Minižáci: Rožnovský kornout – 8.2.2020

V sobotu 8.2. se na palubovce haly SŠIEŘ v Rožnově na Koryčanských Pasekách konal turnaj pro nejmenší házenkáře ročníku 2009 a mladších. Turnaj svým názvem navázal na turnaje, které se pod tímto názvem konaly už dříve. V období ledna a února se nehrají krajské soutěže a tak tento turnaj doplnil termínovou listinu turnajů minižáků.


Rožnovský kornout – 8.2.2020

V sobotu 8.2. se na palubovce haly SŠIEŘ v Rožnově na Koryčanských Pasekách konal turnaj pro nejmenší házenkáře ročníku 2009 a mladších. Turnaj svým názvem navázal na turnaje, které se pod tímto názvem konaly už dříve. V období ledna a února se nehrají krajské soutěže a tak tento turnaj doplnil termínovou listinu turnajů minižáků.

Pořadatelé z oddílu házené rozdělili hřiště na dvě poloviny a hrála se házená 4+1. Pozvané byly kluby SK Žeravice, HC Zubří, TJ Lesana Staré Zubří a tuto trojici doplnil domácí Rožnov. Každý klub vytvořil dvě družstva a tak hrálo celkem osm družstev. Netradičně se počítalo také skóre, protože v běžných soutěžích zlínského svazu se branky nepočítají.   

Turnaj ovládli kluci ze Zubří, následováni družstvem holek z Lesany a družstvem Žeravic. Domácí družstvo Rožnov A mělo 9 hráčů a skončilo na pěkném 5. místě. Přínosem pro turnaj bylo také druhé družstvo Rožnova vytvořené z žáků 6.A ZŠ Pod Skalkou a některých další dětí, které jsou z jiných rožnovských škol a házenou hrají krátce. Toto družstvo hrálo mimo soutěž a jednoduše jen získávalo první házenkářské zkušenosti. Výsledky ale nebyly tím nejdůležitějších. Důležitější byla hra samotná a ceny v pomyslném Rožnovském kornoutu si odnesli všichni účastníci turnaje stejné.

Poděkování patří starším žákům a dorostencům z oddílu házené a žákům 6. a 8. ročníků z Podskalky, kteří zajistili turnaj pořadatelsky.


Turnaj Vánoční Velká Bystřice – 14.12., Mini A

Minižáci zakončili podzimní část sezóny na vánočním turnaji ve Velké Bystřici. .Odjeli jsme v sestavě Rafael Richtr, Michal Kazík, Filip Mička, Patri Fiurášek, Vojta Kubíček, Tadeáš Klimeš a Tomáš Pícha. Všech šest utkání s družstvy Žeravic, Sokolnice, Telnice, Velké Bystřice, Olomouce a Litovle jsme prohráli velkým brankovým rozdílem. Hrálo se jjedenkrát  12minut s osobní obrannou po celém hřišti. Náš velký problém, kluků je málo, trénujeme s přípravkou, na nácvík moc času není.


Turnaj Zubří – 17.11., (Mini C)

V nedělní odpoledne šli do akce i naši mini mladší – přípravka v počtu 8 chlapců včetně Štěpánka a Denise, kteří s námi byli poprvé. Turnaj v sousedním Zubří se jim velmi vyvedl. Jelikož se některé týmy na poslední chvíli odhlásili, tak jsme si zahráli netradičně 2 poločasy po 12 minutách . Soupeřem nám byli týmy Zubří E, F a děvčata z Lesany. První zápas jsme tak trochu vypustili, ale v dalších 2 jsme ukázali co jsme se už naučili a že děláme opravdu velké pokroky. Holky z Lesany tak jako kluky ze Zubří F jsme střelecky přestříleli , v obraně ubránili a dokonce jsme jim posbírali nejeden míč. Všichni si turnaj užili jak na hřišti tak i v hledišti. Odměnou za předvedenou hru byla opět sladká tečka.

