Sportovec roku 2016 Rožnov pod Radhoštěm

V Rožnovském kině Panorama byl 11.4. vyhlášen další ročník Sportovec roku 2016 Rožnova pod Radhoštěm.
I v letošním roce jsme měli své zastoupení v oceněných sportovcích a to v kategorii Sportovních kolektivů do 15 let, kde získali oceněni starší žáci našeho oddílu, a dále v kategorii Dorosteneckých a juniorských kategorií do 21 let, kde zvítězili starší dorostenci. 
Blahopřejeme nejen oceněným členům našeho oddílů, ale všem oceněným sportovcům a funkcionářům….

Podeváté oceňovalo město Rožnov pod Radhoštěm nejlepší sportovce a sportovní kolektivy za uplynulý rok. Mladí sportovci, ale i „dříve narozené“ osobnosti rožnovského sportu, se sešli v kině Panorama na slavnostním vyhlášení ankety Sportovec roku 2016 v úterý 11. dubna.

V kategorii individuálních sportovců „mládež do 15 let“ byli oceněni Tereza Křenková (tenis), Nikola Giebelová (skoky na trampolíně), Karin Janošková (běh na lyžích, biatlon), Daniel Škarka (skoky na lyžích a severská kombinace) a Jan Hoffman (sportovní kickboxing). Nejlepším sportovcem v této kategorii byla vyhlášena Vendula Krupová (Karate-Kobudo – tradiční karate)

V kategorii, „dorostenci a junioři“ byli oceněni Natálie Laura Mynářová (biatlon, běh na lyžích), Robert Šupola (skoky na lyžích), Lukáš Kuběna (skoky na lyžích), Veronika Hermanová (biatlon) a Lucie Polášková (sportovní kickboxing), Nejlepším sportovcem v této kategorii byla vyhlášena Lucie Krupová (běh na lyžích, horská kola)

V kategorii „seniorů – sportovců nad 21 let“ byl oceněn Lubor Grigorescu (cyklistika). Nejlepším sportovcem v této kategorii byl vyhlášen skokan na trampolíně Adam Sült.

V kategorii sportovní kolektivy“  – byli vyhlášeni v žákovském kolektivu do 15 let Gepardi TJ Rožnov p. R. – oddíl basketbalu (dívky). V této kategorii byli dále oceněni TJ Rožnov p. R. oddíl házené, starší žáci TJ Rožnov p. R., družstvo skoků na lyžích a severské kombinace (Daniel Škarka, Filip Křenek) a TJ Rožnov p. R., synchronní pár ve skocích na trampolíně (Nikola Giebelová, Natálie Krhutková).

Družstvo starších žáků: Lukáš Kramoliš, Dominik Škarka, Daniel Škarka, David Michálek, Miroslav los, Roman Molek, Matěj Cerhák, Roman Květák, Lukáš Skalík, Marek Hyánek, Tomáš Dvořák, Daniel stejskal, Martin Kawecki (Doubek), Jakub Doruška, Dominik Melichařík, Radek Hrstka, Jiří Měrka, Richard Kulišťák

V sezóně 2015/2016 konečné 6. místo ve Zlínské lize – starší žáci. Družstvo dosáhlo šestého místa v soutěži, když ze 16 utkání sedmkrát zvítězilo a vstřelilo 361 branek a obdrželo 356. Více než samotné umístění si kluci užili kolektivní pojetí hry se zapojením všech hráčů do hry. Takovouto taktiku již delší dobu razí trenérská dvojice pan Miroslav Los a paní Michaela Skalková. Samotné výsledky jsou důležité až poté, pokud je dosáhne celý tým a ne pouze takzvaní nejlepší hráči.

Dále v  dorosteneckém a juniorském kolektivu do 21 let byl vyhlášen oddíl házené, družstvo starších dorostenců Rožnov

Družstvo staršího dorostu: Vojtěch Zuzaňák, Martin Slovák, Michal Kulišťák, David Petřek, Marek Divín, Martin Paťava, Jan Petřek, Lukáš Turza, Měrka Tomáš, Kučera Patrik, Petr Kačmárik, Daniel Kulišťák, Lukáš Turza, Jakub Holčák, Jan Petřek, Radim Křupala, Filip Koleček, Adam Skalka, Maléř Matěj, Klement Michal, Měrka Tomáš

V sezóně 2015/2016 konečné 2. místo v II. lize Morava – starší dorost. Družstvo dosáhlo druhého místa v dlouhodobé soutěži, když v konečné tabulce se 34 body (16 vítězství, dvě remízy a 4 porážky) skončilo za první Kopřivnicí. Moravských družstev v soutěži bylo celkem dvanáct.

Tímto umístěním potvrdil klub dlouhodobě kvalitní práci s mládeží (12/13 – 1. místo, 13/14 – 1. místo, 14/15 – 4. místo), za kterou stojí řada dobrovolných trenérů. Družstvo během sezóny vedl pan Jiří Zuzaňák a pan Ivan Švec a jako vedoucí pracovala u družstva paní Markéta Zuzaňáková.                                                                                                                                                                                                    V seniorském kolektivu nad 21 let dvojice Naďa Palacká a Kateřina Solanská (skoky na trampolině).

Mezi oceněnými trenéry roku byli Robert Vychodil (Karate-Kobudo, tradiční karate), Anna Trčková (Sport pro všechny), Stanislav Zlámal (basketbalu), Hana Vaculínová (tenis), Zdeněk Tobola (sportovní kickboxing) a Milan Náměstek (fotbal). Cenu trenér roku 2016 získal Jan Pavlica (skoky na lyžích a severská kombinace).

Starosta Rožnova Radim Holiš předal pamětní list Osobnostem rožnovského sportu (zasloužilí sportovci, trenéři, organizátoři a funkcionáři, kteří se svou celoživotní prací zasloužili o rozvoj sportu v Rožnově pod Radhoštěm:

Vyhlášeni byli Michael Neuwirth, Oldřich Nosek, Pavel Sehnal, Zdeněk Frištenský, Pavel Drozd, Bohumír Koryčanský a Pavel Navařík.

Cena starosty města byla za celoživotní aktivitu v oblasti rozvoje  sportu na Rožnovsku in memoriam udělena bývalému dlouholetému předsedovi TJ Rožnov Janu Pargačovi.

Ze všech oceněných sportovců byl vybrán a vyhlášen Sportovec roku 2016. Toto ocenění si odnesl Adam Sült.

Zdroj: Web města Rožnov pod Radhoštěm

Comments are closed.