Muži 2014/2015: II. liga SM – 7. místo

logo_zapasyNaše druhá sezóna ve II. lize SM dopadla podstatně lépe než premiérová 2013/2014. Po podzimním rozjezdu jsme dokázali na jaře začít zúročovat postupně získané zkušenosti našich hráčů, podpořené zkušenostmi Tomáše Galuse, stabilními výkony našich gólmanů a kvalitním zázemím na trenérské lavičce, které zajistili trenéři Zuzaňák a Švec. Několik kol před koncem jsme již hráli v klidných vodách středu tabulky a s 21 body za 10 vítězství, 1 remízu a 11 proher jsme obsadili konečné 7. místo. 

 

Ostatní výsledky a tabulka soutěže ZDE


Konečná tabulka:

Z V R P skóre B
1 Ostrava 22 17 1 4 633 : 534 35
2 V. Bystřice 22 17 0 5 648 : 552 34
3 Polanka 22 14 0 8 653 : 595 28
4 Zubří B 22 14 0 8 703 : 607 28
5 Šumperk 22 12 2 8 610 : 593 26
6 SKP F-M B 22 13 0 9 629 : 587 24
7 Rožnov p.R. 22 10 1 11 646 : 604 21
8 MHK Karviná 22 9 0 13 553 : 582 17
9 Vsetín 22 8 0 14 599 : 664 16
10 L.Zubří 22 6 2 14 579 : 653 14
11 Hranice B 22 7 0 15 532 : 595 14
12 Hlučín 22 2 0 20 493 : 712 4

Rožnov p.R.  – Ostrava  25:35 (11:19)

Fotogalerie z utkání ZDE.

Našim mužům se poslední zápas sezony nevydařil …Přivítali jsme lídra II .ligy SM, a to mužstvo z Ostravy, které hrálo vítězství v soutěži a možnost baráže s vítězem II. ligy JM  o postup do 1.ligy. Družstvo hostů se na nás výborně připravilo a hned od začátku nám ukázalo jak se hraje o postup.  Naši kluci propadali v obraně,  v útoku jsme neproměňovali vyložené šance. Soupeř hrál tvrdě v obraně a v útoku proměnoval. Naši kluci se s tvrdou hrou soupeře nedokázali vyrovnat a proto jsme prohráli tak vysokým rozdílem. Musím přiznat, že soupeř hrál výborně a gratulujeme mu k vítězství v soutěži.  Klukům samozřejmě děkuji  za odhodlání, ale tentokrát nám soupeř nedal vůbec žádnou šanci. Děkuji všem klukům za výbornou sezónu, ve které jsme udělali historický výsledek, a to 7 místo v II.lize s 21 body. Kluci nic se neděje, budeme dále pokračovat v tréninku a doufám že ta příští sezona bude zase lepší. Uvidíme se na hale a samozřejmě na rozlučce. Díky také patří celému výboru a našim fanouškům, kteří nás celou sezonu podporovali a  vytvořili výbornou atmosféru na hale a tak přispěli svojí mírou k tomuto výbornému výsledku.

Sestava a branky: Filip, Sekyra, Kopecký – Adensam (5), Koleček (1),Holiš (5), Dobiáš (3), Závorka (1), Špurek, Smejkal, Španihel (7), Galus, Riedel (3)


Polanka n.O – Rožnov p.R.   26:27 (14:13)

Družstvo mužů,  kterým  vlastně už o moc nešlo, přistoupilo k utkání velice zodpovědně a chtělo s favoritem urvat nějaký ten bod. Po velice pěkné házené z obou stran, se to nakonec povedlo a štěstí v koncovce se konečně obrátilo na naší stranu. Zápas byl první polovinu velice vyrovnaný, družstva se střídala ve vedení a nakonec soupeř poločas vyhrál o branku. Ve druhém poločase jsme zlepšili obranu a odskočili jsme soupeři o 5 branek, od té chvíle naši hráči přestali hrát a začali jsme se bát o výsledek. Po domluvě jsme se opět vrátili do zápasu, a urvali na horké půdě pro nás velmi důležité body. Rozhodl náš „benjamínek“  Tomáš Galus, který vteřinu před koncem uzavřel tento souboj. Výborně nám zachytal Jirka Jágr Kopecký,  který přispěl výbornými zákroky k výhře. Chválím celé družstvo za bojovný výkon. A dodávám pro zasvěcené – KDO NÁS ZASTAVÍ. Málokdy hodnotím výkon rozhodčích, ale tentokrát si to neodpustím, to co jsem viděl od těch arbitrů v Polance, tak to je teda velký……..Doufám že se s těmito pány hodně dlouho nepotkám. Kluci jinak se uvidíme se ve čtvrtek na hale díky.

