Turnaj v Prostějově – mladší žáci

Závěr prázdnin strávili naši mladší žáci v Prostějově, kde se od pátku 31.8. do neděle 2.9. zúčastnilo 10. ročníku o „Putovní pohár ředitele školy“. Atmosféra turnaje byla výborná a je třeba pochválit pořadatele za perfektně zvládnutou logistiku „počasí“, i kdy ani sobotní a nedělní déšt nám příjemný konec prázdnin nepokazil. 

Foto z turnaje zde

Speciální pochvala jde i pro kuchaře  restauaci „U Kalicha“, kde se po celou dobu výtečně a hlavně chutně starali o naše žaludky. No a jak jsme si vedli, si můžete přečíst v článku.

Turnaje se zúčastnilo celkem 10 týmů z Moravy, Čech a Slovenska, které byly rozděleny do dvou skupin a to modré a červené.

Celkově bychom naše vystoupení zhodnotili jako „lehce uspokojivé na úvod sezóny“. Postupně do družstva zabudováváme nové hráče, kteří přišli z miňásků a je nutno dodat, že si vedou skvěle. Mají totiž to, co „druhoročákům“ tak trochu chybí. A to odvahu při kontaktu se soupeřem, tah na branku a touho po vítězství. Navíc i vzhledem k tomu, že jsou to „somaticky“ jiné typy, tak jsou po větsinou rychlejší. Mysleli jsme si, že když skloubíme „mladé rychlé dravce“ se „silnýma, vysokýma a zkušenějšíma“, tak budeme trápit naše soupeře více. Ale zatím bohužel. Chybí nám touha po vítězství a větší bojovnost pro tým, ale máme ještě spoustu času na tom zapracovat. Takže kluci, chce to chodit na tréninky a výsledky přijdou :).

Na turnaji hráli: Ríša, Tonda – Radek, Radim, Honza, Bary, Domča, Danek, Žurda, Michy, Filda, Kuba

RpR – Liberec    8 : 15 (3:8)

Branky: Filda 3, Radim 1, Michy 1, Danek 1, Domča 1, Žurda

Úvodní utkání turnaje jsme sehráli s pozdějším vítězem turnaje Libercem „A“. Z nebe padal déšt, na hřišti to klouzalo a míč byl mokrý. Ale co nás nezabije, to nás posílí J. A tak jsme sílili. Celou první půli nám trvalo než jsme se trošku dostali do tempa a přestali se bát pohybu, soupeře a případné branky v soupeřově síti :). I naši brankáři Toník s Ríšou začali trochu „bojácně“, ale během turnaje se zlepšovali. V první půli jsme neproměnili 6 „gólových tutovek“, z toho 4 „sedmičky“. Druhá půle už byla z naší strany lepší, halvně v obraně jsme dokázali soupeři utkání znepříjemnit. Škoda nepromněněných šancí, určitě jsme mohli uhrát lepší výsledek.

RpR – Juliánov   12 : 15 (6:9)

Branky: Radek 1, Filda 1, Radim 2, , Michy 4, Danek 1, Domča 2, Žurda 1

 Sobotní program se odehrál celý v hale a našim prvním soupeřem byl Juliánov. Hned na úvod dne jsme si dali takovou malou motivační odměnu a to, že když dneska proměníme všechny „sedmičky“, tak trenérky platí zrmzku :). Ze začátku utkání jsme se soupeřem drželi krok, ale pak nám brankově odskočil a my museli dotahovat. Problémy nám dělala soupeřova pohyblivost a rychlost a nedokázali jsme ubránit jeho proskoky na brankoviště. Když si kluci v útoku nechali poradit a dostali míč do pohybu, dokázali jsme i skórovat, i když pár střel šlo opět buď mimo bránu nebo do náruče brankáře. V bráně v první půli čaroval Tonda, který podal jeden ze svých nejlepších brankářských výkonů a přesvědčil se, že i on dokáže být platným členem týmu, který má podíl na výsledku. Ve druhé půli jsme opět střelecky na začátku zaspali a soupeř nám opět odskočil. Pak ale začal čarovat Michy na výpichu, obral 2 x soupeře o míč a své akce dokončil brankou. Střelbu z dálky si vyzkoušel Domča a přidal další branky. V bráně byl Ríša a i on se po vzoru Tondy hecl k velkým vykonům. Vítězství jsme však na svou stranu už strhnout nedokázali. Utkání nedohrál Filda, který havaroval na své rozbití koleno, au au.

