Sportovec roku 2018 města Rožnov pod Radhoštěm

V Rožnovském kině Panorama byl 23.4.19  vyhlášen již po 11 Sportovec roku Rožnova pod Radhoštěm.
I v letošním roce jsme měli své zastoupení v oceněných sportovcích a to v kategorii Sportovních kolektivů do 15 let, kde získali oceněni mladší žáci našeho oddílu,  a v kategorii Dorosteneckých a juniorských kolektivů  do 21 let, získali ocenění mladší dorostenci. Mezi osobnostmi rožnovského sportu byli oceněni házenkáři Rudolf Váňa, Vincent Holiš, a Stanislav Halamíček.
Blahopřejeme nejen oceněným členům našeho oddílů, ale všem oceněným sportovcům a funkcionářům a velká gratulace i Sportovci roku 2018, kterým se stala Vendula Krupová.


Pojedenácté  oceňovalo město Rožnov pod Radhoštěm nejlepší sportovce a sportovní kolektivy za uplynulý rok. Mladí sportovci, ale i „dříve narozené“ osobnosti rožnovského sportu, se sešli v kině Panorama na slavnostním vyhlášení ankety Sportovec roku 2018 v úterý 23 dubna.


V kategorii „sportovní kolektivy“  – byla vyhlášeno v žákovském kolektivu do 15 let štafeta biatlonu (Kateřina Brodová, Sára Fojtášková,  Nela Lušovská). V této kategorii byli dále oceněni i mladší žáci  TJ Rožnov p. R., oddíl házené 

Družstvo mladších žáků: Melichařík Martin, Valášek Mikuláš, Holčák Tomáš, Bystroň Jakub, Tomášek Martin, Horutová Julie, Kretek Stanislav, Sosnowski Martin, Pončík Tomáš, Dorňák Vít, Oharek Eliáš, Kroužecký Martin, Hejný Samuel, Mičkal Tomáš, Rozsypal Vít, Komárek Dominik, Borák Jaroslav. 

V sezóně 2017/2018 konečné 1. místo ve Zlínské lize – mladší žáci II. Družstvo obsadilo 1. místo v soutěži, když z 22 utkání 21x zvítězilo a vstřelilo 521 branek a obdrželo 202. Více než samotné umístění si kluci a kapitánka Julie užili kolektivní pojetí hry se zapojením všech hráčů do hry. Trenérskou dvojici pan Jaroslav Malík, Jiří Zuzaňák, na jaře doplnil Martin Hacura, vedoucí družstva byla  Kateřina Všetičková. Samotné výsledky jsou důležité až poté, pokud je dosáhne celý tým. V tomto případě se dařilo družstvo doplnit také o některé kluky z mladší kategorie a výkony byly opravdu kolektivní. Pochvalu zasloužil především brankář Stanislav Kretek, který za sebe v brance neměl často náhradu.


Dále v  dorosteneckém a juniorském kolektivu do 21 let bylo vyhlášeno za nejlepší kolektiv v této kategorii synchronní skokanky na trampolíně Natálie Krhutková, Šárka Vachníková Oceněn bylo družstvo mladších dorostenců  TJ Rožnov pod Radhoštěm, oddíl házené

V sezóně 2017/2018 2. místo v II. lize Morava – mladší dorost. Družstvo dosáhlo konečného druhého místa v soutěži, když v konečné tabulce s 33 body (16 vítězství, 1 remíza a 5 porážek) skončilo za Velkou Bystřicí. Družstev v soutěži ze Zlínského, Moravskoslezského a Olomouckého kraje bylo celkem dvanáct. Tímto umístěním potvrdil klub dlouhodobě kvalitní práci s mládeží nejen u staršího dorostu (09/10 – 2. místo, 10/11 – 6, místo, 11/12 – 3. místo, 12/13 – 1. místo, 13/14 – 1. místo, 14/15 – 4. místo, 15/16 – 2. místo, 16/17 – 6. místo, 17/18 – 3. místo), ale také u mladšího dorostu (10/11 – 1. místo, 11/12 – 1. místo, 12/13 – 2. místo, 13/14 – 2. místo, 14/15 – 6. místo, 15/16 – 4. místo, 16/17 – 4. místo), za kterou stojí řada dobrovolných trenérů. Družstvo během sezóny vedl pan Ivan Švec a pan Richard Turza.

Družstvo mladšího dorostu: Solanský Adam, Doubek Martin, Michálek David, Kramoliš Lukáš, Melichařík Dominik, Los Miroslav, Hyánek Marek, Škarka Daniel, Škarka Dominik, Měrka Jiří, Kulišťák Richard, Chumchal Martin, Krištof Benjamin, Holčák Martin, Stejskal Daniel, Skalík Lukáš, Ondřej Všetička, Martin Holčák, Růčka Lukáš

Starosta Rožnova Radim Holiš předal pamětní list Osobnostem rožnovského sportu (zasloužilí sportovci, trenéři, organizátoři a funkcionáři, kteří se svou celoživotní prací zasloužili o rozvoj sportu v Rožnově pod Radhoštěm).
Vyhlášeni byli Zdeněk Jadrníček (in memoriam) (oddílu kopané Spartaku), Jarmila Vašutová (Česká asociace sportu pro všechny), Radislav Klesa (klasické lyžování), Anežka Bitalová (klasické lyžování, biatlon), Vincenc Holiš (házená), Stanislav Halamíček (házená), Rudolf Váňa (házená), Josef Ekmajer (lední hokej) 

Ze všech oceněných sportovců byl vybrán a vyhlášen Sportovec roku 2018. Toto ocenění si odnesla Vendula Krupová.

Fotogalerie ZDE

Informace o všech vyhlášených: ZDE

Zdroj: MÚ Rožnov pod Radhoštěn

Comments are closed.