecké trápení. To bylo částečně zapříčiněno výborným brankářem soupeře, nicméně spoustu střel jsme mu ulehčili tím, že jsme mířili přímo do jeho hrudi :). Konečný výsledek 11:21 možná vypadá na debakl, ale opět je třeba napsat, že postupně jsme se do hry dostávali.

Po sérií 7. míst jsme se tentokrát umístili o příčku výše :). Naše hra není špatná, jen je třeba nebát se pohybu, rychlosti a kontaktu se soupeřem 🙂 a pak to jde :). Jako každý turnaj jsme se střídali v bráně (Ondra K., Ondra V. a Maty), každý si zahrál jak na křídlech, tak i na spojkách. Všichni kluci dokázali dát branku 🙂 a už teď se těšíme na další turnaje :).

Hráli: Ondra V. (7 branek), Adam (5), Ondra Kvapil (6), Matyáš (16), Ondra Krčma (11), Jirka M. (7), Dominik (2), Filip (1), Luky (7)


TURNAJ 8.2.2014 – VSETÍN

V prvním letošním turnaji soutěží Zlínského kraje, jsme stejně jako v minulém turnaji, skončili na 7. místě.

Kdopak nám to hrál :): Maty (11 branek), Táda (15), Ondra Krčma (14). Luky (4), Kuba (7), František (8), Jirka (3), Adam 4. Martin K., Filip

mini-a_vsetin-8-2-14_foto-j-ficek_web

Foto: Julius Ficek

V prvním utkání proti Otrokovicím jsme byli malinko nervózní z utkání a chvilku nám trvalo než jsme se dostali do tempa. Nicméně, odehráli jsme asi naše zatím nejlepší utkání proti šikovným děvčatům z Otrokovic. Po poločase 9 : 9, jsme ve druhé půli trošku povolili v obraně a získaný náskok si soupeř už nenechal vzít, prohra 16 : 18.

Při druhém utkání, nás prohnalo rychlé, důrazné a dobře hrající Zubří „A“. I když jsme od začátku do konce prohrávali, tak jsme utkání nevzdali a neustále jsme se snažili držet se soupeřem krok a hrát taktéž rychle a důrazně. A jednou Zubří doženeme :). Po poločase 7 : 13, jsme odešli poraženi 18 : 29.

Ani děvčata z HC Junior Zlín jsme sice porazit nedokázali, ale naše hra byla svižná, rychlá a nastříleli jsme krásných 20 branek :). Prohra 20 : 26.

V utkání o 7. místo, jsme stejně jako v minulém turnaji narazili na Valašské Meziříčí. Na klucích bylo vidět, že chtějí zvítězit. Hned na úvod si dali posilující pokřik a vlítli na hřiště :). Můžeme napsat, že tentokrát jsme byli lepším týmem a od začátku jsme proměňovali šance, což se ale nedařilo soupeřovým střelcům. A tak náš náskok narůstal a většinu času jsme hráli ve třech. I když jsme vyhráli stejně jako minule 13 : 12, tak  tentokrát jsme za svým vítězstvím dokráčeli s jistotou.

Za tento turnaj je třeba všechny kluky pochválit, snažili se a nechali si i poradit, že hrají i křídla, že je třeba střílet z běhu, že je lepší střílet k tyčce :)…. Trošku nám dneska dělala problémy osobní obrana 1:1, ale opět hru 1:1 potrénujeme a příště to bude zase lepší :).


TURNAJ 24.11.2013 – NAPAJEDLA

Letošní poslední turnaj, pořádaný Zlínským krajem jsme odehráli v Napajedlech. Stejně jako na minulém turnaji jsme skončili na 7 místě, ale naše hra byla tentokrát určitě lepší minimálně v útočné fázi. Děkujeme tatínkům za odvoz a fandění :).

Ve skupině jsme tentokrát měli za soupeře domácí Napajedla, Zuberské „áčko“ a Zlín „B“. Dá se říci, že i když jsme všechna tři utkání prohráli, tak na hřišti jsme nechali všechny naše síly :). V útoku byla naše hra pestřejší a hlavně dravější a důraznější. Pravdou je, že nám opět spoustu střel nespadlo do soupeřových branek, ale kluci se o střelbu pokoušeli více než minule. Důkazem toho je i fakt, že tentokrát se dokázali prosadit všech 9 hráčů a každý nějaký ten gól vstřelil :). Stejně jako minule nám fázla obrana, kde jsme měli trošku obavy jít do kontaktu s někdy větším a někdy rychlejším soupeřem. Ale byly i světlé chvilky, kdy jsme dokázali bránit opravdu „tvrdě“.  A když se nám obrana dařila, měli jednodušší práci naši brankáři, kteří měli větší šanci střelu soupeře chytit a rychle rozehrát na dopředu běhající křídla Ondru a Lukyho R. K vidění na naší straně bylo i pár pěkných přihrávek, které měly tu správnou sílu a směr a následně míč skončil i v síti soupeře. V utkání o 7. místo jsme pak svedli „opravdový“ boj o každou branku a nakonec se mohli po těsném vítězství radovat z výhry :).
Všech 9 hráčů si za tento turnaj zaslouží VELKOU POCHVALU :).

