II. ročník SOFTHANDBALL ROŽNOV je za námi

Dne 12.9.2020 se na Atletickém hřišti Dany Zátopkové v Rožnově konal II. ročník softhandballového turnaje „Rožnovský pěňák“. Softhandball je v Rožnově vytvořené odvětví házené, které vzniklo z házené 4+1 pro nejmenší miniházenkáře. Rožnovští házenkáři jsou propagátoři tohoto zábavného druhu házené, která se hraje s upravenými pravidly házené na malém hřišti bez driblinku s pěnovým míčem, a rozšířili ho na všechny věkové kategorie. No a tak se na hrací ploše sešli nejmenší házenkáři se svými rodiči a hráli holky a kluci společně se staršími kamarády ze školy, kteří házenou hrají jen ve škole v rámci tělocviku.

FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE


Kategorie C Hobíci  pro nejmenší se kvůli menšímu zájmu musela spojit s kategorii prostřední B  Handballíci. V turnajové tabulce se tak objevilo osm družstev, která si to rozdala v systému každý s každým na dvou hracích plochách. Nejtěžší to měli ti nejmenší z řad mladších žáků, kteří pod názvem Lvíci obsadili 8. místo. Před nimi skončili Sedmáci z Podskalky. Na šestém místě byli Matulovi a Kolářovi – rodiče, kteří hráli se svými dětmi. Páté místo patřilo dalšímu školnímu družstvu Podskalákům. Čtvrtí byli starší žáci Rožnova s názvem Chobotnice z 1. patra, jen těsně před spoluhráči Chobotnicemi z 2. patra. Druhé místo patřilo rožnovským minižákům Mini Rožnov posíleným o spoluhráče z loňských starších žáků. Vítězství si odváží družstvo Lesanek ze Starého Zubří s rožnovskou kapitánkou Julií Horutovou.

Hobíci a Handbalíci:
1. Lesanky
2. Mini Rožnov
3. Chobotnice z 2. patra
4. Chobotnice z 1. patra
5. Podskaláci
6. Matulovi a Kolářovi
7. Sedmáci z Podskalky
8. Lvíci

Neméně zajímavá byla kategorie A Profíci určená pro dorostence a dospěláky, ve které bylo přihlášeno pět družstev. Amatérský tým tvořený z části bývalými hráči házené s názvem Kozinec ALLstars zaznamenal dva úspěšné poločasy, ale na víc než páté místo to stačit nemohlo. Čtvrtá příčka patřila klukům ze Zubří s názvem TJ Veselá, pro které byl softhandball premiérou. Třetí místo obsadili zkušení muži Rožnov B. Překvapením byli mladí dorostenci ALLSTARS s kapitánem Martinem Tomáškem, kteří se prostříleli na druhé místo. Favoriti turnaje muži Rožnov A se zvučnými jmény Závorka, Dobiáš posíleni šikovným začátečníkem Jaroslavem Borákem v turnaji sice také zaváhali, ale konečné první místo si vzít nenechali.

Profíci:
1. Rožnov A
2. Allstars
3. Rožnov B
4. TJ Veselá
5.Kozinec ALLstars

„Rožnovský pěňák“ se měl hrát v letošním roce původně v červnovém termínu. Pandemie posunula organizátorům termín konání na slunečnou zářijovou sobotu. Na další ročník tohoto turnaje se může rožnovská veřejnost těšit v termínu červen 2021 a do té doby nezbývá než trénovat hod, běh a skok, které jsou základními předpoklady k úspěšnému zvládnutí softhandballu. Poděkování patří dobrovolným organizátorům z řad žáků ZŠ Pod Skalkou, Městu Rožnovu, TJ Rožnov a za poskytnuté zázemí také vedení ZŠ Pod Skalkou.   

Milda Janošek, vlastní rukou 🙂

Comments are closed.