Mladší žáci: Napajedla – RpR 22:18 (11:5)

logo_zapasyPoslední „mač“ sezóny nám vyšel jen z poloviny a na vítězství to nestačilo. Vzhledem k tomu, že jsme jaro odehráli ve skupině, kde byli spíše starší týmy, tak jsme zde odehráli dobré utkání a věříme, že kluci nasbírané zkušenosti zúročí a to jak ve starších žácích, tak i v mladších, kde většina týmu zůstává….

Výsledky celé soutěže a tabulka ZDE.


KONEČNÁ TABULKA – ZLÍNSKÁ LIGA MLADŠÍHO ŽACTVA I – JARO 2016

V jarní části sezóny jsme hráli novou soutěž a přihlásili jsme se do skupiny, kde byli převážně hráči a hráčky o rok starší. Nicméně, bylo třeba se posunout dopředu a přijmout výzvu :). Z 9 utkání jsme dokázali 1x vyhrát a 8 x jsme odešli poraženi. S celky umístěnými výše jsme prohrávali o více branek, s těmi v nižších patrech tabulky, jsme dokázali hrát vyrovnanější utkání :).
Pozitivní je, že jsme dokázali nastřílet více branek než v podzimní části a to i přesto, že k našim největším nešvarům patřilo neproměňování 7m hodů. Ve většině utkání se vždy do střelecké listiny zapsalo nejméně 5 – 6 hráčů, někdy i více :).
Prostor pro zlepšení máme určitě v obraných činnostech, kde musíme přidat důraz při činnostech 1:1. 
Celkově je potřeba však kluky za jejich výkony a postupné zlepšování se pochválit :).
Na závěr je potřeba zmínit všechny naše 4 brankáře, který hráli i chytali a v obou činnostech si vedli dobře – a jsou to Áďa, Ondra Kvapil, Mára a Maty :).

Přejeme Davčovi Skalkovi (36 branek v sezóně), Lukymy Růčkovi (17), Martinu Chumchalovi (52) a Áďovi Solanskému (8), ať se jim ve starších žácích daří a pokračují ve svých výkonech.
A Ondrové Kvapil (, Všetička(45), Krčma (17), Danek (17) a Vítek (29) Kutějovi, Jarda Borák (1), Honza Doruška (2), Marek Dvořák (3), Vítek Dorňák (17), Táda Báča (33), Maty Janošek (26) ať si užijí další rok v mladších žáci.

Díky všem
Diddy a Katka


Napajedla –  RpR   22:18 (11:5)

Bohužel jsme se tentokrát v první půli nedokázali dostat do hry. Pouhých 5 branek za 25 minut hry bylo velmi slabé, na to, že jsme hráli se soupeřem, který zatím na své první body čekal. Navíc nám nefungovala ani obrana, která nebyla důrazná a dohrávky do pivota pak znamenaly branky v naší síti. Ještě, že nás podrželi oba brankáři Ondra a Marek, díky nim jsme uhráli přijatelný výsledek. 
Pochvalu si kluci zaslouží za druhou půli, kdy jsme zamakali, přidali pohyb, začali jsme proměňovat šance a 5 minut před koncem jsme prohrávali již pouze o branku. Bohužel, v posledních 5ti minutách nás dostalo do kolen nějaké to vyloučení a již nebyly síly na šťastnější konec. Pokud budou kluci hrát, tak jako tuto závěrečnou půli, tak jejich hra se bude zlepšovat a přijdou i vítězství.

Sestava a branky: Kvapil, Dvořák – Skalka (5), Růčka, Borák, Báča (3), Solanský, Všetička (3), Dorňák (3), Kutěj Vít (1), Kutěj Dan (2), Chumchal (1)

 


RpR –  Zlín A_ch  13:32 (5:15)

Celá fotogalerie z utkání ZDE

Ani na Zlínský tým chlapců naše síly nestačily….Ač kluci bojovali a utkání nevzdávali, byli již v první půli jasné, že na body nedosáhneme.Ve druhé půli jsme alespoň vstřelili o něco více branek než v té první :). Škoda neproměněných 4 sedmimetrových hodů:). Kluci hlavy vzhůru, ještě nás čeká jedno utkání a tyto těžké zápasy se nám v příštím roce určitě vrátí :).

