Starší žáci: LAUDON CUP 2017 – Nový Jičín

logo_zapasy

O víkendu 20.-21.5.2017 se starší žáci zúčastnili mezinárodního turnaje Laudon Cup v Novém Jičíně…


LAUDON CUP 2017 – Nový Jičín

Rozděleni jsme byli do 2 skupin po 4 týmech. Naší skupinu jsme začali utkáním s domácím Novým Jičínem vítězně. Na druhý zápas s německým KOWEG Gorlitz jsme byli natěšeni jak poměříme síly s neznámým týmem. Toto utkání jsme od samého začátku měli ve své režii opět s vítězným koncem. Na poslední utkání ve skupině, s Chodovem Praha, jsme museli čekat celých 5 hodin, ale čekání se vyplatilo a my vysoce zvítězili. Ze skupiny jsme postupovali jako první.

Bohužel herní systém tohoto turnaje byl jiný než bývá obvykle, asi se organizátoři nechali inspirovat probíhajícím MS v hokeji, a proto zvolili čtvrtfinále formou Power play. Do tohoto čtvrtfinále jsme nastoupili proti Sokolu Úvaly. Chuť vyhrát a pokračovat dále v turnaji byla opravdu velká, kluci cítili šanci na medailové umístění, vždyť po sobotní skvělé jízdě chyběl už jenom kousek, ale bohužel utkání v neděli jsme nezvládli, prohráli jsme a tak v turnaji skončili. Smutek v očích byl opravdu velký, ale tohle je prostě sport. Můžeš vyhrát skupinu, následně hrát s někým kdo má pouze 1 bod, ale větší štěstí v jediném utkání :).

Všem zúčastněným patří velké DÍKY za bojovnost v zápasech, Jirkovi za ochotu jít se postavit do brány ( a ukázat nejedním krásným zákrokem ) že se dá hrát i bez golmana :).

No a samozřejmě rodičům za podporu v hledišti.

Naše výsledky:

 


Tempish Cup 2017 – Litovel (19.3.2017)

V neděli 19.3.2017 se naši starší žáci zúčastnili turnaje v Litovli TEMPISH CUP, kde obsadili 2. místo. Vzhledem k herní pauze v lize, jsme se v neděli zúčastnili dalšího turnaje v Litovli. Za soupeře jsme tentokrát měli družstvo ze slovenské Stupavy (známé z Dobiáše), děvčata ze Zory Olomouc a domácí Litovel.

Jak už to u nás bývá, začátky turnaje míváme pomalé. Předvedli jsme to i tentokrát, kdy po příjezdu v prvním utkání se Stupavou, naše spojky ještě tak trochu spali . Soupeř nám střelecky utíkal a my mu to dovolili. Zápas jsme tak prohráli o nejvyšší skóre, které nás v závěru stálo první místo . 12:23 (8:12)

Ještě jsme si nestihli pořádně vydechnout a hned jsme nastoupili k dalšímu utkání a to s děvčaty ze Zory. Začátek byl hodně pomalý, kluky jsme nepoznávali, jako by se snad nechtěli ani vzbudit. Po prvních 10ti minutách hry jsme si museli vzít time a klukům připomenout, že už hrajeme. Zrychlili jsme hru, přidali na důraznosti a konečně začali střílet. Vytažená aktivní obrana na holky zapracovala a ty nevěděly co s tím. Po 40ti minutách zápasu mluvilo skóre jasně v náš prospěch. 22:8 (14:4).

Do posledního třetího utkání a zároveň závěrečného utkání turnaje jsme nastoupili proti dosud neporaženému a publikem podporovanému domácímu týmu z Litovle s jasným cílem, porazit je a zamíchat tak s finální tabulkou J. Tohoto úkolu se kluci zhostili s velkou grácii a my je opravdu nepoznávali s jakou chutí do zápasu nastoupili. V bráně se leskl střídající golman Bamby, ale hlavně se nám rozstřílely spojky. Na naši obranu, která měla hlavní pevný pilíř v Martinu Chumchalovi na středu nenašla domácí Litovel recept a my tak s přehledem vyhráli nad doposud favority 26:15 (13:7). Úsměv na tváří kluků po vyhraném zápase je toho důkazem.

Touto výhrou jsme opět ukázali, jak silný tým jsme když opravdu chceme. Umístili jsme se na 2.místě jen o 4 branky před první Stupavou a třetí Litovli. Co nás ale může těšit je, že na celkové skóre jsme zvítězili +14 branek, obdrželi jsme nejméně branek za celý turnaj, střelecky se podíleli na tomto výsledku úplně všichni hráči a jako TŘEŠNIČKA NA DORTU náš David Michálek byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje.