 

Sestava a branky: Filip, Kopecký – Riedel (2), Křenek (5), Adensam (1), Holiš (4), Koleček (5), Špůrek, Dobiáš, Smejkal (2), Španihel (2), Galus (6)


Rožnov p.R. – Šumperk  29:22 (13:10)

Fotogalerie z utkání ZDE

Naši muži po vyhraném derby s Lesanou, byli natěšeni i na další utkání s výborným soupeřem ze Šumperka. Hosté byli favority, ale naši kluci se soupeře nezalekli a dobrou hrou jak v obraně, tak v útoku dokázali vybojovat důležité body. První poločas nám trochu haprovala obrana, ale v útočné fázi jsme dokázali velkou sílu. Problém byl v neproměňování sedmiček, nedali jsme tři. Druhý poločas byl velmi vyrovnaný, soupeř změnil obranu a my jsme začali mít problémy se zakončením našich akcí. Soupeř začal snižovat náskok,  a nakonec dokázal i srovnat. Po výměně v brance, do které se postavil znovu Ondra Sekyra se začalo utkání opět obracet v náš prospěch. Ondra to zavřel a rychlým přechodem jsme dokázali odskočit a vybudovaný náskok už udržet. Děkuji všem hráčům za bojovný výkon a doufám, že ještě nějaké body uděláme. Díky taky našim fanouškům,  kteří nás přišli podpořit a vytvořili výbornou atmosféru. Příští kolo hrajeme v Polance, doufám, že dokážeme vybojovat nějaké body. Kluci uvidíme se ve čtvrtek na hale a hlavně v pátek focen

Sestava a branky: Sekyra, Kopecký, Filip – Riedel (5), Křenek (2), Adensam (3), Koleček (5), Holiš (8), Dobiáš, Závorka,Špurek, Smejkal (1), Španihel (3), Galus (2)


Lesana Zubří – Rožnov p.R.  30:37 (17:21)

Naše muže čekalo derby s Lesanou na horké půdě v Zubří, v hale kde se nám moc dobře nehraje. Tentokrát to bylo jinak, naši kluci hned od začátku hráli svou hru a dařilo se proměnovat vyložené šance.

Fotogalerie z utkání ZDE

V obraně ze začátku to trochu skřípalo, ale postupem času jsme se uklidnili a soupeři jsme začali bodově odskakovat. Po chvíli jsme zlepšili obranu a soupěř nevěděl, co má hrát. Naši tři gólmani se dostali všichni do akce a myslím si, že to byl jeden dobrých tahů,  které jsme s panem Ivanem udělali. Chválím celé družstvo za příkladnou bojovnost, dobrou hru a hlavně, že jsme se nenechali rozhodit napjatou atmosférou, která vládla v hale. Kluci hráli v klidua a to se stalo rozhodujícím faktorem k velmi důležitému vítězství. Tímto vítězstvím jsme udělali důležitý krok k záchraně, a doufám že, zbytek sezony dohrajeme v takové pohodě jaká vládla v neděli v Zubří. Určitě to bylo tvrdé utkání z obou stran, ale myslím si, že vyhrálo zaslouženě lepší družstvo. Kluci moc díky a uvidíme se ve čtvrtek na hale.


