Memoriál Jana Kratiny aneb poslední turnaj „modrých“ minižáků

logo_zapasyZávěrečný turnaj v kategorii minižactva, před prázdninama a před přechodem do mladších žáků, absolvovali naši „modří- starší“ minižáci. Od pátku 20.6. do soboty 21.6. jsme se zúčastnili 10. ročníku Memoriálu Jana Kratiny (dříve Mega Sum) ve Velké Bystřici.
Fotogalerii ZDE.
Velké díky Katce Všetičkové, Romanu Janoškovi a Ivo Růčkovi za pomoc na turnaji a zpříjemnění konce sezóny :).

Na turnaj, který je pořádán jak pro ZŠ tak i pro oddíly jsme vyrazili se dvěma družstvy a to týmem Rožnováků (2002/2003, skupina C) a Rožnováčků (2004/2005, skupina B). Na turnaji byla vyhlášena ještě kategorie A pro děti narozené v roce 2006 a mladší, tam jsme však zastoupení neměli.

Jak je zmíněno již v úvodu článku, byl to pro nás poslední turnaj a my si ho jeli hlavně „užít“ a „prožít“ a to se nám povedlo. Díky výborné organizaci, doplňkovému programu, příjemnému počasí a symbióze trenérského týmu s dětmi a naopak, jsme ve Velké Bystřici prožili příjemné dva dny.

mini_mjk_cerven-2014_0117

Tým Rožnováků byl tedy složen z hráčů ročníků narození 2002 a 2003. V našem týmu převažovaly 2003 a tak jsme opět hráli víceméně s těmi staršími, ale určitě to nebyl důvod k tomu, abychom se předem smířili s porážkama či posledním místě na turnaji. Vítězství sice není naším „prioritním cílem“, ale našimi výkony a předvedenou hrou jsme prostě chtěli alespoň v některých utkáních vstřelit minimálně o jednu branku více než soupeř :).  V prvních 4 utkáních se to sice nepovedlo, ale nevěšeli jsme hlavy, po každém utkání jsme si sedli a na výkonu každého z hráčů jsme vždy našli něco pozitivního, co se povedlo a co by nám příště pomohlo k lepšímu výkonu. Navíc jsme na konci dne ze sebe „setřásli“ všechny prohry a nepovedené okamžiky na hřišti. Sobota už pak vypadala v našem podání lépe a po dvou vítězstvích jsme obsadili v naší sedmičlenné skupině 5. místo a nastoupili jsme tak k utkání o celkové deváté místo. Proti děvčatům z Ujezda „B“ se stal trenérem týmu Martin „Jícha“ Chumchal a svůj tým vedl od začátku k vítězství. Pravda, ani děvčata nechtěla v utkání prohrát a bojovala. Výsledek na konci utkání byl 7:7. „Dospěláčtí“ trenéři za předevedenou hru a bojovnost pochválili oba týmy a přesvědčili pořadatelé, že není potřeba na konci tak skvělého turnaje vidět slzičky na některých tvářích po prohrané 7mičkové bitvě a tudíž, že Rožnováci i Újezďáci si prostě rozděli společně 9tou příčku :). Celkem bylo v naší kategorii 15 týmů.

mini_mjk_cerven-2014_0118

Všichni kluci podali výborný výkon a zaslouží si pochvalu. V každém utkání se opravdu vždy povedlo něco, za co se kluci mohli pochválit. Zápas od zápasu získávali kluci zkušenosti a bylo vidět, jak už s přehledem umí vyřešit některé herní situace, i když ne vždy z toho byla třeba branka. Speciální pochvalu si zaslouží Jirka s Martinem Chumchalem, kteří zvládli jak hru, tak i chytání :). Kluci super :). Tým vedli trenérsko-psychologicko-rodičkovsky Diddy a taťka Růčka.

Družstvo Rožnováčků absolvovalo turnaj pod vededním taťky Janoška (bratra oblíbeného to profesora Mildy Janoška) a Katky Všetičkové. Naše 2004 byly „nažhaveny“ a vlítly do turnaje s touhou atakovat příčky nejvyšší :). V pátek je čekalo 6 utkání a 5 x odešli z palubovky s vítězstvím. Kluci už se viděli ve finále, nicméně trenérři je drželi při zemi :). V sobotu je čekaly ještě další dvě utkání, první vyhráli, ale v tom druhém je přehráli mladí házenkáři z Chorvatska. A vzhledem k tomu, že sport je sport a že někdy není ani vítěze ani poraženého rozhodla jedna z remíz o tom, že jsme se umístili na 3. místě ve skupině a semifinále nám tak těsně uteklo. Ale i poslední utkání o 5. místo bylo pro nás odměnou za celoroční snažení. Kluci v něm porazili Velkou Bystřici „B“ a uhájili krásné 5. místo z 18ti týmů :).

mini_mjk_cerven-2014_0119

Celé družstvo podalo výbroný výkon a mohlo se chlubit aktivní házenou, s rychlými brejky :). Kluci se snažili a zapojovali se všichni a to jak do hry, tak do chytání. Všichni byli platnými členy týmy a střídali se ve skórování. A i když byli trošku zklamání z toho, že nezískali medaili, udělali za rok velký kus práce a ukázali, že házené je baví 🙂 a mají ji rádi. I vám kluci díky :).

Závěrem lze napsat, že jsme se dva dny velmi dobře bavili a to nejen házenou. Ale ve chvílích utkání jsme se na házenou dokázali soustředit. Tím, že nás bylo v družstvech 7 a 6 jsme si všichni dostatečně zahráli a ještě před prázdninami jsme získali další herní zkušenosti. TAK KRÁSNÉ PRÁZDNINY VŠEM A V SRPNU AHOJ :).

Comments are closed.