Sestava a branky: Solanský (2), Kvapil – Skalka (2), Růčka, Báča, Doruška, Dvořák, Všetička (2), Dorňák, Kutěj V., Kutěj D. (1), Chumchal (6)
.


Uherské Hradiště – RpR   35:18 (19:10)

Máme za sebou další těžké utkání, kluci bojovali, ve druhé půli se zlepšili, ale bohužel nám došly síly na lepší výsledek…Do Uherského Hradiště jsme vyrazili tentokrát pouze v 10 ti hráčích. Kluci se trošku silově vyspělejšího soupeře asi zalekli a zpočátku byla naše hra poznamenána respektem. To se projevovalo hlavně v nedostatku pohybu bez míče v útoku a v nedůrazné obraně. Navíc jsme nedokázali zabojovat o volné míče. Nicméně, 10 vstřelených branek v první půli nebylo zas až tak špatných :). Po poločasové pauze na to kluci vlítli, začali bojovat o každý míč a  a během prvních 7 minut nasázeli soupeři do sítě 6 branek. Což donutilo jejich vedení k time outu :). Nám pak bohužel došly fyzické síly, přece jen jsme zvyklí více střídat a jezdit ve větším počtu a již jsme nedokázali tak důrazně bránit a navíc se nám přestalo dařit střelecky. Skóre pak narůstalo již jen na soupeřově straně.
Ač prohra o 17 branek, kluci si zlepšují a ukázali, že když bojují a předvádění na hřišti to co se učí na tréninku, tak se za svůj výkon nemusí stydět :).  Pochvala patří  celému týmu, že utkání nevzdali, 8 hráčů se zapsalo do střelecké listiny, proměnili jsme dva 7čky 🙂 ze tří 🙂 a dobré výkony předvedli i oba brankáři. 

Sestava a branky: Solanský (2), Dvořák (1) – Skalka (2), Růčka (1), Báča (2), Doruška, Všetička, Kutěj V. (1), Kutěj D. (5), Chumchal (4)


Bystřice p.H. „A“ – RpR   19:20 (7:9)

Utkání se šťastným posledním gólem pro nás :)….Kluci si v Bystřici vychutnali první vítězství :). Nastoupili jsme proti výkonnostně i věkově stejnému soupeři a chtěli jsme dnes být úspěšní. Nesplnili jsme sice náš prvotní cíl, kterým bylo 25 branek, ale splnili jsme to, že budeme hrát jako tým a každý předvede svůj nejlepší výkon. A to kluci splnili :). Vyhráli jsme sice brankou v poslední sekundě, ale nebýt naší dobré hry v utkání, tak by tato branka nic nerozhodla. 

V první půli jsme si udržovali vedení po celou dobu, kluci se vždy snažili napravit každou svou chybku, která vedla ke ztrátě míče či gólů a dařilo se jim to. Vyšel nám i vstup do druhé půle, kde jsme v prvním 7 minut vyhráli 5 : 1. Bohužel, přišly technické chyby, polevení v obraně a neproměňování střeleckých šancí a soupeř srovnal krok :). Nicméně, kluci CHTĚLI – poslechli jak zahrát obranu, zabojovali a odměnou jim bylo vítěztsví a hlavně jejich radost, že to dokážou i  vyhrát :).

Pochvala letí pro celý tým, každý hráč přispěl k tomuto vítězství :). Kluci díky a užijte si to :).

Sestava a branky: Janošek (1), Kvapil – Skalka (3), Růčka (1), Báča (5), Dvořák, Solanský (1), Všetička (2), Dorňák (2), Kutěj V. (1), Kutěj D., Chumchal (4)


RpR – Otrokovice  15:19 (5:8)

Celá fotogalerie z utkání ZDE

Jednou větou řečeno – předvedli jsme festival „ztracených střeleckých šancí a sedmiček“. Našim cílem v tomto utkání byla hlavně správně zahraná obrana 3:3, která měla být velmi aktivní a tři vysunuté spojky měly hrát důrazně v kontaktu se soupeřovými útočníky. Dalším naším cílem byl rychlý přechod do útoku a samozřejmě i střelba gólů :). Obrana se nám celkem vydařila, přechod do útoku jsme taky zvládli, ale bohužel jsme v útočné fázi dnes neproměnili „šest“ 7m hodů a několik nadějných náskoků z hranice brankoviště. A to je škoda, mohli jsme v tomto utkání pomýšlet i na body.
Pozitivní je, že jsme tentokrát lépe zvládli druhý poločas, kdy již většinou dáváme méně branek než v prvním. Do listiny střelců se zapsalo 7 hráčů a to je taktéž potěšující :).
Tak „chlapi“ trénujeme dál, přidáme větší chuť a důraz na úspěšné zakončení střeleckých šancí, budeme hrát a trénovat jak TÝM a …..odměna musí přijít :).

