Ml. žáci „A“: Rožnov p.R. – Luhačovice 33:37 (15:20)

logo_zapasyV nefalšovanou přestřelku se zvrhlo naše poslední mistrovské utkání. My i náš soupeř z Luhačovic jsme v součtu nastříleli neuvěřitelných 70 branek! Zážitek z nastřílených branek tak může kazit jen fakt, že nám soupeř vstřelil o 4 branky více, než jsme vstřelili my jemu… 

Foto z předávání medailí ZDE

Ostatní podzimní výsledky a tabulka soutěže ZDE, jarní ZDE

Zápas byl v mnoha ohledech specifický. Hráli jsme poprvé ve všední den a poprvé i bez brankáře. Jelikož k nám měl přijet ostrostřelec Sek, nechali jsme vše na osobní odvaze kluků. Nakonec se do brány postavil Dan s Tomínem, kteří utkání zvládli se ctí…a se slíbenou odměnou 🙂

Celé utkání se neslo ve znamení faktu, že pokud chceme uspět, musíme udržet soupeřova střelce Seka. Jak už to tak bývá, ne vždy se vše podaří – Tadeáš nám dal neuvěřitelných 16 branek. Bohužel jeho fyzické proporce jsou takové, že u nás není hráč, který by ho byl schopen ubránit. Naštěstí jsme ale tentokrát měli dobrou útočnou fázi, tudíž jsme se soupeřem drželi krok. Poločas jsme nakonec prohráli o pět branek 15:20.

Ani v druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Brankové hody pokračovaly a my jsme již jako poněkolikáté v této sezóně dokázali to, že si branku vstřelili všichni kluci. Zápas skončil naší prohrou o čtyři branky, ale za předvedený výkon se stydět rozhodně nemusíme. Zahráli jsme si, zastříleli, co víc si přát.

Po skončení utkání jsme jako všichni účastníci soutěže mladších žáků ZKSH převzali medaile, které nám předal předseda oddílu pan Turza. Tímto pro většinu z nás skončilo naše účinkování v kategorii mladších žáků.

Závěrem jen krátké summary právě skončené sezóny. Sezónu jsme odehráli defakto v deseti lidech. Tímto klukům moc děkuji za přístup k zápasům. Koneckonců ne jen k nim, ale i k tréninkům. Na 99% platilo, že kdo není nemocný, je na tréninku. Super kluci! V zápasech se nám ne vždy podařilo prodat to, co jsme se učili v trénincích, ale jsme pořád na začátku. Hráli jsme kolektivně, ve většině utkání si všichni střelili branku. Snažili jsme se respektovat soupeře. Děkujeme také za vaši aktivitu mimo tréninky a zápasy. Absolvovali jsme spoustu lekcí Bosu, byli jsme na repre ve Zlíně a v Brně, do Polanky jsme jeli všichni zdraví, na soustředění jede taktéž drtivá většina. Je na čem stavět. A koneckonců i když jsme v Polance v pátek museli trochu promlouvat do duše, tak právě Polanka ukázala, že jste super kolektiv, který možná nebude válcovat soupeře, ale bude vás to bavit, a to je důvod toho, proč tento sport děláme. Díky!!! 

Sestava a branky: Dvořák (5), Stejskal (1) – Skalka (1), Skalík (8), Krajča (1), Kawecki (5), Květák (8), Halamíček (2), Doruška (2)

Zlín A_ch – Rožnov p.R.  27:19 (12:13)

První poločas jsme hráli bojovnou házenou, výsledkem čehož bylo naše poločasové vedení o jednu branku. V druhém poločase nás postihl totální kolaps, kdy se nám nedařilo vůbec nic. Díky odevzdanému výkonu v druhém poločase jsme tak body přenechali domácím, kteří nás tímto výsledkem přeskočili v tabulce soutěže.

Sestava a branky: Jakšík – Skalík (3), Krajča (1), Kawecki (1), Květák (4), Stejskal (4), Halamíček (1), Doruška (3), Dvořák (2)

Rožnov p.R. – Slávia Uherské Hradiště 21:31 (12:17)

Na předposlední domácí zápas k nám přijelo mužstvo z Uherského Hradiště, které vyhrálo podzimní část sezóny. Čekal nás tak velmi těžký soupeř, který nás během 2×25 minut přesvědčil o svých kvalitách. Na Uherské Hradiště nemáme zrovna nejlepší vzpomínky, jelikož nám na podzim na cestu naložili fůru branek a debaklu nezabránila ani výpomoc ze starších žáků – David Michálek. Podvědomě kluci očekávali podobný scénář, ale nakonec jsme možná neodehráli tak špatný zápas, jak by brankové skóre mohlo napovídat.

