Starší žáci – Prague Handball Cup: 19.-22.4.2019

O velikoničních svátcích od 19.-22.4.2019 se starší žáci zúčastnili jednoho z největších mládežnických turnajů Prague handball cupu (PHC). Odehráli porci 7 utkání a i když to medaili nebylo, svými výkony tým pod vedením Martiny Hacury a Katky Všetičkové  nezklamal. 


V základní skupině jsmese potkali se soupeři 5 zemí. Hned na úvod jsme narazili na nejsilnějšího soupeře a to pozdějšího vítěze celého turnaje chorvatský tým HC Maksimir-Pastela I. I přes vysokou porážku jsme se nenechali prvním neúspěchem odradit a náledující 4 utkání ve skupině jsme vyhráli a obsadili tak druhé místo. 

Výsledky celé skupiny ZDE.

Rožnov – Maksimir Pastela (Chorvatsko) 23:4 (9:1)
Branky: Sosnowski, Oharek, Kutěj (2)

Rožnov – Helsingborg (Švédsko) 16 : 13 (6:6)
Branky: Krištof (4), Sosnowski /3), Dorňák (2) Kutěj (2), Všetička (2), Tomášek (1), Melichařík (1)

Rožnov – HC Metter-Enz (GER) 17:14 (11:7)
Branky: Báča (5), Sosnowski (3), Pončík (1), Kutěj (3), Krištof (3), Dorňák (1), Melichařík (1)

Rožnov – Kadetten Schaffhausen II (Švýcarsko) 21 : 12 (14:1)
Branky: Krčma (2), Tomášek (5), Báča (2), Všetička (2), Dorňák (3), Kutěj (2), Krištof (3), Sosnowski (1)

Rožnov – Mělník II 20 : 6 (9:2)
Branky: Krčma (2), Tomášek (5), Všetička (2), Dorňák (2), Kutěj (4), Krištof (3), Sosnowski (1), Pončík (1), Melichařík (1)

22

RpR – Kadetten Schaffhausen I (Švýcarsko) 9 : 23 (4:8)
Branky: Tomášek (2), Krištof (1), Dorňák (3), Kutěj (1), Melichařík (1), Sosnowski (1)

RpR – RA Dinamo (Srbsko) 6 : 22 (4:11)
Branky: Krištof (1), Kutěj (1), Sosnowski (1), Valášek (1), Báča (2).

Výsledky skupiny ZDE

Ve čtvrtek 18.04.2018 jsme vlakem vyjeli za dlouho očekávaným turnajem „Pragáč“.Cesta probíhala dobře. V Praze jsme všichni vystoupili na Libni a pokračovali pár metrů dál pěšky k obchodnímu centru Harfa. Zde si kluci nakoupili turnajová trika a také se šli posilnit do místních občerstveních. Po vyzvednutí  turnajových karet a odpočinku na terase Harfy, jsme v podvečer pokračovali metrem do stanice Hůrka. V této části Prahy jsme byli ubytování na ZŠ Mezi školami.

     A v pátek po snídani, ve školní jídelně, nás čekalo první utkání v hale Ruzyně. Čekal nás nejtěžší soupeř celého turnaje z Chorvatska MC Maksimir – Pastela I, který se stal také konečným vítězem Pragáče. Přes jejich obranu, pevnou jako zeď, se nám  přesto podařilo do jejich brány umístit alespoň 4 míče. Večer jsme odehráli zápas v hale Kotlářka se soupeřem z Švédska, Helsingborg. Hra to byla vyrovnaná a ze začátku jsme si se soupeřem při útocích branky vraceli. Naši kluci měli obrovskou chuť vyhrát a k závěru se nám podařilo od soupeře odskočit o 3 branky na 16 : 13. Během pátečního dne jsme byli také povzbudit naše kluky z rožnovského dorostu do haly Podvinný mlýn.

   V sobotu jsme již hráli 3 zápasy v hale Vinohrady. Chlapci sice do Prahy odjížděli s ne moc velkým sebevědomím nějakého soupeře porazit, ale my jsme jim věřili více ,než oni sami sobě. No a tento den, po páteční výhře nad aspoň jedním soupeřem, najednou začala panovat mezi němi úplně jiná atmosféra. Víc si začali věřit. Hráli všichni s plným nasazením a to jim zajistilo výhru nad všemi sobotními soupeři a to z Německa HC Meter – Enz, Kadetten Schaffhausen II ze Švýcarska a českého Mělníku II a postup do nedělního semifinále do skupiny A. Odpoledne jsme zavítali na „Václavák“ a kluci měli toužebný rozchod. Večer jsme všichni zavítali na Harfu na párty.

   V neděli po prohře s prvním soupeřem ze Švýcarska Kadetten Schaffhausen I v hale Čakovice , nálada v družstvu poklesla a na kluky se začala projevovat únava a zklamání. Druhým soupeřem bylo Chorvatské Dinamo, na které jsme také nestačili. A jelikož cestou zpátky do školy se nacházela hala Letňany, kde hrál náš Dorost, tak jsme se šli opět podívat, jak se jim daří.

    Velikonoční pobyt v Praze utekl a my se ráno balili. Ještě jsme se jeli podívat na finálová utkání do haly Podvinné mlýny, které jsme  však neviděli ,až do konce, protože na Hlavním nádraží nás v 15. 24 hod. již čekal rychlík na cestu domů.

     Doufám, že jsou všichni kluci s turnajem spokojeni a že si přivezli domů plno zážitků. Opět se mi potvrdilo, že jsme fajn kolektiv, kluci se ukázali, že od začátku sezóny se hodně posunuli dopředu a to také díky pilné přípravě tréninků trenéra Martina.

  Chlapi, dík, jste dobří…avšak neusněte na vavřínech!!! Ještě stále můžeme být lepší.

 

 

 

 

 

Comments are closed.