Starší žáci: Luhačovice – RpR 23:29 (12:18)

logo_zapasy

V posledním utkání jsme si připsali poslední 2 body…..

 

 

Výsledky celé soutěže a tabulka ZDE.


Konečná tabulka ročníku 2015/2016 – Zlínská liga starší žáci


Luhačovice – RpR   23:29 (12:18)

V posledním utkání s Luhačovicemi se někteří loučili s kategorii žactva. Do úvodu hry proto nastoupili starší hráči, kteří toto měli poslední zápas před přesunem do dorostu. Tak jako vždy, tak i v tomto zápase jsme podcenili soupeře, asi to ani jinak neumíme :). Útoky nám vycházely, ale obrana vázla. Tam jsme měli velké rezervy. Do druhého poločasu pak nastoupili mladší kluci , kterým se podařilo vytvořený brankový náskok udržet až do samotného konce. Vzhledem k tomu, že jsme hráli proti většině mladším žákům se dá říct, že jsme se protrpěli k vítězství 🙂 23:29 (12:18)

Na závěr bychom chtěli popřát těm, kteří odcházejí do dorostu mnoho toho házenkářského štěstí a vstřelených branek a těm kteří zůstávají ve starších….vlastně to samé :). Kluci díky, bylo to s vámi moc fajn. …Míša a Mira

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Michálek (4), Kramoliš (4), Melichařík (2), Měrka (1), Los (1), Květák (4), Hyánek (2), Skalík (2), Stejskal, Dvořák, Škarka Daniel (4), Škarka Dominik (5)


Uh. Hradiště – RpR   34:28 (15:16)

Na předehrávku předposledního kola soutěže jsme zajížděli do dalekého Uherského Hradiště a dovezli jsme si hořkou porážku  …..

Do zápasu jsme nastoupili sice až v 18.00 ale s chutí urvat vítězství. Začátek jsme měli dobře rozehraný a v polovině poločasu vedli o několik branek. Bohužel po změně stran se změnil i herní projev kluků, kteří se přizpůsobili statické, místy až stojící házené soupeře. Ten těžil ze své střelecké spojky a fyzicky silnějšího pivota, které se nám bohužel nedařilo bránit.  Zápas jsme nedotáhli do vítězného konce, ale buďme rádi, že se nikdo nezranil při frekvenci nedovolených zákroků soupeře 34:28 (15:16).

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Michálek (4), Kramoliš (6), Melichařík, Kawecki, Cerhák, Los (3), Květák, Hyánek (1), Skalík, Molek (4), Stejskal (3), Škarka Daniel (7)


RpR – Zubří „B“   22:13 (9:8)

Na Zubří B jsme nastoupili odhodlání získat 2 body. Byl to náš poslední zápas doma, tak jsme chtěli ukázat, co v nás je. V prvním poločase, díky zatažené obraně, se nám dařil jak útok, tak i obrana, hlavně pivota. Stav poločasu byl tak rozdíl jedné branky v náš prospěch. Do druhého poločasu jsme nastoupili připraveni na změnu herního systému, vysunuté obrany, jak už to Zubří hrává. Nenechali jsme se zaskočit a šesti rychlými góly se tak podařilo zaskočit soupeře, kterému jsme dovolili ve druhém poločase skórovat pouze 5x. Výsledek na konci zápasu mluvil jasně v náš prospěch 22:13 (9:8).

V tomto zápase se kluci dokázali uvolnit jak s míčem tak i bez něho a pracovali jako jeden tým, což přineslo vytoužené 2 body J.  Doufáme, že ve středu navážeme na toto vítězství v Uherském Hradišti a následně  v sobotu, v posledním kole ŽL a nějaký ten další bodík připíšeme.

