TJ Rožnov p. R. – Napajedla 38:26 (18:11)

K poslední utkání 2.ligy ml.dorostu 12/13 jsme na domácí palubovce přivítali tým Napajedel. Tabulkové předpoklady byly plněny po celý zápas a domácí mladíci byli po celé utkání lepším týmem, hráli kombinačně, rychle a hlavně soustředěně. V bráně si to přesně na každý poločas rozdělili Ondryáš i Měrka a oba zachytali skvěle.

Fotogalerie z utkání a předávání medailí mladšímu i staršímu dorostu je doplněna v článku dále.

Tabulka soutěže a výsledky dalších zápasů zde

DSCN3010

Kromě benjamínka Kulišťáka (roč.99) a brankáře Měrky dalo 9 našich střelců branku a to je potěšitelné.Dokonce i gólman Ondryáš vstřelil zaslouženou branku do soupeřovy sítě. Nejednalo se však o hod přes celé hřiště ani trestné střílení, ale o krásnou technickou a točenou střelu na spodek brány. 🙂 Pochvalu zaslouží Radek Šmajstrla za pevnou obranu a dnes také za zlepšenou hru v útočné fázi. Velký příslib do příští sezony.

Také Leška s Bambuškem ukázali, že budou příští rok pro soupeře vyrovnanými hráči. Knedla, Vylíčil a Rajnoch dali dohromady 20 branek a rozloučili se tak s kategorii ml.dorostu.

Všichni letošní ml.dorci si také zahráli soutěž st.dorostu a nemalou měrou pomohli k jeho titulu mistra 2.ligy.

Hodnocení celé sezony a průběhu oslav bude dodáno v dalším článku …

Sestava a branky: Ondryáš (1), Měrka – Rajnoch (2), Šmajstrla (2), Zuzaňák (4), Vylíčil (7), Knedla (11), Kulišťák D. (4), Leška (4), Bambušek (3), Kulišťák M.

 

TJ Sokol Dolní Cerekev – TJ Rožnov p. R. 34:25 (18:13)

Do Cerekve jsme jeli nabuzení výhrou doma nad silným Zlínem, ale z dalekého výletu se nám body přivést nepodařilo, navíc jsme odjížděli s největší porážkou za sezonu 2012/2013, a to 34:25 (18:13).

Přitom začátek utkání utkání jsme hráli lepší házenou a vedli postupně 6:2, poté se však začala naplno projevovat absence Slováka, který odehrál doposud všechna utkání a vždy tým dokázal podržet v těžkých chvílích jak v obraně, tak útoku.

Naše hra totálně zkolabovala hlavně v obraně, domácím to začalo padat do naší brány ze všech pozic a Ondryáš,který opět předvedl několik vynikajících zákroků byl ponechán záplavě střel z brankoviště a rychlých útoků. V útoku pro změnu vázla souhra, spoustu přihrávek končilo u soupeře nebo v autu. Ani 11 brankový příspěvek Knedly nestačil na dobře hrající domácí, kteří si výhru určitě zasloužili a patřičně ji také slavili …

Na hřištích soupeře se nám ke konci soutěže přestalo bodově i herně dařit a náš boj o hattrick,kdy ml.dorost Rožnova 2 x po sobě vyhrál tuto soutěž skončil a my se tak museli smířit se stříbrným koncem 2.ligy 🙂 🙂 🙂

Sestava a branky: Ondryáš D. – Rajnoch L., Šmajstrla R. (1), Zuzaňák V. (3), Vylíčil M. (3), Knedla T. (11), Kulišťák D. (7), Matějka M., Leška R., Kulišťák M. 

TJ Rožnov p. R. – HC Zlín  30:19 (13:8)

Vyhráli jsme jedno z důležitých utkání s průběžně vedoucím týmem tabulky II.ligy….

Našim nejlepším hráčem byl tentokrát brankář Ondryáš, který „zavřel“ bránu a chvilkama dokázal donutit střelce Zlína až k bezradnosti.

Za výkon, v tomto pro nás důležitém utkání, chválíme ovšem všechny hráče za podaný 100% v průběhu celých 60 minut zápasu. Do hry se na rozehrávku vrátil Zuzaňák a tým i s jeho přispěním předváděl pohlednou kombinační házenou. Bohužel, naše dva minulé výpadky nám vzaly osud mistra II. ligy z našich rukou a budeme teď netrpělivě sledovat výsledky ostatních týmů. A na závěr – DNEŠNÍ VÝKON MLADŠÍCH DOROSTENCŮ patřil k těm nejlepším, který v letošní sezóně předvedli.