Na turnaji hráli a branky stříleli: Matyáš (14), Ondra K. (13), Luky R. (16), Domča (2), Ondra V. (8), Táda (9), František (1), Jirka (3), Luky O. (3)

RpR – Napajedla                20 : 28
RpR  – Zubří „A“                 16 : 26
RpR – Zlín „B“                    20 : 30
RpR – Val.Meziříčí „A“       13 : 12


TURNAJ 17.11.2013 – ZUBŘÍ (pořadatel Val.Meziřičí)

První z turnajů druhé části jsme odehráli v Zubří, kde svůj turnaj pořádal klub z Valašského Meziříčí. Proti novým i staronovým soupeřům jsme tentorát sice odešli 3x poraženi a pouze 1 x jsme se radovali z výhry, nicméně důležité je, že všechny děti si zahrály, vyzkoušely si hru na všech postech, 9 dětí si dalo branku a do hry se zapojil další nový hráč. Na úvod turnaje jsme ve skupině podlehli Otrokovicím, kdy jsme nezvládali ubránit rychlé a šikovné děvčata a navíc se nám nedařilo proměňovat ani naše střely v góly. Dá se napsat, že jsme tak trošku ještě spali. Ve druhém utkání proti Bystřici jsme se snažili přesněji cílit a branek nám padlo do soupeřovy branky více. I v obraně už to bylo lepší, ale na vítězství to nestačilo. Ve třetím utkání nás čekalo Valašské Meziříčí a kluci určitě chtěli vyhrát. Bohužel o tři branky byl soupeř lepší.

V utkání o umístění jsme se po těsné výhře nad Zlínem „C“ konečně zaradovali a na turnaji jsme obsadili 7. místo.

Jak jsme psali již na začátku, zapojili jsme do hry nové hráče, všichni kluci se na palubovce střídali, bez ohledu na momentální gólový stav se točily 3 vyrovnané lajny a všichni si  mohli  užívat radost ze vstřelených branek.

Na turnaji hráli: Tadá Báča (6), Maty Janošek (11), Ondra Všetička (4), Martin Chumchal (5), Luky Růčka (1), Luky Ondryáš (2), František Fusek, Ondra Krčma (8), Ondra Kvapil (2), Jirka Měrka (2)

TURNAJ 3.11.2013 – ZUBŘÍ

Tak jako předchozí turnaj, i ten dnešní se odehrál na palubovce Zuberské haly, pořadatelem byl tentokrát oddíl TJ Lesany Zubří. Na turnaji se představil pouze náš starší „modrý“ tým, mladší „oranžoví“ měli volno.Stejně jako v celé první části turnajů, nás i dnes čekali soupeři ze Zubří, Vsetína a Valašského Meziříčí. Utkáním předcházela porada v šatně a vytyčení cílů na dnešní turnaj. A ty byly – střelba na branku, nikoliv hod, uvolnění se bez míče, důsledná obrana a obranné postavení vždy blíže naší brance a v utkání se Zubřím nedostat více jak 30 branek (a 31 vstřelit :)).

V prvním utkání s Val.Mezem se nám dnes dařilo a kluci vlítli do utkání s odhodláním být lepší než soupeř. Pravda, ne vždy jsme ubránili „větší“ hráče, ale to nám nebránilo v tom se s chutí pouštět do útoku a dávat branky. Vypadalo to, že se nám naši málo úspěšnou střelbu za 14 dnů podařilo opět trochu vylepšili. V síti soupeře neskončilo pouze 10 našich projektilů. Do listiny střelců se zapsalo 7 našich hráčů :). Radost kluků z vítězství byla opravdu upřímná a velká.

V naší hře jsme chtěli pokračovat i v dalším utkání se Vsetínem. Ale bohužel, u tohoto soupeře se již projevilo, že zatím ne vždy dokážeme dát přihrávce spoluhráči ten správný směr, tu správnou sílu a správnou výšku. Navíc, nám vázl i pohyb při uvolnění bez míče a tak jsme ztráceli poměrně hodně míčů. Tyto ztráty náš soupeř proměňoval v branky. Kluci však bojovali i při nepříznivém skóre a ve druhé půli dokázali ještě soupeře potrápit a pár branek mu nasázet. Našim dalším krokem bude návrat ke hře s křídly, které jsme na tomto turnaji do hry zapojovali velmi málo a to je určitě škoda.

