Turnaj staršího dorostu ve Velké Bystřici

Turnaje staršího dorostu ve Velké Bystřici se zůčastnila 4 družstva: Přerov, Prostějov, domácí Velká Bystřice a naši kluci z Rožnova p. Radh. Velká Bystřice nás přivítala krásným slunným počasím,místní halu už velmi dobře známe, takže jsme věděli co nás čeká, a to pěkné zastřešené tartanové hřiště. Kluci byli po kvalitní letní přípravě nabuzení na hru a po konečném účtování můžeme říct, že se nám turnaj vydařil a oprávněně jsme ho ovládli.

V utkáních jsme nastupovali v kombinovaných sestavách 8 starších a 7 mladších dorostenců,13 hráčů a 2 brankaři, takže ideální stav.

R.p.R – Přerov 27:21 (14:11)

V prvním utkání na nás čekal Přerov, tým vysokých a zdatných hráčů. Po nevydařeném vstupu do utkání, kdy nám soupeř odskočil až na rozdíl 4 branek, se kluci nepoložili a postupně se rozehráli k lepším výkonům na celém turnaji. Po zlepšené aktivní obraně a hlavně lepší útočné fázi s přesnějším zakončováním jsme se na soupeře postupně dotáhli, stačili ještě vyhrát poločas a poté celé utkání o 6 branek.

R.p.R – Prostějov 33:18 (18:9)

Druhé utkání naši borci sehráli s Prostějovem. V tomto utkání už byla k vidění z naší strany rychlá kombinační házená s kvalitní obranou, za zády s oběma brankáři, kteří měli na konci turnaje oba přes 60 % úspěšnost zákroků, což je skvělé a podtrhuje to i dobrou obranu. Naši brankáři se podíleli i na zakládání rychlých útoků a chytli taky pár sedmiček a  náskoků z brankoviště.

R.p.R – Velká Bystřice 17:6

Proti domácí Velké Bystřici, která nastoupila v hodně kombinované sestavě, převážně s ml.dorci. I přes to jsme hráli stále naši rychlou házenou s občas 🙂 pevnou obranou. Utkání a celý turnaj jsme vyhráli a odvezli si domů pohár za 1.místo.

Plusem celého turnaje je, že si zahráli všichni účastníci zájezdu :), ti starší byli oporami týmu, ti mladší ho skvěle doplnili, přidali taky pár branek a zastavili některé nájezdy mnohdy starších a větších protivníků…

Naše celkové skore bylo 94:53…

Všem patří velký dík za celý bezproblémový turnaj, za předvedené výkony a dodržení taktiky v utkáních. Jste skvělá parta a přejeme úspěšnou sezonu.

Na závěr střelci a +- hodnocení …

Španihel 15 (+6), Adensam 13 (+11), Halamíček 12 (-3), Martinát 9 (+6), Smejkal 9 (+11), Jurák 8 (+4), Vylíčil 6 (+4), Kantorek 5 (+3), Rajnoch 4 (+6), Dořičák 4 (+9), Slovák 3 (+5), Kulišťák 2 (+3)

Comments are closed.