Sestava a branky: Ondryáš, Měrka – Slovák (7), Rajnoch (6), Zuzaňák (6), Vylíčil (2), Knedla (3), Kulišťák D.(4), Leška, Kulišťák M. (2)

Tatran Litovel – TJ Rožnov p. R. 32:31 (14:17)

Do Litovle odjížděli mladší  dorostenci Rožnova p. R. s jasným cílem – vybojovat 2 povinné a důležitě body a usadit se tak po zaváhání Velkého Meziříčí v Polance zpět na čele tabulky 2.ligy ml.dorostu.

Opak byl ale pravdou a po první facce(prohrané domácí utkání s Polankou), přišla druhá rána v podobě jednogólové prohry právě na půdě Litovle.

Utkání v krásné litovelské hale se pro nás zprvu vyvíjelo dobře, celý první poločas jsme si drželi 2-3 brankový náskok a poločasový výsledek 14:17 pro naše hochy sliboval 2 body a veselý návrat domů.(spolu se st. dorostenci, kteří po 19. v řadě vyhráli a kralují své soutěži)…

V druhé půli se  však karta obrátila, hostující brankář se rozchytal a krásnými zákroky začal trápit naše střelce. Litovel se postupně brankově dotahovala a v 50. minutě bylo srovnáno, kluci se začali zbytečně vztekat, hádat mezi sebou a výsledkem toho všeho bylo neproměňování jasných šancí, trháky a sedmičky končily buď vedle nebo na těle už zmiňovaného dobře chytajícího gólmana domácích. Přidala se zbytečná, ale zasloužená vyloučení na naší straně, soupeř se ujal třemi totožnými góly z levého křídla vedení a byli jsme to my, kteří dotahovali těsné vedení domácích. Kluci ještě dokázali vsítit v posledních minutách důležité branky i v oslabení, ale poslední slovo měli domácí a hřebík do rakve nám zatloukli po naší nepovedené přihrávce z levé spojky na pravou.

Klukům nelze upřít snaha, ale dnes se rožnovský ml. dorost neprezentoval svou kombinační a rychlou házenou, nehrál ani zdaleka jako tým, někteří kluci měli v nohách zápas na půdě Přerova za st.dorost, chyběli určitě Matejka, Hruška (odehráli pouze podzimní část sezony a rozloučili se s týmem), absence dlouhodobě zraněných Kantorka s Riedelem se také značně projevuje a Zuzaňák na rozehrávce spolu s dalšími dvěma st.žáky, kteří za nás nastupují a jsou pro tým velkým přínosem a příslibem do dalších sezon, hráli v ten samý čas domácí utkání za svou kategorii, takže taky nemohli nastoupit.

Všechny tyto faktory ale pořád přebíjí fakt, že dnešní odehrané utkání bylo velkým herním zklamáním, dobře rozehraná sezona spěje ke svému konci, v boji o první příčku v tabulce jsou stále 3 týmy, ve hře je ještě spousta bodů, pořád je o co hrát, takže nic ještě určitě nevzdáváme. Kluci mají za sebou nespočet hodin v hale a připraveni jsou dobře, konec sezony bude hlavně o psychice hráčů a jejich srdíčku….

V příštím hracím víkendu přivítáme doma silný Zlín a bude to veledůležitý boj o body průběžně prvního s třetím, dělící v tabulce pouze jeden bod !!!!

Sestava a branky: Ondryáš D., Měrka T. – Slovák M. (5), Rajnoch L. (3), Šmajstrla R (1), Vylíčil M. (2), Kocián O. (2), Knedla T. (11), Kulišťák D. (6), Leška R. (1), Bambušek A. 

TJ Rožnov p. R. – DTJ Polanka n.O. 15:18 (9:9)

V prvním poločase jsme dokázali „vydřít“ remízový stav. Ve druhé půli  nám nevyšel úvod, když naše první branka padla až ve 12 minutě a této střelecké bídy využil náš soupeř a odskočil nám nám na rozdíl dvou branek. Ale i soupeř se střelecky v tomto utkání trápil a taktéž nedokázal 10 minut skórovat a do mírného vedení šel náš tým….