Obrana nebyla špatná, sem tam nás soupeř zaskočil nějakým tím signálem, ale většinou však Hradišti stačily rychlé náběhy s pokusem o kličku a následné posunutí míče na neobsazeného hráče. Tohle jsme bohužel v útoku nepraktikovali my. Hra spojek v tomto zápase nebyla dobrá. Kromě absence nabíhání a uvolňování se s míčem, nám vázla i střelba, kde hodně ran směřovala přímo na brankáře. Je to velká škoda, že jsme neprodali to co umíme. Přeci jen celou sezónu pilujeme právě tyto činnosti, které jsou pro překonání obranného systému 3:3 tak důležité.

Během celé sezóny máme „štěstí“ na top střelce soupeřů, kteří paralelně nastupují i za starší žáky. Všichni kanonýři si však na Rožnov udělali čas 🙂 Z Napajedel k nám tak zavítal Mazurek, na Vsetíně jsme narazili na Havrana a i Hradiště přijelo s Adamem Zsoldošem, který nám vstřelil 13 branek. Na druhou stranu je dobré, že se necháme od těchto hráčů prověřit a třeba se i něčemu přiučíme.

Příští víkend si odpočineme (na Bosu 🙂 ) a potom se vrhneme na poslední dva zápasy. Čekají nás kluci ze Zlína a nakonec nás prověří Luhačovice.

Kuba J. – David (1), Jirka (1), Martin (2), Roman (6), Dan (3), Robin (3), Kuba D. (4), Tomino (1)

KH Z Vsetín „A“ – Rožnov p.R. 28:21 (15:12)

Do Vsetína jsme neodjížděli v nejpočetnější sestavě, ale jak říká jedno z budovatelských hesel: „I malý kolektiv dokáže velké věci“ 🙂 Pravda je ale asi ta, že kluci jsou na velké herní vytížení zvyklí a spíše než to, že se nás u Rosavy sešlo nemnoho jim vadí, že musí při zápase prosedět za poločas třeba až 5 minut na střídačce…

Předně díky moc Kubovi a Jirkovi, že náš kolektiv rozšířili a pomohli nám. Za Vsetín nastoupil i nejlepší střelec ZKSH Matěj Havran a celý zápas jsme tak spíše hráli proti tomuto hráči, než proti Zbrojovce Vsetín. Tím nechci snižovat výkony dalších hráčů okresního města, ale Matějových 13 branek a spousty finálních přihrávek byly oním pověstným jazýčkem na miskách vah.

Do zápasu jsme vstoupili dobře a celý první poločas jsme stále byli o branku dvě vepředu. Soupeř nakonec třemi brankami v závěru stanovil závěrečné skóre první půle na stav 15:12.

Začátek druhého poločasu nám bohužel nevyšel a tak za chvíli svítil na světelné tabuli stav 20:12. Kluci ale zápas nezabalili a snažili se dál. Postupně snížili na rozdíl 4 branek, ale soupeř nám opět odskočil a při závěrečném hvizdu byl rozdíl skóre sedm branek.

Zahráli jsme rozhodně lépe než proti Holešovu. Zopakovali jsme ale stejné chyby, které byly pro zápas v Holešově charakteristické: ztráceli jsme vlastní zbrklostí v útoku spousty míčů. S věkem ale budeme stále více nad hrou přemýšlet. Prozatím máme povahově kolektiv na „hurá styl“, takže se v dalších zápasech pokusíme útočné činnosti více uklidnit. Taky v obraně to nebylo až tak excelentní. Je vidět, že mnozí vynakládají více energie na útočné aktivity, než na tvrdou a samozřejmě méně viditelnou práci v obraně. Jak jsem psal již dříve, kolonka „vstřelené branky“ není pro celkový obraz výkonosti ta stěžejní. Celkově ale musím kluky pochválit, protože na rozdíl právě od zápasu v Holešově, jsme se přijeli poprat o body a hráli jsme na naše poměry dobře. Vyzkoušeli jsme si, že se dá hrát i se soupeřem, jehož spojky jsou o hlavy vyšší než my, že se dá hrát i s nějakým tím menším poraněním, že střídačku během zápasu nepotřebujeme, prostě když do toho dáme vše, nebudeme z palubovky odcházet se svěšenou hlavou. Za to moc díky!   

