Minižáci C – Zubří, 2.5.2015

logo_zapasy

Ke svému poslednímu soutěžnímu turnaji se v sobotu vydalo i družstvo Minižáků “C”, tudíž naši nejmenší z přípravky.

 


Ačkoliv byl turnaj nejblíže co jsme na jaře měli, byla účast na tomto turnaji velmi malá, pouze 4 hráči. Tímto bych chtěla poděkovat Leničce za výpomoc ve hře. Doufám že si to užila.

Tentokrát jsme se dostali na druhé hřiště se silnějšími soupeři a kluci se konečně dočkali hry s holkama v růžových dresech z Kunovic. Myslím, že je holky pěkně prohnaly a ukázaly jim, jak se taková miniházená hraje. Na výsledku tolik zase nezáleželo, jelikož jsme neměli nikoho na střídání a uběhat 2x 9 minut je někdy ještě nad naše síly.

V dalších zápasech jsme se potkali s družstvy Val. Meziříčí C2, Junior Zlín “E” a Bystřice p.Hostýnem “D”. Zápasy to byly místy pěkné s cílem ubránit soupeře a taky vstřelit nějaký ten gól … ale hlavně užít si zábavu s házenou.
V tomto turnaji nebylo vítěze ani poraženého, všichni si domů odnesli diplom, nějakou tu sladkost ale hlavně dobrý pocit ze hry na hřišti.

Chtěla bych poděkovat dětem jak to zvládly i bez střídání ale hlavně rodičům za podporu v hledišti a to nejen teď v sobotu, ale v průběhu celého jarního období.

Teď už nás čeká pouze Festival Mini házené v Zubří a to v sobotu 6.6. Budu ráda, když se jej děti zúčastní ve větším počtu než tentokrát.

Sestava: Komárek Dominik, Opálka Tomáš, Bystroň Tomáš, Opálková Lenka, Koláček Štěpán


Rožnov p. R., 2.5.2015 – Minižáci A

Foto z turnaje ZDE.

V sobotu 2.5. měli odehrát naši „nejstarší“ minižáci turnaj v házené 6+1. Bohužel, májové chladné a deštivé počasí nás nepustilo na hřiště a tak se hrála házená 4 + 1.

8 družstev bylo rozděleno do dvou skupin o odehráli spolu utkání každý s každým. Následně pak dle umístění ve skupině sehráli všichni utkání se stejně umístěným soupeřem v opačné skupině o umístění.

Skupinu 1 tvořily týmy z Junioru Zlín C, Napajedel,Holešova a Rožnova A. Skupinu 2 pak z HC Junioru Zlín A, Zubří A, Vsetínu A a Rožnova B..

Náš B tým nastoupil místo týmu Valašského Meziříčí, který se z turnaje odhlásil.

Celý turnaj proběhl ve sportovním duchu, děti se házenou bavily, mimo utkání pro ně byly připraveny i soutěže a po turnaji byli všichni odměněni sladkostmi a diplomem.


Holešov, 19.4.2015 – Minižáci C

Svůj další turnaj jarní sezóny si v neděli zahráli i naši nejmenší a to v Holešově,kde nás tentokrát čekali soupeři z Val. Meziříčí , Zlína a Bystřice pod Hostýnem. Na tento turnaj jsme odjížděli v počtu 9 hráčů a cílem bylo opět dát si nějaký ten gólik do branky.

První utkání s Val. Meziříčím C3 nám uteklo o 1 branku a tak se radoval z vítězství soupeř.  Nic se nedělo, čekaly nás ještě další 3 zápasy.  Ve druhém zápase se opakoval scénař z předešlého utkání , ale s tím rozdílem,  že v poločase jsem prohrávali o 4 branky.  To jsme se snažili dotáhnout ve druhém, ale opět to byla prohra o jedinou branku , to už trochu zamrzelo.  Do třetího utkání jsme nastoupili s favorizovaným Zlínem naší skupiny.  Zápas se odehrával pouze na jedné polovině a to buhužel naší. P oločasový výsledek 0:8 tomu napovídá.  Ani tohle kluky nezlomilo a druhý poločas zabojovali o každý míč a nějaký ten gólik si přeci jenom vstřelili.  Na vítězství to sice nebylo,  ale ukázali jsme,  že i my umíme dávat góly. Poslední zápas s Bystřici p.H. byl před námi a naše touha po vítězství byla tak silná, že nám přinesla odměnu v podání vítězství .

Tentokrát jsme po třech prohrách (z toho ale dvě byly opravdu těsné 1brankové ) a jedné výhře obsadili 4 místo. Diplom, sladkosti a krásný perníček byly pro kluky dostatečnou odměnou.