Bohužel neproměněné 7m hody a částečně ukvapená střelba z naší strany,navíc velmi dobře chytající brankář Polanky, byly hlavní faktory naší prohry. Kluci se musí z tohoto utkání poučit a v cestě za zlatem bychom již neměli klopýtnout.

Sestava a branky: Ondryáš, Měrka – Slovák (1), Rajnoch (2), Šmajstrla, Zuzaňák (3), Vylíčil (3), Knedla (3), Kulišťák D. (2), Grochol, Měrka, Leška, Bambušek, Kulišťák M. (1)

TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Rožnov p. R. 33:35 (13:20)

Zápas byl od počátku nanejvýš vyrovnaný a oba celky si byly vědomy důležitosti dnešního utkání. Domácí sice začali lépe a ujali se velení 2:0, kluci se nenechali zaskočit a srovnali hru i skóre na 4:4, později 8:8, po přeskupení obrany (přehození bránících spojek) a nasazení našeho benjamínka Zuzika na rozehrávku,začala naše hra nabírat na otáčkách, kluci dokázali vsítit 5 krásných branek po postupné kombinaci.

Na toto soupeř reagoval oddechovým časem bo jejich palebná sila se zastavila, psychicky jsme byli nahoře a naše vedení narostlo až na poločasových 20:13…

Druhou půli jsme ale zaspali, polevili v koncentraci, prvních 9 minut druhé půle prohráli 2:8 a utkáni tak spělo do dramatu. Rožnovští ml. dorostenci nesložili zbraně, odpověděli 4 brankami. Vedli jsme v 16 minutě 29:23, domácí se ale pořád nevzdávali a mocně dotahovali,19 minuta… už to bylo jen 29:27, skóre se měnilo každou chvíli a my mohli slavit až v poslední minutě, kdy jsme odvrátili snahu dobře hrajících domácích uhrát alespoň remízu gólem Martina Slováka na konečných 35:33.. 9-ti góly se blýsklo naše levé křídlo Michal Vylíčil, góly ale přidali i ostatní a na obou stranách se taky tvrdě bránilo…V brance předvedli své kvality oba naši brankáři a prostě my sme Rožnov co ste VYYY…..!!!!

Sestava a branky: Ondryáš D., Měrka T. – Slovák M. (6), Rajnoch L. (3), Šmajstrla R. (2), Zuzaňák V. (3), Vylíčil M. (9), Knedla T. (3), Kulišťák D. (7), Leška R., Bambušek A. (2) 

HK Ivančice – TJ Rožnov p. R. 32:36 (13:18)

Do házenkářsky těžkého prostředí v Ivančicích jsme odjížděli bez čtyř stabilně nastupujících hráčích. K tomu všemu se v utkání st. dorostenců zranil pilíř naší obrany Slovák a pro celý dorost Rožnova to vypadalo na zkažený výlet do Brna…

St. dorostenci po infarktovém konci vyhráli a ml. dorostence čekal boj s domácími mladšími. Všichni ml. dorostenci odehráli těžké utkání se st. dorostem a odpočinutí tak byli pouze 3 starší žáci, kteří nám jeli pomoci a taky že pomohli. St. žáci dali dohromady 10 gólů a slušně se tak podepsali na naší výhře. 

Branku si dali všichni naší hráči, kteří se potýkali hlavně s únavou, křečemi a bolestí. Celé dnešní utkání prakticky rozhodla první patnáctiminutovka, kterou kluci ovládli postupně 2:0, 7:1, 9:2, 12:3, 14:7. Po oddychových časech na obou stranách se hra vyrovnala a střelci na obou stranách se střídali v zaměstnávání brankářů. Náš Ondryáš byl tím lepším na konci šťastnějším ochráncem svatyně. Neproměněná sedmička z jeho ruky v samotném závěru ho mrzet nemusí, své splnil důležitými zákroky jak za mladší, tak za starší dorost.

Gratulujeme a děkujeme klukům za cenné 4 doby ze silných Ivančic.

Sestava a branky: Odryáš D. – Slovák M., Rajnoch L. (5), Kulišťák D. (9), Zuzaňák V. (2), Kocián O. (1), Knedla T (7), Grochol T. (3), Kulišťák M. (5), Vylíčil M. (4) 

TJ Rožnov p. R. – Sokol II Prostějov 34:23 (18:10)

Na domácí palubovce jsme v sobotu dopoledne přivítali nepříjemného soupeře z Prostějova. Hosté sice přijeli jen s 8 hráči, ale ve svém středu s dvěma dobře střelecky disponovanými spojkami, které daly většinu gólů do naší branky, ve které zářil domácí brankář Dominik Ondryáš.

