Mladší žáci „B“ 2014/2015

logo_zapasyDružstvo mladších žáků B nastupovalo v sezóně 2014/2015 pod vedením Diddy Dvořákové a Katky Všetičkové. Tým tvořený převážené kluky ročníku 2004 (minižáci) se na podzim seznamoval s „šestkovou házenou“ a na jaře pak ukázal, že v Rožnově se o budoucnost házené bát nemusíme :).

Po podzimní části, kdy jsme získali 7 bodů (v tabulce není nesoutěžní utkání s Hovězím), nastříleli jsme 98 branek a dostali jsme 151 branek.

V jarní části soutěže Zlínské ligy mladšího žactva II, pak tým předvedl herní zlepšení, které přineslo i více bodů (11), více vstřelených branek (156) a méně obdržených gólů (145).

K hlavním střeleckým tahounům družstva patřili Matyáš Janošek, Tadeáš Báča a Martin Chumchal.

 

Ostatní výsledky a tabulka soutěže jaro 2015 ZDE
Ostatní  výsledky a tabulka soutěže podzim 2014  ZDE.


Konečná tabulka soutěže po jarní části:

    Z V R P skóre B
1 Zlín B_ch 9 9 0 0 214 : 131 18
2 Kunovice_d 9 8 0 1 217 : 133 16
3 Zlín B_d 9 6 0 3 176 : 137 12
4 L.Zubří_d 9 5 1 3 214 : 182 11
5 Rožnov p.R. B_ch 9 4 1 4 116 : 133 9
6 Bystřice p.H. B_ch 9 3 1 5 120 : 173 7
7 Zubří B_ch 9 3 0 6 156 : 172 6
8 Val.Meziříčí 9 3 0 6 164 : 184 6
9 Bystřice p.H. A_ch 9 2 1 6 144 : 172 5
10 Vsetín B_ch 9 0 0 9 81 : 185 0

Val. Meziříčí – Rožnov 20:11 (7:7)

V závěrečném utkání sezóny jsme sice body nezískali, ale ani tento fakt nám nezkazil dobrý dojem z jarní části sezóny, kdy jsme se oproti podzimu zlepšili  ve všech házenkářských směrech. K utkání jsme nastoupili na venkovním hřišti a uprostřed týdne :). První poločas jsme zvládli remízově, když jsme dokázali se soupeřem držet krok a bránit „přesné střely do růžku“ střelce Kovarčíka. Ve druhé půli jsme bohužel nedokázali proměňovat naše střely na branku soupeře v góly a v úseku od 5 do 18 minuty jsme si nepřipsali ani jednu úspěšnou střelu. To soupeř jich v tu dobu nastřílel 6 a bylo rozhodnuto. 
Po utkání si oba týmy pověsily za své letošní výkony na krk zasloužené medaile :), které Zlínský krajský svaz házené připravil pro všech mladé házenkářky a házenkáře.

I přes tuto prohru patří celému týmu velký DÍK za jejich letošní sezónu, kdy na podzim jsme se seznamovali s velkou házenou a na jaře jsme zvládli, to co jsme měli naplánování se naučit a navíc jsme to předvedli i v zápasech. 
Takže ONDRO Kvapile, ONDRO Krčmo, ONDRO Všetičko, MATY, TÁDO, MARTINE, ADAME, FILIPE, JIRKO, KUBU, LUKY, DOMINIKU A ŠIMONE díky moc a užijte si prázdniny a v srpnu jedeme dál :).
Velký díky taktéž rodičům klukům za podporu a trpělivost 🙂

Sestava a branky: Kvapil, Janošek (2), Růčka (1), Krčma, Báča (4), Balán, Jakšík (2), Měrka, Všetička, Chumchal (1), Válek, Melichařík (1)

Fotogalerie z předávání medailí ZDE.


Rožnov – Zlín B_d  10 : 0 k (14:20 (8:8))

Ani v utkání s dalším zlínským týmem, tentokrát dívčím, jsme body nezískali. Za předvedený první poločas, bojovnost po celou dobu utkání a jednoznačně lepší výkon než v podzimním utkání, se určitě stydět nemusíme.
Vzhledem k tomu, že ze strany Zlínského oddílu došlo k porušení pravidel, bylo utkání kontumováno v náš prospěch 10:0. Stejná situace byla i na podzim a náš soupeř se dopustil stejného prohřešku. Ač jsme tedy dodatečně získali 2 body, je pro nás důležité, že jsme utkání odehráli, na hřišti získali nové zkušenosti a hráli jsme dle pravidel.