Kluky chválím za snahu a bojovnost, I když né vždy to tak na hřišti vypadalo a rodičům děkuji za podporu v hledišti a bezpečnou dopravu.

Další turnaj nás čeká 2.5. ve Valašském Meziříčí. Do této doby musíme dopilovat chycení a odhození míče, což nám stale dělá problém. Bez těchto dvou funkcí se házená nedá hrát.

V úterý se na všechny těším a hlavně nezapomeňte , že se v pátek 24.4. od 17.00 fotíme na hale.

Sestava:   Blinka T., Komárek, Opálka, Blinka M., Halamíček (1), Kozel, Rozsypal (3), Klement (13), Madarázs (11)

 

TJ Rožnov “C”  :  Val. Meziříčí “C3”       5: 6  (3:2)

TJ Rožnov “C”  :  Junior Zlín “E”             9:10 (4:8)

TJ Rožnov “C”  :  Junior Zlín “D”            5:15 (0:8)

TJ Rožnov “C”  :  Bystřice p.H. “D”        9: 7   (3:4)


Bystřice p.Hostýnem, 28.3.2015 – Minižáci C

Na svůj další, v pořadí již třetí  turnájek jarní sezóny,  se rovněž vypravili naši nejmenší , tentokrát do Bystřice pod Hostýnem, kde je čekaly 4 zápasy s družstvy Junior Zlín “E”,  Sokol Luhačovice “C”, Valašské Meziříčí “C2” a “C3”. Na tento turnaj jsme z důvodu nemoci odjížděli tentokrát pouze v počtu 8 hráčů. Z toho jsme měli sebou jednoho nováčka Matěje, který s námi trénuje teprve měsíc. Cílem  tohoto turnaje bylo, dát alespoň 5 góliků v každém zápase , ale také ukázat co jsme se už naučili s míčem.

Toto jsme až na utkání s Luhačovicema splnili. Po prvním prohraném zápase se Zlínem “E”, kde nám chyběla nějaká ta minutka na srovnání skóre  jsme dali hned 8 branek. První prohraný (lépe prospaný ) poločas, kdy stav utkání byl 3:7 ve prospěch Zlína, jsme ve druhém zabrali a dotáhli na konečné 8:10. I když na výhru to nestačilo, bylo to krásné utkání pro rodiče. Druhý zápas s Luhačovicema jsme prohráli 1:8. Výsledkem to vypadá jako hra na jednu branku, ale kluci se snažili co to šlo, dokonce bylo I pár pěkných střel na branku Luhačovic, ale jejich gólman prostě vždy stál na tom správném místě. Další dvě utkání s našimi sousedy z Val. Meziříčí “C2” a “C3” jsme uhráli v náš prospěch a za tyto dvě utkání si všichni kluci zaslouží velikánskou pochvalu. V obou utkáních šla vidět radost ze hry, chuť hrát a dávat branky. Kluci se rvali za každý míč a já konečně viděla tu správnou dravost ve hře .

I tentokrát jsme po dvou prohrách a dvou výhrách obsadili krásné 3 místo. Diplom a sladkosti byly pro kluky dostatečnou odměnou. A i když né všichni si dali branku, tak všichni zaslouží pochvalu za kolektivní hru, kdy si snažili přihrávat a rovněž pomáhat v obraně.

Velké dík patří rovněž rodičům za pomoc s odvozem a velké povzbuzování z tribuny.

Další turnaj se bude konat už příští měsíc v Holešově.

TJ Rožnov “C”  :  Junior Zlín “E”            8:10 (3:7)

TJ Rožnov “C”  :  Sokol Luhačovice “C” 1:8  (1:5)

TJ Rožnov “C”  :  Val. Meziříčí “C3”        9:7 (7:4)

TJ Rožnov “C”  :  Val. Meziříčí “C2”        9:4 (6:2)


Zlín, 21.2.2015 – Minižáci C

Na svůj první turnájek jarní sezóny se rovněž vypravili naši nejmenší a to do Zlína, kde je čekaly 4 zápasy s družstvy Bystřice p.Hostýnem, Valašské Meziříčí 2 , 3 a Zlín D.

Vhledem k tomu, že kluci trénují teprve od října 2014 si vedli velice dobře (ikdyž někdy to házenou ještě nepřipomínalo ) 🙂 . Cíl tohoto turnaje zněl, dát gólika v každém zápase . Toto jsme až na poslední utkání se Zlínem splnili. Po jedné výhře (Bystřice p.Hostýnem 6:4) , jedné remíze  (V. Meziříčí 3 1:1) a dvou prohrách (V.Meziříčí 3:12 / Zlín D 0:14) jsme nakonec  odsadili krásné  3 místo :).

