Copos Cup starších žáků

logo_zapasyO víkendu 15.-16.2. se náš tým starších žáků zúčastnil turnaje COPOS Cup 2014 v Povážské Bystrici. V konkurenci 10 družstev obsadili kluci velmi dobrou pátou příčku.

 

Sehráli jsme šest utkání, čtyři během soboty ve skupině a v nedělní dopoledne následující dva zápasy o celkové umístění na turnaji. Byly z toho čtyři zápasy vítězné, dvakrát jsme prohráli s pozdějšími finalisty turnaje a celkově jsme skončili na pěkném pátém místě.

Turnaj jsme odehráli s jedenácti kluky do pole a dvěma brankáři. Kluky musíme pochválit za přístup ke hře a celkovou pohodu během víkendového pobytu na Slovensku.

Naše vystoupení na turnaji bylo pozitivní zejména z toho hlediska, že mělo vzestupnou tendenci. Kluci přes náročnost tohoto turnaje, který se vyznačoval velmi dobrou hrou všech účastníků, v našem případě ještě zatěžkán taškovými přesuny na ubytování mezi zápasy, místo odpočinku, klidnou „tvrdou“ nocí na linu ve třídě místné školy, byli přes počáteční různé nedostatky schopni odehrát vyrovnané zápasy, či jejich části.

Takže podařené vystoupení z našeho hlediska a ještě jednou chválíme všechny kluky jako celek za předvedenou hru a týmového ducha.

Jmenovitě je však třeba pochválit a pogratulovat Tomáši Grocholovi, který se stal nejlepším střelcem turnaje se vstřelenými 44 brankami a předčil ostatní „hvězdy“ všech týmů.

Dále Michala Kulišťáka, za výborný výkon, přestože mu soupeři stěžovali hru opět osobní obranou nebo dosti tvrdou hrou, kterou odnesl naraženými žebry.

V obranné činnosti musíme vyzdvihnout famózní výkon Lukáše Turzy, který přes několikaměsíční výpadek z důvodu zranění, dokázal svou hrou strhnout ostatní kluky k nevídané bojovnosti v obraně a kluci se následně přidávali a nebáli se vzdorovat výškovému a váhovému rozdílu útočících soupeřů.

David Navrátil pomohl jak na pivotu tak super bránil, Patrik Kučera přes počáteční bolesti předvedl v dalších zápasech perfektní výkon a tým celkově podržel tak, jak se na gólmana patří a kryl mu záda Toník Tovaryš, který se nebojácně stavěl do střel a pomohl klukům taktéž pěknými zákroky.

Pochválit zaslouží i ostatní kluci, Tomášové Repák a Bystroň , Kuba Deák za jejich vstřelené branky a naši mladší Kuba Vejnoska, Adam Skalka, Daniel Škarka Radim Křupala, kterým se i přes několik možností vstřelit branku nepodařilo, ale přesto se během svých pobytů na palubovce činili a zasloužili se o výkon celého družstva.

Sestava a branky: Kučera (1), Tovaryš – Vejnoska, Bystroň (4), Skalka, Navrátil (3), Křupala, Deák (9), Grochol (44), Kulišťák (30), Repák (6), Škarka Daniel, Turza (4).

Naše výsledky:
Rožnov p.R. – Povážská Bystrica „A“    11 : 17
Rožnov p.R. – Karviná  „B“                     23 : 14
Rožnov p.R. – Topolčany                         8 : 21
Rožnov p.R. – Prešov  „B“                     17 : 15

O umístění:
Rožnov p.R. – Povážská Bystrica „B“    19 :   9
Rožnov p.R. – Bojnice                            23 : 14

Konečné pořadí:
1. MŠK Povážská Bystrica „A“

2. HK Topolčany
3. HCB Karviná „A“
4. Tatran Prešov „A“
5. TJ Rožnov pod Radhoštěm
6. HK Kúpele Bojnice

7. MŠK Povážská Bystrica „B“
8. HCB Karviná „B“
9. ŠKP Bratislava
10. Tatran Prešov

 

Comments are closed.