Nivnice 2014 aneb soustředění za námi

logo_infoVe dnech 16. – 21.8. se děti z našeho oddílu zúčastnily tradičního letního soustředění. Již po čtvrté jsme si vybrali příjemnou vesničku Nivnice, kde jsme se v areálu koupaliště mohli naplno věnovat nejen házené, ale i všem ostatním sportovním aktivitám.

Fotogalerie ze soustředění je k prohlédnutí ZDE.

Soustředění jsme připravili pro kategorie přípravky + minižáky, mladších žáků a starších žáků. Účast byla jako v každém roce velmi dobrá a celkem s námi odjelo do Nivnice 47 dětí. Ty byly rozděleny do čtyř týmů, o které se stalo 8 trenérů.

Družstvo Dany Kutějové a Ivety Tovaryšové patřilo k těm nejmladším. Celkem 13 dětí ve věku 8 – 10 let, zvládlo všech 5 dnů na výbornou a to jak ve sportu, tak i v celém pobytu. Pro kluky připravily jejich trenérky spoustu zábavy, která se většinou odehrávala v pohybu. Čekala na ně nejen „klasická“ házenkářská cvičení, ke kterým patří přihrávky, střelba, obrana, koordinace s míčem, ale i spoustu her, soutěží, štafet, a nechyběla ani atletická příprava. Některé tréninky absolovavali naši minižáci s družstevm mladších žáků „A“. Na konci soustředění čekala na všechny děti odměna v podobě diplomu za zvládnutí všech soutěží a sladkých odměn.

Kategorie mladších žáků bude mít v letošním roce v soutěžích zastoupení dvou družstev a tyto družstva byla rozdělena i na soustředění. Tým „A“, vedený Františkem Dvořákem a Pavlínou Dvořákovou, tvoří kluci, kteří hráli v této kategorii již minulý rok. 9 hráčů se vydalo zdolávat „nástrahy“ letošního soustředění. Bohužel nemoc jednoho z nich, zredukovala jejich počet na 8. Stejně jako na nejmenší i na ně čekala jak házenkářská, tak i neházenkářská cvičení, zábava, soutěže. Navíc si všichni mohli vyzkoušet své znalosti ze zdravovědy a v odpočinkovém dnu měli přípravu zpestřenou návštěvou místní střelnice. Na konci soustředění byli kluci za své po zásluze odměněni.

Druhý tým mladších žáků (11 dětí), jsou chlapci, kteří přešli z kategorie minižáků. Absolvovali soustředění pod vedením Diddy Dvořáková a Katky Všetičkové. Ani je neminula jak všeobecná pohybová příprava, tak i ta speciální házenkářská. Tým měl soustředění pojatu v duchu motta „Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady můžeme zvítězit“. Po celou dobu kluci soutěžili v „potítkové tour“ o zisk potítek pro vedoucího muže soustředění, vítěze dne a největšího šikulu. Večer se vždy mohli všichni pochlubit tím, co se jím poveslo na tabuli „POCHLUB SE“ . Na závěr soustředění nechyběla odměna v podobě medailí a sladkostí  za zvládnutí všech soutěží, her, tréninků a vůbec celého pobytu.

Nejstarší kategorií bylo družstvo starších žáků, kterých se sešlo na soustředění 16 a jejich hlavním cílem bylo „nabírání“ kondice před soutěží. O to, aby vše probíhalo tak jak má a kluci získali potřebnou rychlost, dynamiku, sílu a koordinaci, se staral trenérský tandem Michaela Skalková a Mira Los. Je třeba napsat, že kluci se snažili plnit všechny „tréninkové dávky“, které pro ně trenéři připravili. Ať už to byly rychlostní tréninky, tréninky na rozvoj vytrvalosti, síly, koordinace či stabilizační a protahovací cvičení. A ani nejstarší neminula na konci soustředění „sladká“ odměna.

Po celou dobu soustředění jsme plně využívali všechny možnosti, které Nivnická riviéra nabízí – atletický ovál, házenkářské hřiště, beach hřiště, bazén a spostu volných travnatých ploch. Na závěr nechyběl tradiční táborák s opékáním špekáčků, který o pro své mladší kamarády připravili starší žáci. I když nám ne každý den svítilo sluníčko, tak i v dešti dokázali trenérři pro děti připravit program u kterého se nenudili.

Na závěr přidáváme poděkování všem trenérům, kteří se postarali nejen o to, aby se děti dobře připravili na sezónu, ale i o to, že děti strávily 5 dnů z prázdnin v přírodě, při sportu a v kolektivu svých kamarádů. Pochvala patří i všem dětským účastníkům soustředění, za jejich sportovní výkony i za jejich bezproblémové chování během celého pobytu.

Comments are closed.