Starší žáci: Zlínská liga 2016/2017

logo_zapasy

Družstvo starších žáků tvořilo v sezóně 2016/2017 celkem 13 hráčů, z toho 5 prvoročáků (1 mladší žák)…..

 

Výsledky celé soutěže ZDE


V podzimních utkáních se nám moc nevedlo, kluci se sehrávali, hledali se střelci. V jarní části už to bylo trochu jiné. Zranil se nám jediný gólman, tudíž jsme celou jarní část odehráli bez něj. Občas nám vypomohl Maty z mladšího žactva, kterému bych tímto chtěla poděkovat. V dalších případech se do branky postavili hráči, kterým rovněž patří velký DÍK. Střelecky se začalo dařit našim spojkám Romanovi, Dominikovi, Kubovi a Martinovi CH. Na křídlech to jistili Martin D., Michy, David, Lukáš a náš benjamínek všemi oblíbený Ondra. Na pivotu jsme měli oporu v Bambym, Kubovi D. a občas zaskočil i Jirka (pokud nestál v bráně). Střed nám rozehrával Lukáš. V obraně se pak všichni snažili jak uměli.

V průběhu herní přestávky a celého jara jsme se zúčastnili 4 přípravných / mezinárodních turnajů, na kterých kluci získávali nové herní zkušenosti a dovednosti. Myslím, že se to vyplatilo a náš herní projev se tím hodně zlepšil. Naše hranice se posouvaly a my si vychutnávali jak vítězná utkání tak rovněž i porážky (a věřte, že některé opravdu bolely ). Ale i prohraná utkání posouvají vpřed  a doufáme, že všechny tyto nabité zkušenosti kluci v budoucnosti zúročí.

Takže závěrem pochvala patří úplně všem starším žákům, kteří pokud mohli, nastupovali i za mladší dorost a značnou mírou tak přispěli k dobrým výsledkům družstva, za dobrou tréninkovou docházku, za bojovnost a hlavně chuť hrát a bavit se házenou. Těm, kteří odcházejí do mladšího dorostu, a my se s nima s těžkým srdcem loučíme, přejeme do dalšího působení hodně radosti jak ze hry, tak i z tréninkové píle ale hlavně pevné zdraví a úspěchy ve škole .

No a těm, kteří s námi zůstávají přejeme krásné prázdniny a v srpnu se budeme těšit na nové tváře z řad mladšího žactva.

VELKÝ DÍK PATŘÍ ROVNĚŽ RODIČŮM, KTEŘÍ NÁM SVĚŘILI SVÉ RATOLESTI A  V PRŮBĚHU CELÉ SEZÓNY NÁS PODPOROVALI !!!

Jako poděkování Vás tímto zveme na malé posezení ve čtvrtek 15.6. od 17:00 v Hospůdce U Jasana, kde si společně opečeme špekáčky a připijeme na další úspěchy Vašich malých velkých hráčů.

 Za realizační tým Mira a Míša.


Napajedla  – RpR  20:19 (9:8)

V posledním utkání v Napajedlech chyběl jen kousíček k vítězství.

V neděli jsme zajížděli k poslednímu utkání sezóny do Napajedel. Chuť hrát a vyhrát byla opravdu velká, ale bohužel opět nám scházelo to nejdůležitější, golman v bráně. Přesto musíme kluky hodně pochválit za předvedenou hru. Rvali se jako „lvíčata“ a nic nedali zadarmo. V samotném závěru byl soupeř ten šťastnějsí a přehrál nás o jedinou branku 20:19 (9:8).

Klukům bychom chtěli poděkovat za předvedenou hru, v obraně makali a soupeř měl velké problémy a Kubovi za odvahu v bráně.

Sestava a branky: Skalka, Růčka, Všetička (1), Doubek (2), Melichařík (5), Chumchal, Květák (10), Skalík (1), Měrka, Doruška, Jakšík


Luhačovice – RpR  30:20 (14:14)

Někdy se stane, že ač se snažíte sebevíc prostě to nejde. Tentokrát si to kluci vybrali v Luhačovicích. Od samého začátku jsme se trápili. Přistoupili jsme na ospalou hru domácích,  přestali běhat a hra postrádala bojovnost. Ve druhém poločase jsme se snažili s tím něco udělat. Vysunuli jsme obranu, ale jakoby jsme zapomněli jak to hrát. Utržili jsme 7 rychlých gólů a bylo vymalováno. Snaha na změnu výsledku nestačila neb nám postupně odcházeli klíčoví hráči na lavičku a tak jsme bohužel vysoce podlehli 30:20 (14:14).