Rožnov p.R. – MHK Karviná  32:18 (17:11)

Naši muži přivítali družstvo z Karviné. Bojujeme o každý bod, každé utkání je pro nás hodně důležité. Kluci se k tomu taky tak postavili a bojovali od úvodního hvizdu. Ve velmi oslabené sestavě jsme soupeři hned od začátku ukázali, že z Rožnova se jednoduché body nevozí. Velmi mě překvapil výkon brankáře Sekyry, který branku v druhém poločase zavřel, a tak přispěl k jasnému vítězství našeho družstva. Bylo to bojovné utkání a hlavně důležité vítězství a body. Kluci díky a jedeme dál.

Sestava a branky: Sekyra, Filip – Adensam (5), Holiš (8), Koleček (3), Špůrek (3), Smejkal (1), Španihel (7), Galus (3), Kulišťák (2)


Hlučín – Rožnov p.R. 24:38 (11:18)

Naši muži zajížděli v neděli k dalšímu utkání na půdu družstva Hlučína, do námi moc neoblíbené haly v Polance. Toto utkání bylo pro nás hodně důležité nejen bodově, ale také pro získání sebedůvěry. Měl jsem veliké obavy z tohoto zápasu, ale tentokrát se kluci hecli a soupeři jsme nedali vůbec šanci zdramatizovat zápas. Začátek byl trochu z naší strany opatrný, byly chyby v obraně, a taky některé šance jsme nedokázali proměnit. Po chvíli jsme hru uklidnili a rychlým přechodem jsme soupeře donutili k rezignaci. Výborně zachytali oba gólmani, jak Renda tak i v druhé půli naše posila Seky. Rozstřílel se Štěpa, Luky, Kolec, ale i ostatní hráli velice dobře. Ve druhé půli byla obrana celkem v pořádku, a v útoku už to byla celkem exibice, kluci si vyzkoušeli kombinace a zakončení rychlých útoků. Zapojil se také Michal Kubiš po nemoci a vypadá to, že už bude v pořádku a ve zbytku sezony bude přínosem pro naše družstvo. Děkuji všem za předvedenou hru a samozřejmě za získáné důležité body. Doufám že je potvrdíme příští týden doma proti Karviné. Kluci spočněte a ve čtvrtek na hale.

Sestava a branky: Filip, Sekyra – Adensam (2), Křenek (7), Koleček (6), Holiš (8), Špůrek (1), Španihel (10), Kubiš, Smejkal (4), Galus


Rožnov p.R. – Velká Bystřice  30:31 (15:15)

Celé utkání bylo velice vyrovnané, obě družstva se střídala ve vedení, ale nakonec body bral náš soupeř. První polčas se nám nedařila obrana. V druhém poločasu se hra zlepšila, ale pořád jsme měli problémy s pivotem soupeře, který nekompromisně trestal každé naše zaváhání. Byla to prostě jiná váhová kategorie oproti našemu pivotu Markovi. Jinak s hrou našeho družstva jsem spokojený, škoda jen že jsme neměli více štěstí v koncovce utkání. Doufám že příští týden to bude lepší, hlavně výsledkově kluci díky a uvidíme se na hale.

Fotogalerie z utkání ZDE.

Sestava a branky: Kopecký, Filip – Adensam (5), Křenek (1), Koleček (6), Holiš (7), Špurek, Smejkal (1), Španihel (3), Kulišťák, Galus (7)


KH Z Vsetín – Rožnov p.R.  30 : 25 (15:12)

Naši muži hráli taky s družstvem Vsetína. Toto utkání se pro nás nevyvíjelo už od začátku dobře, pasivní obrana v útoku neproměňování vyložených šancí mělo za příčinu, že jsme ze startu prohrávali už o 6 branek. Poté se hra trochu zklidnila a my jsme začali náskok soupeře pomalu stahovat. Když jsme se dostali na dostřel dvou branek, tak znovu svými chybami v koncovce nám soupeř pořád odskakoval. Nemůžu říct, že by kluci nebojovali, ale něco mi tam chybělo. Ta obranná činnost, která fungovala v Hranicích, se někde vytratila. Družstvo Vsetína je váhově někde jinde, tlačili se na naší obranu a hrou přes pivota nám dělali velké problémy. Také jsme špatně pokrývali spojky Vsetína, které nám dávali jednoduché branky. Chválím družstvo za bojovnost, i když to tentokrát na body nestačilo. Věřím že v sobotu s Velkou Bystřicí budeme úspěšnější. Díky a v úterý trénink není tak se uvidíme až ve čtvrtek.