Diplom a sladkosti byly pro kluky dostatečnou odměnou.

Další turnaj se bude konat už příští měsíc v Bystřici pod Hostýnem  a tak musíme na tréninku více potrénovat, abychom si zvedli střelecký cíl turnaje J  Kluky chválím že bojovali (doufám, že si čas strávený na hale užili) a rodičům děkuji za odvoz do Zlína :).


Luhačovice, 15.2.2015 – minižáci A
 Jelo nás devět: Honza D., Marek D, Vítek K., Danek K, Vojta L, Jarda B., Danek R., Sam H. a Danek K.
 I když nám chyběl jeden z nejlepších hráčů družstva Vítek D. , opět jsme se dostali do finále.
 V pěkné hale Luhačovic jsme se setkali s týmy –  Lesana Zubří, Zubří A , Zlín B a Luhačovice.
Holky z Lesany nám svou kombinační hrou trochu zamotaly hlavy. Kluci se nedokázali dost orientovat v prostoru, ale  svou rychlostí a úspěšnou střelbou  prohráli jen o jednu branku.
Pak jsme hráli proti Zubří znova, tentokrát proti klukům. Tam už jsme to nenechali náhodě. Dobrá střelba i obrana
nám zajistila výhru.
Třetí zápas proti nám nastoupil tým kluků ze Zlína. I když byl soupeř trošku vyšší, kluci se nezalekli a svou bojovností
a dobrou obranou si zajistili další výhru.
Hra v naší skupině byla velice vyrovnaná a nakonec po přepočítání skóre jsme hráli opět o 1. – 2. místo.
Tam už se nám nedařilo v obraně. Domácí Luhačovice vyhrály.
Získali jsme i tak krásné 2. místo.
Moc děkuji rodičům za pomoc s dopravou a fandění klukům.

Zubří, 8.2.2015

 Minižáci  B odehráli v neděli 8.2.  turnaj v Zubří.

Nastoupili v sestavě: Martin M. (7 branek), Robin M. (10), Danek K. (17), Standa K., Honza M. (3),
                                    Miki V. (2), Tomáš P. (8),  Ondra T. a Jůlinka H. (9)
Hráli proti soupeřům ze Vsetína (17 : 14), Zubří (16 : 19) , Holešova (14 : 10) a o umístění s Bystřicí p. H. (9 : 12).
Všechna utkání skončila dost vyrovnanými výsledky. Někdy se dařilo více, někdy méně.
Dobře se ukázal v brance Standa, svými pěknými zákroky. Dařilo se také naší jediné slečně Jůlince, i když patří mezi
nejmladší, tak jí nechybí bojovnost. Pěkně hráli i Robin, Tomáš a Danek. A překvapil i náš nový hráč Honza, je rychlý
a dobře se mu vedlo i v obraně.
Rožnovský tým nakonec vybojoval pěkné 4.místo
Děkuji všem rodičům, kteří jeli své děti podpořit a povzbudit.

Napajedla, 25.1.2015

I když nám zrovna nepřálo počasí, odjeli jsme v neděli 25.1. na první povánoční turnájek MINI “ A “ do Napajedel.

Kluci nastoupili v sestavě : Vítek D. (22 branek), Marek (5), Vojta (3), Jarda, Martin M. (2), Honza   (10), Vítek K (21), Danek K (12) a Danek R (2).

Po vánocích jsme trošičku zlenivěli, ale také jsme byli naopak natěšení si pořádně zahrát.

První zápas jsme nastoupili proti družstvu z Holešova. Všem klukům se v tomto zápase podařilo si dost zastřílet na bránu. Zabrali jsme hned od začátku a osobní obrana, se kterou jsme před vánoci měli trochu problémy, se tentokrát dařila. Všichni byli aktivní, bránili, dařilo se nám i dobře uvolnit od obránců. Kromě nejmenšího Jardy si všichni střelili pár branek. Ale Jarda byl také šikovný, po dlouhodobé léčbě zranění nohy, se opět dostává do formy. První zápas jsme vyhráli 25 : 17.

Druhý zápas proti klukům nastoupil tým z Val.Meziříčí. Po začátečních problémech s obranou se nám i tento zápas podařilo vyhrát. Skončilo to těsně 24 : 20.