Nic se neděje o víkendu nás čeká turnaj v Novém Jičíně a pak 28.5. poslední mistrovské utkání na palubovce Napajedel.

Chtěla bych poděkovat tatínkům za pomoc s dopravou (pro některé to bylo velké dobrodružství J), a Martinovi za odvahu postavit se do brány proti střelcům z Luhačovic.  

Sestava a branky: Skalka, Růčka (1), Jakšík (4), Doubek (2), Melichařík (8), Květák (3), Skalík, Měrka,, Doruška (2), Chumchal


RpR – Zubří A  25 : 27 (11:12)

Tentokrát nám vyšel začátek utkání ve kterém jsme byli až do 15 minut o dvě branky napřed.  Hostům se ale podařilo do konce poločasu srovnat  krok a v poslední minutě být o branku napřed. Ve druhém poločasu jsme zůstali u zatažené obrany a nedovolit tak pivotovi v dalším umístění míče do naší branky. Tohle se moc nedařilo a soupeř nám začal pomalu utíkat. Chvílemi to bylo už i o 5 branek. Kluci ale bojovali až do samého konce zápasu, rvali se o každý míč a dokonce zvládali i rychlé útoky. Přesto to bylo málo na vítězství a klukům ze Zubří jsme tak podlehli o 2 branky 25:25 (11:12).

Nebylo ale proč odcházet se svěšenou hlavou, že to opět tentokrát na Zubří nestačilo …zápas to byl opravdu podařený. Bojovný, rychlý a dokonce i s vyšším počtem branek. Trenérské duo Janošek – Skalková bylo spokojené.

Díky všem klukům za dobrou hru a golmanovi za odvahu v bráně.

Sestava a branky: Stejskal – Skalka, Růčka, Michálek (3), Doubek (11), Melichařík (2), Chumchal, Květák (6), Skalík (1), Měrka, Doruška (2)


Holešov – RpR  18 : 32 (10:12)


RpR – Zlín B  34 : 27 (20:14)

Sestava a branky: Janošek – Růčka, Všetička, Michálek (6), Jakšík (6), Doubek (3), Melichařík (2), Chumchal, Květák (11), Stejskal (3), Skalík (1), Měrka, Doruška (2)

Foto z utkání ZDE


Vsetín – RpR 22 : 34 (14:14)

Začátek utkání jsme si nechali opět utéct, jak už to u nás bývá …pomalý nástup do hry. Naštěstí se kluci probrali a do poločasu stihli stáhnout 6-ti brankové manko na remízu. Druhý poločas po změně strany a rovněž herního projevu jsme jednoznačně ovládli. Naše vysunutá obrana soupeři dělala problémy a kluci posbírali nejeden míč. Konečné skóre na ukazateli tak mluvilo jasně v náš prospěch 22:34 (14:14).

Sestava a branky: Stejskal – Skalka, Růčka, Jakšík (3), Doubek (11), Melichařík (4), Květák (10), Chumchal, Skalík (3), Měrka (1), Doruška (2)


RpR – Zubří B   30 : 22 (13:11)

V sobotním utkání na domácí palubovce jsme hostili celek Zubří B. V zápase jsme zúročili naše nabyté zkušenosti z posledního turnaje a snažili se hrát aktivně v obraně. Částečně nám to vycházelo a kluci pěkně zdvojovali, občas nám ale ještě unikal volný pivot, který neměl problém zakončit přihrávku do naší brány. V závěru druhého poločasu jsme už ale navyšovali skóre v náš prospěch na konečných 30:22 (Bamby to bude drahé 🙂 ).

Chtěla bych poděkovat Matymu za pomoc v bráně a jelikož příští víkend máme herní pauzu tak si dáme cvičně v neděli 19.3. turnájek v Litovli :).    

Sestava a branky: Janošek – Skalka, Růčka, Všetička (1), Michálek (12), Doubek (1), Melichařík, Chumchal, Květák (10), Skalík (1), Doruška (1), Stejskal (4)


Bystřice p. H. – RpR  16 : 31 (9:15)

bystricepodhostynem

 

Zápas to byl díky publiku (rodičů domácích) emočně vyhrocený, ale kluci ho ustáli. Zkoušeli střelbu jak z dálky tak s příhrávkou na pivota. V obraně se snažili pomoci Matymu v bráně a pracovali jako tým což měla za výsledek 2 body. Díky patří celému týmu a taky Matymu za pomoc v bráně.