Poslední utkání se Zubřím jsme si chtěli splnit i další cíl a to nedostat více jak 30 branek. Což pro nás znamenalo, že jsme nesměli házet soupeři míče do ruky a tudíž se měli hráči bez míče neustále a správně uvolňovat pro přihrávku, dále do střelby vložit co největší sílu a přesnost, aby naše střely nechytal soupeřův brankář do „zubů“ a nemohl rychle rozehrát, no a samozřejmě se co nejrychleji vracet do obrany a bránit svého protihráče. První půle vypadala z našeho pohledu dobře a poločasový  výsledek naznačoval, že takovou „latu“ jako minule bychom dostat neměli. Kluci šlapali celé utkání, i když hra na rychlou rozehrávku, nám pár míčů vzala, trend moderní házené je prostě o rychlosti 🙂 a ne o taktické pomalé hře na malý počet branek :). Když doladíme výše zmiňovanou hru s křídly, zpřesníme přihrávku, přidáme před střelbou pohyb a neustále budeme trénovat střelbu, tak další krůček vpřed uděláme určitě již na dalším turnaji. Ale celé cesta bude ještě dlouhá :).

Za dnešní turnaj je třeba všechny pochválit, i když ne vždy se dařilo, ale bojovnost na hřišti, radost z branek a chuť hrát házenou klukům nechyběla. Další turnaj nás čeká 17.11. a to opět v Zubří :). Věříme, že se opět zlepšíme :).

Na turnaji si zahráli: Matyáš (14), Marťa Ch. (8), Táda (6), Adam, Luky (2), Jirka, Ondra Krčma (12), Ondra Kvapil (5), Ondra V. (3), Marťa K., Kuba

RpR – TJ Val. Mez. „A“       21 : 20
RpR  – Vsetín  „A“              12 : 19
RpR – Vsetín „A“                17 : 34


TURNAJ 12.10.2013 – ZUBŘÍ

Třetí zastávka podzimního „házenkářského tour“ minižáků byla v sobotu 12.10. v sousedním Zubří. Stejně jako v předchozích dvou turnajích i na tomto turnaji se představily dva naše týmy – „modří“ a „oranžoví“. Jak se nám (ne) dařilo si můžete přečíst dále.
Děkujeme rodičům za pomoc s dopravou, fandění a podporu.Na Zuberské palubovce se představilo 11 kluků v modrých dresech :). Premiéru na turnaji si odbyl Filda Válek, který se k nám přidal v září .

V prvním utkání jsme dostali opravdu tvrdou lekci od rychlých, důrazných a střelecky dobře disponovaných hráčů Zubří. Bohužel nám v tomto utkání po ránu nešlo vůbec nic. Nedokázali jsme Zubřany ubránit, neohrozili jsme našimi hody na branku jejich brankáře a navíc jsme jim věnovali spoustu míčů, které jsme buď nepřesně přihráli, nebo jsme přihrávku nezpracovali nebo se sešly oba faktory najednou. Bylo třeba se však z vysoké porážky oklepat a jít turnajem dál.

Ani ve druhém utkání se Vsetínem jsem nedokázali zopakovat náš výkon z minulého turnaje, ale když porovnáme toto utkání s předchozím se Zubřím, tak bylo vidět, že kluci chtějí být lepší, chtějí dávat branky a bránit. Výsledek vypadá sice opět krutě, když však přidáme na razanci a přesnosti střely a z 18 střel, které nám buď soupeřův brankář „lapil“ do náruče, nebo šly mimo bránu, alespoň polovičku proměníme, můžeme pomýšlet na lepší výsledek.

Ve třetím utkání s Valašským Meziříčím jsme chtěli být prostě lepší než soupeř, kluci nechali na hřišti všechny síly a bojovali jako lvi a zaslouženě uhráli na tomto turnaji svůj nejlepší výsledek.

RpR  – Zubří „A“                 12 : 49
RpR – Vsetín „A“                18 : 30
RpR – TJ Val. Mez. „A“       18 : 17

Teď nás čekají dva víkendy bez turnajů a snad se nám na dalším turnaji 3.11. v Zubří, bude dařit lépe :).

Na turnaji si zahráli: Ondra Všetička (6 branek), Luky (3), Adam, Maty (10), Ondra Kr. (13), Jirka, Martin Ch. (5), Filip, Kuba S. (1), Franta (2), Táda (13)


TURNAJ 28.9.2013 – VSETÍN

Druhý turnaj v miniházené odehráli minižáci na Vsetíně, kde pro ně, kromě utkání připravil oddíl ze Vsetína i zábavu při soutěžích mezi zápasy. A jak si naši benajmínci vedli, si můžete přečíst dále v článku.
Děkujeme rodičům za pomoc s dopravou a fandění :).
vsetinA_28.9.13_small
Na turnaj jsme tentokrát odjeli s 8 hráči, neb náš tým zasáhla vyšší marodka. Nicméně pro miniházenou 4 + 1 nás bylo dostatek :).