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Měrka, Kramoliš (7), Cerhák, Los (1), Květák (2), Hyánek, Skalík (1), Molek (2), Stejskal, Dvořák, Škarka Daniel (3), Škarka Dominik (6)


RpR – Zlín   20:22 (9:11)

Byla to bitva od začátku až do konce. Začátek se nám vydařil rychlým nástupem a zaskočený soupeř si tak bral time out již ve 4 minutě. Dařil se nám rychlý útok a nebýt několika přešlapů v zakončování, mohla se dařit i koncovka. První poločas jsme ukončili dvoubrankovou ztrátou. Do druhého jsme nastoupili odhodlání dohnat brankové manko a rovněž přidat nějaký ten gól. Toto nám překazil soupeř svými 5 rychlými góly, na které jsme díky technickým chybám a hlavně nepřesnou střelbou neuměli odpovědět. V závěrečných 5 minutách kluci ještě zabrali, soustředili se na přesné zakončení a sedmibrankové manko tak začali postupně dotahovat na rozdíl 2 branek, kdy už nám bohužel chyběl čas pro srovnání skóre. Nicméně kluky musíme pochválit za bojovný výkon až do samého konce. Byla to opravdu pěkná a tentokrát i rychlá házená. Body sice bral soupeř, ale mít šťastnější zakončení střelby 🙂 (bez branek to opravdu nejde) mohly zůstat body doma 20:22 (9:11).

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák (1) – Měrka, Michálek (4), Kramoliš (3), Jakšík, Cerhák (4), Los (3), Květák (1), Hyánek (1), Skalík, Stejskal (1), Škarka Daniel (2)


RpR – Zubří „A“   25:34 (17:15)

Po výborné první půli, kdy se hrála zatažená obrana a kluci makali jak v obraně, tak v útoku mluvilo skóre v náš prospěch. Do druhé půle nastoupil soupeř s vysunutou obranou a zrychleným tempem hry. Než jsme na toto stačili zareagovat, dostali jsme 8 rychlých gólů. Kluci se zalekli a tzv. zapomněli jak hrát na vysunutou obranu a hlavně uvolnění se bez míče. S problémy tohoto stylu hry se potýkáme od začátku sezóny a soupeř toho tentokrát využil ve svůj prospěch. Každopádně zápas to byl vydařený a kluci do toho dali všechno, co měli 25:34 (17:15). Rovněž nesmíme zapomenout pochválit oba brankáře, kteří svými zákroky podrželi kluky v průběhu celého zápasu.

Takže kromě přihrávek musíme opět začít trénovat i uvolnění bez míče :).

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Michálek (2), Kramoliš (6), Melichařík, Jakšík, Cerhák (2), Los (1), Květák, Hyánek (2), Skalík, Stejskal, Dvořák, Škarka Daniel (12)


Vsetín – RpR    33:25 (15:10)

 

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Krajča, Halamíček, Kawecki, Cerhák (3), Los (5), Květák (3), Hyánek, Doruška (4), Škarka Daniel (4), Škarka Dominik (6)


RpR – Holešov   32:10 (12:3)

 

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Měrka (1), Michálek (3), Melichařík, Kawecki (1), Cerhák (1), Los (7), Hyánek (1), Skalík (4), Stejskal (1), Dvořák (4), Škarka Dominik (9)


RpR – Napajedla   16:23 (6:11)

Dlouho se nám nedařilo skórovat a kluci se hodně trápili. Obrana fungovala jakž takž, ale po odstoupení Lukáše ze hry se nenašel nikdo, kdo by vzal na sebe střelbu, a když už se někdo rozhodl vystřelit, tak to bylo přesně tam, kde se nacházel brankář. Podle toho taky vypadalo brankové skóre. Bez střelby vítězit opravdu nejde.
Nic se neděje, herní sezóna nám teprve začala tak budeme pilně trénovat, abychom si připsali ještě nějaké ty bodíky.