Sestava a branky: Solanský (1), Janošek – Skalka (3), Krčma (2), Báča (3), Ličko, Doruška, Všetička (2), Dorňák (3), Janošek, Kutěj V., Kutěj D. Chumchal (1)


Zubří A – RpR  30:22 (12:14)

Foto z utkání ZDE

Na palubovce Zubří jsme proti „neúplnému“ A týmu Zubří neudrželi nadějný výkon v první půli a soupeř získal zaslouženě oba body. Soupeř nastoupil bez svých tradičních opor, a tak se na Zuberské palubovce odehrálo celkem vyrovnané utkání. V první půli jsme jsme bojovali jako lvi, v obraně jsme se snažili včas přistupovat k hráčům s míčem a bránit vždy až do hvizdu rozhodčího. A v případě, že jsme nevynechali souboj o každý míč, byli jsme odměněni i góly v síti soupeře a poločasovým vedením o dvě branky. Snažili jsme se i o lepší vstup do druhé půle, než v posledním domácím utkání. Určitě se nám to povedlo lépe. Prvních 10 minut druhé půle jsme ještě dokázali držet remízu. Bohužel dalších 15 minut jsme prohráli 13:5 a tím i celé utkání. Branky v této části padaly do naší sítě hlavně z rukou pivota, který „trčel“ nad naší obranu a my už neměli sílu přerušovat včas soupeřovy spojky, které mu adresovaly přihrávky.

Kluci předvedli týmový výkon, za který si zaslouží pochvalu. O 22 branek se podělilo 11 hráčů 🙂 a bylo znát, že se všichni snažili hrát nejlépe jak umí :). Dařilo se nám i při 7m hodech, kdy Davča zatížil z této pozice konto soupeře celkem 4x. Oba brankáři si za svůj výkon taktéž zaslouží pochvalu. Ale je potřeba trénovat dál a odehrát další a další utkání naplno a určitě pak přijde i odměna v podobě vítězství. Kluci díky :).

Sestava a branky: Solanský (1), Kvapil – Skalka (7), Růčka (1), Krčma (1), Ličko, Báča (1), Dvořák (2), Všetička (3), Janošek (1), Kutěj V. (3), Kutěj D. (1), Chumchal (1)


RpR – Zlín B_d 21:24 (12:10)

Foto z utkání ZDE

V utkání s B týmem děvčat jsme podali dobrý výkon, který sice k výhře nevedl, ale stydět se nemusíme. V podzimní části jsme s děvčaty prohráli o 6 branek a nastříleli jsme pouze branek 9. V dnešním utkání jsme ukázali, že postupně se zlepšujeme. V první půli jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vedli o dvě branky. Bohužel technické chyby vedoucí ke ztrátám míče, nás na začátku druhé půle stály jak ztrátu vedení, tak i ztrátu celého utkání. I když jsme se v závěru opět zlepšili, brankové manko jsme již nedotáhli. Chvályhodné je, že do listiny střelců se zapsalo 8 hráčů :), dokázali jsme tentokrát zahrát i rychlé útoky a proměnili jsme i 7m hody.

Sestava a branky: Dvořák, Kvapil – Skalka (2), Růčka (5), Borák (1), Krčma (1), Doruška, Solanský, Všetička (2), Dorňák, Janošek (2), Kutěj V. (5), Kutěj D., Chumchal (3)


Zlín A_d – RpR  43:10 (20:8)

Na úvod dnešního hodnocení je potřeba uvést, že tým mladších žaček Zlína A, je sestaven z děvčat, které všechny přestupují v létě do starších žaček a jejich dvě hlavní tahounky nastupují i za tým starších žaček. Na hře děvčat je tento fakt znát :).