Závěrem moc děkuji těm, kteří absolvovali oba dva zápasy v prodloužených víkendech. Přece jen dobré počasí svádělo k výletům, návštěvách příbuzenstva apod. Za to samozřejmě díky nejen klukům, ale i rodičům, kteří dali přednost házené! 

Kuba, Adam – David (4), Jirka M., Martin (2), Roman (3), Dan (6), Robin (2), Tomino (4)

TJ Rožnov p.R. – TJ Jiskra Otrokovice 22:22 (11:12)

Ke čtvrtému jarnímu utkání přicestovaly na naší domácí palubovku holky z Otrokovic, se kterými jsme pravidelně hráli v kategorii minižáků. Po roční pauze jsme tak s tímto týmem mohli opět změřit síly a přesvědčit se o tom, jak jsme se za rok oba zlepšili.

Holky z Otrokovic jsou velmi bojovné, s čímž jsme se dříve jen těžko dokázali popasovat. I první poločas naznačil, že cesta k jakýmkoliv bodům bude velmi trnitá. Celý první poločas jsme prohrávali o dvě tři branky a bylo vidět, že holky jsou jednoduše pohybově velmi dobře vybavené a v obraně naopak zarputilé. První poločas tak skončil naší těsnou prohrou o jednu branku.

Druhý poločas byl divácky mnohem zajímavější. Holky stále vedly, ale na našich klucích byla vidět snaha, že i tento zápas bychom chtěli urvat nějaký bodík. Během druhého poločasu jsme se několikrát brankově na holky dotáhli, aby nám opět odskočily a my se znovu museli snažit brankový deficit dohnat. Drama vyvrcholilo v poslední minutě, kdy se nám podařilo srovnat, ale holkám zbyla více než půlminuta na zakončení posledního útoku. V obraně jsme se ale do holek zakousli a nepustili. Závěrečný volný hod Kuba chytil a my se tak mohli radovat z remízy 22:22.

Tentokrát musíme kluky pochválit. Herně to žádná symfonie nebyla, ale převládlo kolektivní pojetí jak v útoku (všichni si dali branku), tak v obraně. Zejména naše obranná hra byla velmi dobrá, k čemuž přispěli i naši gólmani. Zápas byl velmi emotivní a je výborné, že v momentech, kdy jsme se mohli cítit ukřivděni, jsme se naopak semkli k výbornému výkonu.

Po zápase převládaly pozitivní emoce, navíc se po každém zápase cítíme stále více jako házenkáři – zjišťujeme, co kde máme naražené, co poškrábané, co spálené od palubovky 🙂 Přístup mnohých se změnil, což je velmi povzbudivé. Ze čtyř zápasů jsme odehráli tři slušné utkání a jedno  na které musíme zapomenout. Příště nás čeká Holešov a věříme, že do kolonky povedených utkání přibude i toto.  

Áďa, Kuba J. – David (1), Luky (1), Jirka (1), Martin (2), Roman (4), Dan (5), Robin (6), Tomino (2)

HC Zubří – TJ Rožnov p.R. 34:17 (15:10)

Do Zubří jsme zajížděli po dobrém výkonu s Napajedly. Zatímco nás Napajedla porazila v přáteláku a my jim to vrátili v mistrovském utkání, tak se Zubřím jsme v únorovém přátelském utkání sehráli vyrovnanou partii, tudíž jsme byli zvědavi, jak se se sousedem popasujeme v ostrém zápase.

První poločas nebyl z naší strany špatný. Hráli jsme trpělivě, připravovali jsme si střelecké pozice, které se nám ale ne vždy dařilo proměňovat. I díky neproměněným šancím jsme první poločas zbytečně prohráli o 5 branek.

Ve druhém poločase jsme chtěli hrát stejnou hru a pokusit se zápas ještě zdramatizovat. Bohužel však přišel naprostý kolaps, který se dá jen těžko vysvětlit. Druhý poločas jsme prohráli rozdílem dvou tříd 22:7! Ze sportovního oddílu jsme se propadli do volnočasové aktivity typu kroužek keramiky.

I přes drtivou porážku se pokusím najít i nějaká ta pozitiva. Obrana nebyla špatná, snažili jsme se, ale soupeř plně využil Áďových fyzických dispozic a ranami do horní poloviny branky úspěšně zakončoval téměř všechny útoky. Bylo jedno, zda střílí z brankoviště z dálky, či z náskoku křídel. Příště se musíme vrátit k alternativě s dvěma, čí více brankáři, abychom nebyli pro soupeře takto čitelní.

V útoku jsme se tentokrát neprosadili a neplatí to jen o druhém poločase. S přemíry snahy, či z vlastního pocitu „dát si branku“ jsme s postupem času zakončovali z nepřipravených pozic, střelami do brankáře, nebo střelami bez razance. Musíme si uvědomit, že kolektivní sport není o počtu vstřelených branek. Jestliže dám za zápas deset branek, ale dalších deset neproměním, v útoku pokazím dvě nahrávky, dvakrát nenahraji volnému spoluhráči , který je volný na brankovišti a v obraně jde přese mně pět branek, tak mě jednoduše kolonka vstřelené branky nemůže uspokojit. Někdy je i méně více. Absolutně jsme nepotrestali místy velmi nevybíravou hru soupeře (8x dvouminutový trest + 2x ČK). Místo abychom v přesilovkách zakončovali na jistotu, ušetřili trochu sil a stahovali náskok soupeře, tak jsme tyto minisouboje v početní nerovnováze dokonce prohrávali. Za zápas jsme neproměnili 4 sedmičky. 

Už jsem toto zmiňoval při některém z předchozích zápasů – některým toto utkání pokazilo neděli, jiní ani po zápase netrpěli špatnou náladou. Věřím, že alespoň ta první skupina v sobotu zabojuje a předvede výkon na který má. Dá se prohrát a člověk může být s výkonem spokojen, tentokrát to ale nebyl tento případ.

Áďa – David, Luky (5), Jirka, Martin (1), Roman, Robin (4), Dan (2), Kuba (2), Tomino (2)  

TJ Rožnov p.R. – TJ S.F. Napajedla 23:21 (15:13)

Náš druhý jarní soupeř k nám zavítal z Napajedel. S tímto týmem jsme se dvakrát utkali při jejich jarním soustředění na Valašsku a vždy jsme tahali za kratší konec. Optimismus tedy nepřevládal, nicméně skepse taktéž nebyla na místě. Každý zápas koneckonců začíná za stavu 0:0.

Fotogalerie z utkání ZDE.

Kluci vstoupili do zápasu tentokrát velmi soustředěně. Neprospali jsme prvních deset minut jako ve Zlíně, naopak jsme v té chvíli vedli o dvě branky, což nám vydrželo až do konce prvního poločasu. Ten jsme nakonec vyhráli 15:13.

Druhý poločas probíhal jako přes kopírák. Soupeř zatáhnul obranu, což pro nás býval neřešitelný problém. Jenže v tomto zápase byla naše touha po vítězství příliš velká na to, aby nás tato skutečnost zastavila. V obraně jsme vydrželi běhat v obranném systému 3:3, který eliminoval nejlepšího střelce zápasu Mazurka, kterým nám i tak vstřelil 11 branek, nicméně ve druhém poločase jen dvě. Po závěrečném hvizdu jsme tak mohli slavit naše první letošní vítězství.

Kluky pochopitelně chválíme za předvedenou hru. Výborně se nám vedlo v obraně. Všichni neskutečně dřeli, nevypustili jediný souboj. Na mnohých je vidět, že se v této činnosti zlepšují, a tam kde ještě před pár měsíci uhýbali ze soubojů a bezradně krčili rameny, se teď neohroženě pouštějí do bránění soupeřů.

V útoku je podobná situace jako v obraně. Kluci získávají sebevědomí, neodhazují alibisticky míče spoluhráčům, ale snaží se brát zodpovědnost na svá bedra. Někdy sice uděláme technickou chybu, nebo trefíme brankáře, ale obraz hry je mnohem lepší než býval.