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Měrka, Michálek (5), Kramoliš, Cerhák (1), Květák (3), Hyánek, Skalík (2), Molek (3), Doruška, Dvořák (1), , Škarka Dominik (2)


RpR – Luhačovice   26:16 (11:9)

V posledním utkání se bodovalo…..V posledním utkání s Luhačovicemi jsme si chtěli vyzkoušet, co všechno jsme se již naučili. Jak už to ale v našem týmu bývá, kluci soupeře silně podcenili a tak protrápili zápasem.  Dlouho jsme nebyli schopni dát branku, hromadily se technické chyby. Do druhého poločasu kluci nastoupili s jasnými pokyny, ale opět se neodrazily ve hře. V závěru utkání se nám sice podařilo soupeři odskočit na rozdíl několika branek, ale předvedená hra nebyla to, co trenéři očekávali. Dá se říct, že jsme se protrápili k vítězství.  Z dnešního utkání bychom chtěli vyzdvihnout výkony obou brankářů, díky kterým jsme získali 2 body :).

Ačkoliv nám podzimní část sezóny skončila, tak trénujeme naplno dále. Čeká nás kvalifikace ŽL a posléze Dobiáš Cup 2015.

Sestava a branky: Kulišťák, Helimann – Měrka, Kramoliš (7), Melichařík (1), Jakšík, Cerhák (2), Los (2), Hyánek (2), Krajča, Molek (5), Dvořák (2), Škarka Dan (3), Škarka Dominik (2)


RpR – Uherské Hradiště   27:19 (13:11)

Další body do tabulky, tentokrát z domácí palubovky….První půle byla brankově i herně vyrovnaná, až v jejím závěru jsme dokázali odskočit na rozdíl dvou branek. Ve druhé půli jsme vylepšili obranu, pokryli jsme střelce Zsoldose a nepolevovali jsme ani v útoku. Výsledkem je 8 brankový závěrečný rozdíl ve skóre a dva body :). Střelecky se na dnešních 27 brankách podílelo 11 střelců. Kluci díky za předvedený výkon a těšíme se na závěrečné utkání s Luhačovicema.

Sestava a branky: Kulišťák, Heliman – Kramoliš (8), Skalík (1), Kawecki (2), Cerhák (1), Los (3), Květák (1), Hyánek (1), Stejskal (1), Molek (3), Dvořák, Škarka Daniel (2), Škarka Dominik (4)


Zubří B  – RpR   14:19 (8:8)

Po třech porážkách náš tým tentokrát zabodoval a odváží si ze Zubří 2 body….Dle hodnocení trenéra Lose podal celý tým bojovný výkon a zahrál dobré utkání. Klukům nechyběla touha po vítězství, fungovala obrana a i v útoku to tentokrát šlapalo. Kluci věříme, že dobrou házenou budeme předvádět i ve zbývajících dvou podzimních utkání.

Sestava a branky: Kulišťák, Heliman – Měrka, Slovák, Kramoliš (10), Melichařík, Kawecki, Cerhák (4), Los (1), Květák, Hyánek, Doruška, Škarka Dan, Škarka Dominik (4)


Zlín – RpR   20:18  (10:10)

Body zůstaly ve Zlíně   …..Utkání ve Zlíně začalo opatrně na obou stranách. Obě družstva se střídala ve vedení vždy o branku až dvě. Poločas jsme ukončili za stavu 10:10. Do druhého jsme nastoupili s chutí urvat konečně vítězství na svou stranu.  Ačkoliv tentokrát byla obrana dobrá, neproměněné sedmičky a nastřelené tyčky branky nám v závěru chyběly k vytouženým 2 bodům. Soupeři jsme v samém závěru hry podlehli 20:18.

Už  nám zbývá odehrát pouze 3 utkání, takže všichni na trénink abychom konečně začali bodovat :).

Sestava a branky: Kulišťák – Slovák, Kramoliš (4), Skalík (1), Kawecki, Cerhák (2), Los (2), Květák (2), Hyánek, Škarka Daniel (4), Škarka Dominik (3)


Zubří A – RpR   29:12 (15:7)

Utkání v Zubří nám vůbec nevyšlo   …..V neděli jsme sehráli další mistrovské utkání u našich sousedů v Zubří. Opět se potvrdilo, že nám jejich styl hry 3:3 a posléze jeden na jednoho nevyhovuje. Kluci nevěděli jak se uvolnit a hlavně jak si přijít pro přihrávku. Díky tomu se nakupily všechny ty technické chyby a ztráty míče. Obrana nefungovala a opět jsme zapomněli na střelbu. Bohužel takto se zápas vyhrát nedá – pouhých 7 branek v první půli a dalších 5 v půli druhé 🙁 29:12 (15:7).