První minuty utkání byly zcela v režii soupeře a my se v úvodu nedokázali vyrovnat s aktivní obranou děvčat. Soupeřky získávaly snadno míče z našich nepřesných přihrávek na neuvolněné spoluhráče a  tyto chybky trestaly góly v naší síti. V 7 minutě bylo skóre 0:5. Již po druhé v této sezóně se kluci dokázali z tohoto nepříznivého stavu dostat. I my jsme přidali aktivitu v obraně, věřili jsme si v bránění 1:1 a děvčata znervózněla, přestaly jim vycházet naučené kombinace a nervozita se přenesla i do nepřesnosti jejich střelby. Na konci první půle jsme se rozházeli do šaten za stavu 8:8.
Ve druhé půli naordinoval zlínský trenér děvčatům zasunutou obranu na 6m a s tou jsme si zatím neporadili. I když jsme se snažili, Domča a Kuba se pokoušeli využít svých výšek a střelby z výskoku, Davča rozhýbával svým pohybem střed obrany, tak přece jen naše střely nebyly nebezpečné a klobouk dole před rychlostí a natrénovaném přechodu  tohoto týmu do útoku. Navíc nám už ubývaly síly i v obraně a nedokázali jsme již Ondrovi pomoc s bráněním projektilů, které na něho zlínské spojky vysílaly.
Ač další prohra, tak herně jsme opět ukázali, že stoupáme výš :). Klukům se zadařilo dotáhnout 5ti gólovou ztrátu, podařilo se jim pokrývat a přerušovat rychlé útoky děvčat, dokázali v první půli zahrát velmi dobrou obranu, přihrávky šly tentokrát i k zabíhajícím křídlům a střelecky se prosadilo 5 hráčů. Máme na čem stavět, jdeme dopředu, hrajeme všichni a všichni jsou platnými hráči družstva. Radost z dalších bodů není daleko :), jsme od ní krůček.

Sestava a branky: Kvapil – Skalka, Růčka, Krčma (3), Báča (3), Balán, Jakšík, Měrka, Všetička, Chumchal (1), Janošek (5), Melichařík (2)


Zlín B_ch – Rožnov 17:12 (12:4)

Utkání s prvním celkem tabulky jsme si vyhrát nedokázali, ale že postupujeme vpřed jsme si naši hrou dokázali…. Do utkání jsme nastoupili pouze v 9ti hráčích a museli jsme se vypořádat hlavně s absencí 3 střelců, kteří v posledních 5ti utkáních nastříleli  téměř 60% našich branek. Toto utkání nám jasně ukázalo, že nastavená cesta zapojení všech hráčů vždy do každého utkání, ať se prohrává, či vyhrává, je správná. Kluci se snažili, seč jim síly stačily :). Náš cíl byl 10 branek. V první půli to ještě střelecky byly slabší, ale ve druhé jsme zabrali a po prohrané první půli, jsme tu druhou dokázali vyhrát. Na celkové vítězství to sice nestačilo a soupeř si své vedení po celé utkání hlídal, ale my jsme byli s našim výkonem spokojeni. 5 kluků se zapsalo do střelecké listiny, a i ti co své střely neproměnili, nebyli pasivní a snažili se. V brance opět Ondra ukázal, že výška brankáře až tolik nerozhoduje ve chvíli, kdy funguje obrana a kdy dokážeme dávat i branky.
Pochvala pro celý tým za bojovný výkon a máme za sebou další utkání, které nás posunulu zase o kousíček dopředu, třeba směrem ke Kielu :).

Sestava a branky: Kvapil – Růčka, Krčma (1), Balán (2), Jakšík, Měrka (1), Všetička (3), Chumchal (5), Válek


Rožnov – Lesana  23:23 (10:12)

V utkání s Lesanou jsme dokázali, že umíme zabojovat i po nepovedeném vstupu do utkání….Začátek utkání byl zcela v režii soupeřek. Nám chyběl pohyb v útoku a s tím související uvolnění bez míče a následně nevýhodné střelecké pozice. Obrana se taktéž zalekla kontaktu po uvolnění střední spojky a záběhu levé spojky a tak nezbylo než za stavu 0:4 ve 4 minutě vzít time out a znovu si zopakovat co je potřeba na hřišti předvést.

Kluci se uklidnili, začali hrát v pohybu, výrazně vylepšili střelbu, která byla tentokrát jak správně umístěná, tak i dostatečně razantní  a postupně jsme se začali holkám přibližovat. Navíc v obraně dnes velmi dobře a urputně bojoval Dominik. Poločasový výsledek 10:12 nám dával naději na podstatně lepší utkání, než to které jsme sehráli na podzim. Do druhé půle jsme vstoupili mírně hůře než děvčata, ale brzy jsme opět začali využívat toho, že Lesana měla pouze dvě „hráčky“ a to jak v útoku, tak i v obraně. Ač nám tyto dvě střelkyně nastřílely 19 branek z 23, dokázali jsme naši kolektivní hrou a zapojením všech hráčů jak do útoku, tak i do obrany, tuto skutečnost eliminovat a z utkání si odnést bod za remízu.

Chlapi, super, hráli jste to co trénujeme a že tam byly nějaké chybičky? Nevadí, tohle jsou utkání na kterých se vše můžeme učit a ze kterých můžeme jít zase na další schůdek, ale musíme dál trénovat. Velká pochvala pro celý tým, včetně Ondry v brance, který statečně bojoval se střelami pod břevno a DÍKY 🙂 za předvedenou hru.

