ROŽNOVSKÝ PEŇÁK 10.9.2022

ROŽNOVSKÝ PEŇÁK 10.9.2022

V sobotu 10.9.2022 se v hale SŠIEŘ v Rožnově konal IV. ročník softhandballového turnaje „Rožnovský pěňák“. Pořadatelé museli z důvodu nepříznivé předpovědi počasí změnit tradiční venkovní atletický Areál Dany Zátopkové na vniřní prostory haly. Softhandball je v Rožnově vytvořené odvětví házené, které vzniklo z házené 4+1 pro nejmenší miniházenkáře. Rožnovští házenkáři jsou propagátoři tohoto zábavného druhu házené, která se hraje s upravenými pravidly házené na malém hřišti bez driblinku s pěnovým míčem, a rozšířili ho na všechny věkové kategorie. No a tak se na hrací ploše sešli nejmenší házenkáři a hráli holky a kluci společně se staršími kamarády ze školy, kteří házenou hrají jen ve škole v rámci tělocviku.

Kategorie C Hobíci  pro nejmenší se kvůli přesunu na halu, kde není možné vytvořit více něž dvě hrací plochy, musela zrušit. Kategorie Handballíci byla obsazena šesti družstvy s úsměvnými názvy. V systému každý s každým na jedné hrací ploše se hrála velmi pěkná házená. Nejtěžší to měli ti nejmenší z řad mladších žáků, kteří pod názvem Lišáci obsadili 5. místo. Před nimi skončili jejich spoluhráči Myšáci. Na třetím místě a bronzové medaile získali osmáci z Podskalky v družstvu  Opat 04. Druhé místo patřilo dalšímu školnímu družstvu deváťáků z Podskalky s názvem Lenochodi. Na prvním místě se umístila dvě družstva, která ve skupině vše vyhrála a ve vzájemném utkání remizovala. Jeden z těchto týmů vytvořili házenkáři a sportovci ze sedmého ročníku ze ZŠ Pod Skalkou v družstvu Sexy Bonbónky a druhým družstem byli deváťáci z Podskalky Pepa Team.

Neméně zajímavá byla kategorie A Profíci určená pro dorostence a dospěláky, ve které bylo přihlášeno šest družstev. Tým tvořený mladšími dorostenci házené s názvem Mladší dorost A zaznamenal několik pěkných výsledků, ale na vítězství v utkání to nestačilo a tak z toho bylo konečné šesté místo. Pátá příčka patřila klukům z Rožnova a Zubří s názvem GratulujiKVýhře, kteří dokázali jednou zvítězit. Čtvrté místo se dvěma vítězstvími ve skupině patřilo týmu Muži Rožnov. Třetí místo obsadili kluci v týmu Starší dorost z Rožnova. Překvapením turnaje bylo družstvo současných a bývalých hráčů ALFA s kapitánem Michalem Kulišťákem, kteří se prostříleli na druhé místo. Černý kůň turnaje družstvo Černá perla se zvučnými jmény Lukáš Závorka, David Dobiáš posíleni šikovným Tomášem Němcem a Jakubem Strkáčem, který si odskočil od kopané, dokázalo zvítězit, když ve skupině pouze jednou remizovalo. V bráně vítěznému týmu pomohl k vítězství skvělý Tomáš Měrka.

Na další ročník tohoto turnaje se může rožnovská veřejnost těšit v termínu červen 2023 a do té doby nezbývá než trénovat hod, běh a skok, které jsou základními předpoklady k úspěšnému zvládnutí softhandballu. Poděkování patří dobrovolným organizátorům z řad žáků ZŠ Pod Skalkou, Městu Rožnovu, TJ Rožnov a za urychlené poskytnutí zázemí také vedení SŠIEŘ.   

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE