BOBO CUP 2014 – minižáci

logo_zapasyVe dnech 15.-16.3.2014 se dva týmy našich starších minižáků zúčastnily 2. ročníku turnaje BOBO CUP ve Velké Bystřici.
Turnaj byl výborně zorganizován a všem 21 týmům (starší a mladší kategorie) se líbil.
Takže díky do Velké Bystřice, kde s dětmi pracují velmi dobře :).
Další dík patří tatínkům – Kvapilovi a Krčmovi za převzetí části trenérských povinností a pomoci s dětmi, včetně dopravy a Růčkovi a Melichaříkovi za dopravu a povzbuzování a samozřejmě naši vedoucí Katce Všetičkové, která zároveň plnila i roli fotografky.

bobo-cup-2014_all

Na náš první „dvoudenní turnaj“ se přihlásil celý  „A“ tým a vzali jsme k nám ještě Šimona z „B“ týmu, celkem tedy 15 nadšených mladých házenkářů. Díky vstřícnosti pořadatelů jsme mohli přihlásit na turnaj 2 družstva a všichni tak měli dostatek času ke hře.

Družstva byla rozdělena po 7 a 8 hráčích, a to tak, aby byla jejich házenkářská síla vyrovnaná. Nestavili jsme jedno „silnější“ a druhé „slabší“ družstvo. O tom, kdo bude mít označení Rožnov p.R.  I a kdo Rožnov p. R. II si kluci rozhodli známou hrou kámen-nůžky-papír.

Ve dvou dnech čekalo na každý tým 11 utkání s herním časem 16 minut (téměř 3 hodiny hry). Celkem se ve starší kategorii turnaje zúčastnilo 12 družstev a hrálo se systémem každý s každým. V sobotu oba týmy zvládly 6 utkání, v neděli pak zbývajících 5. Na turnaji jsme se potkali s týmy z Čech (Dukla Praha), Slovenska (Ivanka při Dunaji, Stupava) a zbývající celky byly Moravské. Každý tým byl samozřejmě jinak silný, s různě házenkářsky, silově a výškově rozdílnými hráči, s různým stylem hry (někdo hrál osobní obranu, někdo byl „více zasunut na brankovišti“) a svou roli hráli i brankáři jednotlivých družstev. Tato „směsice“ byla pro malé házenkáře a házenkářky tím nejlepším možným mixem, při kterém hrou získávali další házenkářské dovednosti – uvolnění s míčem i bez míče, přihrávka a zpracování přihrávky, střelba z výskoku, ze země, z dálky, či z brankoviště, provedení rychlého útoku a samozřejmě obranné činnosti.

bobo-cup-2014_zeleni

Tým I: Táda (38 branek) – výborný výkon, střílel, bránil, táhl náš tým, Domča (7) – náš nováček, zlepšoval se hlavně v obraně, Franta (2) – postupně taky zlepšil obranu, Filip (4) – i on se zápas od zápasu zlepšoval, Luky (16) – rychlík na křídle i spojce, Kuba (6) – i přes bolest nohy odehrál co mohl, Maty (27) – brankář, střelec, stratég, taktik :), Ondra V. (17) – malý postavou, velký svými výkony na hřišti.

Za oba naše týmu můžeme napsat, že kluci se opravdu ve výše uvedených činnostech zlepšovali zápas od zápasu. Dostatek prostoru dostali vždy všichni hráči družstva a zvláště na klucích, kteří toho s námi ještě moc neodehráli (Domča, Filip) bylo znát, jak se postupně více a více osmělují a zapojují do hry.

Oba týmy zvládly téměř stejně útočnou část hry, když tým I nastřílel 117 branek a tým II 125 branek. O 80 % branek se postarali v obou týmech 4 hráči. V týmu I to byl Táda, Maty, Ondra Všetička a Luky, v týmu II pak Ondra Krčma, Martin Chumchal, Adam a Ondra Kvapil. Během turnaje se ovšem střelecky prosadili a branku vsítili všichni hráči týmů. Rozdíl byl v obraně obou družstev, když tým II se tentokrát v této fázi hry prosadil lépe (inkasovali 151 branek). Pravdou je, že měli více „obranářů“, kteří se nebáli jak kontaktu s protihráčem, tak i vysunuté obrany s cílem získat míč. V týmu I (inkasovali 230 branek) odvedli obrovský kus práce v obraně Táda s Ondrou Všetičkou a Lukym, ostatní kluci se zapojovali postupně a musíme je pochválit, že se během turnaje v této činnosti výrazně zlepšili.

bobo-cup-2014_modri

Tým II: Martin Ch. (29) – bojovník v obraně, nebojácný střelec, Adam (22) – brání, střílí, rychle běhá a chytá, Jirka (6) – vždy se snaží vyzkoušet na hřišti to, co se učí, obětavý, dobrý obránce, Ondra Krčma (37) – vůdčí osobnost týmů, byl nejvíce vidět a schytal nejvíc ran od soupeřů, Martin Klement (5) – udělal velký krok dopředu a to jak v obraně, tak při snaze dát branku, Ondra Kvapil (17) – brankář, střelec, rychlík, oporo týmu, Šimon (9) – první turnaj s „A“ týmem, zapojil se, nebál se prosazovat i mezi staršími kluky.

Okrajově se zmíníme i o výsledcích, ale důležitější pro další rozvoj kluků jsou odehrané minuty a získané zkušenosti, i když nepopíráme, že výhra vždycky potěší. Tým I, ač se snažil, bohužel během turnaje na výhru nedosáhl, v některých utkáních jim chyběl jen kousek toho štěstíčka, aby se mohli radovat. Obsadil tak 12 příčku. Tým II se radoval z výhry celkem 4 x a skončil na 9. příčce.

Během turnaje se kluci utkali i mezi sebou a to v nedělní pravé poledne :). Pro kluky to byl prestižní zápas a tak se obě trenérské lavičky domluvily, že použijí „francouzský model kaučování  u dětí“, a nebudou během utkání klukům do hry vůbec zasahovat :). Povoleno hovořit bylo pouze při střídání hráčů. No, zajímavá trenérská zkušenost 🙂 pro všechny. Kluci si to užili a trenéři nakonec taky :). Jen pro úplnost dodáváme, že „dvojka“ porazila „jedničku“.

Turnaj se pořadatelům opravdu povedl, pro nás byl určitě velkým přínosem a brzy zase někam vyrazíme :).

bobo-cup-2014_nasi

 

 

Comments are closed.