5. místo pro mladší žáky v Karviné

logo_zapasyNedělní den strávil tým mladších žáků v Karviné, kde na ně čekalo náročných 5 utkání. Po dvou výhrách (Zlín, Třinec) a 3 prohrách (Karviná, Frýdek – Místek a Polanka) jsme obsadili 5. místo, když o 3.-.5. místu rozhodla minutabulka mezi námi, Zlínem a Polankou. Vítězem turnaje se stalo domácí Karviná před Frýdkem – Místkem,Zlínem a Polankou. Na 6 místě skončil Třinec.

Zimní počasí nás provázelo cestou do Karviné i z Karviné a tak na úvod patří náš díky všem řidičům, kteří bravurně zvládli nástrahy počasí a v pořadku nás odvezli na turnaj i z turnaje – díky všem.

Na turnaj jsme vyrazili s kluky roku narození 2003 a mladší, takže smíšený týmy B a A a doplnění jsme byli o Jirku a Dominika (2002).
Pro některé hráče to byla první herní zátěž po turnaji Dobiáš Cup, který se hrál na začátku prosince, někteří odehráli ještě turnaj před vánocemi ve Velké Bystřici.

Nerozehranost byla znát hlavně v prvním utkání se Zlínem. 9 ztrát míče v první půli (hrálo se 2 x 15 minut), hovořilo za vše. Druhá půle už ale byla z naší strany lepší, kluci si postupně začínali věřit a ztrát míčů ubylo. Přidali jsme v obraně, kde jsme měli problémy hlavně s šikovným křidlem soupeře a přihrávkami a následnou střelbou z pivota a nechyběly ani branky. Po poločasové prohře 5:7, jsme nakonec zvítězili 13:12.

Druhým našim soupeřem bylo smíšené družstvo z Třince. Herně tento tým sice nedosahoval zatím výkonnosti Karviné nebo Frýdku, ale hráčky a hráči bojovali o každý míč a určitě nic nevzdávali předem. Kluci dokázali v tomto utkání využít slabší obrany soupeře, ale na druhé straně ani u nás už ve druhé půli vše nefungovalo tak jak mělo, když už kluci věděli že kráčejí k dalšímu vítězství. Dva body jsme získali za výhru 18:16.

Ve třetím utkání nás čekal domácí tým Karviné a my odehráli naše nejlepší utkání na turnaji, které si zasloužilo pochvalu od trenérů soupeře, rozhodčích a našich fandících rodičů :). Utkání mělo ten správný náboj, rychlost, nechyběla střelba na obou stranách a následné zákroky brankářů, obrany fungovaly na obou stranách výborně. Ač jsme celé utkání tahali za kratší konec, určitě jsme byli Karviné více než dobrým soupeřem. Důkazem toho je i to, že trenéři na soupeřově straně odehráli celé utkání s 6ti hráči a lavička se do hry nedostaly. Na naší straně jsme hráli „jako jeden muž“ a do hry se zapojovalo všech 11 hráčů ve všech fázích utkání. Prohra 10:12 sice mrzí, ale za výkon jsme se stydět nemuseli.

Ve čtvrtém utkání s Frýdkem – Místkem jsme zaplatili daň za předchozí utkání a to v podobě úbytku fyzických sil. Bohužel, ač to kluci určitě předem nevzdávali, kondice nám jednoznačně chyběla. Tím pádem jsme nebyli schopni pokrýt střelbu levé spojky a střední spojky soupeře a navíc nám chyběla rychlost a síla i při střelbě. Výsledek 9:22 vypadá krutě, ale i to jsou zkušenosti a i takové utkání nás posunou dál – minimálně jsme potrénovali chybějící kondičku :).

V posledním utkání s Polankou jsme si chtěli ještě užít pocit vítězství, věděli jsme kde má soupeř své silné stránky, ale bohužel. Musíme sportovně uznat, že soupeř byl lepší, my jsme nedokázali pokrýt jeho dvě střelecké spojky, které přesně trefovaly horní růžky naší branky a navíc jsme se nedokázáli prosadit ani přes dobře pracující obranu soupeře. Turnaj jsme tak zakončili porážkou 12 : 19.

Na turnaji se představilo 11 našich hráčů. V bráně se střídali Ondra s Adamem a oba ukázali, že i když zatím nemají potřebnou výšku, tak pohyb v bráně, technika zákroků, rychlou rozehrávku a pokusy o založení rychlých útoků po absolvování speciálních brankářských tréninků, hodně zlepšili a posunuli se vpřed. Adam se navíc zapojil i do hry a vstřelil 2 branky. V utkání s Karvinou klukům ještě vypomohl v bráně Maty.

Všichni hráči se pravidelně střídali ve hře a i když střelecky tým táhl Robin (20 branek), postupně se k němu přidávali i další kluci. Jsme rádi, že kuci z A týmu se nebáli vzít střelbu na sebe a jít příkladem těm mladším. A tak kromě Ondry, který byl pouze v bráně, jsme nakonec dokázali dát všichni branku. Snad nám ta odvaha a chuť dávat branky vydrží i na další turnaj.

Všem klukům patří velká pochvala ze výkony na turnaji, i když jsme byli nakonec zklamáni z 5. místa, o kterém rozhodla mini tabulka. Nicméně, když ještě více na tréninku zabereme, zlepšíme kondici a absolvujeme další turnaje, tak určitě se posuneme zase o krůček dál směrem ke Kielu :).

Sestava a branky: Ondra Kvapil, Adam Solanský (2) – Maty Janošek (5), Luky Růčka (2), Šimon Frydrych (4), Táda Báča (8), David Skalka (9), Jirka Měrka (1), Roman Květák (8), Robin Halamíček (20), Dominik Melichařík (3).

Comments are closed.