Zaměříme se ale na výkon našich kluků. První utkání s opravdu herně, silově i rychlostně lepším soupeřem jsem dle výsledného skóre nezvládli nejlépe, nicméně opět se máme od čeho odrazit. Viděli jsme, že bez rychlého a důrazného pohybu zakončeného snahou dát brankou to nepůjde. S děvčaty jsme drželi krok prvních 10 minut. Budeme se muset vrhnout na tréninku na další druhy střelby, které nám lépe umožní překonávat pasivní obranu 0:6. Navíc jsme se dneska téměř „nedostali do utkání“, nedokázali jsme se „vzbudit“, zahrát rychlý přechod do útoku (i když příležitostí moc nebylo), v obraně bránit až do verdiktu rozhodčího a když už jsme si nějakou tu šanci vytvořili, tak naše střelecká úspěšnost byla „chabá“. Skóre v náš neprospěch narůstalo hlavně díky rychlým brejkům zlínských děvčat. Na to vyhrát takové utkání zatím nemáme, ale pokud se nám podaří i s takovým to těžkým soupeřem přenést do utkání natrénované dovednosti :), tak příště bychom 43 branek dostat nemuseli :).

Takže kluci hlavu vzhůru (ti co se chcete zlepšovat), co nás nezabije, to nás posílí a když zamakáme a budeme chtít hrát lépe :), tak to půjde :).

Sestava a branky: Solanský, Kvapil – Skalka, Krčma (1), Janošek (1), Báča (2), Ličko, Všetička (1), Dorňák, Kutěj Vít (2)), Kutěj Dan, Chumchal (3)


RpR – Vsetín  22:31 (10:15)

Foto z utkání ZDE 

Jarní část soutěží se v naší kategorii začíná „od nuly“ a my využili možnosti vyzkoušet si ve druhé půli sezóny hru proti zkušenějším a vesměs starším hráčkám a hráčům.  Jsme si vědomi toho, že jarní část sezóny pro nás nebude jednoduchá, ale taky víme, že  musíme sehrát více utkání proti lepším týmům, abychom se i my posunuli herně dál :).

V úvodu sezóny jsme naše síly změřili se Vsetínem, který si skupinu I vyzkoušel už na podzim a vybojoval 2 vítězství.  Do utkání jsme vstoupili aktivně a je potřeba pochválit hned na úvod celý tým, že jak v obraně, tak i v útoku plnili naše domluvy z šatny :). Pohyb bez míče v útočné fázi a obrana 3:3 s důsledným přebíráním zabíhajících pivotů nesla své ovoce. Skóre 10:15 o poločase pro nás bylo dobrým odrazovým můstkem do druhé půle. V té jsme se pokusili ještě vylepšit důrazné dohrávání našich útočných akcí až do konce a důsledněji se snažit pomoci našim brankářům při zisku odražených míčů. Bohužel nám lehce došly fyzické síly a začali jsme kupit technické chyby, které náš soupeř nemilosrdně trestal góly z rychlých útoků. Zbraně jsme ale nesložili a hráli jsme až do konce utkání.

Pochvalu za opravdu „týmový“ výkon si zaslouží celý tým. Tudy by cesta k dalším zlepšením mohla vést, když každý hráč předvede na hřišti to nejlepší co umí J, tak půjde nahoru výkon celého týmu. A dnes to všichni předvedli, včetně obou brankářů. Jeden ze svých nejlepších výkonů předvedl Ondra Všetička, který svou hrou ukázal ostatním, že když je v srdíčku ten správný tah na branku a chuť dávat branky, tak ani méně centimetrů a méně kilogramů není nepřekonatelný problém. Odměnou Ondrovi bylo dnešních 6 branek.

Sestava a branky: Solanský, Kvapil – Skalka (3), Růčka, Borák, Krčma (2), Janošek (1), Báča (3), Doruška, Všetička (6), Chumchal (1), Dorňák (3), Kutěj V., Kutěj D. (3)


RpR – Zlín B_ch  20:16 (11:9)

Výsledky celé soutěže a tabulka ZDE.