Sestava a branky: Kvapil – Růčka, Báča (7), Frydrych (1), Balán, Jakšík (2), Měrka, Všetička (2), Janošek (10), Melichařík (1)


Vsetín B – Rožnov  5:9 (4:6)

Utkání, které sice nenabídlo „špičkovou házenou“, ale oba týmy se snažily hrát házenou :). Vstup do utkání nám vyšel a první minuty naznačovaly, že kluci budou pokračovat v dubnových herních výkonech. Ale zdání klame :). Tři branky v prvních třech minutách a a další pak až za dlouhých 11 minut. Mezitím spoustu ran do brankáře a ještě více technických chyb a nepřesných přihrávek. Ještě, že nám fungovala obrana a za ni téměř bezchybně chytající Maty, který zaskočil za nemocného Ondru. Poločasový výsledek 6:4 pro nás se zdál trošku hokejový,  ale to ještě ani jeden z trenérů netušil, že druhá půle skončí 3:1 pro nás :).
Ale i takové utkání, kdy i když se chce a nechybí chuť, tak se prostě nedaří, míče padají, střely nemají ten správný směr a rychlost a vše nejde dle přání trenérů, se během kariéry sehrají. Co bychom ale chtěli po 11 letech dětech? Špičkovou házenou bez chyb, s taktikou a signály téměř extraligovými? Kluci si zahráli, vyzkoušeli opět pár věcí, povedlo se nám pár přihrávek do pivota, dokonce i branky z tohoto prostoru padaly a hlavně bojovali až do konce. Navíc i přes tento malý počet branek, je pozitivní, že se o ně podělilo 7 hráčů.
Celý tým se opět kousíček posunul vpřed a pokračujeme v tréninku dál.

Kluci díky, makali jste :).

Sestava a branky: Janošek – Růčka (1), Krčma (2), Báča (2), Frydrych, Jakšík, Měrka (1), Všetička (1), Chumchal (1), Válek, Melichařík (1)


Rožnov – Hovězí 40:12 (20:8)

V mimosoutěžním utkání předvedli kluci od začátku utkání vše co už umí a začínající tým děvčat z Hovězího tentokrát přehráli ve všech směrech. Tým děvčat z Hovězí nastupuje v naší kategorii mimo soutěž, jelikož v jejich družstvu jsou i věkově starší hráčky. Takže toto utkání se neobjeví v tabulce na webu ZKSH. Nicméně, my jsme k tomuto utkání přistoupili stejně, jako kdybychom hráli to soutěžní. V podzimní části jsme těsně zvítězili o branku 13:12 a ….A v tom dnešním jsme ukázali, že kráčíme vpřed. Klukům se od začátku dařilo, hráli aktivní obranu, získávali míče a v útoku proměňovali střelecké příležitosti. V utkání jsme mohli hrát naprosto uvolněně, soustředit se pouze na svůj výkon a poprvé si vyzkoušet situaci, kdy jsme výrazně herně lepší než soupeř. V zápase jsme střídali dvě lajny a i posty jednotlivých hráčů. Jsme všichni rádi, že kluci předvedli, co v nich dřímá a věříme, že jsme zase o krůček dál a naše dubnové výsledky a hru, dokážeme i dál předvádět a vylepšovat v dalších utkáních. Zpevnili jsme základy, ale je potřeba trénovat a hrát dál.
Kluci SUPER, doufáme, že jste si užili nejen toto utkání, ale celý duben a že Vás házená bavila :).

Sestava a branky: Kvapil – Janošek (9), Růčka (1), Krčma (3), Báča (8), Frydrych (1), Balán (1), Jakšík (1), Měrka (1), Všetička (6), Chumchal (6), Válek, Melichařík (5)


Zubří B – Rožnov 12:13 (6:6)

Po vyrovnaném průběhu utkání, jsme dokázali v závěru utkání vstřelit vítěznou branku a kluci si tak opět mohli vychutnat radost z výhry. Před utkáním jsme očekávali, v jaké že to sestavě a se jmény kterých hráčů na nás soupeř nastoupí. Všichni jsme měli ještě v hlavách podzimní utkání, kdy se téměř celý A tým převlekl a šel hrát za B tým :). Tentokrát ale opravdu nastoupili hráči, kteří získávají v kategorii mladších žáků herní zkušenosti, tak jako my :).

Náš výkon nebyl tak házenkářsky pohledný jako v minulém utkání s Bystřicí, ale kluci bojovali. Střelecky nás tentokrát zachránily naše „2004“ Táda, Maty a Ondra. Ostatní se dnes bohužel nepřidali, ale věříme, že příští týden se zapojí do střelby celý tým. Navíc  naši pivoti se dnes na brankovišti nudili, neb jejich kamarádi z týmu jim z nějakého (pro mě záhadného důvodu) ani jednou nehodili míč :(. Ale to vše opět potrénujeme a v příštím utkání si budeme moci znovu vyzkoušet to co už umíme.

Za bojovný výkon dnes všechny chválíme, a když budeme trénovat pravidelně a několikrát týdně, tak radosti z vítězství bude více :).

Sestava a branky: Kvapil, Jakšík – Růčka, Báča (7), Frydrych, Balán, Měrka, Všetička (2), Chumchal, Válek, Janošek (4), Melichařík


Rožnov – TJ Bystřice p.H. A   18:11 (11:7)

