Mladší žáci B – Horka nad Moravou

logo_zapasyV neděli 31.8. zakončili prázdniny mladší žáci B na turnaji v Horce nad Moravou. Slibovaný déšt nakonec nedorazil a tak jsme si mohli v Horce užít příjemnou neděli a odehrát 4 utkání před vstupem do sezóny.  V pořadí 8mi týmů jsme sice skončili až na samotném konci, nicméně našim cílem bylo si především zahrát, znovu si zvyknout na míč,vyzkoušet si obranu 3:3 a užít si konec léta.
Fotogalerie z turnaje ZDE.

mlazacib_horka_31-8-14-_15

Jak je avizováno již v úvodu, sehráli jsme na turnaji celkem 4 utkání. Čas utkání byl 1 x 20 minut. Vzhledem k tomu, že nás vyrazilo na turnaj 12, střídali jsme vždy po 10 minutách celé „šestky“ včetně brankářů. Těmi byli tentokrát Matyáš a Šimon a oba předvedli v bráně nebojácnost, rychlý postřeh a našli odvahu i k rychlým rozehrávkám před brankoviště soupeře, pokud se tam nacházel náš hráč. V každém utkání měly vždy „šestky“ jiné složení a kluci si vyzkoušeli hru na všech postech.

Jedním z našich hlavních cílů bylo hrát obranu 3:3, která nás čeká v naší soutěži. Tuto obranu jsme se začali učit na soustředění a postupně jí budeme pilovat. Základy máme již z minižactva, kde jsme hráli osobní obranu a navíc základní obranné pohyby jsou i v mladších žácích stejné. Je potřeba jen přidat na důrazu a trénovat ten správný čas obsazení protihráče. I když ne vždy jsme samozřejmě dokázali soupeře ubránit, je potřeba za obranu kluky pochválit. Tato činnost dnes převýšila náš útok.

V útočné fázi jsme se trápili a po prvním utkání jsme museli klukům položit otázku (a nahlas), zda chtějí hrát házenou. Strach ze soupeře, statické postávání v útoku a hody, nikoliv střely, na branku, měly za následek to, že jsme v úvodu turnaje nedokázali střelit STM Olomouc ani branku. A neomlouvá nás ani to, že náš první soupeř celý turnaj vyhrát. Šance na branky jsme měli, a dokonce i ze 7m hodů, ale nepodařilo se nám je proměnit.

 V dalších utkání s Třeboní a Zorou Olomouc jsme sice nezvítězili, ale útočná činnost již byla z naší strany lepší a nějaké ty branky jsme začali střílet.

mlazacib_horka_31-8-14-_26

Závěrečné utkání o 7. místo jsme sehráli s Bystřicí pod Hostýnem a i když jsme hráli na opačném konci pole, než se rozdávaly medaile, musíme kluky pochválit. Utkání mělo nádech „malého finále“ a kluci do něho dali vše. Chtěli vyhrát a dokazovali to každou svou akcí. Bohužel, o jednu branku byl lepší náš soupeř a i když kluci odcházeli zklamaní, byli za své výkony pochválení.

Co napsat závěrem – byla to naše první herní prověrka a vlastně i první setkání téměř celého týmu. Kluci jsou šikovní, ale budeme muset trénovat a hrát, abychom se posunuli dál. A my se posuneme :). Všichni hráči si zaslouží pochvalu. Navíc Šimon Frydrych byl vyhlášen talentem našeho družstva. Díky patří i tatínkům, kteří nás na turnaj odvezli a po celou dobu nám fandili :).

Naše výsledky:

Rožnov p. Radh. – STM Olomouc    0 : 15 (utkání ve skupině)
Rožnov p. Radh. – Třeboň                4 : 14 (utkání ve skupině)
Rožnov p. Radh. – Zora Olmouc      4 : 11 (utkání ve skupině)
Rožnov p. Radh. – Bystřice p. H.      6 : 7 (utkání o 7. místo)

Pořadí turnaje:

1. STM Olomouc
2. Ostrava
3. Třeboň
4. Horka nad Moravou
5. Zora Olomouc
6. Šumperk
7. Bystřice p. Hostýnem
8. Rožnov p. Radh.

Comments are closed.