Starší žáci – turnaj Karviná, 15.-16.3.2014

logo_zapasyTurnaj, obsazený osmi celky, vždy dvěma družstvy z Karviné, Prešova, Povážské Bystrice, družstvem Polanky a našimi kluky, jsme o uplynulém víkendu absolvovali v hale HCB Karviná.

 

Turnaj se hrál systémem každý s každým. Sehráli jsme sedm utkání, čtyři během soboty a v nedělní dopoledne následující tři zápasy. Byly z toho dva zápasy vítězné a pětkrát jsme prohráli. Celkově jsme skončili na pátém místě.

Výsledky odpovídaly našemu složení. Kvůli nemocem a zraněním jsme tento turnaj odehráli pouze s devíti kluky do pole a Patrikem v bráně. Tím, že nám chyběli dva kluci ze základu, Tom Grochol a Kuba Deák, jsme oproti minulému turnaji přišli o fůru vstřelených gólů (v Povážské 53 branek). Kluky přesto musíme pochválit za přístup ke hře, i když se občas nedařilo, tak jak by si sami kluci představovali.

Kluci se snažili vyrovnat se soupeři seč to šlo, nelze jim upřít snahu, ale tento víkend předvedli v některých fázích zápasů neuvěřitelné množství technických chyb a to nás pak stojí hodně sil, které následně chybí.

V sobotu si kluci poradili s Polankou a béčkem Karviné, které bylo složeno ze starších žáků a mladších dorostenců a hrálo tedy mimo soutěž. Proti prvním týmům Karviné a Prešova to bylo zejména o rychlosti a tam jsme viditelně zaostávali.

V nedělní dopoledne, jsme si již bohužel vybrali daň za náš úzký kádr a všechny tři zápasy jsme prohráli. Ale musíme zdůraznit, že kluci bojovali a zápasy jsme prohráli vždy až v samém závěru, jak s Prešovem B tak zejména s Povážkou A, kde jsme dvě třetiny zápasu vedli a soupeř si nakonec musel pomoci k výsledku až osobní obranou na Míšu, tak jak v předcházejícím zápase s Prešovem. Poslední zápas s Povážskou B jsme odehráli bez Patrika v bráně a nastoupivší Radim Křupala a Filda Koleček zaslouží velkou pochvalu za nebojácný výkon na tomto pro ně neznámém postu.

Nakonec je třeba pogratulovat Michalu Kulišťákovi, který se stal nejlepším střelcem turnaje a po předcházejícím turnaji, kde pohár převzal Tomáš  Grochol, tedy toto ocenění opět putuje do Rožnova p. R.

kulistak_karvina_strelec

Naše výsledky:

Polanka – RpR.                  8:15
Karviná A – RpR.              21:7
Prešov A – RpR.              19:5
Karviná B – RpR.              11:15
Prešov B – RpR.              14:12
Povážská A – RpR.          16:13
Povážská B – RpR.          16:12

Celkové pořadí:

1. HCB OKD Karviná A                    12  (134:52)
2. Tatran Prešov A                            9    (125:74)
3. MSK P. Bystrica A                        8    (93:81)
4. Tatran Prešov B                            7    (74:108)
5. TJ R. pod Radhošťem                   2    (64:94)
6. MSK P. Bystrica B                       2    (57:104)
7. DTJ Polanka                                2    (59:103)
8. HCB OKD Karviná B                     6    (86:115 – mimo soutěž)

 

Nejlepší brankář – Patrik Kujan (HCB OKD A)
Nejlepší hráč    – Tomáš Popík (Tatran Prešov A)
Nejlepší střelecMichal Kulišťák (TJ Rožnov p.R.)

Comments are closed.