První výhra v jarní části sezóny se nerodila snadně, nicméně, kluci předvedli výborný výkon a odměnou jim byla radost z vítězství …..Úvod utkání patřil soupeři, nás trápily hlavně nepřesné přihrávky a zbytečné ztráty míče při pokusech o střelbu. Navíc ani naše obrana moc nepomáhala Ondrovi v bráně. Ale kluci hráli uvolněně a počátečními nezdary se nenechali odradit. A odměna v podobě dobré obrany a vstřelených brankách se začala dostavovat a to v polovině první půle. V obraně přidali na důrazu a dokázali velmi dobře eliminovat spolupráci levé spojky a levého křídla, která nám dělala problémy v minulém utkání (6 hráčů z týmu B soupeře, nastoupilo i dnes) a dokázali dobránit i přihrávky do pivota. Výborně zahrál Adam Balán, který sice nedal branku, ale jeho obrana byla excelentní. V útoku jsme se dokázali více soustředit na koncovku a přesnost střely a hle, do listiny střelců se zapsalo 7 hráčů :).
Ve druhé půli jsme pokračovali v našem výkonu a kráčeli si tak za podpory rodičů a prarodičů k vítězství. Dokázali jsme nahrát do pivota, uvolnit se 1:1, vyšel nám i RÚ a dokázali jsme proměnit i 7m hody.
Velká pochvala pro celý TÝM, všichni si zahráli a mohli na hřišti předvést co už umí a to i předvedli :). A ještě jedno díky na závěr Davčovi, který nám vypomohl z A týmu.
ALE, je potřeba trénovat a hrát dál a pokusit se vystoupit na další schůdek.

Sestava a branky: Kvapil – Janošek (3), Krčma (2), Báča (3), Frydrych (2), Skalka (2), Balán, Všetička, Chumchal (3), Válek, Janošek (3), Melichařík (3)


TJ Bystřice p.H. B – Rožnov   16:9 (10:2)

První jarní vystoupení na soupeřově půdě nám radost z výhry nepřineslo, nicméně výkon ve druhé půli nám naznačil, že házenou hrát umíme..
Náš dnešní soupeř nebyl ani větší než my, ani silnější než my, ale byl více důraznější, chtivý po brance a po vítězství. A svým výkonem si ho taky zaslouženě vybojoval.
My jsme bohužel do utkání vstoupili zbytečně ustrašeně, pořád nám dělá problém si zvyknout na to, že hrajeme pouze 1 utkání 2 x 20 minut a není možno jako na turnajích první utkání pouze „odchodit“. Ač se Ondra v brance snažil co mohl a podal velmi dobrý výkon, bohužel mu naše nedůrazná a „děravá“ obrana nepomáhala a tak soupeřovi střelci měli ulehčeny střelecké pozice přímo na čáře brankoviště. A statická, nedůrazná hra se promítla i do útočné fáze a navíc se zde přidala i velmi nepřesná střelba. Soupeřův brankář sice taktéž předvedl velmi dobrý výkon, ale v první půli jsme mu většinu střel hodili do náruče :(. Škoda, střelbu na tréninku pilujeme velmi intenzívně a věnujeme ji velký časový prostor, ale je vidět že je potřeba ještě přidat. K tomu jsme měli 4 neproměněné 7m hody :(.
Ve druhé půli je potřeba kluky pochválit za zrychlení hry, důraznější obranu i přesnější střelbu. A ač sice náš soupeř po uspokojivém náskoku povolil ve svém tlaku, tak přesto jsme i u nás viděli zlepšení hry, to se projevilo jednak více brankami, přihrávkami do pivotů i zabíhajícím křídlům a dokonce i zahráním RÚ.
Závěrem je potřeba říci, že útočná fáze a střelba, je pro nás stejně jako na začátku podzimu noční můrou a budeme muset prostě ZABRAT a to hlavně na tréninků, bez přípravy to nepůjde.

Sestava a branky: Kvapil – Růčka (2), Krčma, Báča (3), Frydrych (2), Balán, Jakšík, Měrka, Chumchal (1), Janošek (1), Melichařík


Rožnov – Kunovice_d  11:29 (3:13)

Více foto ZDE.

Soutěž mladšího žactva se na jaře hraje jako nová soutěž. Opět nás čeká 10 utkání. Kromě našeho dnešního soupeře, který se k nám přesunul z „A“ skupiny, odehrajeme ostatní utkání se stejnými soupeři jako na podzim.

Úvodní utkání jarní části sezóny pro nás sice neskončilo vítězstvím, nicméně herní posun na naší hře byl vidět a my věříme, že utkání, ve kterém nastřílíme více branek do soupeřovy sítě, nás ještě čekají….
Prvních 10 minut dnešního utkání byla vidět nervozita nejen na nás, ale i na našem soupeři. v 10 minutě byl stav 2:3 a hra měla na obou stranách spoustu nepřesností, chybiček a ztrát míčů. Od 12 minuty se ale děvčata z Kunovic začala prosazovat a nutno uznat, že herně jsou trošku dále než náš tým. Zatímco děvčata do konce poločasu nastřílela 10 branek, my se trefili pouze jednou.
Do druhé půle jsme nastoupili s cílem vsítit alespoň 7 branek ve druhé půli. V obraně se nám sice dneska nedařilo, ale na náš malý minicíl jsme nakonec dosáhli :):

V tomto úvodním utkání byla na klucích vidět, že chtějí, mají chuť bojovat, že se postupně zlepšují, ale ne vždy jim vše vyjde. Nicméně, neustále to zkoušíme a určitě se opět posuneme dále. Všechny je za snahu potřeba pochválit, včetně obou gólmanů Ondry a Kuby (který i hrál).