RpR – Olomouc   7 : 14 (4:9)

Branky: Radek 1, Michy 2, Dominik 2, Žurda 1

 Bohužel v tomto utkání jsme se nedokázáli vyrovnat s výškově větším soupeřem a navíc velmi tvrdě hrajícím, často lokty používajícím. Však nám taky v tomto utkání předčasně skončili s bolestivými grimasemi Filda, Radek a Žurda. Rada z trenérské lavičky zněla – zaberte v obraně a nenechejte soupeře střílet bez kontaktu s obranou. V tomto utkání jsme si vzpoměli na svou střeleckou nemohoucnost z loňské sezóny 🙁 a 7 vstřelených branek je více než málo. Navíc opět pouze Michy dokázál soupeři vypíchnou míč a nebál se jít vpřed. Ostatní zapoměli odvahu na lavičce :(. A největší přání Míši bylo, ať už toto utkání skončí. Ale doufejme, že nás utkání poučilo a příště už se nenecháme tak otloukat.

RpR – Ivančice „B“   11 : 10 (4:6)

Branky: Michy 3, Danek 2, Dominik 3, Žurda 3

 Úkol v tomto utkání zněl jasně – BEREME POUZE VÍTĚZSTVÍ, abychom neskončili ve skupině poslední a mohli si zahrát o 7 místo s našimi „spolunocležníků z Žeravic :). Utkání začalo s mírným zpožděním, neb na naší lavičce nám někdo vypustil „ducha“ a ani rozhodčí nebyli schopni v tomto ozónu losovat :):):). Viník se dodnes nepřiznal :). A tak jako jsme se v předchozím utkání nedokázali vyrovnat se soupeřem vyšším, v tom jsme to nedokázali se sopeřem značně menším :(. Začátek utkání přípomínal „horor“ a to co se dělo z naší strany na hřišti dodnes nechápeme. A tak se není čemu divit, že jsme prohrávali 1 : 5. Jakobychom ani nechtěli vyhrát. Ale trenérský duet D+M to nevzdal a poprvé za dobu jeho působení udělal na lavičce pořádný vítr. Pomohl :). Vzbudili jsme se v obraně, nepovolili soupeři dávat branky a začali jsme úřadovat střelecky. V polovině druhé půle jsme vedli až o 3 branky a první vítězství už jsme si nenechali vzít. NAŠŤESTÍ J. Ve skupině jsme tedy skončili 4 a vyrazili jsme na zmrzku :).

RpR – Žeravice    12 : 16 (6:6)

Branky: Filda 3, Radim 3, Danek 4, Honza 1, Žurda 1

 V utkání o 7 místo jsme nastoupili proti „malý“, ale šikovným klukům z Žeravic. Zatímco soupeř měl obavy z toho jak se dostane přes náš obranný val, my měli obavy, jak bude malé a mrštné házenkáře bránit. A naše obavy byly oprávněné, soupeř se nezalekl a proskakoval naši obranou a našim brnakářům nedával šanci. Na druhé straně my jsme nedokázali naši váhovou a výškovou převahu využít. Poločas jsme ještě zvládli, ale ve druhé půli byl lepší náš soupeř a zaslouženě zvítězil.

My jsme obsadili tedy celkové 8 místo a ač tentokrát na trenérské lavičce spokojenost nevládla, tak za některé akce je třeba všechny kluky pochválit. Když se vyhecovali, tak nám dokázali, že házenou hrát umí.

 Celkové pořadí turnaje:

  1. Liberec „A“
  2. Olomouc
  3. Prostějov
  4. Ivančice „A“
  5. Stupava
  6. Juliánov
  7. Žeravice
  8. Rožnov p. R.
  9. Liberec „B“
  10. Ivančice „B“

Comments are closed.