V posledním podzimním utkání jsme dokázali završit naše podzimní snažení a s heslem „s úsměvem jde všechno líp“ jsme získali závěrečné bodíky…..Úvodní „pětiminutovka“ patřila našim hráčům a hlavně Martinu Chumchalovi, který dokázal využít svého uvolnění na levé spojce. Naopak dalších pět minut patřilo soupeři, který měl na levé spojce jednoho ze svých střelců a naše obrana si s jeho obranou nevěděla rady. Poté se do konce poločasu vedení na obou stranách střídalo, když našim nejaktivnějším střelcem se stal na středu Ondra Všetička, kterého soupeř zastavoval pouze za cenu toho, že ho zezadu taháním brzdili. Na konci první půle dokázali právě Martin a Ondra navýšit naše vedení o 2 branky. Do druhé půli jsme měli opět naordinovaných velmi aktivních prvních 5 minut a i to se nám podařilo dodržet. Po celou druhou půli jsme drželi 2 – 3 brankové vedení. V obraně jsme si již dokázali správným postavením poradit s nebezpečným střelcem z první půle a v útoku se přidali ke střílení branek i ostatní kluci :). Závěr utkání se pak na sebe nebál vzít Davča Skalka a ukázal se jako správný „tahoun“ :). Utkání se z naší strany vyznačovaly velkým množstvím ztrát míčů, což je ale dáno i tím, že kluci se učí hrát ve vyšší rychlosti a to hlavně v přechodech do útoku. A následné ztráty jsou pak daní za rychlost. Možná to chvilkami vypadá na hřišti až zmateně, ale dnešní házená rychlost prostě vyžaduje :).

Na závěr velká pochvala pro celý tým za celou sezónu.

Sestava a branky: Kvapil, Dvořák -Všetička (5), Borák, Skalka (2), Chunchal (7), Růčka (1), Solanský, Dorňák (2), Krčma (1), Rekšák, Liško, Kutěj D., Kutěj V (2)


RpR – Bystřice p.H. B  18:12 (9:6)

Po ospalé první půli a zlepšeném výkonu ve druhé půli, jsme si zaslouženi připsali další bodíky…V první půli jsme měli naordinovanou aktivní obranu s cílem zisku míče a rychlého přechodu do útoku. Kluci se snažili, ale ne vždy nám to vyšlo. Navíc nás trošku trápilo zabíhající křídlo soupeře :). Nicméně ke konci první půle jsme dokázali soupeři odskočit. Druhé půle nám v posledních utkáních nevycházely a to hlavně brankově. Dnešní utkání jsme však  druhé dějství střelecky zvládli   a soupeře jsme nenechali utkání zdramatizovat. Herně se dnes dařilo Davčovi na středu, který dokázal svým spoluhráčům „sevírovat“ přesné přihrávky do náběhu a ti tyto dokázali využít ke vstřelení branek. Velmi odvážný výkon, který byl korunován i brankami předvedl dnes Danek Kutěj, do formy se opět dostává i brácha Víťa. Na své minulé výkony navázali Ondra V. s Lukym a přidali tentokrát i branky. Pochvala za předvedenou hru a bojovnost však patří celému týmu :), když do střelecké listiny se zapsalo 8 střelců 🙂 a poprvé v této sezóně jsme dokázali proměnit všechny 7m hody :).

Sestava a branky: Solanský, Janošek (1), Skalka (1), Kutěj D. (2), Růčka (1), Krčma (2), Rekšák, Ličko, Doruška, Všetička (2), Chumchal (6), Dorňák, Kutěj V. (3), Dostál


Valašské Meziříčí – RpR   16:12 (9:7)