V prvním utkání se Vsetínem jsem se ještě trošku budili a i když jsme se před utkáním rozběhali, protáhli a pořádně si „zařvali náš pokřik“, tak obzvláště v první půli se na nás valil jeden útok Vsetína za druhým a naopak my moc nebezpeční pro soupeřova brankáře nebyli. Ve chvíli, kdy soupeř dle pravidel, snížil počet hráčů na hřišti, kluci se do utkání dokázali dostat a poté už i v plném počtu soupeře, dokázali hrát vyrovnanou hru. Ač jsme utkání a pár branek prohráli, za zlepšení ve druhé půli pro nás byli  vítězové  „naši kluci“.

Ve druhém utkání proti Val.Meziříčí jsme chtěli hlavně zlepšit obranu a to se nám povedlo. Kluci bránili důrazněji, před soupeřem neuhýbali ani do boku a ani před ním necouvali zpět a hned se nám lépe hrálo :). I když jsme se opět trošku trápili při proměňování střeleckých šancí.

V posledním utkání proti jednoznačně nejlepšímu týmu na turnaji Zubří bylo naším cílem běhat se soupeřem a jeho rychlé branky mu oplácet našima :). Dle výsledku jsme sice dostali docela latu, ale kluci se na hřišti snažili a běhali vpřed co jim síly stačili. Věříme, že brzy naši hru ještě více zlepšíme a už to s námi nebude mít soupeř tak jednoduché :).

Suma sumárum kluci od minulého turnaje svou hru (pohyb, zpracování míče, střelbu i obranu) jednoznačně zlepšili a když nepolevíme v tréninku, tak příště to bude ještě lepší.

Pochvalu zaslouží všech 8 hráčů, kteří se na hřišti i v bráně pravidelně střídali  a to Luky R. (9 branek – velké zlepšení), Jirka, Lukáš O. (8), Táda (13), Marťa Ch. (1), Ondra V. (7), Matyáš (15), Adam (5)

RpR – TJ Val. Mez. „A“       20 : 21
RpR  – Zubří „A“                 15 : 31
RpR – Vsetín „A“                20 : 24


TURNAJ  14.9.2013 – Rožnov p.R.

Naše dva týmy minižáčků „modré“ a „oranžové“  čekal v sobotu 14.9. na hale první z turnajů v miniházené 4 + 1, které pro tuto kategorii organizuje Zlínský krajský svaz házené. A jak si Rožnovské házenkářské naděje vedli, si můžete přečíst v článku a pár fotek z turnaje jsme vystavili i v naší fotogalerii –  ZDE.
mini_roznov_14-9-13_21


„Modré“ družstvo“ jsou kluci,  narozeni v roce 2003 nebo mladší. Náš tým je tvořen převážně z ročníku 2004 a máme ve svém středu pouze pár 2003, které absolvovali tuto celou soutěž již v minulé sezóně. Ale nutno dodat, že i mladší kluci, si už na jaře vyzkoušeli první turnaje v miniházené, takže nějaké zkušenosti už máme :).

Na turnaj se kluci těšili a zúčastnil se ho plný počet 10ti hráčů. Sehráli jsme 3 utkání a i když jsme ani jednou nedosáhli na výhru, nelze klukům upřít snahu vyřešit správně všechny setkání s míčem či soupeřem. V útoku jsme se pokoušeli si správně přihrát, najít volného kamaráda a střílet branky. Ač teprve začínáme i v naší hře se objevují prvky, které jsou typické pro současnou moderní házenou a to rychlý přechod do útoku a co nejrychlejší vstřelení branky. A to se nám i několikrát na turnaji podařilo. Co nám ještě moc nešlo, bylo přesněji zamířit a proměnit střelu v gól v soupeřově síti. Ale to doladíme a příště už určitě kluci nastříli soupeřům více branek. Odvaha a chuť dávat branky jim nechybí. V obraně jsme v první půli hráli osobní obranu po celém hřišti,což znamená, že každý hráč si vždy obsadí svého útočníka ze soupeřova týmy. Dařilo se i klukům, kteří se střídali v bráně, ti prokázali nebojácnost před střelami soupeře a rychlost při rozehrávání míčů.

Po úvodním turnaji chválíme všech 10 modrásků – Matyáše (9 branek), Ondru Kvapila (1 ), Ondru Krčmu (5), Tádu (6), Marťu Chumchala (8), Ondru Všetičku (3), Damiána, Kubu (1), Lukiho R. a Lukáše O. (2).

Děkujeme i rodičům za podporování kluků 🙂 a fandění.

RpR – TJ Val. Mez. „A“       11 : 18
RpR  – Zubří „A“                 12 : 32
RpR – Vsetín „A“                12 : 28

 

 

Comments are closed.