Pak nás čekaly holky ze Zlína. V první polovině se nám nedařilo v obraně. Báli jsme se kontaktu, uhýbali jsme. Holky měly větší přehled na hřišti. I přes špatnou obranu se však klukům dařilo držet vyrovnaný stav. Naši střelci byli rychlí a přesní. Do druhé poloviny jsme nastoupili s proházenou sestavou a to bylo dobře. Obránci se chytli, začali bránit a našim střelcům už nic nebránilo dovést utkání do vítězného konce. Výhra nad Zlínem 27 : 22
Ve druhé skupině se také vedlo nejlépe našim sousedům ze Vsetína, se kterými jsme pak sehráli vyrovnaný zápas o první místo. Kluci už byli tak vyhecovaní a tak moc se všichni snažili , že jsme zaslouženě 1. místo vybojovali.
Kluci byli moc nadšení z výhry, ale to neznamená, že se tak podaří pokaždé. Do léta nás čeká ještě moc práce.
Stále je v čem se zdokonalovat  a učit se novým věcem. Na jaře nás čekají první utkání 6+1 .
Ještě chci moc poděkovat rodičům co pomohli s dopravou a také těm co jeli jen jako diváci a povzbuzovali.
Příští turnaj v únoru v Luhačovicích.

08.11.2014, turnaj v Rožnově pod Radhoštěm

V sobotu 8.11. uspořádal náš oddíl další z turnajů Zlínského krajského svazu házené 4 + 1  pro minižáky. Tentokrát pro skupiny B a C.
FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE.

Skupina B jsou děti narozené v roce 2005 a mladší a tento náš tým vede Mirek Horut. Naše děti odehrály 3 utkání, z nich jedno trvalo 2 x 14 minut. V polovině turnaje pak na ně ještě čekaly i soutěže a na konci turnaje si zaslouženě odnesly sladkou odměnu.
Našimi soupeři byli družstva z Bystřice pod Hostýnem, Holešova a Luhačovic.

Vůbec poprvé se představila naše přípravka, pro kterou jsou připraveny turnaje ve skupině C. Vzhledem k tomu, že kluci trénují teprve 2 měsíce, nečekali jsme žádné zázraky. Spíše jsme chtěli vidět, jak taková miniházená vypadá 🙂 a hlavně posbírat nějaké t zkušenosti do dalších turnajů.

Našimi soupeři tentorkát byli kluci a holky z Bystřice pod Hostýnem (4:20), Zlína (5:27)  a Kunovic (8:35). V některých zápasech jsme hráli se soupeřem až o 3 roky starším, ale i přesto jsme dokázali v každém utkání vstřeli nějakou tu branku.
Klukům se turnaj i atmosféra líbila a už se těší na další. Ale než vyrazíme, je potřeba ještě trénovat , abychom více vstřelili ještě více branek.

KLUCI BYLI JSTE SUPER A MOC JSTE SE MI LÍBILI  (Vaše trenérka Michaela)


27.09.2014, turnaj v Rožnově pod Radhoštěm

V sobotu 27.9. se minižáci „A“  i  „B“  zůčastnili letos prvního turnaje, a to hned doma, v Rožnově pod Radhoštěm.

Tým  „B“  nastoupil v sestavě: Tomáš Pončík (3 branky), Eliáš Oharek (9), Mikuláš Valášek (5), Julinka Horutová (4), Standa Kretek, Martin Melichařík (10), Max Matula (2), Marek Jurča (2), Danek Kotulek (13), Robin Matějka a Ondra Trčka (1)

Kluci a jedna slečna letos poprvé hrají v týmu minižáků. Minulý rok v přípravce měli turnajů jen pár, ale i tak je vidět , že za ten rok mnozí udělali pokroky. Všichni si turnaj užili, snažili se jak dávat branky , tak bránit jako obránci. Někomu se vedlo lépe ve střelbě, jiní zase lépe bránili nebo přihrávali. Na turnaji se umístili na pěkném 3.místě.

Tým „A“  nastoupil v sestavě: Marek Dvořák (7 branek), Zuzka Holčíková (1), Sam Hejný (4), Vojta Ličko, Jarek Borák, Danek Rekšák, Vítek Kutěj (21) , Vítek Dorňák (23) a Dan Kutěj (21).

Do týmu A nám nastoupili noví kluci Vojta a Danek. Naposled naopak hrála naše jediná slečna Zuzka.

Jinak tým zůstává ve stejné sestavě jako loni. Turnaj v Rožnově se nám celkem vydařil. Umístili jsme se na pěkném 2. místě. Letos hrajeme povinně v první polovině osobní obranu, která, pravda říct, nám dává zabrat. Taky výsledky zápasů napovídají tomu, že je to hra velice rychlá (třeba výsledek se Zubřím 38 : 27). Budeme muset dost trénovat, abychom se vyrovnali rychlejším družstvům. Ale nevadí, kluci ukázali, že mají chuť hrát, takže už se těšíme na další turnaj.

V neděli 12.10.2014 v Holešově.

Comments are closed.