Pochválit musím samozřejmě i gólmany. V první půli to měli hodně těžké, když měl zejména sniper Mazurek ještě dost sil a trefoval zpoza devítky přesně horní rohy naší branky. Ve druhém poločase si už ale Áďa připsal spoustu důležitých zákroků. Koneckonců za druhý poločas nám soupeř vstřelil jen 8 branek, z toho 3 ze sedmimetrových hodů!

Slavíme tedy první letošní vítězství. Nadřeli jsme se na něho, takže si to můžeme dosytosti vychutnat. Stále jsme ale na začátku cesty, takže nosy zpátky dolů, protože v úterý už bude vítězství historií a my budeme makat dál. 

Áďa, Dan – David, Luky (6), Jirka, Dominik, Roman (4). Robin (6), Dan (3), Kuba, Tomino (4)

HC Zlín_d – TJ Rožnov p.R. 35:28 (19:17)1

Po velmi dlouhé přestávce jsme konečně mohli okusit chuť soutěžního zápasu. Do Zlína nás přicestovalo devět, tedy až na nemocného Martina všichni. Díky rodičům za odvoz a za povzbuzování!

Před zápasem byly pokyny jasné – neprospat začátek utkání, abychom potom nemuseli dotahovat náskok soupeře, což nás stojí hodně fyzických i psychických sil. V desáté minutě jsme prohrávali 3:9, takže se nám příliš nepovedlo držet se předzápasových pokynů… Život a zápas jdou ale dál a my se rozehráli k pěknému výkonu. Na obrany se moc nehrálo, ale pro diváky je útočnější styl určitě zajímavější. Kluci zapnuli na vyšší otáčky a při závěrečném hvizdu prvního poločasu svítil na světelné tabuli stav 19:17 pro holky. 

Do druhého poločasu jsme nastoupili mnohem koncentrovaněji a zápas tak nabídl napínavou podívanou. Ještě ve 20. minutě byl stav 31:28, ale potom nám došly síly, střely létaly do tyčí, náskoky mimo branky a holky šňůrou čtyř branek uzavřely skóre na nakonec nelichotivých 35:28.

Škoda začátku zápasu, kdy jsme si opět vytvořili brankový deficit, který bylo obtížné dohnat. Střelecky se tentokrát dařily Lukymu s Robinovi, ale v útočné fázi musím pochválit všechny. Předvedli jsme několik pěkných akcí, které třeba ne vždy skončily brankou, ale to přijde. V obraně to tentokrát bylo horší. Holky byly jednoznačně rychlejší a techničtější. Drtivá většina střel byla z prostoru brankoviště po samostatných únicích. Brankáři se tak tentokrát neměli šanci příliš dostat do hry a měli jen malou šanci pomoci k lepšímu výsledku. 

Díky za pěkný výkon. Teď nás čekají dva nároční soupeři, ale budeme li mít hlad po házené jako v sobotu ve Zlíně, můžeme i tyto soupeře donutit pěkně propotit jejich dresy.

Áďa, Tomino, Dan – David, Luky (9), Jirka (1), Roman (3), Robin (9), Dan (3), Kuba, Tomino (3)

TJ Sokol Luhačovice – TJ Rožnov p.R. 24:21 (10:11)

Ke svému poslednímu podzimnímu mistrovskému utkání jsme zajížděli do lázeňských Luhačovic. Nejeli jsme si pro další porážku, chtěli jsme soupeře překvapit a poprat se o body. Tentokrát byly na dosah ruky, jenže jsme na ně nakonec nedosáhli.

Plný počet kluků, dobrá nálada ráno u Rosavy, to vše nám hrálo do karet. Bojovnost nás neopustila ani na luhačovické palubovce. Kluci opět bojovali, nevypustili jediný souboj, obrana fungovala na jedničku, v útoku jsme sice tradičně někdy zazmatkovali a nevyužili nabídnutých šancí, ale i tak svítilo v 16. minutě na světelné tabuli skóre 4:10 v náš prospěch! Soupeř si poté vzal time out, zklidnil hru, ale i tak se na nás brankově dotáhl zejména díky naší zbrklosti při dlouhé přesilovce 6 na 4, při které jsme 2x ztratili míč a zbytečně inkasovali. Obrovská škoda.