Ten vyrážel střelu za střelou a právě jeho zásluhou se už v první půli dostala na hřiště kompletní sestava 11-ti hráčů, včetně starších žáků. Jediný kdo byl v očekávání a seděl netrpělivě na naší střídačce byl brankář, který stabilně podává pěkné výkony za žáky – Patrik Kučera.

Jeho chvíle přišla 5 minut před koncem utkání, naše obrana pečlivě bránila a držela si svůj standart. Střely od unavených spojek soupeře už nebyly tak přesné a razantní a Patrik během už zmíněných 5 minut vyslal 4x přesnou přihrávkou přes celé hřiště do rychlého útoku Tomáše Knedlu, který všechny jeho výzvy nekompromisně zakončil. Tomáš se dnes blýskl 16-ti brankami, k tomu přidal pevnou obranu a byl nejlepším hráčem na hřišti.

Je třeba ale pochválit a poděkovat všem hráčům za předvedené výkony, někteří z nich bojovali už proti staršímu dorostu Prostějova a měli hodně naběháno.

Ti odpočatější nám ukázali ,že mají své domluvené akce a překvapili nás velmi neočekávanou brankou Radka Šmajstrly po krásné přihrávce do výskoku od Adama Bambuška ,který svým výkonem bavil celou halu.

Kluci ještě jednou děkujeme za velmi záživné utkání, je vidět , že vás házená baví a přenášíte radost i okolí. Těšíme se na další utkání, ke kterému vyrážíme do silných Ivančic a teprve tam se ukáže síla ml.dorostu …

Sestava a branky: Ondryáš D., Kučera P. – Slovák M. (4), Rajnoch L. (2), Šmajstrla R. (2), Vylíčil M. (1), Knedla T. (16), Kulišťák D. (2), Grochol T., Kantorek O. (5), Leška R. (1), Bambušek A. (1), Kulišťák M.

TJ Sokol Nové Bránice – TJ Rožnov p. R. 24:32 (13:18)

Dnešní zápas byl pro nás v novém prostředí. Soupeř i když je tabulkově poslední odehrál v prvních 20 minutách vyrovnanou hru. Později rozhodla lepší fyzická i technická připravenost, lepší herní pohoda a širší kádr hráčů. Hra byla bez zranění a se ziskem 2 bodů. Dnes se k nám přidali 3 straší hráči a zahrála si celá lavička.

Sestava a branky: Ondryáš D. – Slovák M. (5), Rajnoch L., Zuzaňák V. (6), Vylíčil M. (1), Knedla T. (8), Kulišťák D. (6), Grochol T. (2), Kantorek O. (2), Leška R. (1), Bambušek A. (1), Kulišťák M.

TJ Rožnov p. R. – Sokol Telnice 30:28 (14:12)

K prvnímu utkání jarní části druhé ligy přivítala prosluněná hala v Rožnově pod Radhoštěm celek ml.dorostu z Telnice. Hosté patří ke kvalitní a vyrovnané špičce druholigové tabulky o obě družstva od začátku předváděla pro oko diváka líbivou ,dramatickou a rychlou házenou s velmi napínavým průběhem.

Oba brankáři předváděli své kvality a střelcům obou týmů chvíli trvalo než zpřesnili své střelecké pokusy. Skóre otevřeli hosté,bylo to ale jejich jediné vedení v utkání a mírný náskok,případně remízový stav se nám dařilo držet celých 60 minut. V první půli sice páru střel a přihrávek branku nebo spoluhráče nenašlo,kluci to však doháněli v obraně,kde svedli nesčetně soubojů  s dobře hrajícími spojkami soupeře.

Do půle druhé jsme šli s dvoubrankovým vedením,nic však naše „devítka“ neměla zatím jistého a kluci museli naplno makat a soustředit se až do závěrečné sirény.Hráči si drželi vysoký standart v obraně a střelecké pokusy byly přesnější a přesnější.

Domácí neporazitelnost jsme uhájili a utkání vyhráli o dvě branky.Gratulujeme hráčům k pěknému výkonu,ke dvěma důležitým bodům a posun do čela tabulky je odměnou  za předvedenou hru.

Bylo to velmi těžké utkání a kluci zaslouží pochvalu ,že dokázali uběhat celé utkání prakticky bez střídání, rýmečky 🙂 a jiné povinnosti totiž přepadly 5 hráčů,kteří tradičně k utkáním nastupují.