Fotogalerie z utkání ZDE

Sestava a branky: Janošek – Skalka, Růčka, Všetička (2), Michálek (7), Jakšík (5), Květák (13), Skalík (3), Doruška, Stejska ĺ (1)


RpR – Zlín 16 : 27 (4:12)

zlin

V předehrávce zápasu se Zlínem A jsme body nezískaliTýdenní prázdninová pauza se podepsala na utkání jak v počtu technických chyb, tak v nedůsledné obraně. Rovněž střelba na bránu nebyla žádná sláva a šla buď doprostřed nebo mimo :). Každopádně velké díky patří Matymu a Kubovi za odvahu, zaskočit za Áďu a postavit se do brány. Přístí 2 víkendy máme v plánu turnaje, tak doufám že naladíme formu. 

Sestava a branky: Janošek – Skalka, Růčka, Všetička, Jakšík, Doubek (1), Melichařík (4), Chumchal (2), Květák (3), Skalík, Doruška (5), Stejskal (1)


RpR – Uherské Hradiště  18:30 (10:17)

uherske_hradiste

Vstup do jarní sezóny se nám vůbec nevydařil a vysoce jsme podlehli soupeři z U. Hradiště.

Za celý zápas jsme nenašli recept na aktivní obranu, čehož využil soupeř ke své střelbě ze všech postů. Ze hry bylo jasně vidět, že kluci už dlouho nehráli žádný zápas a tak nezbývá nic jiného než hrát…hrát…a zase hrát J

Sestava a branky: Solanský – Skalka (1), Růčka, Všetička (1), Michálek (3), Jakšík, Doubek (2), Melichařík (2), Chumchal (1), Květák (5). Skalík (1), Doruška (2), Stejskal


Před odvetnými boji jarní soutěže Zlínská liga, si můžete přečíst krátké hodnocení podzimu a očekávání trenérů na jaro.Soutěž staršího žactva začala na podzim s 12 týmy a nás čekalo 11 utkání. V jarní části pak odehrajeme odvety, ale utkání bude pouze 10 a to z důvodů odhlášení družstva Valašského Meziříčí. Po podzimu jsme se umístili na 4. místě tabulky, když jsme dokázali 7 x zvítězit a 4 x byl lepší náš soupeř. K našim nejlepším střelcům patřil Roman Květák (51 branek + 5 v mladším dorostu), Martin Doubek (35), David Michálek (30) a Dominik Melichařík (30). Nemáme sice naše střelce v popředí střeleckých tabulek soutěže, ale tší nás, když se do této střelecké činnosti zapojují všichni kluci na hřišti a počty branek jsou tak rozloženy na celý tým. Oporou týmu je brankář Adam Solanský, který odchytal všechny podzimní utkání a podával velmi dobré výkony. Výkony družstva jdou nahoru určitě i tím, že většina starších kluků se účastní i utkání II. ligy mladšího dorostu a sbírají tak další herní zkušenosti. Mohou pak pomáhat na hřišti klukům, kteří jsou v kategorii staršího žactva první rok.

Hodnocení trenéra Mirka Lose: Podzimní část sezóny hodnotím kladně. Myslím, že za tuto  krátkou chvíli se hráči hodně naučili. Snažili se  jak na zápasech, tak i na trénincích vydat  to na co stačí . U každého hráče jde vidět zlepšení jak herně nebo fyziky.  Ještě mají hodně práce před sebou v následujícím období. Je zapotřebí dávat do hry to, co se na trénincích učí a hlavně touhu vyhrát a bavit se hrou.

Rozpis soutěže ZDE.

Tabulka po podzimní části

 


Zubří A – RpR  30:11 (13:7)

zubri

Toto utkání se nám vůbec nepovedlo. Kluci hráli bez života, jako by se zalekli soupeře hned na začátku a přitom nastoupili do utkání dobře. V průběhu nám ale odešla jak obrana tak střelba, 4 branky za poločas je opravdu málo. Technické chyby nás provázely celým zápasem a soupeř toto trestal góly. Nezbývá nic jiného než se opět vrátit k přihrávkám, ty nám totiž dělají největší problém.

Za týden nás čeká Dobiáš Cup tak ať jsme připraveni. 

Sestava a branky: Solanský – Všetička (1), Jakšík (1), Doubek (2), Melichařík (2), Květák (2), Skalík (2), Měrka, Doruška (1), Stejskal, Dvořák


RpR – Holešov   30:17 (12:8)

holesov

Jak už to ale u nás bývá, dokážeme zvítězit nad prvním z tabulky, ale prohrát s posledním. Nebylo tomu jinak ani tentokrát. Střelba ze spojek nám vůbec nevycházela a jediný střelec soupeře nám dělal velké problémy v obraně, kdy jsme ho nedokázali ubránit. Po přestávce jsme změnili hru na 2 pivoty, rovněž jsme vysunuli střední spojku a soupeř začal chybovat. Těchto chyb jsme využívali v náš prospěch. Konec zápasu byl zcela v naši režii. Více prostoru dostali naši prvoročáci a vůbec se neztratili. O 2 body se opět zasloužili všichni a prodloužili jsme tak šňůru vítězství na 6.

