Soustředění 2015 aneb jak jsme kempovali…

logo_infoVe dnech 15.-20.8.2015 absolvoval náš oddíl soustředění v Nivnici a jelikož nyní je „in“ používat termín KEMP :), tak my kempovali doslova :). Našim domovem se 5 dnů stal již po „páté“ stal kemp Nivnická riviéra….

Fotogalerie ze soustředění ZDE


I v letošním horkém létě jsme vyrazili v půli srpna na naše tradiční soustředění. Letos rozšířili řady minižáků, mladších žáků a starších žáků i mladší dorostenci.

Naší letní destinací byl opět kemp v Nivnici, kde máme k dispozici vše co si můžeme přát. Dostatek trénovacích ploch a to jak travnatých, tak i písčitých. Nechybí atletická dráha, házenkářské hřiště a bazén na relaxaci :). A nepřekvapil nás ani déšť, kdy jsme si našli malé místnůstky a přístřešky a trénovali i tam.

Tým minižáků a přípravky letos trénoval pod vedením Pavly Dvořákové a Nikče Losové. Holky si vedly skvěle a připravily pro děti pestrý sportovně – zábavný program. Ve svém týmů měly 6 kluků a naši jedinou dívku Julču :). Děti se věnovaly jak sportovní přípravě, která byla vedená hlavně formou her a soutěží, tak pro ně byla nachystána i jedna „dobrodružná bojovka“, kdy bylo potřeba spolupracovat i s týmy starších žáků a dorostenců. Ani za deštivých dnů se naši nejmenší nenudili a ke sportovním hrám přibyly i hry společenské :).

Mladší žáci měli, tak jako každý rok, za cíl jak sportovní přípravu, tak i utužení kolektivu současných a nových hráčů v týmu, který tvořil 13 házenkářů. Letošní soustředěním se jim táhla nitka skládání puzzle, kdy bylo potřeba získat všechny dílky a vytvořit si nejen vlastní obrázek, ale i obrázek týmu. Bylo třeba získat dílky za rychlost, vytrvalost, týmového ducha, rychlé nohy apod. K tomu měli kluci spoustu možností během všech her a soutěží, které pro ně připravily trenérky Diddy Dvořáková a Kačka Všetičková.  Stejně jako minižáci i mladší žáci si zpestřili pobyt hrou plážové házené a koupáním v bazénu.

Nejpočetnějším družstvem byli letos starší žáci, kterých odjelo do Nivnice 18. Pod vedením Mirka Lose a Michaely Skalkové čekalo na kluky hlavně „nabírání“ kondice. Trenérský tandem pro ně připravil spoustu výběhů, ať už kratších, či delších. Nechybělo posilování a to převážně vlastním tělem či za pomocí těla dalšího spoluhráče. I ostatní účastníci se tak mohli pobavit při sledování jejich přenášení na koních, či kutálení se sudů z kopce :). Bavili se všichni 🙂 a kluci určitě nabrali potřebnou sílu na sezónu :).

Trenér Richard Turza letos vyjel na soustředění s části týmů dorostenců. 7 statečných se věnovalo hlavně posilování a to jak dolních končetin, tak i horních. Čekalo je spoustu kratších, ale o to intenzívnějších tréninků. Nechybělo švihadlo, krátké intenzivní výběhy či medicimbály. I dorosti využívali pro svou relaxaci bazén a svou přípravu si zpestřili plážovou házenou. 

Letošní soustředění jsme absolvovali jak za horkých letních teplot, tak i za deště. Proměnlivé počasí jsme zvládli a i když jsme byli nuceni některé tréninky přizpůsobit novým podmínkám, tak s předvedenými výkony a nasazením všech házenkářů byli trenéři spokojeni.

Comments are closed.