Sestava a branky: Ondryáš D. – Slovák M. (3), Rajnoch L. (3), Šmajstrla R. (1), Vylíčil M. (3), Knedla T. (12), Kulišťák D. (4), Kantorek O. (4), Bambušek A.

TJ Napajedla – TJ Rožnov p. R. 22:28 (12:14)

K poslednímu podzimnímu mistrovskému utkání jsme zajížděli do Napajedlem s cílem odvézt si dva body. Jednoduché utkání to nebylo a ani celková hra neodpovídala pestré hře z minulých utkání. Zápas byl až do 50 minuty vyrovnaný, první půli jsme sice vyhráli 14:12, klukům však  dlouho trvalo, než se z chladného zimního nedělního rána probrali. 

Na obou stranách přibývalo technických chyb a střel mimo bránu, zvláště našim střelcům to lítalo hodně vysoko 😀 než dostali pod kontrolu „nenalepený míč“. Pochvala patří Ondryášovi v bráně za likvidování střeleckých pokusů domácích hráčů.

Celkově jsme však s výkony kluků po podzimní části spokojeni a přezimujeme na druhé příčce. Spousta mladších dorostenců se letos zapojila do hry i v družstvu staršího dorostu, kterým gratulujeme k 1. místu a jejich krásné bilanci. Jen tak dál kluci 🙂

Sestava a branky: Ondryáš D. – Slovák M. (1), Rajnoch L. (3), Zuzaňák V. (6), Vylíčil M. (5), Hruška D., Kulišťák D. (6), Matějka M. (3), Kantorek O. (4), Leška R. 

TJ Rožnov p. R. – TJ Sokol Dolní Cerekev 33:27 (18:11)

Po nevydařené koncovce z minulého týdne v utkání ve Zlíně kdy jsme přišli o body v posledních minutách, jsme začátek dnešního utkání i celý první poločas byli lepším týmem. První půli zvládli kluci bravurně a postupně navyšovali skóre ve svůj prospěch: 6:1, 10:3, 15:6, 18:11 a takto skončila i první půle. 

Soupeř z Cerekve byl ovšem kvalitní, utkání nevypustil a bojoval až do konce. Do utkání nastoupilo všech 13 hráčů, všichni se zapojili do hry a 33 branek si rozdělilo 8 našich střelců. . Celý zápas se hrál v rychlém tempu a na obou stranách byla k vidění tvrdá obrana. Chválíme Ondryáše za vynikající zákroky, Slováka za nespočet gólových nahrávek, Kantorka za důraznou hru a přesné zakončení a také Rajnocha s Kulišťákem za krásné góly z pravé strany. Ale hlavně chválíme celý tým za kolektivní hru a dobře odvedenou práci na hřišti.

Ondryáš D., – Slovák M. (5), Rajnoch L. (6), Šmajstrla R., Zuzaňák V (3), Vylíčil M. (4), Kocián O., Hruška D., Kulišťák D. (5), Matějka M, Bambušek A. (1), Kantorek O. (7), Leška R. (2)

HC Zlín – TJ Rožnov p. R. 27:26 (11:14)

Začátek hry se vyvíjel dobře, vedli jsme až o 8 branek. Soupeř poté vysunul obranu a převzal vývoj hry na svou stranu a postupně zmenšoval náš náskok. V první půlce jsme ještě vedli, v druhé se přetahovali o 1 branku. Kluci hráli pomalu, kupily se technické chyby a v důležitých momentech jsme neproměňovali náskoky. Pochvala Ondryáš, chytal co mohl, ale prohře nezabránil. Taky Kantorek za obranu, ale za tři dvouminutové tresty dostal červenou kartu.

Ondryáš D – Slovák M. (2), Rajnoch L. (2), Šmajstrla R, Zuzaňák V. (7), Vylíčil M. (7), Kocián O., Kulišťák D. (3), Bambušek A. Kantorek O. (4), Leška R.

TJ Rožnov p. R. – Tatran Litovel 34:20 (14:10)

Základem naší výhry byla vynikající obrana. Soupeři se nedařilo pronikat obranou a útoky proměňovat v branky. Náš tým prokázal dobrou sehranost i v útoku a úspěšně navyšoval počet branek v průběhu obou poločasů. Výhodou rozdílu skóre je pak lepší herní pohoda a určování rytmu zápasu. Proto se prostřídali všichni hráči a každého z nich musela hra bavit. Velice dobrá hra jmenovitě: Slovák útok, Kantorek útok a obrana a gólmani. 