Sestava a branky: Kvapil – Jakšík (1), Růčka, Krčma, Báča (5), Frydrych, Měrka, Všetička, Chumchal, Válek, Janošek (4), Melichařík (1)


Konečná tabulka po podzimní části:

Tabulka

Z V R P skóre B
1 Zubří B_ch 9 9 0 0 202 : 111 17
2 Otrokovice_d 9 8 0 1 138 : 68 16
3 L.Zubří_d 9 7 0 2 205 : 137 14
4 Zlín B_d 9 4 0 5 155 : 140 8
5 Zlín B_ch 9 3 1 5 97 : 136 7
6 Val.Meziříčí 9 3 1 5 115 : 137 7
7 Bystřice p.H. B_ch 9 2 2 5 107 : 140 6
8 Vsetín B_ch 9 3 0 6 105 : 151 5
9 Rožnov p.R. B_ch 9 2 1 6 84 : 138 5
10 Bystřice p.H. A_ch 9 1 1 7 107 : 157 3

Otrokovice – Rožnov 17:2 (6:1)

Do utkání jsme nastoupili v plném počtu hráčů a naším cílem bylo tentokrát si utkání „užít“. Upozornili jsme opět kluky na herní styl děvčat a snažili jsme se jim dodat odvahy :). Pravdou je, že jsme v tomto utkání přeházeli veškeré herní posty tak, že by se dalo říci, že nezůstal na kameni kámen. Nicméně, chceme-li se posunout dál a ve starších kategoriích mít ty správné základy na kterých může házenkář stavět, bylo potřeba do toho jít. Zda kluky rozhodila tato změna, či brzké ranní vstávání zatím nedokážeme říct. Ať to bylo tak či tak, na hřišti nám dneska nešlo téměř vůbec nic. Nedokázali jsme odehrát míč v pohybu, nasměrovat přihrávku přesně, před příjmem přihrávky se rozběhnout a už vůbec ne vstřelit branku. Kluci sice utkání nevzdali, ale dnes to bylo málo. Řečeno stručně – působili jsme dnes na hřišti tak, jako bychom právě přešli z miházené 4+1 na házenou velkou :).
Jak bylo napsáno již v úvodu, není třeba ztrácet hlavu, trpělivost a chuť se dál bavit házenou. Je potřeba zabrat na tréninku, odehrát co nejvíce utkání na turnajích a postupovat krůček po krůčku.
I když poslední utkání možná pokazilo trošku dojem z celého podzimu, jednoznačně jsme kus práce udělali, kluci se zlepšují, házená je baví a věříme, že na jaře vše půjde zase trošku lépe.

Sestava a branky: Jakšík (1), Kvapil – Růčka, Krčma, Báča (1), Balán, Měrka, Frydrych, Všetička, Chumchal, Válek, Janošek, Melichařík


Rožnov – Val.Meziříčí  12:16 (6:8)

V utkání s Valašským Meziříčím jsme tajně doufali v radost z vítězství, nicméně odehráli jsme z naší strany dobré utkání, bojovali jsme, chtěli jsme být lepší, ale zatím nám ještě kousíček (síly) chybí. Do utkání jsme vstoupili s tím, že budeme hrát tentokrát v obraně 3:3 opravdu aktivně a našim prvořadým cílem bylo nutit soupeře k chybám a získávat míče. V rámci toho, co již dokážeme jsme tuto taktitku dodržovali, ale ne vždy jsme dokázali soupeře po nepřerušení jeho útoku dobránit. A to pouze z toho důvodu, že jsme v tuto chvíli fyzicky ještě trošku slabší. Přece jen 13 soupeřových branek vstřelila chlapci ročníku narození 2002 a 11 našich branek vstřelili kluci narození v roce 2004 :). Z tohoto pohledu jsme určitě nebyli horším týmem na hřišti. Sílu nabereme a vše doženeme :). V útoku jsme tentokrát taktéž nezahráli špatně, o čemž svědčí 7 střelců, kteří se postarali o naše branky. Co nás sráželo, byly technické chyby a chyby při přihrávkách, ale to se vše doučíme. A co nás připravilo o vítězství? V prvé řadě 4 neproměněné sedmimetrové hody (opět to není žádná tragédie a dopilujeme to na tréninku) a pak 10 minutový výpadek ve střelbě ve druhé půli. Ale i to budeme dál trénovat.
Všechny kluky, včetně brankářů Ondry a Kuby, musíme pochválit za předvedené výkony i za jeich házenkářské nadšení a chuť dávat branky.
Příští týden nás čeká poslední podzimní soupeř a to velmi šikovné, rychlé a dobře hrající děvčata z Otrokovic. I do tohot posledního utkání půjdeme s tím, abychom získali další zkušenosti a posunuli se zase o kousek dále.

Sestava a branky: Kvapil, Jakšík – Růčka, Krčma (1), Báča (3), Balán (1), Měrka, Frydrych, Všetička (1), Chumchal (2), Janošek (3), Melichařík (1)


Zlín B_d   – Rožnov   21:10 (9:5)

Výběr fotografii z utkání ZDE.
Celá fotogalerie k nahlédnutí ZDE.