Sestava a branky: Filip, Sekyra – Adensam (2), Křenek (5), Koleček (2), Holiš (5), Závorka (1), Špůrek (1), Smejkal (1), Španihel (7), Kubiš, Galus (1)


TJ Cement Hranice – Rožnov p.R.  28 : 39 (17:20)

Naši muži po výhře nad Zubřím v minulém kole, zajížděli potvrdit dobrou formu do Hranic. Utkání bylo bojovné s  vyrovnananým prvním poločasem. Střelecky se dařilo Štěpovi a Tomášovi Křenkovi. První poločas jsme neměli dobrou obranu, a soupeř dával jednoduché branky. Druhý poločas byl úplně, jiný kluci začali bránit, proměnovat šance a soupeř svou nedisciplinovanou hrou, přišel o možnost zvrátit výsledek. Kluci bojovali celý zápas, a zaslouženě si vezeme body do Rožnova. Musím pochválit celé družstvo za bojovnost a předvedenou hru. Výborně taky zachytali oba brankáři. Chlapi díky a uvidíme se ve čtvrtek v 19 hodin na hale.

Sestava a branky: Kopecký, Filip – Adensam (3), Křenek (9), Koleček (4), Závorka, Špůrek (1), Španihel (11), Holiš (4), Galus (4), Smejkal (3)


Rožnov p.R.  – HC Zubří „B“   33:28 (15:14)

Naše muže čekalo v neděli dlouho očekávané derby s družstvem Zubří. Družstvo mužů je velice oslabené zraněními a nemocemi, a proto jsme museli nastoupit ve velmi oslabené sestavě. Naši bojovníci se ale k utkání postavili čelem, a nakonec se podařilo urvat velmi důležité dva body. Zápas se ze začátku vůbec nevyvíjel podle našich představ, obrana byla velice špatná a několikrát jsme nechali našeho brankáře Jirku Kopeckého na holičkách. Ani v útočné fázi to nebylo v pořádku. Naši kluci měli z favorita určitý respekt, a proto jsme dělali i zbytečné chyby. Už jsme prohrávali i o 5  branek a naši kluci se dostávali pod velkou deku. Po oddechovém čase jsme pomalu začali náskok soupeře ukrajovat a nakonec jsme poločas o branku vyhráli. Do druhého poločasu naši kluci vlétli, a už jsme soupeři nic velkého nedovolili a dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Výborně zachytali brankáři, jak Renda,  tak i Jirka v prvním poločase. Zápas se taky velmi povedl Štěpovi, Danovi, Lukášovi a v obraně Tomovi Kolečkovi, Markovi Snejxovi ,Davidovi Špurkovi a výborně vše dirigoval náš nejzkušenější matador Tomáš Galus. Clapi chválím všechny za bojovnost a doufám že body, které jsme získali, tak potvrdíme v neděli v Hranicích. Díky všem.

Sestava a branky: Kopecký, Filip – Adensam (8), Smejkal (2), Koleček (3), Holiš (5), Závorka, Špůrek, Španihel (11), Kubiš (1), Galus (3)


SKP Fr.-Místek „B“ – Rožnov p.R.   32:27 (17:12)

První poločas to bylo pohledné utkání z obou stran. Začátek nám utekl a celý zápas jsme se snažili náskok soupeře smaza,t to se nakonec nepodařilo. Naše hra nebyla špatná, ale naše proměnování vyložených brankových příležitostí bylo trystní. Pokud nedáme desítku náskoků ze šestky, nemůžeme pomýšlet na body. Jinak s celkovou hrou jsem byl spokojen, výborně nám zachytali gólmani  Renda i Jirka, a jel snámi taky Seky, který naše brankáře celý zápas burcoval. Celé družstvo zaslouží pochvalu za bojovnost a přístup k utkání. Doufám, že zranění našeho křídelníka Tomáše Křenka nebude vážné a že se objeví na tréninku. Další utkání nás čeká derby doma v neděli s družstvem Zubří. Kluci musíme se připravit a pokusit se ztracené body z Frýdku získat doma.Uvidíme se, bojujem dál.