V chladivém podzimním ránu jsme na hřišti Valašského Meziříčí na další body nedosáhli….Dnešní utkání na venkovním hřišti jsme určitě zvládli lépe než to jarní, kdy nám volný prostor kolem hřiště dělal daleko větší problémy při orientaci, správnému odhadu síly přihrávky a z toho plynoucích ztrát míče. Dnes jsme určitě všichni chtěli odehrát dobré utkání s vítězným koncem, co nám ale chybělo, byl pohyb bez míče v útoku a větší důraz při akcích 1 na 1. Tyto atributy naopak nescházely soupeři a většinu jeho branek padlo po probití se na brankoviště či střelbě pivota.  Kluci se postupně snažili pohyb a důraz přidat, nicméně následné chybky v obraně či ztráty míče nám nedovolily utkání otočit a získat body. Ač jsme utkání nevyhráli, tak máme z tohoto utkání více pozitivních postřehů, než z některých snadněji vyhraných utkání. Výborně zachytali oba brankáři Ondra i Marek. Svými výkony burcovali kluky v poli a byli opravdu našimi oporami. Střelecky se blýsknul Maty, který odehrál  celé utkání a i když některé střely nebyly zcela přesné, tak za 5 branek si pochvalu zaslouží. Navíc se snažil zlepši i svůj pohyb a důraz v útoku a důkazem jeho touhy dát branku, byli dva vyloučení hráči najednou na straně soupeře, kteří se ho snažili bránit :). Snažil se i Martin, který zvládl spojku i pivota a na obou postech patřil k výrazným hráčům a přidal 3 branky. Příjemně překvapil Davča, který si vyzkoušel pivota a svou roli, jak v útoku, tak i v obraně zvládl. Pochvala patří i bráchům Danovi s Víťou, kteří svými brankami přispěli do naší střelecké listiny. Ondra s Lukášem odehráli taktéž dobré utkání, a i když to nebylo s gólem, svůj díl práce si odvedli. Danek R. s Kubou se postupně zbavují obavy z velkého hřiště a rychlejší hry a dneska svým výkonem nezklamali a jsou zase o krůček dál. Místo do brány, dnes do pole nastoupil Ada a začíná se z něho stávat univerzální házenkář :), byl nekompromisní v obraně a dokázal přidat i branku v útoku :).

Sestava a branky: Kvapil, Dvořák – Všetička, Růčka, Skalka (1), Chumchal (3), Janošek (5), Solanský (1), Kutěj D. (1), Kutěj V. (1), Rekšák, Dostál


Luhačovice – RpR   11:16 (3:12)

Vyjádřeno jednou větou – v dnešním utkání jsme ubránili vítězství…..První branky padla z ruky pivotky, která svou výškou převyšovala všechny účastníky utkání. I přesto, že kluci byli na přihrávky na tuto pivotku upozorněni a měli pokyny jak tyto přihrávky bránit, tak laxní přístup všech v úvodu utkání, donutil zvýšit hlas trenérku na lavičce. Silnější hlas zabral a poté co jsme se začali lépe soustředit na hru, zpřesnili jsme přihrávky a střelbu, začali jsme pomalu soupeři odskakovat. Míče jsme získávali hlavně aktivní obranou, se kterou si staticky hrající Luhačovice nevěděly rady. Ve druhé půli jsme se však velice rychle přesvědčili o tom, že ani vedení 12:3 nemusí znamenat jasné vítězství. Střelecky jsme se začali trápit a navíc  jsme ubrali aktivitu v obraně. Výsledkem byla snížení rozdílu skóre soupeře, naše první vstřelená branky ve druhé půli až v 8 minutě a celkově nervózní konec utkání. Z vítězství se kluci nakonec mohli radovat a mohou si tak vybrat v příštím utkání barvu dresů, ve kterých budou hrát :). Dnešní pochvalu navíc si zaslouží Luky Růčka, který bravurně jako levé křídlo zvládl první půlku, Davča Skalka, který se dokázal po nevýrazném úvodu dostat do tempa a vsítit 4 branky a oba brankáři Mára a Ondra.

Máme další zkušenosti a jedeme dál, čeká nás trénink 7m hodů :):):).

Sestava a branky: Dvořák, Kvapil – Skalka (4), Kutěj D., Borák, Růčka (3), Rekšák, Doruška, Všetička (4), Chumchal (3), Janošek (2), Kutěj Vít


Zubří B – RpR   15:14 (7:6)

Po dobrém výkonu tentokrát hlavně v obraně, jsem sice na body nedosáhli, ale chyběl jen kousíček 🙂 a  příště to bude vítězství :)……Cílem dnešního utkání bylo hrát jako jeden tým a využívat toho, co kdo umí v tuto chvíli nejlépe. Starší kluci měli za úkol „táhnout“ utkání a být k ruce mladším. Mladší se měli i nadále zapojovat do střelby a pokračovat ve svých zatím výborných podzimních výkonech. Krůček vpřed se povedl. I přes množství chyb, které jsme v utkání měli a přes prohru, je trenérský tým s výkonem a předvedenou hrou spokojený. Jinak než v utkání, kde děláme chyby, se dál nedostaneme, víme tak, co pilovat v tréninku a to jak týmu, tak i jednotlivců. K vítězství dnes opravdu chyběl krůček, nebo alespoň ke spravedlivé remíze. Do 14 minuty druhé půle byl stav vyrovnaný 11:11. Pak jsme ale dostali během dvou minut tři branky a ač jsme mocně finišovali, na remízu už jsme nedosáhli.