 


Turnaj Rožnov p.R. – 26.10. (Mini C)

Dnešní turnaj jsme odehráli na domácí půdě .Všichni si zahráli krásnou házenou .Hraáli jsme 1×15 min a soupeři nám byly týmy  – Zlín Junior F, HC Zubři E, F, Uher.Hradiště. Děti se vždy všechny vystřidaly a moc je to bavilo. Měli jsme mezi sebou i nováčky,  na hřišti se teprve některé věci učili, ale byli moc šikovní a vše rychle doženou.  Nejlepší hráč  našeho týmu byl Miša Kazik. Ale pochvalu si zaslouži cely tým, který byl odměněn  sladkou odměnou. Děkujeme pořadatelům, i rodičům za účast a fandění.


Turnaj Zlín – 19.10. (Mini A)

Hrálo se 2x10minut a postupně jsme se utkali s družstvy Bystřice pod Hostýnem, Zubři a s děvčaty ze Zlína. V každém utkání jsme vstřelili více jak 15 branek, hlavně zásluhou Tomáše Píchy. V brance dostal příležitost Vojta Vilášek a uvidíme jak se mu bude dařit v dalších turnajích. Stále se nám nedaří zlepšit obrannou činnost celého družstva, kluci dělají individuální chyby a některé zákroky jsou na hranici vyloučení do konce utkání.


Turnaj Zubří – 6.10. (Mini C)

V neděli 6.10. se zúčastnili naši nejmenší prvního letošního turnaje v sousedním Zubří. Soupeřem nám byli kamarádi ze Zubří E, F, Uherského Hradiště, Lesany a Bystřice p. Hostýnem.
Hrálo se systémem každý s každým, pokaždé 12 minut. Zápasy jsme si užívali jak na hřišti tak postupně
všichni i v bráně. Jeden zásah si rovněž připsal i náš „budoucí“ házenkář v hledišti.
Zásluhou za předvedenou hru a vstřelené góly nám všem byla sladká odměna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Turnaj Rožnov p.R. – 5.10. (Mini A)

V sobotu  odehráli  starši minižáci turnaj v domácím prostředí.

Doma hráli v této sestavě: Pícha Tomáš, Mička Filip, Fiurášek Patrik, Kazík Michal, Klimeš Tadeáš a Tvrdík David.  Soupeři  nám tentokrát byli družstva Lesany, Otrokovic, Valašskěho Meziříčí a dvě družstva Zlína. Před pěknou diváckou kulisou si všichni s chutí zahráli a předvedené vykony potěšily. Na konci všechny čekala sladká odměna a mohli spokojeně odjed domů.


Turnaj Zubří – 21.9. (Mini A)

Turnaj byl určen pro starší kategorii minižáků a to pro ročníky narození 2009 a 2010. Síly spolu změřily týmy Lesany Zubří, Junior Zlín, Bystřice pod Hostýnem, Rožnov pod Radhoštěm a domácí HC ROBE Zubří. 
Hrací doba na turnaji byla 1 x 12 minut a na vše dohlíželi rozhodčí tvořeni z řad hráčů mládežnických družstev HC ROBE Zubří. 

 Za nás si zahráli: Fiurášek Patrik, Kazík Michal, Vilášek Vojta, Rafael Richter, Urbančíková Natálie,Pavlica Jonáš, Pavlica Jirka, Filip Mička, Pích Tomáš. Kluky chválím za bojovnost a nasazení, ovšem stále se opakující chyby zejména v činnosti jeden na jednoho a špatná orientace na hřišti je připravují o lepší herní pohodu. Velké plus mají rodiče, kteří kluky vozí na tréninky a zápas.

Celý turnaj proběhl v přátelském duchu, děti hrály moc pěkně a vyhrály si tak sladkou odměnu, kterou dostaly při závěrečném vyhlášení.

Comments are closed.