Druhý poločas nabídl další dávku urputného boje o každou branku. Do stavu 19:19 jsme se ještě bili o body, ale poté náš odpor soupeř definitivně zlomil. Soupeři se rozstřílela jeho defakto jediná zbraň – Tadeáš Sek, který zatížil naše skóre 15 brankami. V prvním a na začátku druhého poločasu se s ním přetláčel Tomíno, jakmile mu došly síly, převzal štafetu Roman. Obětavost však prohrála s prostou fyzikou. Výškový i váhový rozdíl byl značný, a zastavit tohoto hráče jednoduše nebylo v našich silách. Leckdy hra připomínala více rugby, než házenou, ale i na toto musíme být připraveni.

Chválím za obětavost všechny hráče. Pomáhali jsme si, snažili se seč to šlo, ale kromě házenkářských dovedností, se musíme naučit jedné dovednosti, která se nedá naučit na tréninku – vyhrávat zápasy. Jakmile tuto vlastnost získáme, budeme získávat i body. Partu máme skvělou, teď už to jen prorvat a konečně urvat nějaké body.

Sestava a branky: Dan, Áďa: David (2), Luky (5), Jirka, Martin (1), Roman (4), Robin (3), Kuba (5), Tomíno (1)

TJ Rožnov p.R. – HC Zlín 21:28 (11:13)

Dle výsledku zápasu by trenér neměl být spokojený, nicméně tentokrát musím kluky pochválit. Vzhledem k předvedené hře působí výsledek až příliš krutě. Kluci bojovali a zasloužili si prohrát daleko menším rozdílem.

Do zápasu jsme až na Jirku nastoupili v plném počtu. Nemohli jsme se tentokrát spolehnout na služby Davida Michálka ze starších žáků, na druhou stranu jsme si výsledek museli vybojovat sami a nemohli jsme se na hřišti až nezdravě spoléhat na jeho individuální kvality. 

První poločas byl v podání kluků skvělý. Celých pětadvacet minut jsme se se Zlínem tahali o každou branku a ještě pár minut před koncem poločasu jsme vedli 11:10. Soupeř však třemi rychlými brankami skóre otočil a šel do druhého poločasu s dvoubrankovým náskokem.

Ani druhý poločas nebyl z naší strany špatný. Soupeř zatáhl obranu na 1:5, což nám díky absenci klasického bombarďáka z větší vzdálenosti nebylo dvakrát po chuti, ale museli jsme makat dál. Soupeř navíc chytře využíval našeho menšího počtu hráčů a rychlými rozehrávkami kontroval po našich útočných ztrátách míčů, či i po tom, kdy jsme Zlínu vstřelili branku. Tentokrát nás soupeř doslova uštval. Ale i tak jsme dokázali stále kontrovat a před koncem zápasu svítilo na světelné tabuli skóre 19:22. Závěr však patřil soupeři a my prohráli posledních 5 minut 2:6.

Kluci celý zápas poctivě odedřeli a jednoduše jsme hráli to, na co v současné době máme. I přes sérii porážek však nemusíme mít hlavu skloněnou, když nic jiného, nabíráme díky ztenčenému kádru cenné zkušenosti. Kluci se opravdu v zápase nezastaví a střídat chodíme jen když už opravdu potřebujeme vydechnout. Obrana byla tentokrát neúprosná a všichni se naposilovali jako ve fitku, v útoku jsme potom na levé straně zkusili i jinou alternativu, která z trenérské lavičky nevypadala špatně. Z větší části jsme se odprostili od našeho nešvaru – slabých střel na brankáře. Jestliže na důrazu v koncovce ještě zapracujeme, musíme si na jaře už konečně nějaký ten bod připsat.  

Sestava a branky: Dan, Áďa – David (3), Luky (3), Martin, Roman (3), Robin (4), Dan (1), Kuba (5), Tomino (2)

Slávia Uherské Hradiště – TJ Rožnov p.R. 28:15 (15:6)

Vzhledem k faktu, že Uherské Hradiště vede tabulku soutěže a my se krčíme na posledním místě, bylo zřejmé, že bodové žně jsme očekávat nemohli. V utkání jsme nakonec nepřekročili svůj stín a po nedůrazném výkonu skončili jako hlavní chod místních hodů, které v Hradišti právě probíhaly.