Nezbývá než začít brát trénink a rady trenérů opravdu vážně.

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Michálek, Kramoliš (2), Melichařík,  Kawecki (1), Cerhák, Hyánek, Molek (2), Stejskal, Dvořák, Škarka Daniel (3), Škarka Dominik (4)


RpR – Vsetín    18:29 (9:16)

V sobotu jsme odehráli na domácí palubovce další mistrovské utkání. Tentokrát jsme hostili tým Vsetína. První poločas byl naprosto bez obrany a dá se říct i bez střelby spojek. Nejlepšímu střelci Vsetína jsme dovolili střílet úplně z volné ruky  (a tak nám nastřílel 20 branek z konečných 29). Do poločasu nám tak odskočili na rozdíl 7 branek  (9:16).

Ve druhém se zlepšila obrana, ale bohužel střelba nám stále zaostávala. Jako by se kluci zalekli, nebo si vybrali tu „smolnou střeleckou chvilku“, kdy nám to do branky prostě nepadalo.  Konečný výsledek 18:29 je tomu důkazem.

Nic se neděje i takové zápasy nás posouvají a ukazují na to, že bez obrany a střelby to prostě nejde.

Sestava a branky: Kulišťák, Heliman – Michálek (4), Krajča, Melichařík, Kawecki, Cerhák (2), Los, Květák (1), Hyánek (1), Doruška, Molek (2), Hrstka (3), Škarka Dominik (5)


Holešov – RpR   18:26 (9:13)

Tentokrát jsme si 2 body přivezli. V neděli zajížděli starší žáci k utkání do Holešova. Toto utkání jsme považovali ze jedno z těch lehčích, ale nic jsme nechtěli podcenit. Do utkání jsme nastoupili s jasným cílem utéct soupeři hned od samého začátku. Toto se nám taky podařilo a již v 10 minutě jsme vedli 2:9. Za tohoto stavu jsme v polovině prvního poločasu „hokejově“ vystřídali celou druhou šestku našich nově příchozích starších žáků. Ti zakončili první poločas za stavu 9:13.

Druhý poločas se odvíjel stejně jako první. Střídalo se na 2 šestky mladších a starších a brankově byl totožný s prvním výhrou 18:26 (9:13)

Za předvedený výkon všechny zúčastněné chválím. Sice někdy ještě hra připomínala divočinu, ale už se občas snažili přenést do hry co se učí na tréninku . I naši mladí starší žáci se aktivně zapojili do hry a někteří se již prosadili i brankově.

Sestava a branky: Heliman – Slovák, Měrka, Michálek (5), Kramoliš (4), Melichařík, Kawecki, Cerhák (4), Los (2), Květák (2), Skalík (2), Molek (4), Dvořák (3)


Napajedla – RpR   19:18 (12:10)

V úvodním utkání sezóny 2015/2016 Zlínské ligy  přiváží starší žáci těsnou prohru z Napajedel. I přesto, že kluci v prvním utkání sezóny na body nedosáhli, je trenér Mira Los s jejich předvedeným výkonem v úvodu soutěže spokojen. Obrana fungovala, srážely nás technické chyby a neproměněné šance. Kluci ale bojovali, do střelecké listiny se zapsalo 7 hráčů a pokud budeme dál trpělivě trénovat, dostaví se opět i výhry.

Sestava a branky: Heliman, Kulišťák – Slovák, Michálek (2), Kramoliš (1), Kawecki (1), Skalík, Cerhák, Květák, Molek (1), Stejskal (2), Dvořák, Škarka Dan (6), Škarka Dominik (5)

Comments are closed.