Příští neděli nás čeká poslední zápas v sousedním Zubří a pak už DOBIÁŠ CUP :).

Sestava a branky: Solanský –  Skalka (1), Růčka, Všetička, Jakšík (2), Doubek (4), Melichařík (4), Chumchal (1), Květák (6), Měrka, Doruška (1), Stejskal (7), Dvořák (4)

 


Zlín B – RpR   16:22 (6:12)

zlin

Vlna vítězných utkání pokračuje. Zaznamenali jsme již páté vítězství v řadě za sebou. Ve Zlíně jsme odehráli dobré utkání jak v obraně tak i v útoku. Škoda jenom těch technických chyb, které nás stále zbytečně připravují o míč. Ale jinak nám tentokrát opravdu šlapala obrana. Neztratili se ani mladší kluci, kteří jsou staršími žáky prvním rokem a ukázali, že se s nima dá počítat. Opět to byla bojovná hra celého týmu a i když né všichni skórovali, tak se zasloužili o 2 body.

Jen tak dále kluci. Příští sobotu nás čeká doma Holešov a pak poslední zápas, který prověří naše schopnosti  Zubří A.

Rodičům, kteří s námi jeli do Zlína patří velké poděkování.

Sestava a branky: Solanský – Skalka, Růčka, Michálek (6), Jakšík (2), Doubek (2), Melichařík (1), Chumchal (1), Květák (1), Skalík (1), Měrka, Stejskal (5), Dvořák (3)


RpR – Vsetín   31:25 (15:11)

vsetin

Tentokrát jsme hostili soupeře ze Vsetína. Utkání to bylo z pohledu trenéra vydařené. Kluci bojovali v obraně, vyzkoušeli si hru na 2 pivoty a co je hlavní, spojky začali střílet z dálky :). Ačkoliv si všichni nedali góla, tak každý svým dílem přispěl na tomto vítězství, ať už skvělou přihrávkou nebo výbornou obranou. No a opět velké díky Áďovi za krásné zákroky v bráně.

Sestava a branky: Solanský – Skalka, Růčka, Michálek (9), Doubek, Melichařík (2), Chumchal, Květák (9), Skalík (4), Měrka, Doruška (1), Stejskal (2), Dvořák (4)


Val. Meziříčí – RpR  11:35 (5:16)

valasskemezirici

Tentokrát jsme zajížděli do sousedního Zubří k utkání s Valašským Meziříčím. Toto utkání je těžké hodnotit, neb soupeřovo družstvo bylo sestaveno z většiny hráči z mladších žáků, kteří ještě k tomu měli jedno utkání již za sebou. Naši kluci si tak aspoň vyzkoušeli střelbu z dálky (i když to je u nás velký problém 🙂 ) a náš golman Áďa si vysloužil poklonu za 100% úspěšnost v sedmimetrových hodech, kdy všechny 4 sedmičky vychytal (někdy s pomocí dobře postavené brány 🙂 ) .

Sestava a branky: Solanský (1) – Skalka, Růčka (2), Všetička, Jakšík (5), Doubek (4), Melichařík (2), Chumchal (3), Květák (8), Skalík (6), Měrka (2), Dvořák (2)


Zubří B – RpR  12:19 (4:6)
zubri

Ze Zubří vezeme body za vítězství nad B týmem.V nedělním utkání se Zubřím B jsme ukázali jak naší zataženou obranu,  přes kterou měl soupeř těžkosti se dostat, tak rovněž aktivní ve druhém poločase, kdy se nám dařilo narušovat hru soupeře. I střelba se zlepšila oproti minulému utkání ve Zlíně,  a i když v prvním poločase jsme opět neproměnili 3 sedmičky a nastřelili asi tak 7 tyček, tak ve druhém po změně hry na 2 pivoty to začalo padat i do branky.  Za toto utkání si všichni zaslouží pochvalu za kolektivní hru,  kdy si opravdu navzájem pomáhali a velký dík patří našemu Áďovi za své zákroky v bráně,  které občas bolely a opravdu tekla krev :).