Zatímco v předchozím utkání se Vsetínem jsme si museli dávat pozor na jejich tři důrazné spojky, soupeř z Hradiště hrozil pouze z pozice pravé spojky, v podobě nejlepšího střelce soutěže Zsoldoše. Ten se díky svému mrštnému pohybu stal nezastavitelným a defakto sám rozhodl celý zápas.

V útoku jsme potvrdili pověst nejhodnějšího týmu soutěže. Tak jako my šetříme soupeřovy brankáře nedokáže žádný jiný celek. Zatímco na trénincích pomalu vyvracíme prudkostí střel brány, tak v zápase hážeme z brankoviště obloučky do nohou brankářů. Bohužel nám v tomto ohledu chybí dravost. Nemáme střelce, který by ze šestky vyskočil, zavřel oči a vyslal nechytatelnou ráno na bránu soupeře. Tyto momenty nás stojí spoustu branek, které by v konečném zúčtování vylepšily celkové skóre zápasu. Takto jsme museli skousnout další výraznou porážku.

Sestava a branky: Tomíno, Áďa – David S. (1), Luky (2), David M. (6), Jirka, Martin (4), Roman (1), Robin (1), Kuba

TJ Rožnov p.R. – KH Z Vsetín 25:26 (15:16)

V sobotu jsme na naší palubovce hostili kluky ze Vsetína, kteří v minulých dvou kolech remizovali v Zubří a snadno přehráli holky z Kunovic. Čekala nás tedy velmi těžká práce. Kluci makali a my dokonce sahali po bodu…břevno nakonec bylo proti. 

Do zápasu jsme vstoupili konečně v téměř plném počtu, navíc s posilou v podobě Davida Michálka. Nám tak vznikl „problém“ v této sezóně nevídaný. Místo obavy z toho, zda zápas sehrajeme, jsme mohli v tomto zápase střídat skoro dvě celé lajny. I díky tomuto faktu jsme se mohli vydat ze všech sil a makat celých 50 minut.

Zápas to byl velmi hektický, hrálo se ve vysokém tempu, žádné mužstvo nevedlo během zápasu o více než dvě branky! V týdnu jsme se na trénincích zaměřili na obranné činnosti a kluci v tomto ohledu nezklamali. Soupeř využíval svých třech kvalitních spojek, přes které táhnul drtivou většinu svých útoků. Musím tedy pochválit zejména naše vysunuté obránce, kteří odvedli super výkon. a vzhledem k tomu, že ani kluci na brankovišti nezklamali, mohli jsme až do závěru utkání bojovat o cenný bodík.

V útoku se už potom tradičně prosazoval David Michálek a zdatně mu brankově sekundoval Luky, který nastoupil poprvé v této sezóně. Ani v útočné fázi ale nikdo vyloženě nezklamal. Leckdy chybělo jen trochu víc odvahy, rychlosti, či přesnosti, aby se do listiny střelců zapsalo ještě více hráčů.

I když kluci budou asi po takto těsné prohře zklamaní, není třeba mít hlavy svěšené, hráli jste skvěle!

Sestava a branky: Áďa, Tomino: David S., Luky (7), David M. (11), Jirka, Martin (1), Roman (4), Robin (1), Dan (1), Kuba, Tomino

SHK Kunovice – TJ Rožnov p.R. 30:11 (12:6)

Do Kunovic jsme odjížděli v silně improvizované sestavě a jen díky pomoci kluků z béčka jsme zápas odehráli. Tímto moc děkujeme za výpomoc! Výkon pětice kluků z áčka byl bohužel velkým zklamáním, čemuž jasně napovídá hrozivý výsledek.

V páté minutě jsme prohrávali 5:0, když jsme neproměnili prvních pět náskoků z brankoviště. Celkově jsme během zápasu stihli neproměnit hned 13 náskoků!!! A to jsme střelbu pilně trénovali během týdne před zápasem… I když kluci nastoupili povětšinou na jiných herních postech, přesto jsme se drželi našich tradičních nešvarů, jako je nenabíhání si, hra 1 na 1 až na četné výjimky neexistovala. V obraně jsme nestíhali vůbec – drtivá většina branek padla z prostoru brankoviště.

