SMVB CUP mladších žáků 2015

logo_zapasy

Poslední prázdninový víkend si mladší žáci zpestřili účastí na SMVB Cupu ve Velké Bystřici. V letním slunečném a horkém počasí jsme za dva dny odehráli 5 utkání a i když se nám ani jednou nepodařilo radovat z vítězství, věříme, že i porážky nás posunou dál.


Turnaj jsme absolvovali pouze s 9 kluky. Je to škoda, že nás nejelo víc a nevyužili jsme tak možnost se připravit lépe na sezónu a dohnat trošku tréninkové prázdninové manko.

V sobotu nás čekaly 4 utkání s hracím časem 2 x 15 minut. V prvním utkání proti Frýdku – Místku jsme náš tým na hřišti nepoznávali, po jarní části sezóny, kdy jsme se dostali do herní a střelecké pohody jsme čekali trošku více. Ale bylo to první utkání, kluci si potřebovali znovu začít věřit při přihrávkách a střelbě, zvyknout si na kontakty v obraně. Prohra 3 : 17 však pro nás na úvod byla krutá. To jsme ještě netušili, že těch „krutých proher“ bude více.

Druhé utkání proti Velké Bystřici už pro nás začalo lépe, kluci začali v útoku přidávat pohyb a začali zkoušet i více střelbu. Chvilkama to bylo na hřišti divoké z obou stran a míč se doslova „kutálel“ ze strany na stranu. Bohužel, i když jsme se snažili, nedokázali jsme vsítit více jak 1 branku (1 : 13).


Po poledni jsme se přesunuli ze školní haly na druhou halu, ale ani to nám štěstí nepřineslo a naše střelecká nemohoucnost pokračovala i v dalším utkání s Duklou Praha. Dokázali jsme sice vstřelit 4 branky, ale za 30 minut jsme jich 27 dostali. Nutno podotknout, že většinu z rychlých útoků nebo proskoků na brankoviště, kdy naši brankáři byli proti „dělovým ranám“ dukelských střelců bezmocní.


V posledním sobotním utkání proti Ivančicím, které mělyna turnaji podobné výsledky jako my, si kluci věřili a chtěli nám dokázat, že umí i dávat branky a vyhrávat. V první půli se rychle dostali do 3 brankového vedení a kráčeli za svým prvním vítězství. Bohužel, obrana nám trošku ve druhé půli přestala fungovat a vyhrát chtěl i soupeř. Navíc naše střelecká potence opět klesla a tak soupeř utkání otočil a vítězství a radoval se z vítězství 9 : 8.

Před nedělním utkání s favoritem turnaje Litovlí, jsme ještě trošku potrénovali 7m hody, ale ani to nám nebylo nic platné. Po naprosto střelecky „hluchém“ prvním poločase, kdy jsme prohráli 0:10, se nám sice ve druhé půli podařilo vstřelit 4 branky, ale na vylepšení našeho střeleckého renomé to bylo málo :(.

Suma sumárum, čeká nás opět velký kus práce a bude potřeba opět dílek po dílku znovu skládat puzzle s obrázkem házenkáře. A až se nám podaří znovu nalézt chuť dávat branky, přesnou ránu, využití pivota ve hře a zlepšíme obrannou hru, tak výsledek se dostaví :). Máme na to celou sezónu. Jen tak pro doplnění, trefování brankáře při střelbě bylo naší silnou stránkou :), ale mistry jsme se stali v neproměňování 7m hodů, kterých jsme nedali asi 10, úspěšní jsme byli ve dvou případech. Určitě není třeba házet flintu do žita :), kluci se snažili, ale budeme muset prostě začít chodit na tréninky, vše na trénovat a pak přidat více touhy po brankách a vítězství :).

V bráně se střídali Maty (1) a Áďou S.(2 branky) a oba i hráli. Ve hře je doplnili Táda, náš nejlepší střelec (7), Martin (5), druhý nejlepší střelec, Adam B. (2), Filda, Luky (1), Vojta (1), náš nováček z minižáků, který si zaslouží za tento úvodní turnaj ve velké házené pochvalu a Ondra  (1).

 Konečné pořadí turnaje:
1. Litovel
2. Dukla Praha
3. Frýdek – Místek
4. Velká Bystřice
5. Ivančice
6. Rožnov p. R.

Comments are closed.