Sestava a branky: Solanský  – Skalka (1),Růčka, Jakšík (2), Melichařík (3), Chumchal, Květák (3), Skalík, Měrka (1), Doruška (3), Stejskal (1), Dvořák (5)


RpR – Bystřice p. H.   34:11 (16:8)
bystricepodhostynem

Družstvo starších žáků nastoupilo v domácím utkání proti soupeři z Bystřice p. H. s odhodláním získat další body do tabulky soutěže. Měli to dnes trošku lehčí, snaživí hosté, výškově i váhově však oproti našim klukům menší a lehčí se těžce prosazovali, a tak byl celý průběh utkání nasměřován k zisku „ povinných bodů“. Přesto bylo utkání pohledné a kluci z Bystřice také zaslouží pochvalu.

Sestava a branky: Solanský – Růčka (1), Všetička (1), Michálek (6), Jakšík (3), Doubek (5), Melichařík (3), Chumchal (1), Skalík (3), Doruška (3), Dvořák, Květák (8)


Zlín A – RpR    32:17 (14:28)

zlin

Do Zlína jsme odjeli v ořezané sestavě z řad starších hráčů a bylo to znát. Obrana nebyla dostatečně důsledná,  a co se týče střelby, tak nám to tentokrát vycházelo pouze do tyček. Celkově jsme měli problém s rychlými křídly soupeře, která nás často trestala brankami. V závěru zápasu kluci odešli jak fyzicky tak hlavně psychicky. Každý zápas je ale zkušeností což tentokrát platilo hlavně pro ty tkz. „mladší“ starší žáky, kteří bojovali až do samého konce.

Příští víkend hrajeme doma s Bystřicí pod Hostýnem, tak snad nějaký ten bodík opět připíšeme.

Sestava a branky: Solanský – Skalka, Růčka, Všetička, Doubek (5), Melichařík (4), Chumchal,  Květák (5), Skalík (3), Měrka,Doruška


RpR – TJ F.S. Napajedla   32:9 (15:2)

napajedla

V sobotním utkání proti družstvu z Napajedel kluci hráli od samého začátku jako jeden tým a ukázali jak skvělou obranu, tak i přesnou střelbu. Rovněž Áďa opět skvěle zachytal a nejednou kluky podržel. Kombinace těchto tří věcí dohromady vedla k tomu, že jsme soupeře přestříleli a připsali si tam první 2 body. Jen tak dále kluci.

Fotogalerie z utkání ZDE, reportáž TV Beskyd ZDE

Sestava  a branky: Solanský – Skalka, Růčka , Všetička (1), Jakšík (2), Doubek (10), Melichařík (6), Chumchal (2), Květák (4), Skalík (3), Měrka , Stejskal (4), Dvořák


Uh.Hradiště – RpR    26:20 (13:9)

uherske_hradiste

K dnešním 2 bodům nám chyběla aktivní a důsledná obrana. Brankově nám to docela vycházelo, jenom obrana byla statická bez jakéhokoliv napadání a tak si soupeř v naší šestce dělal, co chtěl. Rovněž jsme postrádali chuť po zisku míče. Kdybychom přidali trochu té bojovnosti na hřišti, vypadal by zápas úplně jinak a skóre by mluvilo v náš prospěch. Nejlepším našim hráčem na hřišti tak byl náš golman Áďa, který kluky nejednou ve hře podržel.

V sobotu nás čekají doma Napajedla a tak doufám, že připíšeme konečné první body.

Sestava a branky: Solanský – Skalka, Růčka (1), Michálek (4), Jakšík (3), Doubek, Melichařík (1), Chumchal, Květák (2), Skalík (1), Stejskal (4), Dvořák (4)


RpR – Luhačovice   16:17 (6:10)

luhacovice

 

První kolo bylo hodně nervózní…..Do prvního mistrovského utkání doma proti Luhačovicím vstoupili starší žáci hodně nervózně. Tato nervozita a zbrklost ve hře mělo za důsledek mnoho technických chyb, ze kterých těžil soupeř. Rovněž naše střelba na bránu byla hodně špatná, kdy jsme nedokázali skórovat takřka ze 6 m ani ze 7metrového hodu. I když se kluci ve druhém poločase snažili výsledek otočit, tak se nepodařilo a soupeř si udržel jednobrankovou výhru (to opravdu zamrzelo). Bez přesné střelby se vyhrát ale nedá.

Příští sobotu nás čeká těžké utkání v Uherském Hradišti, tak máme týden na přípravu.

Sestava a branky: Solanský – Skalka, Růčka (1), Michálek (5), Jakšík, Doubek (3), Melichařík (2), Chumchal, Květák (3), Skalík, Měrka, Stejskal (2)


Comments are closed.