Béčko mladších žáků na BOSU

logo_infoV rámci zimní přípravy jsme se zúčastnili turnaje ve Velké Bystřici, zúčastníme se turnaje v Hranicích na Moravě, sehráli jsme přípravné utkání s holkami z Lesany, a taky jsme se šli dvakrát protáhnout do rožnovského Fitsportu na BOSU. Přesnější by asi bylo napsat, že jsme se šli zatím dvakrát protáhnout na BOSU…

K prozatímním dvěma hodinám zrovna moc napsat nelze. Kdo BOSU zná, odtuší náplň lekcí, kdo BOSU nezná, jen lehce přiblížím, že se jedná o gumovou polokouli, na které je pohyb značně nestabilní. A právě tato nestabilita nám nevědomky posiluje hluboké svaly v břišní dutině a kolem páteře, které se velmi těžce posilují klasickým zvedáním železa.

U kluků se paní Zeťová zaměřila zejména na posilování břicha a na správné postavení páteře, abychom během naší další sportovní budoucnosti aktivně předcházeli všemožných zraněním. Samozřejmě vysvětlovat jedenáctiletým klukům o prevenci možného zranění není z jejich pohledu nic zajímavého. Náplň hodin byla nicméně natolik zajímavá, že si kluci jak mákli, tak je hodiny snad dokonce i bavily. Zejména závěrečné cardio cvičení s hudbou na volume v červených číslech pobavilo, i když právě při tomto cvičení jsme dostali nejvíc do těla.

Dvě lekce byly super, takže hurá do dalších. Nebudeme to jen valit po bráně, ale vezmeme to trochu komplexněji.

Trocha statistiky na závěr: v obou lekcích se nás sešlo vždy po desíti lidech (resp. 9 + trenér), v druhé se k nám připojil i Radek z áčka. 

Comments are closed.