Chtěla bych pochválit všechny kluky za dobrou práci, Matymu poděkovat že nám pomohl v bráně a rovněž poděkovat tatínkům, že nám pomohli s odvozem. Myslím, že nelitovali neděle strávené na hale.

Sestava: Maty Janošek – Davča Skalka, Luky Růčka, Ondra Všetička, David Michálek, Kuba Jakšík, Martin Doubek, Dominik Melichařík, Martin Chumchal, Roman Květák, Luky Skalík, Dan Stejskal


CoPoS Cup 2017 – Povážská Bystrica (4.-5.3.)

Bohužel i na tento turnaj jsme ať už z důvodů rodinných či zdravotních odjížděli v počtu pouze 10 chlapů a bez gólmana. Turnaj to byl fyzicky náročný neb jsme odehráli 6 utkání s velmi kvalitními slovenskými soupeři, kteří měli jak ročníkovou tak početní převahu. Kluky musíme ale pochválit. Bravurně se vypořádali jak s agresivním herním stylem tak s odlišným posuzováním hry rozhodčích. Když cítili, že by šlo uhrát nějaký ten bodík, tak zabojovali do posledních sil, které nám bohužel vždy v závěru hry scházely. Ačkoliv jsme nezískali ani jeden soupeřův skalp a kluci můžou být z toho smutní, tak přesto turnaj hodnotíme pozitivně. Ukázali nám, jakou sílu v sobě skrývají a jak dokážou zabojovat když chtějí. Za to jim patří DÍK a doufám, že si turnaj užili 🙂

Rovněž velké DÍKY patří klukům brankářským a to Adamovi z Martina, Pavlovi & Petrovi z Karviné a Danielovi z Modre za jejich pomoc v bráně 🙂 ….a na přestupu se domluvíme po sezóně 🙂

Sestava : David Skalka (2), Lukáš Růčka, Ondra Všetička (2), Kuba Jakšík (4), Martin Doubek (2), Dominik Melichařík (8), Martin Chumchal (2), Roman Květák (14), Lukáš Skalík (7), Danek Stejskal.

RpR – MŠK Povážská Bystrica 5 : 17
RpR – Prešov 11 : 14
RpR – Hlohovec 8 : 12
RpR – Modra 9 : 13
RpR – Bratislava 9 : 20 (o 9. místo)


MAMUT CUP – 25.2.2017

V sobotu 25.2. se starší žáci zúčastnili turnaje Mamut Cup 2017 v Brně Maloměřicích. Ačkoliv jsme odjížděli pouze v počtu 8 kluků, kdy naše střelecké posily a hlavně golman nemohli ať už z důvodu rodinných nebo zdravotních, tak musím konstatovat, že kluci se neztratili a po náročných zápasech skončili na krásném děleném 2-4 místě spolu s Polankou nad Odrou a Modrou ze Slovenska.

Po bojovném výkonu prvního zápasu s holkama z výběru Jihomoravského kraje, kdy bohužel v koncovce nedokázali udržet s holkama krok a utkání těsně prohráli, tak v navazování nových přátelství u holek vyhráli na celé čáře :).

Ve druhém zápase s Modrou jsme zaslouženě uhráli remízu, což nás potěšilo.

Ve třetím zápase s domácími Maloměřicemi nám  pomalu docházeli síly, které si vyžádal předchozí zápas s Modrou. Ze začátku zápasu domácí hodně chybovali a kluci proměnili všechny posbírané míče, individuálním zakončením. Tím ale přestali hrát kolektivně a rovněž začali chybovat. Soupeř nám odskočil na rozdíl několika branek. Tento rozdíl se nám podařilo zlikvidovat díky dobrým zákrokům děvčat v bráně J V samém závěru jsme vstřelili vítěznou branku a radovali se tak z těsného vítězství.

Poslední utkání s Polankou jsme tak nějak podcenili od samého začátku. Možná se dostavila únava, možná nám chybělo trochu toho házenkářského štěstí (neb těch nastřelených tyček bylo opravdu hodně ), ale ačkoliv se kluci snažili ze všech sil vyhrát toto utkání pod vidinou stříbrné medaile, tak to prostě nešlo a zápas skončil remizou.

Od celkového druhého místa nás dělila jediná branka v zápase s Polankou, ale i tak si myslím, že jsme  předvedli bojovný výkon a zastávka na Rohlence byla všem odměnou J

Velice bych chtěla poděkovat Jirkovi z Maloměřic, že nám odchytal takřka celý turnaj a velmi nám svými výkony pomohl. Rovněž děvčatům z výběru Niki a Sisi za pomoc v zápase s Maloměřicema :). No a taky klukům že se takto s turnajem poprali :).

Rožnov – Výběr JM kraje  19:22
Rožnov – Modra                 21:21
Rožnov – Maloměřice       17:16
Rožnov – Polanka n.O.      16:16  

Comments are closed.