Ml. dorost: RpR – Litovel 19:22 (11:10)

logo_zapasy

V posledním utkání naši dorosti sice podlehli stříbrnému celku z Litovle, ale celkové 4. místo ve II. lize mladšího dorostu po letošní „náročné“ sezóně úspěchem. Navíc Michal Kulišťák se stal „sedmým“ nejlepším střelcem soutěže, když nastřílel 139 branek a jako střelec 7m hodů byl ještě o příčku výše.

Děkujeme všem klukům za jejich předvedené výkony, obětavost a bojovnost. Poděkování patří i realizačnímu týmu Ivanu Švecovi a Richardu Turzovi.

Výsledky celé soutěže a tabulka ZDE.


Konečná tabulka 2015/2016


RpR – Litovel   19:22 (11:10)

Sestava a branky: Heliman, Maléř – Petřek J. 1, Kramoliš (2), Skalka (1), Koleček (2), Kučera (3), Molek, Michálek, Kačmarik (10), Škarka Daniel, Škarka Dominik, Turza


Olomouc – RpR 23:25 (11:14)

Na poslední venkovní zápas v této sezóně mladší dorostenci vyjeli v sobotu před polednem do Olomouce. Účast, vzhledem k trablům, které nás tíží, tak akorát.

V bráně vypomohl Šimon Mizera, díky; Roman Molek, dnes jako jediný ze starších žáků, ctil příkazy trenérů a byly z toho branky, díky; Luky po zdravotních trablech, opět tvrdě zpevnil obranu a přidal ostatním klidu, díky; Leoš se připojil a stává se pomalu jedním z pilířů obranné činnosti, jen tak dál, díky; a kluci ostatní Michal, ten to musí v takových zápasech vzít na sebe, včetně Patrika, a dařilo se, díky; a Adam s Jakubem, se přidali, jak týmovým duchem, tak góly, díky; takže výsledkem je, že jsme tu Olomouc „udolali“; díky.

Sestava a branky: Mizera – Molek (2), Skalka (1), Kučera (6), Mička, Kulišťák (10), Holčák (3), Turza (3)


RpR – Napajedla  23:20 (10:10)

V domácím utkání proti celku z Napajedel jsme uvítali opět pomoc pěti starších žáků a podařilo se nám kluky zapojit často do hry a dovézt utkání, i s jejich pomocí, do vítězného konce. Pochvalu zaslouží oba gólmani, Matěj i Václav, navrátilec do sestavy Filda, který po šestiměsíční pauze ihned zatížil konto soupeře šesti brankami a dnes se blýskl svou obrannou činností Leoš Mička.

Sestava a branky: Maléř, Heliman – Koleček (6), Skalka (3), Los, Kučera (4), Kramoliš, Škarka Daniel, Mička (1), Kulišťák (8), Holčák (1), Michálek


Centrum Haná – RpR   30:29 (13:16)

Na zápas s dorostenci z TJ Sokol Centrum Haná jsme v neděli ráno odjeli pouze s šesti hráči. Chtěli bychom tímto ještě jednou poděkovat všem, kteří s námi vycestovali do Prostějova, abychom toto utkání mohli důstojně odehrát. Velký dík také Adamovi Skalkovi, který si ještě ke všemu zranil v sobotu nohu, ale jel a pomohl utkání odehrát.Poděkování patří také za sportovní chování všem z celku domácích, jak vedení, tak samotným hráčům, že se celé utkání odehrálo v počtu 5+1 na obou stranách. Samotné utkání bylo vyrovnané, první půle se nám podařila po pozvolném začátku vyhrát o tři branky. Ve druhé půli měl soupeř opět po zahájení více ze hry, utkání se vyrovnalo, ve druhé části se nám podařilo vydařenou sérií odskočit i o pět branek, ale v hektickém závěru, jsme naše šance spálili a domácí byli nakonec šťastnější.

Sestava a branky: Maléř – Petřek J. (3), Skalka (4), Mička (6), Kulišťák (13), Holčák (3)


Ivančice – RpR   25:18 (14:7)

Sestava a branky: Mizera – Michálek (1), Kramoliš, Skalka, Kučera (1), Kačmarik (7), Mička, Kulišťák (9), Holčák


RpR – Ostrava  32:24 (17:10)

Fotogalerie z utkání ZDE

V domácím zápase proti celku Ostravy jsme uspěli. Tuto soutěž si opět zkusilo pět starších žáků.Poprvé si zahrál Matěj Cerhák, David Michálek a v bráně dostal příležitost Vašek Heliman, další zkušenosti posbírali Dominik Škarka a Roman Molek. Kluci svým výkonem nezklamali a přispěli svou hrou, zápalem, góly a Vašek v bráně svými povedenými zákroky ke zdárnému konci.

