Sportovec roku 2022

Sportovec roku 2022

Město Rožnov ocenilo 10.5.23 nejlepší sportovce roku 2022. V Janíkově stodole ve Valašském muzeu v přírodě byli oceněni za rok 2022 celkem čtyři sportovci jednotlivci, dva kolektivy, jeden handicapovaný sportovec, dále trenér roku a oceněno bylo také 7 osobností rožnovského sportu. Ze všech nominantů byl vybrán a vyhlášen Sportovec roku 2022. Toto ocenění si odnesla Michaela Juříčková (skoky na trampolíně). Cenu starosty města získal Vladimír Fassmann.

V kategorii individuálních sportovců „mládež do 15 let“ byli oceněni Tereza Kozlová (atletika – skok vysoký) a Daniel Maléř (sportovní kickboxing / wushu sanda). V nominaci této kategorii byli dva naši hráči a to Dominik Komárek a Marek Sosnowski.

Dominik Komárek – v loňském roce 2022 se nominoval do Výběru Zlínského krajského svazu házené (ZKSH) v kategorii starší žáci. V sezóně 2021/22 v soutěži starších žáků nastřílel Dominik v 26 utkáních 156 branek. Družstvo, ve kterém byl Dominik oporou, dosahovalo pěkných výsledků celou sezónu. Obsadili šesté místo v osmičlenné soutěži. V sezóně 2022/23 nastupuje Dominik jako starší žák v soutěží mladších dorostenců v 2. lize a v soutěži vsítil 23 branek v 10 utkáních. Poctivá tréninková příprava a účast na tréninkových kempech a soustředění zdobí Dominika.

Marek Sosnowski – přestoupil v roce 2021 do HC Zubří. Nominoval se do Výběru Zlínského krajského svazu házené (ZKSH) a v sezóně 2021/22 v soutěži starších žáků nastřílel ve 42 utkáních 271 branek. V sezóně 2022/23 nastupoval Marek na podzim opět jako hráč Rožnova v soutěži mladších dorostenců v 2. lize a v soutěži vsítil 48 branek v 5 utkáních a družstvo Rožnova figurovalo po podzimu na průběžném druhém místě. Kvalitní tréninková příprava, dosavadní výkony a výsledky a nesporné hráčské předpoklady řadí Marka k talentovaným házenkářům, kteří mohou v budoucnu hrát v nejlepších soutěžích.

Mezi kolektivy mládeže do 15 let bylo ze čtyř návrhů oceněno žákovské družstvo HC Rožnov pod Radhoštěm. V nominaci bylo opět i družstvo našeho oddílu a to mladší žáci.

Členové družstva: Kazík Michael, Richter Michael, Blinka Matyáš, Dravecký Branko, Pospíšil David, Obšivač Samuel, Tiefenbach Jan, Pobořil Adam, Kubiš Patrik, Svatoš Jakub, Slovák Samuel, Jan Roubalík, Kulišťák Jan, Černocký Vojtěch, Jan Boháčik. Trenéři: Květoslav Komárek, Kateřina Všetičková.

Účast na turnajích miniházené a účast ve Zlínské lize mladších žáků. Celé družstvo kluků nastoupilo do soutěže mladších žáků bez kluků druhoročáků v kategorii. Přesto se kluci, jako mladší v kategorii a bez zkušeností, nezalekli a už celou loňskou sezónu jako minižáci hrávali za mladší žáky a v sezóně 2022/23 se jejich výkony zlepšují a přes časté porážky poctivě trénují a v příští sezóně se v kategorii mladších žáků chtějí poprat o místa nejvyšší. Někteří jsou věkem stále ještě minižáci a pravidelně se úspěšně účastní turnajů v miniházené.

Vice foto ZDE