Mladší žáci na Handball Campu v Litovli

logo_infoV neděli 13. července vyrazilo 5 mladších žáků na házenkářský kemp do Litovle. Pět je skvělý počet, a tak kluci tvořili mezi 140 účastníky jednu z nepočetnějších kolonií v kempu. Co vše zažili si můžete přečíst v krátkém reportu

Foto a video z kempu zde

Na úvod kdo rožnovskou házenou letos reprezentoval. Jmenovitě:
– Robin Halamíček
– Tomáš Dvořák
– David Skalka
– Adam Solanský
– Ondřej Šíra
Tedy defakto skoro polovina mladších žáků „B“ z loňské sezóny.



Jestli si kluci mysleli, že jedou na tábor, kde si zahrají házenou, byli na omylu. Díky skvělé organizaci kluci poctivě odmakali 7 dní, ve kterých mnohdy ráno v sedm opustili matraci ve třídě, do které se vrátili třeba až po deváté večer. Tréninky probíhaly opravdu neustále, takže nuda nehrozila, což je jen dobře.

Kromě klasických střeleckých cvičení, přihrávek, zdokonalení v driblinku, hry 1 na 1 byly pro účastníky připraveny i cvičení s rozhodovacími procesy, cvičení pro jednotlivé herní posty apod.


Nejen házenou živ je hráč, takže si naši kluci mohli vyzkoušet i mnohé jiné aktivity. Vyzkoušet si mohli:
– bungee running
– střelbu z luku
– chůzi na laně
– golf
– zumbu
– změřit si rychlost střelby

Ve čtvrtek kluci navštívili přírodní koupaliště v Litovli, zahráli si vybíjenou, ve středu se nadlábli pizzy a večer na ně čekalo grilování. Program byl jednoduše bohatý.

Určitě vítanou aktivitou byla návštěva třech našich reprezentantů. Na besedu s účastníky kempu přijela česká reprezentantka a hráčka DHC Zora Olomouc Kristýna Salčáková. S kluky si zatrénoval mistr republiky z HC Zubří, nyní hráč Cementu Hranice a české reprezentace Martin Stržínek a úřadující mistr republiky z Talentu Plzneň a čerstvý reprezentant Leoš Petrovský

Věříme tedy, že naši kluci se do házené pořádně zakousli a dovednosti nabyté během týdenního kempu zúročí v nadcházející sezóně. Všem děkujeme za příkladnou reprezentaci naše klubu!



Jak jsem psal v úvodu, kempu se zúčastnilo 140 účastníků a je až s podivem, že se naši kluci v takovéto konkurenci prosadili a hned dva si odvezli z Litovle 4 individuální ocenění! 

V úterý byl v nejpočetnější kategorii nejmenších (kategorie byly tři: nejmenší, střední a největší) vyhlášen hvězdou dne Adam Solanský a ve středu ho napodobil Tomáš Dvořák. Věříme, že ocenění nezískali jen za své hluboké pomněnkové oči, ale za celodenní přístup ke všem aktivitám. Super kluci!

Při závěrečném nedělním vyhlášení byly poté rozdány další individuální ocenění. 2. místo v soutěži o Nejlepšího chytače (soutěž, kdy na brankáře střílí hráč postupně s postu křídla, spojky a pivotmana) získal Adam Solanský. Prvenství potom získal Tomáš Dvořák v kategorii Nejlepší zlepšení. Kromě životního zážitku (naštěstí to rozdýchal :-)) si stejně jako Áďa přiveze domů i diplom, tašku plnou suvenýrů, ale zejména obrovskou motivaci do dalších tréninků a zápasů.     

Comments are closed.