Samozřejmě, že stávající mladší dorostenci se zasloužili o vítězství v zápase nedílnou mírou, a to zejména v útočné činnosti střílením gólů a doufáme, že jsou i pomocnou rukou pro mladší kluky, aby se pomalu a jistě zapojovali a neustále zlepšovali.

Sestava a branky: Maléř, Heliman – Skalka, Cerhák (3), Kučera (7), Michálek (2), Kačmarik (6), Molek (1), Kulišťák (11), Holčák (1), Škarka Dominik, Turza (1)


Juliánov – RpR 32:31 (20:16)

Do utkání v Brně – Juliánově jsme nastoupili v počtu 5+2. Tomu odpovídal i průběh první a počátek druhé půle…Přesto se nastoupivší dorostenci kousli a zejména zlepšenou obranou docílili toho, že i když v sedmé minutě druhého poločasu prohrávali o sedm gólu, tak průběh zápasu zdramatizovali, převahu ve dvacáté páté minutě otočili ve svůj prospěch o jednu branku, stav se následně přelíval ze strany na stranu, opět jsme prohrávali o dvě, před koncem vedli o jednu, ale bohužel, soupeř byl šťastnější a v úplném konci nás o branku přetlačil, a to zejména našimi neproměněnými šancemi, pramenícími z velkého úbytku sil a přemíry snahy vyhrát, kdy z nedostatku klidu jsme dali šanci soupeři, který ji k naší smůle využil, na úkor toho, že jsme my mohli zápas rozhodnout. Přesto bych chtěl všechny, kteří byli účastni pochválit za bojovnost, střelce za góly, oba gólmany, i když to dnes během zápasu měli oba těžké, tak jak Šimon v bráně nebo Matěj v poli, Lukyho za obranu a všechny ještě za to, že bez nemožnosti střídání utkání odehráli, přes bolení a tvrdost, kterou házená přináší.

Sestava a branky: Mizera Š. – Maléř (3), Kučera (7), Koleček (6), Mizera B. (14), Holčák (2), Turza


RpR – Žeravice   28:21 (12:10)

Fotogalerie u utkání ZDE

V domácím utkání se Žeravicemi jsme měli již k dispozici více mladších dorostenců, než v předcházejícím utkání v Polance n. O. Průběh zápasu byl z počátku vyrovnaný, ale během druhé půle se projevila větší kvalita na straně domácích a tak si rožnovští mohou připsat další body do tabulky druhé ligy mladšího dorostu. Stále se však potýkáme s nedostatkem hráčů do utkání; s blížícím se astronomickým jarem doufáme, že všichni již vyléčí své neduhy, zdravotní problémy, všem to přejeme a těšíme se na další zápas, tentokrát v neděli v Brně-Juliánově.

Sestava a branky: Mizera Š. (1), Maléř – Václavík (1), Skalka, Kučera (6), Koleček J. (6), Mizera B. (7), Kačmarik (5), Mička (1), Holčák (1)


Polanka – RpR    21:16 (10:6)

Mladší dorostenci sehráli utkání druhé ligy v Polance nad Odrou. Vzhledem k nedostatku kluků z řad mladšího dorostu ze zdravotních a dalších důvodů jsme rádi využili ochoty a chuti starších žáků si v nedělní dopoledne zahrát a tak jsme mohli utkání odehrát. Bohužel jsme na soupeře nestačili, ale nastoupivší mladí kluci svým výkonem nezklamali, měli chuť hrát a i přes mnohé chybky získali další zkušenosti v této soutěži.

Sestava a branky: Maléř, Kulišťák – Václavík, Petřek J., Škarka Dan (1), Škarka Dominik (1), Kučera (3), Molek (1), Los, Kačmarik (6), Poláček (2), Mička, Skalka (2)


RpR – Bystřice p.H.  25:17  (14:7)

V sestavě mladších dorostenců dostali příležitost v utkání dnes poprvé i tři starší žáci, kteří budou příští sezónu vstupovat do kategorie mladších dorostenců. Starší žáci v počtu cca 9-ti s námi již jednou týdně trénují a budeme postupně zapojovat všechny do některých soutěžních zápasů, ať vstřebají tuto soutěž a jsou na ni připraveni. Kluci dostali poměrně hodně prostoru, vypořádali se s utkáním se ctí, bojovali a vstřelili i každý nějaký gólik. Takže všem pochvala za výhru.

