Mladší žáci – turnaj v Povážské Bystrici

logo_zapasy

O víkendu se tým mladších žáků zúčastnil XVII. ročníku Memoriálu Mgr. Františka Blaška v Povážské Bystrici. Turnaj nám ukázal, že nás čeká ještě spoustu práce, pokud se chceme měřit s nejlepšími týmy v kategorii mladších žáků.

Fotogalerie z turnaje ZDE

Turnaje se zúčastnilo celkem 12 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Naše družstvo bylo nalosováni do skupiny A společně s ŠKP Bratislava, MŠK Povážskou Bystricí, Tatranem Prešov B, HCB Karvinou A a Kodály Tatabányou (HUN).

Ve skupině jsme všechna naše utkání prohráli. Bohužel jsme na naše soupeře nestačili jak v útočné, tak i v obranné fázi. V útoku nám scházelo trošku více snahy jít do soubojů s obranou více odvážněji, s větší rychlostí, razancí a touhou dát branku. K tomu jsme se opět potýkali s přesností naší střelby, když už jsme si nějakou tu brankovou příležitost vypracovali. V obraně jsme poctivě trénovali obranu 3:3 a vzhledem k výškové, váhové a mnohdy i herní převaze většiny týmů, nám ne vždy fungovala tak jak měla. Ale jinak než dalším a dalším zkoušením se dál neposuneme.

Výše uvedená fakta se samozřejmě projevila na našem skóre v jednotlivých utkání. V bráně se střídali Maty, Ondra a Marek a k jejich výkonům je potřeba podotknout, že spoustu branek obdrželi z rychlých útoků, kdy jsme ztratili míč přihrávkou soupeři, neb nám chybělo uvolnění se bez míče. Ale postupně se kluci v této činnosti zlepšovali.

V posledním utkání o celkové 12. místo jsme nastoupili proti celku z Nového Jičína. V první půli jsme zabojovali a vyhráli ji 6:3. Ve druhé půli jsme během prvních 4 minut ztratili v útoku špatnou přihrávkou 5x míč a výsledek se otočil, Navíc jsme opět přestali proměňovat vypracované brankové šance. Velkou pochvalu si kluci zaslouží naopak za posledních 5 minut utkání, kdy dokázali stáhnout 3 brankový náskok soupeře a vybojovat remízu. O vítězi utkání rozhodovaly 7m metrové hody, kdy až šestá série rozhodla o vítězství soupeře. Za tento boj si kluci zaslouží pochvalu a to jak ti co stříleli 7m hody (Vítkové a Maty), tak Ondra v bráně a samozřejmě i zbytek týmu, který společně fandil.

Ač jsme skončili na posledním místě, kluci se snažili, každý hrál to co v tu chvíli dokázal, některé akce nám i vycházely, ať to byla přihrávka do pivota, záběhy křídel, rychlý útok, aktivní obrana se ziskem míče. Jen nám chybělo trochu více té touhy po vítězství. Turnaj nám přinesl spoustu nových zkušeností a odehraných minut a věříme, že i díky němu zvládneme lépe jarní část soutěží :). Kluci díky za Vaše výkony a když zamakáme :), tak další krok vpřed společně uděláme, jste šikovní a to všichni 🙂

Sestava a branky: Marek Dvořák (1).Ondra Kvapil (1), Maty Janošek (6), Davča Skalka (6), Luky Růčka (4), Jarda Borák, Vojta Ličko, Ondra Všetička (6), Martin Chumchal (13), Víťa Dorňák (7), Víťa Kutěj (13), Danek Kutěj (6)

Naše výsledky:

RpR – ŠKP Bratislava 6 : 26 (3:11)
RpR – MŠK Povážská Bystrica 15 : 26 (6:15)
RpR – HCB Karviná A 8 : 26 (12:19)
RpR – Tatran Prešov B 12 : 19 (6:12)
RpR – Kodály Tatabánya 8 : 28 (6:6)
RpR – TJ Nový Jičín 14 :15 (6:3) 7m hody


Celkové pořadí turnaje:

1. Tatran Prešov A
2. ŠKP Bratislava
3. Kodály Tatabánya
4. HC Zlín
5. HK Kúpele Bojnice
6. HCB Karviná A
7. MŠK Povážská Bystrica
8. SKH Polanka nad Odrou
9. TJ Tatran Prešov B
10. HCB Karviná B
11. TJ Nový Jičín
12. TJ Rožnov pod Radhoštěm

Comments are closed.