Toto utkání patřilo k těm, které nám ukázaly jak moooooc nejen házenkářského učení, máme před sebou…Věděli jsme, že na nás děvčata ze Zlína budou hrát velmi aktivní obranu s cílem donutit nás k chybě, získat míč a rychle zakončit. Na to, že holky budou podstatně rychlejší i v útoku, než jejich oddíloví kamarádi z B týmu chlapců, jsme kluky taktéž upozornili. Ale bohužel…Nedokázali jsme se těmito fakty zatím správně vypořádat na hřišti. V rozlehlé Zlínské hale jsme působili zaskočeně, velmi staticky a snad i trochu ustrašeně. Nedá se říct, že bychom hráli vyloženě špatně (otázkou je zda se u dětí vůbec dá napsat, že hrají špatně, když se vše teprve učíme), ale prosadit jsme se nedokázali. Přesto jsme náš boj nevzdávali a 10 branek jsme dneska vsítili :). Vyzkoušeli jsme si sestavu s Dominikem v pivotu. A kluci si prošli dalším zajímavým utkáním a zjistili, že bude třeba ještě více a důrazněji bránit a že budou muset přidat na rychlosti, důrazu a pohybu směrem k brance i v útoku.

Takže trénujeme dál, zkoncentrujeme se na příští víkend a pokusíme se předvést lepší výkon s dalším našim soupeřem, který bude Valašské Meziříčí.

Sestava a branky: Kvapil, Jakšík – Růčka (1), Báča (1), Solanský, Frydrych, Všetička (1), Chumchal, Fusek, Janošek (5), Melichařík (2)

Poznámka k utkání: Ač na hřišti jsme soupeřkám podlehli, tak nakonec jsme toto utkání dle rozhodnutí STK ZKSH kontumačně vyhráli 10:0. Důvodem bylo, že za soupeře nastoupila hráčka, která byla zapsána na soupisce „A“ týmu soupeře. Dle Rozpisu soutěží, není takový to start možný.


Rožnov  – Zlín B_ch    13:13 (7:8)

Z naší strany jedno z nejlepších utkání podzimu, kdy jsme na hřišti dokázáli zúročit naší tréninkovou práci….Do dnešního utkání jsme opět vstoupili s našimi tradičními „úkoly“ a to dobře bránit a snažit se být aktivní v útoku, nebát se důrazu a možnosti vstřelit branku.
V obranné fázi jsme zahráli na naše možnosti velice dobře, samozřejmě, že chybičky tam byly a ještě dlouho budou, ale kluci se nebojí kontaktu a pomalu se jim vžívá pod kůží, že s dobrou obranou můžeme hrát utkání i se staršími a mnohdy fyzicky většími hráči.
6 střelců v útoku nám opět ukázalo, že i zde jsme se, oproti našim prvním utkáním, posunuli dál. I když, kdybychom přidali více pohybu bez míče, hrálo by se nám lépe. Ale to bude náš úkol pro další tréninky.
Co se týká vývoje skóre utkání, tak v první půli jsme drželi se soupeřem krok a i když byl vždy nějakou tu branku před námi, poločasová jednogólová ztráta pro nás byla signálem, že kluci bojují a chtějí ukázat, že házenou hrát umí. Začátek druhé půle nám trošku utekl a to hlavně v obranné fázi, ale je důležité, aby ve všech utkáních dostávali šanci všichni hráči, i když se ne vždy daří. Rozdíl ve skóre narostl na rozdíl 3 branek v náš neprospěch, kluci se ale opět začali soustředit na obranu a i když sil ubývalo, přidali i na důrazu v útoku. Výsledkem bylo, že zatímco prvních 10 minut druhé půle jsme prohráli 3:5, tak druhých 10 minut jsme nedovolili soupeři vstřelit branku a naopak 3 jsme dokázali vsítit my :). Na ukazateli skóre tak na konci utkání svítila remíza :). A že jsme na konci utkání neproměnili 7m hod, který by pro nás byl vítězný? To vůbec nebereme jako žádnou „tragédii“. Z hlediska našeho dalšího zlepšování, je důležité, že jsme v poslední minutě dokázali být tak důrazní a  odhodlaní dát branku a ten 7m hod jsme dokázali vybojovat. A na tom můžeme stavět :). Mnohdy ani hráči té nejvyšší „třídy“ v této situaci branku nepromění a naši kluci mají 10 let :).
Pochvala pro všechny hráče na hřišti. Kluci bylo to super a trénujeme dál :).

Sestava a branky: Kvapil, Janošek – Klement, Růčka (1), Báča (4), Jakšík, Balán (1), Frydrych, Všetička (1), Chumchal (2), Melichařík (4)


Lesana – Rožnov   22:12 (10:6)

