Mladší žáci bronzoví ve Velké Bystřici

logo_zapasyV sobotu 19.12. se mladší žáci zúčastnili vánočního turnaje ve Velké Bystřice, kde se nejen hrálo, rozdávaly se dárky, ale navíc se i trénovaly s Olomouckými děvčaty z WHIL soutěže a celá akce podpořili dětskou Olomouckou onkologii – děkujeme všem rodičům, kteří do kasičky přispěli :).

Foto z turnaje ZDE.
Foto z tréninku RHC – PRO DOBROU VĚC – zde.
Článek k tréninku, který jsme absolvovali ZDE

Na turnaj, kterého jsme se účastnili v loňském roce, jsme odcestovali s kluky, kteří jsou nováčci v kategorii mladších žáků, doplněni o Ondru Kvapila a Ondru Krčmu. Turnaj byl pro tyto hráče určen a díky tomu, si kluci mohli zahrát vyrovnané utkání a porovnat se s kluky, kteří jsou na tom stejně jako oni :).

Ještě než jsme vyběhli na palubovky, vyfotili jsme s jedním nejlepších pivotů nejen naší vlasti, s Davidem Juříčkem.

Na turnaji jsme odehráli čtyři utkání, z toho dvě pro nás byly vítězná a dvě vyhráli naši soupeři. Celkově jsme obsadili 3. příčku a jsme s turnajem spokojeni.

Našim hlavním cílem bylo, aby si kluci turnaj užili a na hřišti si zkoušeli vše, co se učíme. Navíc pro oba naše brankáře bylo dnešním cílem nejen chytat, ale i hrát :).
Kluci hráli s nadšením a ve všech utkáních vždy bojovali o každý míč, i když se zrovna nedařilo. Ale turnaj je od toho, abychom získávali další zkušenosti.
Všech),  9 kluků si na turnaji vstřelilo branku, což je super :). K našim nejaktivnějším střelcům patřili bráchové Kutějovi, když Víťa nastřílel 8 branek a Danek 7 branek. Sekundovali jim Ondra Krčma s Ondrou Kvapilem, kteří dali branek 6. Nejužitečnějším našim hráčem byl Víťa Dorňák, který byl aktivním hráčem nejen v útoku, ale i v obraně a svou rychlostí trápil naše soupeře :). Jsme rádi, že branku si dali i Honza, Jarda, Danek Rekšák a Mára. Máru a Ondru Kvapila chválíme i za výkony v bráně :), kterými opět dokázali náš tým podpořit :).

Celý tým za tento turnaj chválíme, kluci ukázali, že házenou hrát umí, že jsou bojovníci a navíc, se snažili postupně zlepšovat 🙂 :):).

RpR – Velká Bystřice  14:8
RpR – Centrum Haná  7:6
RpR – Telnice   7 : 13
RpR – Žeravice 5 : 8

Celkové pořadí turnaje:
1. Žeravice

2. Telnice
3. Rožnov p. R.
4. Centrum Haná
5. Velká Bystřice

Po turnaji jsme si ještě zatrénovali s ligovými hráčkami Olomouce 🙂 a zatančili si 🙂 – foto ZDE, článek ZDE .
Za DHK Zora Olomouc přišly Jana Spíchalová, Lucie Dostálová, Kateřina Růžičková, Tereza Kubáčková, Lucie Rašková, Klára Sovová a Lucie Severová, se kterými jako speciální host dorazila také nejlepší házenkářka za rok 2014, reprezentantka Michaela Hrbková hrající momentálně nejvyšší maďarskou soutěž. Děvčata si pro mladé házenkářky a házenkáře připravila v první části tréninku netradiční zábavné pohybové hry, kde si děti rozvíjely všeobecné pohybové dovednosti, a ve druhé části si je rozdělila na skupiny podle postů a předávala jim své vlastní zkušenosti, takže děti se zdokonalovaly ve specifických házenkářských dovednostech.
Na závěr celého dne přišla jako „vánoční překvapení“ bývalá mnohonásobná reprezentantka a hráčka francouzského Le Havru Jana Simerská, která je zároveň i lektorkou zumby, a se všemi účastníky měla taneční půl hodinu, a její energie, entuziasmus a taneční umění hned v prvních minutách roztančily celou bystřickou halu a celý házenkářský charitrativní den byl zakončen ve velmi pozitivní a rozjařené náladě.

Díky všem za tento předvánoční turnaj a tatínkům za odvoz a podporu :).

Comments are closed.