Pozitivní hodnocení si v tomto utkání zaslouží naše obrana, která fungovala po většinu času výborně a to hlavně ve včasném přerušování soupeřových útoků a v donucení soupeře ztrácet míče přihrávkou do pivota. V útoku jsme opět zapojili pivoty a dokázali jsme z těchto postů dát branky. Za utkání chválíme celý TÝM. Pochvalu navíc si dneska zaslouží za svůj výkon Maty Janošek a to hlavně v obraně, Martin Chumchal, který odehrál své nejlepší podzimní utkání a Ondra Všetička, který se nevzdal po prvních nezdařených střeleckých pokusech.

Sestava a branky: Solanský, Kvapil – Skalka, Kutěj D. (1), Borák, Krčma (3), Růčka, Ličko, Doruška, Všetička (3), Chumchal (3), Janošek (3), Kutěj V. (1)


RpR – Kunovice  17:14 (11:4)

Družstvo předvedlo doma dva různé poločasy své hry….Začátek utkání nám tentokrát vyšel, kluci se nebáli pohybu v útoku, zkoušeli si trénované uvolnění a náběhy. V 7 minutě utkání byl stav 5:0 a to i díky 3 brankám Tády. Po time outu hostů zlepšily i naše soupeřky pohyb v útoku a začaly využívat prostoru v naší obraně 3:3. Nicméně postupně jsme se dokázali s tímto srovnat a zbytek první půle patřil našim střelcům, které v bráně jistil Áďa Solanský. Do druhé půle jsme nastoupili s obranou 1:5 a samozřejmě pokračujeme dále v učení se „velké házené“. Na hřišti se ve druhém poločase více představili kluci z loňských minižáků. Objevilo se pár chybek v obraně, ale i v průběhu utkání bylo vidět, že každou chybku se následně snažíme napravit a herní situaci vyřešit správně – super kluci. Stíženou úlohu v bráně měl ve druhé půli Mára, ale  vyrovnal se s tím dobře a co mohl, lapil :). Soupeř ve druhé půli ukázal, že i bez svých střelkyň, dělají házenou v Kunovicích dobře a že ani nepříznivý stav po první půli holky nezlomí :). Pozitivně lze na tomto utkání z naší strany hodnotit výkon obou brankářů, posun v uvolnění s míčem i bez míče, spolupráci s pivotem, své první utkání sehrál Kuba :), do hry se začíná dostávat Davča :). Kluci pro všechny velká pochvala a trénujeme dál :).

Sestava a branky: Dvořák, Solanský – Dostál, Rekšák, Růčka (3), Krčma (1), Báča (6), Liščko, Doruška, Všetička (1), Chumchal (2), Skalka (1), Kutěj D. (1), Kutěj V. (2)


Zlín B_d – RpR  15:9 (7:5)

Od děvčat ze Zlína jsme sice body nepřivezli, nicméně kluci po celé utkání bojovali a herní nasazení udrželi po celou dobu. Do tohoto utkání jsme vstupovali opět s několika malými dílčími herními cíli pro všechny hráče :). Mimo již zavedené činnosti, které plníme při obraně, jsme tentokrát přidali další nové herní činnosti jednotlivce, které trénujeme. Je potřeba prostě věci z tréninku přenášet do herních situací, i za cenu toho, že výsledkem utkání není výhra. Z tohoto pohledu je potřeba všech 11 kluků za výkon na hřišti pochválit. Kluci zkoušeli, hráli, sem tam dělali chybky, ale ve druhé půli již některé náznaky naší snahy začaly vycházet – správně vyřešená přihrávka do pivota, správné postavení pivota a zpracování míče a góooool. Brankově jsme se drželi a ještě v půli druhého poločasu jsme prohrávali pouze 8:10. Bohužel posledních 8 minut vyhrála děvčata 5:1 a tím si vybojovala zasloužené vítězství.

My určitě nebude věšet hlavy a pokračujeme dál :). Velká pochvala pro Marka v bráně, který si více než dobře poradil se střelami děvčat, i když obrana ne vždy dnes fungovala dobře. Mára se vyznamenal i při 7m hodech. V poli je potřeba pochválit všechny, za zdůraznění stojí určitě první mistrovská branka našeho benajmínka Jardy :). Již třetí zápas po sobě podal velmi dobrý výkon Víťa Kutěj, který nejen že dal 3 branky, ale v první půli i získával míče a dokázal velmi dobře bránit váhově a výškově větší hráčku na spojce :). Svým nasazením nezklamali ani tradiční házenkářští srdcaři Táda, Ondra, Martin, Lukáš a Adam.