Ondryáš D., Měrka T. – Slovák M. (8), Rajnoch L. (3), Šmajstrla R., Zuzaňák V. (2), Vylíčil M. (4), Kocián O. (1), Hruška D. (2), Kulišťák D. (4), Matějka M. (4), Bambušek A., Kantorek O. (5), Leška R. (1)

DTJ Polanka – TJ Rožnov p. R. 21:26 (9:13)

Po pár zápasech se klukům perfektně vyvedl začátek utkání,kdy jsme soupeře zaskočili důraznou obranou, trpělivým útokem a donutili tak domácí za stavu 0:7 sáhnout za záchranou brzdu v podobě oddechového času. Domácím to určitě pomohlo, hra se vyrovnala, na obou stranách se začalo více běhat a přitvrdilo se v obraně. Už v první půli se na hřiště dostalo všech 13 hráčů, kteří do Polanky odcestovali, kromě druhého brankáře, který nastoupil v půli druhé.

V ní se hrála tvrdá házená, kterou fyzicky i psychicky lépe zvládli Rožnovští a dovedli celé utkání do vítězného konce. Po zranění zápěstí se na hřišti ukázal Riedel, který má ale letos smůlu a poranil si rameno, takže přejeme brzké uzdravení….Děkujeme klukům za týmový výkon a bojovnou náladu a snad až příště budeme v Polance hrát budou diváci trochu přívětivější a odpustí si sprosté nadávky a pokřikování po hráčích,kteří jsou vlastně pořád ještě kluci.

Měrka T., Ondryáš D. – Slovák M. (4), Rajnoch L. (4), Riedel V., Vylíčil M. (5), Kocián O. (1), Matějka M. (3), Kulišťák D. (2), Zuzaňák V. (1), Kantorek O. (6), Leška R., Šmajstrla R.

TJ Rožnov p. R. – TJ Sokol Velké Meziříčí 33:24 (14:10)

Dnešní zápas byl i v začátku druhé půle dosti vyrovnaný. I když kluci měli náskok 3 i více branek, hráli s respektem, protože se soupeřem již 2x prohráli. Výhodou byla ucelená hra, větší efektivita střel z křídel, větší počet střídajících hráčů a menší počet vyloučených. Tento výsledek je zasloužený a děkujeme všem hráčům.

Ondryáš D., Měrka T. – Slovák M. (5), Rajnoch L. (3), Šmajstrla R., Zuzaňák V. (1), Vylíčil M. (4), Hruška D., Kulišťák D. (7), Matějka M. (2), Kantorek O. (9), Bambušek A. (1), Leška R. (1) 

Tímto výsledkem přispěl klub TJ Rožnov pod Radhoštěm do Nadačního fondu dětské onkologie Krtek 285 korunami.

TJ Rožnov p. R. – HK Ivančice 32:27 (22:9)

Do Rožnova přijely vedoucí Ivančice, které zatím neprohrály a čekal se tak tuhý boj. Hosté však přijeli bez brankáře a do brány tak musel nastoupit hráč z pole. Toho jsme využili, kluci tvrdě a dobře bránili a hlavně proměnili skoro všechny akce. V bráně kluky držel standardně dobře chytající Ondryáš, poločas jsme vyhráli 22:9 a my tak mohli do hry poslat všechny hráče i druhého brankáře. Za první půlku patří klukům pochvala, hráli jako tým a výsledek o tom svědčil.

Do druhé půle, ale jako by nastoupil úplně jiný tým. Ivančice nás začaly přehrávat, proměňovaly náskoky a my ne a ne střelecky se střelecky prosadit. Obrana byla děravá a Měrka v bráně byl ponechán sám záplavě střel, které byly většinou z brankoviště. Zápas jsme nakonec zvládli, ale pěkný výkon to nebyl. Do příště si musíme pamatovat, že dopředu není nic vyhráno a makat naplno se musí až do poslední sekundy. Dva body jsou doma, přijdou ovšem těžší utkání, na která se musíme připravit. 

Sestava a branky: Měrka T., Ondryáš D. – Slovák M. (3), Rajnoch L. (1), Šmajstrla R., Zuzaňák V. (2), Vylíčil M. (3), Kocián O., Hruška D. (8), Kulišťák D. (1), Matějka M. (5), Kantorek O. (7), Leška R. (2), Bambušek A.