Sestava a branky: Sekyra, Kopecký, Filip – Křenek (1), Koleček (7), Holiš (5), Závorka (1), Špůrek, Španihel (5), Galus (2), Adensam (5), Smejkal (1)


Rožnov p.R. – Polanka n.O.  28:30 (12:16)

Naši muži taky nastoupili proti Polance a tento zápas jsme opět nedokázali dotáhnout do vítězného konce.
Fotogalerie z utkání ZDE.

Zápas to byl pohledný, bojovný,ale od začátku byl soupeř pořád v mírném vedení. První poločas nám moc nefungovala obrana a dostávali jsme jednoduché branky. Ve druhém poločase jsme změnili obranný systém, a začali jsme náskok soupeře pomalu dotahovat. Podařilo se nám nakonec dostat do jednogolového vedení, ale svou nedisciplínou jsme o vedení a nakonec i o body přišli. Prostě není možné dostat na soupeřově polovině dvakrát dvě minuty, které vlastně rozhodli o zápase. Takticky jsme závěr nezvládli, musíme zapracovat na taktice. Také jsme nedali některé šanc,e které měly být proměněny, ale v takto vypjatém zápase se to může stát, nikdy se nepromění vše. Děkuji všem hráčům za bojovný výkon a přeju všem krásné a veselé vánoce. Ještě se uvidíme na večírku .Abych ještě nezapomněl, chválím našeho gólmana Rendu který nás taky několikrát podržel.

Sestava a branky: Filip, Charvát – Koleček (7), Křenek (2), Mikušek, Holiš (3), Špůrek, Galus (3), Španihel (7), Los (3), Adensam, Smejkal (3), Jurák, Kubiš

Z V R P skóre B
1 V. Bystřice 11 9 0 2 334 : 263 18
2 Ostrava 11 9 0 2 304 : 267 18
3 Zubří B 11 8 0 3 349 : 298 16
4 Polanka 11 7 0 4 326 : 291 14
5 MHK Karviná 11 7 0 4 284 : 280 14
6 Šumperk 11 6 0 5 293 : 305 12
7 SKP F-M B 11 5 0 6 282 : 276 10
8 Vsetín 11 5 0 6 295 : 313 10
9 Rožnov p.R. 11 3 1 7 304 : 300 7
10 Hranice B 11 3 0 8 250 : 292 6
11 Hlučín 11 2 0 9 253 : 331 4
12 L.Zubří 11 1 1 9 271 : 329 3

Ostrava – Rožnov p.R. 29:28 (17:16)

S velkou marodkou zajížděli naši muži na horkou půdu favorita soutěže do Ostravy.Bylo to pohledné bojovné utkání. Naši kluci nechali na hřišti všechno, dokonce jsme chvíli před koncem ještě vedli, ale opět se nám nepodařilo dohrát zápas v klidu a dovést aspoň bodík. Výborně zachytal Renda, taky výborný zápas zahrál Tomáš Koleček, Axe, Křeňa. Ale chci pochválit celé družstvo za bojovnost. Moc mě mrzí že jsem nemohl být s mužstvem ,ale výborně mě zastoupili kolegové a tímto děkuju Mirkovi Horutovi a Richardovi Turzovi. Kluci nic se neděje, doufám že se na poslední zápas připravíme a před zimní přestávkou získáme doma nějaký ten bodík.¨Hoši jěště jednou dík, chtělo by to trošku štěstíčka v té koncovce,ale to přijde, tak ve čtvrtek a v pátek na tréninku.

