Sportovec roku 2021

Sportovec roku 2021

V úterý 24.5.2022 proběhlo v Janíkově stodole slavnostní vyhlášení Sportovce roku 2021 Rožnova pod Radhoštěm. Stejně jako v minulých letech i v tomto ročníku jsme měli své zastoupení. Rožnovskou házenou reprezentovali a ocenění byli minižáci, starší žáci a v zasloužilých osobnostech pak pánové Ivan Martinát a Josef Tvrdý.

V kategorii „Žákovská družstva, týmy (do 15 let) jsme tedy měli letos dva oceněné týmy.

Mladší z nich, tým minižáků, hraje turnajově a výsledek utkání se nepočítá. Důležité je, že děti hrají házenou a dobře se při tom baví. Sezónu 2020/21 narušila pandemie. Nominované družstvo dosáhlo pěkných výsledků na všech turnajích. Kluci se zúčastnili týdenního soustředění v Nivnici. Zásluhou trenérů se děti nepřestaly o sport zajímat, pravidelně trénují a vzájemně se povzbuzují. Právě proto bychom chtěli tento kolektiv navrhnout na ocenění.


Tým tvořili tito hráči: Kazík Michael, Obšivač Samuel, Kubiš Patrik, Kyselý Jan, Pobořil Adam, Richter Rafael, Jakub Svatoš, Tiefenach Jan, Tvrdík David, Tvrdík Lukáš, trenéry družstva byli Michaela Skalková, Dušan Bena a Miloslav Janošek.

Také u starších žáků konečné výsledky sezóny 2020/21 narušila pandemie. Nominované družstvo dosáhlo pěkných výsledků na podzim 2021, kdy se družstvo podařilo opět připravit na soustředění a tréninkových jednotkách pro novou sezónu. Družstvo se rozšířilo také o další hráče a to je v době pandemie zásluha především trenérů a vysoké tréninkové morálky celého družstva. Právě proto bychom chtěli tento kolektiv navrhnout na ocenění. Ne, tedy pro umístění v tabulce, ale hlavně pro jejich snahu, píli a pracovitost a kladný vztah k házené.

Tým tvořili tito hráči: Komárek Dominik, Kroužecký Martin, Opálka Tomáš, Koleček Vojtěch, Rozsypal Vít, Mičkal Tomáš, Onderka Dominik, Andrys Emil, Matula Kristián, Pícha Tomáš, Stančík Martin, Dvořák Adam, Madarasz Matyáš. Trenérem týmu je Květoslav Komárek.

Sportovcem roku 2021 města Rožnov pod Radhoštěm byla vyhlášena Katrin Dohnálková (plavání, skoky na trampolíně). Cenu starosty města získala dlouholetá tenisová trenérka Melanie Molitorová, maminka známé tenistky a někdejší světové jedničky Martiny Hingisové.

Gratulujeme všem nominovaným a úspěšným sportovcům a přejeme všem hlavně zdraví a stálou radost z pohybu a sportu. Ne, vždy jde jen o výsledky.