I když bohužel není příliš za co pochválit, poděkuji pěti klukům z áčka alespoň za to, že na zápas jeli…nečekal by jsem, že budeme po tolika letech chválit z tohoto důvodu. Snad jsme si ale úterním výběhem do přírody pročistili hlavu a v sobotu proti Holešovu bude i jiný důvod ke chvále.

Sestava a branky: Tomíno, Maty – David (1), Luky R., Jirka M., Tadeáš, Jirka K. (2), Martin (2), Dominik, Dan (5), Maty (1),

TJ Rožnov p.R. – HC Zubří 21:32 (11:17)

Od dodehráli pouze v osmi lidech, ale i přes očekávanou prohru musím být jak s výkonem, tak s počtem kluků spokojen.

erby se sousedním Zubřím jsme zrovna příděl bodů nečekali, zejména v situaci, kdy jsme první dva zápasy sezóny Do utkání jsme vstoupili nakonec s deseti hráči, takže fyzička nás během zápasu ve štychu nenechala. navíc jsme si k zápasu pozvali posilu v podobě Davida Michálka, který naši hru oživil, takže děkujeme za výpomoc!

Zubří je přeci jen házenkářsky lepší, takže již ze začátku utkání diktovali hosté tempo a po několika našich neproměněných šancích svítilo na tabuli nelichotivé skóre 0:4. Kluci se ale chytli a do konce poločasu se snažili držet krok. V obraně jsme se bili, jak to jen šlo, v útoku už naše úpornost nestačila. Málo jsme využívali hry pivotmana (kterého naopak výborně využíval soupeř), zbytečně chodili do dvou obránců, náběhy nebyly dostatečné.

V druhém poločase byl obraz hry podobný. Nebýt divoké pasáže, kdy jsme propadli a ze stavu 18:23 to bylo rázem 18:30, jsme mohli prohrát důstojnějším způsobem. Ale jak jsem psal na začátku, kluci makali, jak to jen šlo a nikdo neodcházel z palubovky po závěrečném hvizdu rozhodčích nezpocen. Za tohle kluky chválíme, stejně jako za bojovnost, díky které jsme vyhráli 1:0 dlouhé oslabení 4 na 6.

Sestava a branky: Áďa, Tomíno – David S. (1), David M. (10), Jirka, Martin (3), Roman (2), Dan (2), Robin (1), Kuba, Tomíno (2)  

Foto k utkání k dispozici ZDE.

Napajedla – Rožnov    29:19 (14:10)

V tomto utkání udávali tempo hosté a jejich dva střelci, přesto naši kluci bojovali a nevzdávali utkání.

Kluci se snažili se soupeřem držet krok po celý první poločas, což se jim dařilo a rozdíl 4 branek nebyl pro nás hrozivý. Ve druhé půli ale na anší straně ubývalo sil a přibývalo branek v naší síti. Jsme ale rádi, že 6 hráčů z pole se zapsalo do listiny střelců a věříme, že v příštím utkání to bude ještě lepší.

Sestava a branky: Solanský – Skalka (2), Krajča (2), Kawecki, Květák (1), Stejskal (5), Halamíček (6), Doruška (3)


Rožnov – Zlín „A“_d    16:20 (11:13)

Do svého prvního mistrovského utkání nastoupili mladší žáci A bez trénera, vedoucího družstva a dokonce i bez některých hráčů 🙂 . Ti co se nezalekli a nastoupili, se snažili ze všech sil proti děvčatům ze Zlína :). A jak už je psané pravidlo kluků z Rožnova, že neumí hrát s holkama, tak tentokrát se rvali jako lvi. Výsledek poločasu 11:13 tomu odpovídá. Vzhledem k tomu, že měli pouze jednoho hráče na střídání oproti děvčatům, tak jim do vítězného konce zápasu chyběly síly. Tentokrát na 2 body nedosáhli, ale všem ukázali, že letos budou bojovat za každý bodík (16:20).

Kluky chválíme za bojovnost a chuť hrát do samého konce.  Nám jste se hodně líbili. Mira a Míša  🙂

Sestava a branky: Stejskal – Skalka, Skalík (4), Ondryáš (2), Šíra, Krajča (1), Kawecki (1), Květák (1), Halamíček (7), Doruška

Comments are closed.