Sestava  a branky: Filip, Kopecký – Křenek (4), Mikušek (2), Koleček (7), Holiš (4), Špůrek (1), Španihel (3), Adensam (7)


Šumperk – Rožnov p.R. 32 : 21 (15:16)

Naši muži zajížděli na palubovku favorizovaného Šumperka. Odjížděli jsme ve velmi oslabené sestavě, ke zraněným a nemocným se přidal další hráč a to Tomáš Koleček. První poločas jsme hráli výborně v útoku, ale v obraně to bylo trochu horší. Velké problémy nám dělal extraligový Šmíd,  se kterým jsme si nedokázali poradit. Po přestávce jsme začali bránit osobně Šmída, a hra začala být výborná z naší strany. Soupeř znervózněl a začal dělat chyby, které jsme dokázali proměnit. Několikrát nás podržel brankář Renda, který hrál výborný zápas. Musím pochválit celé družstvo za výborný výkon. Toto utkání bylo z naší stany asi nejlepší, které jsme na podzim odehráli. Dařilo se zejména Lukášovi, Tomovi, Štěpovi, Danovi v útoku,ale i v obraně hráli kluci výborně. Určitě jsme si za předvedený výkon zasloužili  bodovat, ale proti osmi se opravdu hrát nedá. Kluci moc děkuji, hlavu nahoru a jedeme dále, příště budeme mít více štěstí. Příští týden je trénink pouze ve čtvrtek, protože jak určitě víte, je turnaj starších žáků,doufám že přijdete povzbudit a můžeme si dát i něco na zub……….

Sestava a branky: bude doplněno


Rožnov p.R. Lesana  26:26 (14:12)

V sobotu jsme přivítali Lesanu. Zápas byl zajimavý, jak má správné derby být…My jsme nastoupili ve velmi oslabené sestavě, onemocněl Tomáš Galus a taky David Dobiáš. První poločas byla velmi špatná obrana a hodně technických chyb. Soupeř nás trestal přes pivota, protože jsme nedokázali komunikovat v obraně. Vedli jsme už o 4 branky, ale nedokázali jsme dále odskočit. Soupeř poté vysunul obranu na jedna pě, a naši hráči si s touto obranou nevěděli rady. Lesana dotáhla náš náskok a dokonce se ujala vedení až o 4 branky. Po oddechové čase jsme vysunuli také obranu 2:4 a soupeře jsme donutili k chybám a z rychlých útoků jsme dokázali nakonec urvat aspoň bod. Zápas vyrovnaný, ale za bod můžeme děkovat. Doufám, že marotka už příští zápas nebude tak velká a v Šumperku se o body popereme. Kluci díky a jedeme dál.

Výběr fotografií ZDE.
Celá fotogalerie ZDE.

Sestava a branky: Filip, Kopecký, Charvát – Křenek (8), Mikušek, Koleček (1), Holiš (6), Závorka, Špůrek, Španihel 7, Los, Adensam (2), Smejkal (2), Kubiš


MHK Karviná – Rožnov p.R.  30:22 (14:12)

Zápas se nám vůbec nepodařil,špatná obrana neproměnování šancí. Hráči, na které jsem spoléhal neměli svůj den.Chybí nám spojka, bez které je každý zápas těžký. Navíc nám onemocněl Štěpán, ale výborně ho nahradil Tomáš Galus, který připravoval  pozice pro naše křídla, bohužel jsme toho nedokázali využít. Výborně zahrál Kolec, Galus Tom, Majk a Špurek David. Tentokrát nás mnoho nepodrželi ani gólmani, ale příčinou byla velmi špatná obrana. Nehráli jsme jako tým, byli jsme nervozní jak na hřišti tak, i na lavičce. Jsme jeden mančaft a je třeba se spíše podpořit než jeden druhého kritizovat. Zápas byl tvrdý, ale musím uznat že soupeř byl sportovně lepší a zaslouženě vyhrál. Musíme na tento zápas zapomenout a připravit se na další utkání, které nás čeká v sobotu s Lesanou a doufám, že získáme potřebné body. Díky všem a uvidíme se na tréninku.