Sestava a branky: Mizera, Maléř –  Kramoliš (2), Petřek (2), Skalka (1), Los (2), Kučera (6), Škarka Dominik (1), Kačmarik (6), Poláček, Mička, Turza (2), Holčák (3)


Bohunice – RpR   44:33  (22:15)

Po celý průběh utkání v Bohunicích jsme tahali za kratší konec a zaslouženě prohráli. Nedůrazná obrana, útočná činnost bez pohybu a jakéhokoliv vytvoření důrazu na obranu soupeře, včetně celkově špatného kolektivní výkonu, to jsou hlavní příčiny dosaženého výsledku. Snad jen Maléř Matěj v bráně, i přes hromadu obdržených gólů zaslouží vyzdvižení z týmu, že to tam těch 60 minut vydržel.

Sestavy a branky: Maléř – Petřek (3), Václavík (1), Kučera (1), Koleček (9), Mizera B. (11), Poláček (1), Mička (3), Kulišťák (4)


Litovel – RpR   31:36  (18:18)

V posledním podzimním utkání dokázali kluci bodovat a před zimní přestávkou jim patří ve II. lize druhé místo.

Sestava a branky: Mizera Š. – Křupala (1), Václavík, Kučera (3), Koleček (8), Mizera B. (5), Kačmarik (11), Mička (1), Kulišťák (7), Holčák


RpR – STM Olomouc  32:19  (19:11)

Sestava a branky: Mizera Š., Maléř – Křupala, Václavík (1), Skalka (1), Kučera (7), Kačmarik (5), Mička (2), Kulišťák (7), Holčík (1), Poláček, Turza, Mizera B. (8)


Napajedla – RpR  23:38  (10:19)

Z Napajedel vezou mladší dorostenci dva body za vítězství. Pochvala tedy za další body do tabulky pro tým…V sobotním odpoledni v Napajedlích se však nehrála žádná zářivá házená, a to oboustranně. Celky zdobila nedůrazná obrana a střelecká muška hráčů obou týmů byla občas dost zakřivená. I takové zápasy je však třeba dohrát s vítězným koncem a to se nám podařilo. Pochvalu ještě na konec Pepovi za udržení disciplíny a střelecký apetit.

Sestava a branky: Mizera Š., Maléř – Křupala, Václavík (1), Kučera (8), Koleček (11), Mizera B. (6), Kačmarik (6), Mička, Kulišťák (6), Holčák


RpR – Centrum Haná  27:26  (17:14)

Mladší dorostenci v souboji o druhou příčku dokázali porazit svého soupeře.
Hodnocení utkání je tentokrát přímo televizní :).

Reportáž z TV Beskyd ZDE

Sestava a branky: Mizera Š., Maléř – Skalka, Křupala (2), Kučera (6), Mizera B. (6), Kačmarik (4), Poláček, Kulišťák (8), Holčák, Turza (1)


RpR – Ivančice  20 : 20 (13:10)

Fotogalerie z utkání ZDE 

Domácí utkání s hostujícím a vedoucím celkem druhé ligy mladšího dorostu z Ivančic naši kluci, po zaváhání v Ostravě, chtěli vyhrát. První půle zápasu naznačovala, že by nám to mohlo vyjít. Stále jsme si udržovali přijatelný brankový odstup, ale nedařilo se nám odskočit na více branek než 2-3, poločas tedy 13:10. Ve druhé půli se nám podařilo v průběhu její první části zvýraznit svůj odstup až na rozdíl pěti či šesti branek, ale bohužel to nestačilo. Soupeř využil naši nedůraznosti v útočné fázi, několika nepřipravených zakončení včetně technických chyb a více nedisciplinovanosti z naší strany, která končila oslabením, a tedy početní výhodou pro soupeře, který dobře zvolil následně zakončování svých útočných akcí pivotem, utkání gólově srovnal a závěr byl hektický z obou stran. Chválím družstvo za konec zápasu, že se udrželi ve hře a bod získali.

Remíza zápasu sluší, přesto si myslím, že dnes jsme měli zápas ve svých rukou a dva body měly zůstat u domácích! Příští víkend se tedy musíme pokusit o reparát a doufám, že k tomu přispějeme i důkladnou tréninkovou přípravou, takže se uvidíme ve čtvrtek a v pátek na hale.

Sestava a branky: Mizera Š, Maléř M. – Křupala 3, Kučera 3, Koleček, Mizera B. (5), Kulišťák (8), Mička, Holčák, Turza (3)


Ostrava – RpR  32:28 (14:15)

Po špatném úvodu utkání kdy jsme hráli spíš každý sám na sebe než jako tým, jsme prohrávali i větším brankovým rozdílem. Po oddechovém čase se družstvo zvedlo a dokonce prvního poločasu stav utkání otočilo na svou stranu. V druhém poločase nás domácí družstvo Ostravy přehrálo ve všech herních činnostech a po zásluze zvítězilo.