TJ Sokol Prostějov – TJ Rožnov p. R. 20:31 (7:13)

Do Prostějova jsme odcestovali společně se st. dorostenci autobusem. Nutno říct, že dnešní utkání kluci zvládli hlavně v obraně, včas přistupovali k nabíhajícím protihráčům a mařili jejich střelecké pokusy. A když náhodou střela prošla naší obranou, byl v brance připraven Ondryáš, pochytal nebo vykryl spoustu pokusů Prostějova. Poločas 7:13 pro Rožnov svědčí o dobrém výkonu v již zmíněné obranné fázi.

V útoku se kluci zahřívali pomaleji a chvíli nám trvalo než jsme přišli na to, že když zahrajeme kombinačně  „rychle z ruky“, tak z toho jsou pěkné akce s přesným zakončením. Chválíme celé mužstvo za přístup k utkání a bojovný výkon. Měli jsme velkou úspěšnost zakončení z křídel a přidali jsme i pěkné, u nás moc nevídané  přesné střely z dálky. Na palubovku se postupně dostali všichni hráči i oba brankáři. Takže kluci gratulujeme k předvedené hře a těšíme se na další utkání.

Sestava a branky: Měrka T., Slovák M. (7), Rajnoch L. (2), Hruška D. (3), Šmajstrla R., Zuzaňák V. (1), Vylíčil M. (2), Kocián O., Kulišťák D. (6), Matějka M. (4), Kantorek O. (6), Leška R., Ondryáš D.,

TJ Rožnov p. R. – TJ Sokol Nové Bránice 42:18 (18:10)

Hra v prvním poločase vázla v útočné fázi. Bylo hodně technických chyb a neproměňování vyložených šancí. V průběhu hry se naši kluci uklidnili a začali produkovat pohlednou házenou. V dalším průběhu utkání už jsme si hlídali výsledek a měli jsme zápas plně ve svých rukou. Chtěl bych vyzdvihnout výkon obou brankářů a samozřejmě chválím celé družstvo za pěknou hru.

Sestava a branky: Měrka T., Slovák M. (8), Rajnoch L. (6), Zuzaňák V. (7), Vylíčil M. (8), Kulišťák D. (3), Bambušek A., Kantorek O. (6), Leška R. (3), Šmajstrla R. (1), Ondryáš D.

TJ Sokol Telnice – TJ Rožnov p. R. 33:30 (16:14)

K prvnímu letošnímu mladšího dorostu v druhé lize jsme zajížděli do Telnice. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého a utkání to bude těžké. Utkání to těžké bylo, ale kluci do toho dali všechno. Výškově ani váhově, jak je to u nás zvykem, jsme na soupeře neměli a tak to kluci doháněli rychlostí a dřinou.

Po pár minutách hry se potvrdily naše prognózy o loni nejlepším střelci celé soutěže a museli jsme sáhnout k osobní obraně na tohoto hráče. Až do 28. minuty první půle jsme si stále udržovali vedení o branku. Poté jsme se o něj vlastními technickými chybami připravili a prohráli poločas o dva góly. Začátek druhé půle nám hrubě nevyšel a soupeř nám pěti góly v řadě odskočil. Kluci nic nevzdali, proběhly změny v rozestavění hráčů a pěti brankami v řadě jsme strhli vedení zpět na naší stranu. Bohužel přišly opět chyby, asi už z únavy, utkání se tahalo o branku a nakonec vyhráli domácí, když jsme nedali i pár náskoků z brankoviště. Největší pochvalu zaslouží Michal Vylíčil na střední rozehrávce a Dominik Ondryáš v bráně za nadstandardní výkony. Za neúnavné běhání, bránění a střílení je také třeba pochválit Slováka, Kulišťáka, Kantorka, Matějku a benjamínka Zuzaňáka. Za nekompromisní obranu Bambuška, který spolu s Kantorkem rozdali pár ran, které taky ovšem dostali od soupeře. Utkání bylo pro oko diváka pohledné a dramatické až do konce.

Sestava a branky: Měrka T., Matějka M. (2), Riedel V. (2), Zuzaňák V. (4), Vylíčil M. (9), Kulišťák D. (3), Kantorek O. (4), Slovák M. (5), Bambušek A., Šmajstrla R. (1), Ondryáš D.

Comments are closed.