Sestava a branky: Charvát, Filip – Koleček (4), Jurák, Křenek, Mikušek (2), Holiš (3), Závorka (1), Špůrek (4), Galus (4), Adensam (1), Smejkal (1), Kubiš (1), Dobiáš (1)


Rožnov p.R. – Hlučín  32:18 (15:8)

Fotogalerie z utkání ZDE

Naši muži přivítali v sobotu doma družstvo Hlučína. Kluci věděli, že to nebude jednoduché, protože s tímto soupeřem jsme vypadli v poháru. Naše předpoklady se na konec naštěstí nepotvrdily, naši kluci k zápasu přistoupili zodpovědněji než tomu bylo v poháru, a soupeře jsme k ničemu nepustili. Hlučín se s námi držel asi 15 minut, poté byl na hřišti už jenom jeden tým. Fungovala obrana a z rychlých útoků jsme soupeře ničili. Výborně hrál Kocour, Špuntik, Kolec, ale i ostatní bojovali zodpovědně. Naši oba gólmani měli svůj den. Charvy výborný 1 poločas, a po přestávce šla do branky naše posila Renda, který chytal výborně. Chválím celý mančaft za přístup k utkání, a samozřejmě za důležité body. Kluci jen tak dále.

Sestava a branky: Charvát, Filip – Koleček (4), Křenek (3), Holiš (7), Závorka, Špůrek, Galus (2), Španihel (7), Los, Adensam (3), Smejkal (3), Kubiš (1), Dobiáš (2)


Velká Bystřice – Rožnov p.R.  29:27 (17:13)

Naši muži zajížděli na horkou půdu do Velké Bystřice faforita soutěže.Čekali jsme debakl protože máme hodně zraněných hráčů ze základu a přibyl ještě Tomá Křenek který onemocněl…První poločas jsme drželi s domácíma krok, ale neproměnovali jsme šance, a tak nám soupeř odskočil na šest golů. Poté jsme se uklidnili, a do poločasu jsme šli s 4 brankovou  ztrátou. Celý druhý poločas jsme dotahovali náskok soupeře, až se nám dokonce podařilo vést o jednu branku. Soupeř znervózněl a my jsme byli na koni, škoda některých zbytečných chyb, ale to se v takto vypjatých zápasech mladým hráčům stává. Ke konci utkání, asi posledních 5 minut, to vzali do svých rukou arbitři a o výsledku bylo rozhodnuto. Naši kluci se nemají za co stydět, hráli bojovně a nechali na hřišti vše. Děkuji všem hráčům za výborný výkon a brankáře Charvyho za neuvěřitelný výkon. Díky taky patří Rendovi Filipovi, který se vrátil mezi nás po několika letech, a doufám, že dostane více příležitostí, než tomu bylo v Bystřici, ale Petr chytal bravůrně. Kluci moc děkuju a těším se na další trénink.

Sestava a branky: Charvát, Filip – Koleček (5), Los (1), Mikušek , Holiš (5), Závorka (2), Špůrek, Galus (3), Španiheů (6), Adensam (5), Smejkal, Zuzaňák, Dobiáš


Rožnov p.R. – Vsetín   25:29 (13:17)

Foto z utkání ZDE.

V sobotu naši muži přívítali našeho souseda ze Vsetína. Čekali jsme těžké utkání a to se taky potvrdilo. Při neúčasti našeho střelce Adama Martináta se nám zranil další klíčový hráč Vašek Riedel. Zápas byl bojovný a měl vše co má správné derby mít. První poločas nám opět špatně pracovala obrana a neproměnovali jsme vyložené šance a soupeř nás za to trestal z rychlých útoků. Tentokrát se nedařilo tolik našemu gólmanovi, ale naše obrana mu moc nepomohla. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, ale na vítězství to nestačilo. Výborný zápas hrál Tomáš Galus, Kolec, Lojda,Křenek Tomáš i Štěpa. Chválím celé družstvo za bojovnost a ztracené body se budem snažit získat na horké půdě v sobotu ve Velké Bystřici. I když budeme oslabeni, tak to nevzdáme. Kluci díky a vzhůru do dalších bojů.

Sestava a branky: Charvát – Riedel, Křenek (3), Mikušek, Koleček (5), Holiš, Závorka (2), Špurek, Galus (10), Španihel (2), Los (2), Smejkal (1), Zuzaňák, Dobiáš


Rožnov p.R. – Cement Hranice B  24:18 (12:10)

Foto z utkání ZDE.
Reportáž TV Beskyd z utkání ZDE.

