Vojta Zuzaňák na Kempu házenkářských nadějí

logo_infoVe dnech 30.1 – 2.2. probíhá v Nymburce Kemp házenkářských nadějí chlapců, ročníku narození 1998. Za Zlínský kraj byl vybrán i „náš“ Vojta Zuzaňák, kterému k účasti na Kempu blahopřeje a jsme rádi, že právě Vojta má možnost si zatrénovat s dalšímu téměř 60 ti chlapci z celé ČR a to pod dohledem těch nejlepších trenérů, kteří se mládeži věnují.

Celostátní kemp házenkářských nadějí je prvním stupněm výběru hráčů a hráček pro reprezentaci. Talentovaní hráči a hráčky jsou vybírání především na základě svých individuálních schopností a dovedností, ale i na základě svých tělesných parametrů. Tímto výběrem projde více než 300 chlapců a dívek. Jen ti nejlepší v budoucnu vytvoří základ dorosteneckého reprezentačního výběru. Kemp je však zároveň významnou akcí i pro trenéry, kteří se jej v různých rolích aktivně zúčastňují a rozhodčí, kteří se zde připravují na výkonnostní postup.

vojta_zuzanak

Vojta patří ke „stálicím“ našeho oddílu a to už od kategorie přípravky. Většinu času hraje vždy o kategorii výše, ale nikde neodmítne nastoupit a pomoci i spoluhráčům ve své věkové kategorii. 

V sezónách 2011/2012 a 2012/2013 patřil k tahounům družstva starších žáků a nejen, že v obou sezónách si kluci zahráli Žákovskou ligu, ale v loňské sezóně získali i titul Vítěze Zlínské ligy.

K dalším Vojtovým úspěchům patří účast na Letní olympiádě dětí a mládeže 2013, kde patřil k pilířům výběru Zlínského kraje. Tým házenkářů zde vybojoval stříbrné medaile.

Vojtu jsme před odjezdem na kemp trošku vyzpovídali :).

Jak se těšíš na Kemp házenkářských naději?

Těším se, ale zároveň mám i trošku strach. Přece jen to bude něco jiného než tréninky na které jsem zvyklý, ale kdo by se netěšil, že? 🙂

Co od kempu očekáváš?

Očekávám skvělé hráče a jejich vysokou kvalitu a stejně tak i trenéry. Dále náročné tréninky, které nám dají co nejvíc a věřím v to, že nás účast na kempu posune výkonnostně výše.

Kdo je Tvůj házenkářský vzor nebo kterého z hráčů nejvíce obdivuješ?

Mým házenkářským vzorem je od malička  Ivano Balič (Chorv), protože hraje na postu střední spojky a jeho herní myšlení a přehled je neuvěřitelný.

Ve kterém klubu by jsi si chtěl jednou zahrát házenou?

Tým za kterých bych si nejen rád zahrál, ale je to i můj velký sen si zde zahrát je německý THW Kiel.

 

Vojtovi i všem ostatním klukům přejeme úspěšné absolvování Kempu a hodně štěstí nejen na házenkářské cestě :).

A třeba nám Vojta na naše zvídavé otázky někdy bude odpovídat z Kielu :).

 

 

 

Comments are closed.