Na závěr omluva trenérky všem klukům, za oslabení týmu, které způsobila svým 2 minutovým vyloučením. I já se nad sebou zamyslím, nicméně jsme všichni jeden tým a mou rolí v týmu není Vás pouze trénovat, ale i BRÁNIT :). Polepším se :).

Sestava a branky: Dvořák – Borák (1), Růčka, Báča (2), Dorňák (1), Balán (1), Kutěj D., Všetička, Chumchal (1), Skalka, Rekšák, Kutěj V. (3)


RpR – Holešov   24:6 (14:1)

První utkání na domácí palubovce přineslo klukům radost z branek a vítězství…..K utkání jsme nastoupili v plném počtu 14 hráčů, přičemž  přesně polovina kluků již má herní zkušenosti z mladších žáků a druhá polovina je získává po přechodu z minižáků. Všichni hráči dostali v utkání potřebný herní čas a předvedli, že když budeme trénovat, můžou z nás být dobří házenkáři :). O branky se postaralo 10 hráčů :), je třeba dodat, že třetinu branek nastříleli loňští miňásci – kluci super :). Vzhledem k tomu, že soupeř zatím získává zkušenosti se „6tkovou“ házenou po přechodu z minižáků, byla naše výhra dneska jednodušší. Chybky na naší hře se ovšem našly a pokud chceme hrát vyrovnané partie i se zkušenějšími soupeři, tak nás čeká ještě hodně práce při tréninku obrany, střelby a přihrávek. Budeme rádi, když si kluci zapamatují, jak chutná radost z vítězství a vzpomenou si na to, až přijdou těžší utkání.

Sestava a branky: Solanský, Dvořák – Růčka (1), Krčma (2), Báča (1), Ličko, Balán (2), Kutěj D., Kutěj V. (3), Všetička (6), Janošek (4) , Rekšák (1), Doruška (1), Dorňák (3)


Lesana Zubří – RpR  12:20 (4:9)

V úvodním utkání Zlínské ligy mladších žáků II, jsme vybojovali vítězství na palubovce Lesany Zubří. V letošní sezóně máme pouze 1 tým mladších žáků, který je tvořen kluky, jenž už v minulé sezóně odehráli kategorii mladších žáků, i když jich většina věkově ještě patřila do minižáků, a kluky, kteří doplnili tým z minižáků. Vzhledem k tomu, že větší část týmu, tvoří hráči ročníku 2004, přihlásili jsme na podzimní část soutěže náš tým do mladších žáků II. Našim podzimním cílem bude postupný přechod části týmu z malé házené na velkou házenou a vytvoření družstva, ve kterém bude mít každý své místečko, svou roli a bude jeho platným hráčem. Samozřejmě jsou před námi i herní cíle :). Na úvod sezóny si kluci po zlepšeném výkonu, oproti přípravným utkáním,  vybojovali vítězství. Tým Lesany je nově se tvořící tým z minižaček, kde z loňských děvčat zůstala pouze střelkyně Jurajdová a brankářka Polášková. V první půli jsme dle pravidel hráli obranu 3:3, která byla z naší strany velmi aktivní a vysunutá, ve druhé půli jsme si vyzkoušeli obranu 0:6. Ač tým střelecky táhli už ti zkušenější kluci (Táda, Maty, Martin, Ondra), přidali své první branky i nováčci Honza Doruška  a Víťa Kutěj. V bráně začal Marek Dvořák a podal ve své premiéře výborný výkon. Ve druhé půli pak na jeho výkony navázal Ondra Kvapil. Za první utkání chválíme celý tým a je potřeba dál trénovat, abychom byli příště zase o kousíček dál. Díky panu trénéru Janoškovi za vedení utkání :).

Sestava a branky: Dvořák, Kvapil – Růčka, Krčma (1), Báča (5), Balán (1), Kutěj D., Všetička (3), Chumchal (3), Janošek (5), Kutěj V. (1), Doruška (1), Dorňák

 

Comments are closed.