První půlka utkání pro nás nevyzněla špatně, bohužel nám utekl začátek druhé půle a  i když posledních 6 minut utkání jsme předváděli výborný výkon, střeleckou ztrátu jsme již neměli šanci zlikvidovat. Venkovní utkání na Lesaně se hrálo pro nás na netradičním povrchu, který navíc byl po ránu „orosený“ a kluzký. Nicméně oba týmy měly stejné podmínky. V první půli  nám chyběl trošku pohyb a nedokázali jsme se vyrovnat s jednou vyšší hráčkou, přes kterou jsme se neustále snažili přehodit míč :). Postupně jsme se dostávali do hry a poločas 6:10 pro nás nebyl tak špatný. Bohužel prvních 10 minut druhé půle jsme nejenže nedokázali vsítit branku, ale po ztrátách míče, nám děvčata 7 branek v řadě vstřelila. Nevzdali jsme to a bojovali dál. Závěrečných 6 minut utkání jsme odehráli velmi dobře a dokázali jsme vstřelit 5 branek, což sice stačilo pouze na snížení náskoku soupeře, ale předvedená hra nás potěšila.
I přes prohru je potřeba kluky pochválit, že máme za sebou další krůček, kdy jsme si protrénovali obranu zabíhajících spojek. Kluci zjistili, že když budou svůj pohyb směřovat k soupeřově brance, tak šance na góly je mnohem větší.  V bráně se poprvé představil Kuba a i když technicky jeho zákroky nebyly dle házenkářské brankářské abecedy, tak prokázal, že míče se nebojí a jeho čas v bráně by mohl ještě přijít. Kuba se ukázal i ve hře. První branky dnes vstřelil Ondra Všetička. Zapracovat musíme na naší střelbě, kdy opět 20 střel dnes neskončilo v bráně. Pozitivní ovšem je, že z těch 20 střel, pouze jedna skončila přímo v náručí brankářky, ty ostatní již měly lepší směr a razanci a příště to bude ještě lepší :).

Foto z utkání ZDE

Sestava a branky: Kvapil, Jakšík (1) – Růčka, Krčma (1), Báča (2), Balán, Měrka, Frydrych (1), Všetička (2), Chumchal (3), Fusek, Janošek (2), Melichařík


Rožnov – Vsetín  15:19 (7:10)

Foto z utkání ZDE

Jedno z nejlépe odehraných utkání naší rezervy mladších žáků. I když na body jsme nedosáhli, tak výkon na hřišti kluci předvedli velmi dobrý. Našim cílem bylo opět získávat více odvahy v útoku. Přes týden jsme se věnovali jak tréninku obrany, tak i střelbě a byli jsme zvědaví, zda se nám tentokrát bude dařit lépe v těchto činostech přímo v utkání. A dařilo. Obrana „šlapala“ v rámci našich silových možností celkem dobře. Problémy nám dělala obrana velmi dobře hrající pivota (velká pochvala pro Dominika Macháče ze Vsetína od Rožnovské trenérky :)) soupeře. Postupně jsme se ale dokázali i s tímto poprat a máme zase o zkušenost více :). V útoku se konečně prosadila „palebná síla“ – Jícha, Maty, Táda, která nastřílela 11 branek. Potěšující je, že se ke klukům přidali ještě další tři hráči a tak máme opět 6 střelců :). I když ne všichni kluci si dali vytouženou branku, na hřišti bojovali jako lvi a u všech bylo vidět zlepšení :). Góly tam postupně začnou padat všem :). Jen je ještě potřeba, abychom všichni měli za sebou co nejvíce tréninků 🙂 a neusli jsme na vavřínech, neb příští týden nás čeká Lesana Zubří a její dvě hvězdy Leona Jurajdová a Tereza Palátová, které se starají o polovinu branek tohoto týmu a vedou tabulku střelců naší soutěže :).
Na závěr  velká pochvala jak od Diddy, Katky a Romana za předvedený výkon na hřišti.

Sestava a branky: Kvapil, Janošek (3) – Růčka (2), Báča (6), Jakšík, Balán, Měrka, Frydrych (1), Všetička, Chumchal (2), Válek, Melichařík


Hovězí – Rožnov   13:14 (6:10)

Utkání, hrané mimo soutěž, jsme zvládli, cíl 13 branek jsme splnili a odměnou je nám těsné vítězství a velká radost kluků :).

Naším cílem bylo v tomto utkání nejen zahrát dobře obranu, ale zlepšit i naši útočnou činnost, potažmo zvýšit počet našim úspěšných střel. Cíl byl daný celý týden – 13 branek za 40 minut hry :).
Kluci byli nažhaveni a na utkání se těšili. Hrálo se sice v menší tělocvičně, ale to nám spíše vyhovavalo, přece jen ta branka byla blíže :).
Úvod utkání nám nevyšel hlavně v obraně a tak bylo třeba zásahu z lavičky, i když cíl pro trenérku byl tentokrát do utkání nezasahovat. Bohužel dělali jsme základní chyby při postavení v obraně  a tak bylo potřeba vše upravit hlasem trenérským. Po vystřídaní v 10 minutě jsme ještě byli nuceni vzít time, který pomohl, kluci přidali v důrazné obraně, byli u děvčat včas a zisky míčů na sebe nenechaly dlouho čekat. Posledních 6 minut první půle bylo zcela v naší režii a my jsme šli do šaten ze 4 brankovým náskokem.
Ve druhé půli jsme bohužel na náš výkon nenavázali. Obrana již nebyla tak důrazná a v útoku jsme si mysleli, že to půjde samo. Ale nešlo. Holky se dostaly zpět do hry a my jsme byli šťastní, že jsme nakonec uhájili jednobrankové vítězství.

I když 23 střel šlo opět buď do brankář nebo mimo bránu, přesto jsme mírné zlepšení ve střelbě zaznamenali. O branky se postaralo 7 střelců. A i ti co branku nedali se snažili a dát jí určitě chtěli. Kluci hlavu vzhůru, chce to ještě trošku přidat na tréninku a příště už to tam určitě spadne :).

Všem velké díky za výborné utkání, které ač bylo nesoutěžní, tak pro nás bylo z hlediska dalších herních krůčků velmi důležité :).