Naši muži přivítali družstvo Hranic. Bez zraněného Adama jsme věděli že to bude těžké utkání a to se potvrdilo. V první poločase jsme se trápili s postupný útokem a s koncovkou. Bylo to spíše bojovné, né moc pohledné utkání, ale body jsou doma. Druhý poločas se zlepšila obrana a konečně jsme začali využívat i rychlý útok a to rozhodlo o výsledku. Chválím celé mužstvo za předvedenou hru a gólmana Charváta. Doufám že výsledek potvrdíme v sobotu se Vsetínem a ještě jednou  CHLAPI DÍKY.

 

Sestava a branky: Charvát – Závorka, Mikušek, Koleček (6), Holiš (1), Křenek (3), Špůrek, Galus (6), Španihel (3), Los, Adensam (2), Zuzaňák, Dobiáš (2), Riedel (1)


HC Zubří B – Rožnov p.R.   35:31 (17:16)

Naši muži zajížděli do nedalekého Zubří k dalšímu utkání 2 ligy. Zápas byl vyrovnaný bojovný až do konce. Naši hráči podali výborný výkon a konečně ukázali, že mohou hrát i ze zkušenější družstvem. Zápas rozhodli neproměněné šance v prvním poločase, kdy nás vychytal domácí brankář Janků. Ve druhém poločase jsme drželi se soupeřem krok, ale zbytečné vyloučení a bylo to opět o 4 branky. Kluci se ale nevzdali ,a stáhli opět na rozdíl dvou branek. Potom jsme hráli přesilovku, my jsme se ale nedokázali prosadit. Byli jsme nervozní a dělali jsme technické chyby. Tyto chyby pramenily z toho, že máme mladý tým, který nemá ještě zkušenosti s takto vypjatými zápasy. Musíme pochválit celé družstvo za bojovný výkon a za pěknou házenou, která se líbila i početnému publiku. Výborně zachytal Charvát a v poli hráil výborně Galus, Martinát, Křenek a náš benjamínek Axe Dan Adensam. Kluci díky a doufám že příště to bude i s body.

Sestava a branky: Charvát – Riedel (1), Křenek (3), Koleček (1), Holiš, Martinát (8), Závorka, Špůrek (1), Galus (9), Španihel (2), Adensam (5), Smejkal, Zuzaňák, Dobiáš

 


Rožnov p.R. – SKP Frýdek-Místek B    30:24 (15:12)

Úvodní utkání našich mužů ve II.lize SM náš tým zvládl a po zásluze si připisuje první dva body do tabulky.
Fotogalerie z utkání ZDE.
muzi_fm_b_21-9-2014-_4

Po vydařeném úvodu, ve kterém domácí celek získal až pětigólové vedení, přišla odpověď Frýdku, jenž využil zejména našeho neproměňování šancí. Na konci poločasu ovšem rožnovský tým opět mírně utekl a do šaten odcházel s tříbrankovým náskokem. V druhé půli se i přes občasné výpadky ve hře podařilo náskok navýšit, a tak po šedesáti minutách na tabuli svítilo skóre 30:24.

Frýdečtí se v tomto zápase opírali zejména o dobře hrajícího Ungera, avšak Martinát na straně rožnovských mu více než sekundoval. Kvalitným výkonem se také zaskvěl gólman Charvát.

Komentář Štěpána Španihela: ,,V zápase jsme začali lépe, vycházeli jsme z dobré obrany a poté proměňovali nabídnuté šance. Po velmi povedeném začátku přišlo menší polevení, čehož soupeř využil a dostal se do zápasu, avšak do vedení jsme ho nepustili. Druhá část byla z naší strany ještě lepší, výborný a obětavy výkon v obraně ve spojení s proměnováním šancí znamenal vítězství.“

Sestava a branky: Charvát – Los, Riedel (2), Křenek (2) Koleček, Martinát (12), Závorka, Špůrek, Galus (5), Španihel (1), Adensam (4), Smejkal, Dobiáš (3), Mikušek (1)

 

Comments are closed.