Dobiáš Cup starších žáků – summary

12 ročník turnaje starších žáků DOBIÁŠ CUP – Rožnov 2012 je již minulostí. V neděli v poledne se vítězi letošního ročníku stali kluci z HC Dukly Praha I, když ve finále zdolali Prešov 19:16. Na bronzovém stupínku skončili hráči z MŠK Povážská Bystrice „A“. Domácí tým vedený trenérkou Vylíčilovou a trenérem Turzou obsadil 5. příčku.

Výsledky zápasů zde, tabulky zápasů zde, střelci zde

Turnaje se stejně jako v loňském roce zúčastnilo 13 týmů, když zajímavostí tohoto ročníku je převaha týmu ze Slovenska. 7 slovenských týmů a 6 českých sehrálo o víkendu celkem 36 utkání, ve kterých padlo 1.043 branek a na palubovce se představilo 173 mladých házenkářů.

 

1.

Dukla Praha I

2.

Tatran Prešov

3.

MŠK Pov. Bystrica A

4.

HK Baník Most

5.

TJ Rožnov pod Radhoštěm

6.

HC Slovan Modra

7.

ŠKP Bratislava A

8.

Dukla Praha II

9.

HC Zubří

10.

HK Kúpele Bojnice

11.

MŠK Pov. Bystrica B

12.

DTJ Polanka

13.

ŠKP Bratislava B

A jaká byla cesta ke konečnému pořadí? Páteční odpoledne a sobotní dopoledne patřilo utkáním ve 4 základních skupinách, ze kterých se postupovalo do dvou semifinálových skupin a skupiny o 9.-13. místo. Na úvod je třeba dodat, že letošní ročník se vyznačoval mimořádně herně vysokou kvalitou týmů, o čemž svědčí i to, že například kluci ze Zubří, kteří se pravidelně umísťují v horních polovinách tabulek nejen v soutěžích, ale i na turnajích, bojovali po dvou prohrách až o 9. příčku. Již páteční utkání mezi Bratislavou „A“ a Prešovem naznačovalo, že uvidíme moderní házenou s rychlými přechody do útoku, nekompromisní obranou a spoustou hráčských osobností.

Po odehrání základních skupin se pokračovalo i v sobotu ve vysokém tempu a spoustu utkání bylo napínavých až do svého závěru. V semifinálové skupině „A“ si první místo a právo zahrát si finále vybojoval Prešov, Ve druhé semifinálové skupině, kde bojoval i domácí tým, rozhodovalo o pořadí až poslední utkání mezi Mostem a Duklou Praha I, kdy po výborných výkonech Mostu v předchozích utkáním, byl tento favoritem. Ale sport je sport a Dukla si svou výbornou obranou a přesnou střelbou vybojovala nejen vítězství, ale i nedělní finále. Most byl druhý, Rožnov třetí.

Ještě než začaly nedělní utkání o umístění v první osmičce a o poháry, dohrály svou skupinu týmy o 9.-13. místo.

Všechna 4 utkání o umístění 1.-8. se odehrávalo jako Česko – Slovenské duely a po finále jsme letošní ročník uzavřeli nerozhodně 2 : 2, takže příští rok znovu J. O 7. místo byla úspěšnější ŠKP Bratislava „A“, která porazila Duklu Praha II. 5. místo vybojoval domácí Rožnov, který nedal šanci klukům z Modry, bronz putoval na Slovensko zásluhou Povážské Bystrice „A“, která porazila Most. Finále mezi Prešovem a HC Duklou bylo letos více než dramatické a to nejen na palubovce, ale i na lavičkách. Nicméně tím lepším byla nakonec Dukla Praha I a Prešov si stejně jako v loňském roce odváží bronz.

 

HC Dukla Praha II ŠKP Bratislava A

12

:

16

TJ Slovan Modra TJ Rožnov

10

:

17

MŠK Pov. Bystrica A HK Baník Most

15

:

12

Tatran Prešov   HC Dukla Praha I

16

:

19

 

Při slavnostním vyhlášení pak pan Dobiáš, paní starostka Rožnova Blinková a paní ředitelka ŽŠ Pod Skalkou Kubečková předali poháry, diplomy a ceny i nejlepšímu střelci, brankáři a hráči.

 

Nejlepší střelec Mulač Jiří   Dukla Praha II
Nejlepší hráč Potisk Martin Slovan Modra
Nejlepší brankář Kučera Patrik TJ Rožnov

Závěrem děkujeme všem, díky kterým mohl letošní ročník DOBIÁŠ CUPu proběhnout – panu Dobiáši, městu Rožnov, ZŠ Pod Skalkou, ZŠ Koryčanské Paseky, Zlínskému kraji, všem ostatním sponzorům, organizátorům, klukům u časomíry i ve škole, rodičům v bufetu a v letošním roce i Městské policii Rožnov pod Radhoštěm, která nám pomohla se zajištěním bezpečnosti před halou.

Comments are closed.