Sestava a branky: Mizera, Maléř – Václavík, Kučera (6), Koleček (4), Kačmarik (7), Mička, Kulišťák (9), Křupala (2)


RpR – Juliánov   36:29 (21:16)

Další domácí utkání druhé ligy mladších dorostenců naše seskupení zvládlo a přidalo dva body do tabulky…Se soupeřem z Juliánova nám zápasy nikdy moc nešly a i dnes první půle byla odrazem předcházejících zápasů s tímto soupeřem. Až v závěru první části utkání jsme hostům naší zlepšenou obranou odskočili na rozdíl pěti branek a zápas tím rozhodli. Druhá půle byla již klidnější, kluci udržovali vypracovaný náskok a zápas dotáhli k vítězství. Solidní výkon dnes předvedl Matěj v bráně, chválíme střelce, ale i ostatní za snahu, bojovnost, i přes přetrvávající nedostatky a návyky ve hře/ ale zapracujeme na odstranění/.

Fotogalerie z utkání ZDE

Sestava a branky: Maléř – Křupala (2), Václavík, Skalka, Koleček (5), Kučera (9), Kačmarik (11), Mička (1), Kulišťák (7), Holčák, Poláček (1), Turza


Žeravice – RpR    17:29 (9:16)

Ve druhé části zápasu jsme částečně pošetřili hráče, kteří nastupují za starší dorost, ale ostatní kluci kolektivním výkonem zápas dovedli do vítězného konce. Takže pochvala všem!

Sestava a branky: Mizera Š., Maléř – Křupala (2), Václavík, Skalka (2), Koleček F. (5), Kučera (3), Poláček, Mička (6), Kulišťák (8), Holčák (1), Turza (2)

Sestava a branky:


RpR – Polanka n.O.    37:20 (19:9)

 v dalším utkání předvedl tým, že bude chtít i letos bojovat o nejvyšší příčky….Po celou dobu utkání jsme nepřipustili, že by si body měl odvézt soupeř. Již úvodní poločas  rozhodl o naší výhře a v nasazení a výkonu jsme nepolevili ani ve druhé půli. V brance nás opět podržel Šimon Mizera, na jeho výkon ve druhé půli navázal Maléř. V poli se k Bohdanu Mizerovi střelecky přidal i Josef Koleček a Michal Kučera. Trenéři týmu chválí celý tým za nasazení a předvedenou hru a těší se na další utkání :).

Sestava a branky: Mizera Š, Maléř M. – Václavík, Skalka, Kučera (5), Koleček (10), Mizera B. (10), Kačmarik (4), Kulišťák M. (8), Holčák, Turza


Bystřice p.H. – RpR    18:24 (10:10)

Utkání v Bystřici p. H. bylo z naší strany více o morálce a přetlačení soupeře s vítězným koncem. V průběhu zápasu nám nevycházelo skoro nic, první půli jsme nedůsledně bránili a v útočné činnosti jsme předváděli nevídané množství technických chyb. Druhá půle z naší strany v obranné činnosti přinesla zlepšení, remízový stav jsme přetlačili v náš prospěch, ale technických ztrát jsme se nevyvarovali i v celém jejím průběhu. Byli jsme bez pohybu a „nálady“, z toho pramenily naše chyby. Pochvalu však zaslouží kluci za bojovnost a za přetlačení soupeře ve druhé části hry. V bráně nás podržel po celý průběh zápasu Šimon a přispěl svými zákroky k našemu ubojovanému výsledku.

Sestava a branky: Mizera Š. – Václavík, Poláček (1), Kučera (4), Koleček (5), Mička (1), Kačmarik (3), Kulišťák (7), Holčák (1), Turza (2)


RpR – Bohunice   42:26 (17:7)

Fotogalerie z utkání ZDE

Mladší dorostenci zahájili svou další sezónu ve II.lize jasným vítězstvím nad Bohunicemi. První soutěžní utkání v sezóně mladších dorostenců bylo na domácí palubovce vítězné. Kluci se sehrávají a dnešní zápas jim byl příležitostí. Celý průběh zápasu jsme měli pod kontrolou, přesto to občas byla (na první zápas, zbytečná divočina). Pochvala patří oběma gólmanům a zbytku tak též. V částech zápasu byla nedůrazná obrana, ale v útoku bylo vidět, že jsme byli zvyklí na leváka, takže pochvala pro Bohdana a ostatní a navíc pro Patrika, který zvládl rozehrávku a chtěl střílet góly.

Sestava a branky: Mizera Š., Maléř – Václavík (2), Kučera (8), Mizera B. (13), Kačmarik (8), Kulišťák M. (9), Holčák (1), Skalka, Turza (1)

Comments are closed.