Sestava a branky: Balán, Kvapil  – Všetička, Frydrych (3), Báča (2), Růčka (1), Chumchal (1), Měrka, Krčma (1), Fusek, Válek, Janošek (5), Melichařík (2)


Rožnov – Zubří B  4:25 (2:11)

Utkání se sousedním Zubřím pro nás bylo těžkou školou, nicméně i taková utkání musíme sehrát, abychom si uvědomili, že je potřeba na tréninku více trénovat a méně debatovat :).
Ač proti nám nastoupili hráči, kteří mají daleko více herních zkušeností v házené 6 + 1 a navíc i hráči, kteří jsou velmi platnými členy A týmu soupeře, je potřeba se nad tímto povznést, přiznat že soupeř byl výrazně herně lepší  a soustředit se na pouze na náš herní výkon. A ten měl dneska k tomu, co již dokážeme hodně daleko. Nemohli jsme se tentokrát opřít  o naši obranu, za kterou se seč mohli snažili v bráně Ondra s Matyášem, a když k tomu přidáme „na góly“ chudý útok (neproměněné 7m hody, střely přímo do náruče brankáře), výsledný rozdíl ve skóre pak není překvapující. Některým hráčům chyběla na hřišti uvolněnost při hře a tím pádem nedokázali do utkání přenést to co už umí a co předvádí na tréninku. I když se tito kluci snažili, nechali se příliš svázat nervozitou a chyběl jim klid a přesná „muška“ při zakončení. Další část týmu se tentokrát plně nesosutředila na utkání, chybělo zde nasazení a tak ani oni nepřispěli svou troškou k lepšímu výkonu týmu.
Ale naše cesta je ještě dlouhá a nesmíme se nechat odradit touto vysokou porážkou. Naopak musíme přidat na nasazení v trénincích a výsledky se dostaví, i když ne třeba hned. Jsme tým, jsme jedna parta a táhneme dál za jeden provoz. Pozitivní na tomto utkání je určitě to, že jsme kromě nemocného Martina, dorazili všichni a že všichni jsme na hřišti dostali opět herní prostor a mohli jsme sbírat další zkušenosti.
Za tímto utkáním jsme již zavřeli dveře a vyhlásili jsme si herní cíl na příští týden, kterým je minimálně 13 branek v síti soupeře, tak uvidíme zda se budeme moci příští týden pochválit :).

Sestava a branky: Kvapil, Janošek (1) – Klement, Růčka, Krčma, Báča, Jakšík, Balán (2), Měrka, Frydrych, Všetička, Fusek, Válek, Melichařík


Bystřice p.H. „A“-Rožnov 18:6 (6:1)

Fotogalerie z utkání ZDE.

V našem prvním utkání na půdě soupeře jsme tentokrát podlehli „A“ týmu Bystřice pod Hostýnem.
Soupeř byl tentokrát trošku více házenkářsky vyspělý, ale určitě ne tak, abychom museli prohrát o 12 branek. V první půli jsme se velice dobře vyrovnali s hrou v obraně. Oproti minulému utkání jsme dokázali více zapojit do obrany „druhou řadu na brankovišti“ a soupeř neměl moc prostoru dostat se na naše brankoviště. Bohužel jsme tentokrát „propadli“ v útočných činnostech. Kluci ztratili bojovnost, důraz a chyběl i pohyb bez míče. Když k tomu přidáme 3 neproměněné 7m hody a pár střel mimo branku soupeře, nebyl pro nás poločasový výsledek 1:6 překvapením.

Ve druhé půli jsme přidali na důrazu v útoku, ale již nám tolik nefungovala obrana. i když jsme střídali všechny hráče, docházely nám síly, kupili jsme technické chyby a ztráty míče náš soupeř trestal góly v naší brance.

Vysoká prohra nás sice netěší, ale pozitivní momenty, za které je potřeba kluky pochválit, jsme na našem výkonu našli. Chválíme tedy za výbornou obranu, dále za to, že všichni hráli až do posledních sekund a využili tak veškerý herní čas a i za to, že oproti minulému utkání, kdy se zapojili 4 střelci, si dnes branku připsalo 5 hráčů.

Sestava a branky: Kvapil – Janošek (1), Klement, Růčka, Báča (1), Frydrych (2), Měrka, Všetička (1), Fusek, Válek, Melichařík (1)


Rožnov – Bystřice p.H. „B“      10 : 8 (6:5)

V úvodním utkání nejen nové sezóny, ale i velké házené :) si dokázali kluci svým velmi dobrým výkonem vybojovat první vítězství v sezóně.

Po přestupu z kategorie minižáků do mladších žáků jsme se dokázali vyrovnat se soupeřem, který je na tom podobně jako my, velice dobře. Bojovnost a touha radovat se z vítězství, to vše podpořeno dobrou obranou a Ondrou Kvapilem v bráně, přinesly klukům první body. 4 střelci se dokázali zapsat do střelecké listiny a dokázali jsme tentokrát proměňovat i 7m hody. Věříme, že kluci si tento svůj výkon zapamatují, branky příště přidají i ostatní a i když budou jedni z těch mladších v soutěži, nebudou svou kůži dávat soupeřům zadarmo.

Sestava a branky: Kvapil – Janošek (6), Klement, Růčka, Báča (1), Frydrych, Měrka, Všetička (1), Fusek, Válek, Melichařík (2)

Comments are closed.